Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 22 november 2016

Börjat lite

Av Neta - 22 november 2016 22:56

Idag har jag fått hjälp av C att sätta upp de rödrutiga gardinerna i köket. Hon bytte även i lilla fönstret i vardrummet och satt upp kappan i stora fönstret. Hade inte tänkt byta där men det var samma sak förra året, hon som vill.
Hon har också strukit juldukar och tagit upp en del småsaker en ljuskrona som ska vara på altanen bl.a
Hon har lådorna med böckerna till bokhyllan vi inte målat än nere och kommer inte åt adventslådan utan att flytta dom, men får hjälp i morgon.

Vi borde ta tag i hyllan snart men eftersom L varit dålig så har det inte blivit, får hoppas han orkar snart. Annars får det bli till våren.

Ska fota fönstren sen när det är klart. Ska klippa ner mina Hibiskusar med så dom inte spretar så mycket. Vill ju få plats m lite julblommor med.

En härlig tid som börjar nu, advent med lucia är min bästa tid på vintern. Lite smolk i bägaren är det här med att många skolor och förskolor slutar med att ha luciatåg. En del har det men bara på förskolan/Skolan och låter inte föräldrarna se. Lika illa båda sakerna tycker jag.
Visst var det lite jobb för oss personal, men en av dom trevligare arbetsuppgifterna tillsammans med julpysslet tyckte jag.
Lika dom som har det utomhus, kan det bli lika mysigt? Kan det bli samma stämning? Jag slapp uppleva det men vet att ett par av föskolorna här ute har det utomhus.

Pratade med en f.d kollega som flyttat till Höganäs häromdan. På den skolan hon jobbar ska det inte bli nån lucia alls och hon var jätteledsen över det. Orsaken är att dom har fler barn som inte har den traditionen än dom som har den. Känns fel för mig!
Jag tycker att det är precis dom familjerna som vi ska bjuda in och visa hur vi firar. Det är ju svenska traditioner och dom bor ju i Sverige nu. Advent, lucia och jul kanske firas på fler ställen i världen men för mig känns det svenskt och den mysigaste av alla traditioner. Vill inte att något av det ska ändras eller tas bort.

Pratade med E idag om advent, tänkte hon skulle kolla sin ljusstake och kanske att hon ville ha hjälp med nåt. Jag hoppas det bara beror på att hon är dålig och inte orkar just nu, men hon ville inte göra ett dugg. Hon som brukar fixa och dona som 17. Visserligen är hon här över juldagarna men hela advent är hon ju hos sig.

Vi ska ju åka båt 12-13 så jag hoppas dom har nåt luciatåg då också. Sen hinner vi precis hem till kyrkans här.

Ja mkt funderingar nu, + lite oro över det som är. Ska ta med mig det till sängen nu :-) och studera en veckotidning innan ögonen faller ihop.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 27 mars 01:06

Med den här jäkla tröttheten märker jag hur min mobilitet försämras också. I synnerhet direkt på morgonen då jag går jäkligt illa. Ont satan då också. Går dåligt jämt och måste alltid hålla i mig nu. Att bära nåt samtidigt försämrar också balansen om...

Av Neta - Måndag 25 mars 22:39


Kom inte receptet med, blir så trött

Av Neta - Måndag 25 mars 22:37


Jag hade spart Chokladvåfflorna Så,dags nu men iaf. Haha! ...

Av Neta - Måndag 25 mars 19:32

Känns som något är fel. Inatt sov jag dåligt men gick inte upp i morse utan sov till 11. Har som ett tryck över huvud och ögon men det är tydligen vanligt vid extrem trötthet. Ringde vc men dom har ingen tid förns i slutet av maj. Fick prata med en ...

Av Neta - Lördag 23 mars 23:33


Stavas det så? Hur som helst så glömde jag bort det totalt. Satt och lyssnade på den här. Jag har inte haft så mkt vallningar, inte alls faktiskt men vet ju hur det kan vara. Spröda och torra slemhinnor dock, inte bara på så känsliga ställen ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards