Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 30 november 2016

julens belysningar

Av Neta - 30 november 2016 23:41

Jag gillar julen och vill gärna ha lite som lyser både inne och ute. Men det får inte bli för grilligt eller gå till överdrift.

 

Så hamnade jag framför julkampen på 5an ikväll, såg det nyss då jag kollade på bönderna när det var. Skulle nog inte vilja ha så mycket men gillade ett träd där jättemycket. Det är snyggt när man sätter belysningen i samma form som trädet är. Lindar både stam och grenar.

 

 

Lånad bild

Det här hade dom dessutom satt röda bollar i. Juligt så det förslår.

 

Hade mer när tjejerna var små, ren med släde och tomte på baksidan som vi ställde på deras gungbräda så det såg ut som den flög iväg. L kortade till o med en slinga om tomten höll i som töm.

Tomten som legat på sida  med hakan i handen på ett trappsteg i många år har inte satts ut ännu, brukar göra det senare. I år har vi ju gjort lite julgrejer på ett bord inne på altan och har bara slinga och Knut ute. Förstörs och stjäls så mycket i byn nu.

 

Knut fick jag av tjejerna på vår 10-åriga bröllopsdag -99, han har fått lite makeover i målningsförbättring då och då och det är nog dags igen nu, men stått på bron varenda år sen dess.

 

 

Bågen gjorde L stommen till första julen vi bodde här. Sitter i det fönsterhål på altanen som är öppet även vintertid. Lindad med en konstgirlang av tall med 2 utebelysningar i från början, nu med granrisgirlang med belysning i.

På utbyggnaden till altan har belysningen varierat precis som i fönstren därute. Allt från ljusslang, vattenfall, volanger till nuvarande snöstjärnor ute.

 

Den här slingan som vi köpte ny häromdan   men har en till av nånstans.....

I fönstren på altan från början snöstjärnor i ljusslang och 2 röda hjärtan också, har 7 fönster därute. Numera bara snöstjärnor och nu är ju allt i LED. Förr snurrade mätarn på rätt bra numera märks det knappt. Saknar hjärtanen för dom satt kvar när vi tog bort det andra och tändes på Alla Hjärtans Dag sen med. Vet inte ens om stommarna är kvar.

 

Elle har haft vår gamla snöstjärna i ljusslang, sitter ovanför hennes ytterdörr, fastsatt mellan förrådet och väggen, fastsatt loftgången ovanför. Hon har ju som en smyg utanför ytterdörren under tak. Har tyvärr ingen bild då stjärnan satt uppe.

I år hade den delvis slocknat så hon ville ha något nytt.

 

 

Hon hittade den här på Rusta, stor som 17 och med lite struktur och inte slät som ljusslang. Så otroligt fin för bara 199 kr. blev lite sugen på den med men vi har ju.

 

 

Jag skulle inte ha nåt men hittade gardiner på MM, tunna vita med silverstjärnor. I dagsljus anas dom bara men i kvällsljuset syntes dom lite mer. Det var kärlek vid första ögonkastet och dom var bara mina. Smolket i bägaren är bara att det är öljetter, tycker det är lika fult som jag tycker panelgardiner är. Nu ska jag bara bestämma mig för om jag ska ha kvar den här spetskappan eller om jag ska ha en röd bomullskappa.

Dom kostade 199, men när vi kom ut till bilen så såg jag att jag betalt 269 så L gick in igen. Då höll dom på sätta ner dom till 149 så han fick 120 kr i handen. Gjorde inte ont alls, varken på honom eller mig.

Turen fortsatte på CG sen då vi skulle handla lite frukt, fikasugna och lite lunchsugna så tog vi kaffe och en jullandgång för 59 kr i fiket, men fick det till halva priset då dom var gjorda igår. Så lunch för 30 kr.

 

Elle hängde med hem och hjälpte L med isterband o stuvad vitkål, jag har så svullna fingrar och handleder + ont nu så jag klarar inte mycket vispande och rörande.

Christine var i Sthlm på nån VIP konsert med ett utländskt tjejband med sin kusin. Hon är 6 år yngre men dom hade haft vansinnigt kul ihop. Kul när det funkar iaf.

 

E blev kvar ett tag och C kom vid 21.30 så dom hann ses med. Hon hängde upp mina gardiner så det är gjort. Dom är för långa bara men tror jag har sånt stryka på band jag kan fålla med eller om jag kanske rent av klipper bort dom där fula öljetterna upptill och syr kanal och rynkhuvud.

 

Nu ska jag göra lite nytta några min och sen lägga mig.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 27 mars 01:06

Med den här jäkla tröttheten märker jag hur min mobilitet försämras också. I synnerhet direkt på morgonen då jag går jäkligt illa. Ont satan då också. Går dåligt jämt och måste alltid hålla i mig nu. Att bära nåt samtidigt försämrar också balansen om...

Av Neta - Måndag 25 mars 22:39


Kom inte receptet med, blir så trött

Av Neta - Måndag 25 mars 22:37


Jag hade spart Chokladvåfflorna Så,dags nu men iaf. Haha! ...

Av Neta - Måndag 25 mars 19:32

Känns som något är fel. Inatt sov jag dåligt men gick inte upp i morse utan sov till 11. Har som ett tryck över huvud och ögon men det är tydligen vanligt vid extrem trötthet. Ringde vc men dom har ingen tid förns i slutet av maj. Fick prata med en ...

Av Neta - Lördag 23 mars 23:33


Stavas det så? Hur som helst så glömde jag bort det totalt. Satt och lyssnade på den här. Jag har inte haft så mkt vallningar, inte alls faktiskt men vet ju hur det kan vara. Spröda och torra slemhinnor dock, inte bara på så känsliga ställen ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards