Mina ord och tankar

Alla inlägg under november 2016

Av Neta - 16 november 2016 23:27

  

Lite skillnad idag mot gårdagens grådask. Det har väl inte varit helt molnfritt men högt i tak och mycket sol. Fortf på plussidan också.

Sov länge idag då det var lite si o så med sömnen i natt, drömde konstigt och vaknade flera ggr. Vi invigde nya blendern med varsin smoothie baserad på pr apelsin med melon, hallon och ingefära. Så god! Ville ge våra kroppar en rejäl vitaminchock. Ska fortsätta så alla R-månader.


Elle köpte en sallad på Nelins i går som hon åt hemma hos sig igår kväll, vid 1 i natt vaknade hon och både kräktes och fick springa på toa till 5 ungefär. Ingen annan har känt nåt så det är det enda vi kan härleda till. Blir ju lite kris i dom lägena då både kortisonet och minirinet måste ökas, får hon inte behålla det under mer än 6 timmar måste hon till akuten och få dropp. Nu klarade hon sig precis men har varit helt slut och haft en rejäl huvudvärk hela dan.


Inte gjort mer än fixat lite med mat idag och rensat hyllorna i vardrummet från reklam och annat som hamnar där. Fyllde även på med värmeljus i badrummet, sovrummet och just på den där hyllan. Går åt många nu. Köpte ju 6-timmars i Ullared som tydligen ska vara bra så vi provar väl då. C och L har plockat undan lite här och var, märks direkt när nån inte orkar. L fixade köket också ikväll, var väl inte så farligt men det stod lite framme.


Ska fortsätta småplocka i morgon för på fred blir det nog heldag i stan. Tänkte börja handla lite för advent, lite blommor och bakgrejer så man inte har allt kvar nästa vecka.

På lörd om det inte blåser för mkt blir det nog Rosella, iaf för oss som inte är förkylda. Martinez är där. Vi har varit hemma så mkt nu på grund av sjukdomar och värk så ska bli skönt att komma iväg dom där timmarna och få äta lite gott på båten. Tycker det enda vi gjort när vi åkt in senaste tiden är att handla.

På månd sen är det ju dags att åka till Sabbatsberg med Elle. Vi får väl inget besked där och då men kommer ett steg närmre iaf. Om hon orkar är tanken att vi ska stanna i Sthlm på em. Gå ut och äta och kolla runt lite. (= shoppa)


Det var allt för idag.   



Av Neta - 15 november 2016 22:48

Christine hade en läkartid idag och trodde hon skulle få träffa vår nya husläkare och se hur hon var. Hon hade dock semester så hon fick träffa en annan kvinnlig som visade sig vara jättebra. Vi har ju haft funderingar på om dom varit lite anti ungdomar på det stället då hon trots upprepade problem knappt fått nån tid ibland än mindre hjälp.
Hon har ju knappt orkat gå upp för trappen utan att vila sista dagarna och tonsillerna varit hur svällda som helst.
Nu sjukskrev den här doktorn henne till den 27e och förutom mediciner gjordes en grundlig undersökning + provtagning och hon uppmanades att vila. Så nu ska hon ha sin första kontakt med Fk också bara det är ju spännande. Nästa vecka ska hon också testas för allergi och hon ska vända sig till Öron,näs o hals för hjälp med näsblodet.
Hon var lättad och nöjd och då blir ju jag det också. Det är ju knappast en "vanlig" förkylning hon har. Jag har ju haft och har min oro för något värre som ni som är utbildade förstår och med den historia vi har i familjen.

Elle och jag hängde med in till stan, regnet smattrade mot bilrutan och det var ett sånt grått, trist novemberväder. Halt på sina ställen där det var moddigt.

Medans C var hos doktorn ville E handla på Nelins, jag gick inte ur bilen utan passade på att svara på lite mail jag inte hunnit med ist.

Efter det åkte vi till gamla Hästens och hämtade ut gratis broddar som seniorguiden delar ut till alla över 65 i kommunen. Bara tacka och ta emot.

Plockade upp C igen och for till Stenhagen för hon skulle hämta ut medicinen. Vi tog även en hamburgare på BK då E hade kuponger där. Helt tomt där inne och väldigt glest på parkeringen. Va inte många ute i ovädret på em.
Vi ville in på Rusta men C satt sig i bilen, hon orkade inte.

Jag slog till på en minivariant av Blender. Har ju dåligt med kraft i högern och har försökt hitta en med plastkanna under litern. Finns inte! Eller finns det så är det sån take awayflaska och det vill jag inte ha. Nu blev det med glaskanna då men bara 4.5 dl, så hoppas det ska gå bra med den. E handlade vad hon skulle, vi gick med i kundklubben häromdan och hade lite rabatt. Finns mycket fint till jul där nu så lär bli minst ett besök till före advent. Dags att byta lite belysningar.

Hemma sen så däckade både C och L, E åkte hem. Fick iaf lite hjälp med maten och göra en ny slakad sallad så vi har nån vecka igen.

Vad gäller julklappar i år så försöker jag få igenom att vi i familjen ska handla dom på Stadsmissionen eller annan second hand som hjälper utsatta, ingen klapp får kosta mer än 50kr och max 3 i var. Vore inte det en rolig utmaning som också hjälper de hemlösa och andra? Jag ska bearbeta.....
Vi gillar ju att åka på sånna butiker. ;-)

Nu ska jag ta det lugnt med armen en stund. Går bra att skriva om jag håller den mot kroppen men inte mer än så här ungefär med lite vila emellan. Börjar domna och sticka i den nu.

Vi hörs igen!


Av Neta - 15 november 2016 00:52

Läser en blogg eller rättare sagt två där mammor från fam Annorlunda skriver. Den ena har 13 barn och bor här i byn och den andra är ensamstående mamma med 9 barn varav ett är utflyttat.
Det är en otrolig sammanhållning i famlijerna och det är så mysigt att läsa om allt dom hittar på. Nu får dom ju, tack vare att dom varit med i programmet en del inbjudningar till event och båda tjänar ju pengar på sina bloggar och har förmodligen lite krav på sig att leverera. Men det är ändå kul att läsa vad dom får göra.
Men va kul det måste vara att ha så många syskon och alltid ha någon att leka med. Vi som har glest mellan våra barn har ju fått skjutsa mycket till o från eftersom dom gått på mitt dagis i stan och inte haft så många kompisar härute innan skolan. Dom har ju inte heller spelat fotboll vilket alla ungar gör härute. Jag var lite irriterad ibland på skolan att alla föräldramöten alltid styrdes av fotbollsspelande ungars träningar. Precis som vi andra inte hörde dit.
Leif är ju också uppväxt med många syskon, dom var 8 st. Varit en härlig sammanhållning där också som avtar lite nu när dom börjar bli till åren. Dom ses nästan bara på jämna födelsedagar allihop. De äldsta är över 80 och de yngsta snart 60. En är avliden också.
Vi var ju 3, men är bara två kvar och där är det just ingen sammanhållning heller. Finns sjukdomsorsaker till det.
Mina tjejer håller hop väldigt bra medans sonen pliktskyldigast hör av sig ibland. Hör nog av sig mer till oss än sina syskon. Det var ju också skillnad förr så klart.

Börjar ju skrivas en del om julplanering och så på facebook nu. Och det är ju jularna vi har träffats allihop. Minns stressen som var när man skulle hinna med flera stycken på julafton för att sen åka till mamma till Kalle och där var vi 15-20 st ibland. Hur skönt det var att komma hem till lugnet på kvällen sen. Sen blev det ännu mer stress när min faster här i byn blev ensam och hon kom till oss på kvällen. Då hade vi ingen på dan längre men då sågs vi hos mamma vid 13-tiden ist åt före och delade ut klapparna efter Kalle. Sen hem och äta en gång till och byta klappar med faster.
Hon dog 2010 och dåungefär sa min kropp upp sig, jag hade t.ex Svårt att gå i trappor som hade fler trappsteg än 2-3 st.
Då började vi, ofrivilligt först, men fira själva. Upptäckte hur himla skönt det var så småningom. Man kunde gå och loda om man ville det, åt så man inte missade varken Kalle, Karl-Bertil eller Svensson Svensson. Hände till o med att vi åt framför TVn ;-D tjejerna gjorde en tradition i att öppna ett pkt i timmen så gällde att se till att dom hade lika många.

Det går ju bra så länge vi har tjejerna hemma men det lär ju ändra sig också så småningom.Ser ju kompisar som är ensamma varannan jul när deras barn firar med svärföräldrar. C flyttar ju på riktigt nu i vår med.
Det är ju lite tråkigt men går ju bra så länge man iaf är två.
Jag tycker ju att ingen ska fira jul ensam, ja ingen annan storhelg heller. Händer därför att vi har kompisar här med. Så blir det nog i år och i år jobbar dessutom Christine. Slutar på julaftons em men jobbar från tidig morgon till kväll på juldagen. 8.30-21 tror jag det är. Lär ju inte bli nåt sjungande på midnattsmässan för henne i år. Det har ju också blivit en tradition.

Sonen med familj kommer en av juldagarna så vi firar som två dagar. Mamma och R har ju kommit ut ibland också, nu lär dom ju inte göra det. Men nu kommer ju jag in ideras hus igen tack vare en utvändig hiss så på nåt sätt ska vi ju ses iaf. Kanske inte blir just på en av juldagarna men iaf. Traditionen bryts ju där med nu iom det som hänt och vi får dela upp oss. Samtidigt är dom gamla nu och orkar inte som förr. Förmodligen inte 2 dar i rad heller. Vi får ju hjälpas åt med mat med antar jag.
Så glad att dom var här förra året och då samma dag som sonen med tanke på det som sen hände på nyårsafton. Minns hur R var med Rasmus och hur han intresserat förhörde sig om fotboll och innebandy. Idrotten förenar över generationerna.

Nu börjar man ju längta till advent och jul och allt vad det innebär av pyntande inne och ute. Snön hjälpte väl till lite där men den håller ju på att försvinna igen. Hoppas på lite vitt till advent iaf. En tradition försvinner där också. Fyrverkeriet i Botan upphör efter 25 år. Det som alla Uppsalabor med omnejd gått man ur huse för. Ny ägare till tidningen och miljön är orsaken och det kan man väl inte säga så mkt om. Det är mkt pengar som gått upp i rök där.
Vi funderar på att åka till Gävle ist och kolla på när bocken invigs, den fyller ju 50 år i år. Fyrverkeri utlovas.

Ja det blev många tankar ikväll, livet förändras och allt blir inte som det alltid varit.






Av Neta - 13 november 2016 22:41

Trångt på bordet:-)
Han ville äta frukost i vardagsrummet och så klart att man får det om man både fyller år och det är Fars dag. Han fick öl, choklad, marmeladkulor, duschkit och röda raggisar som E stickat. Iaf en för den andra hann hon inte riktigt klar ;-D
Elles bäddatteraljer som syns bakom. Och en vissen blomma på bordet som vägrar gå ut själv.

Varit lugnt annars, några telefonsamtal, varm macka till lunch och lite god middag, lövbiff, potatisklyftor, morötter och tomater i ugnen och ett kryddsmör med vit, gräs och rå rödlök blev det till slut, rödvin och sen glass och bär. En Irish coffe med för jag såg det på Insta och blev sugen. Båda tjejerna hemma så klart!

C är kanonförkyld och jag är inte långt efter. Så nu tänker vi göra en tidig kväll !
Hörs i morgon!

Av Neta - 13 november 2016 17:25

Jag vill slå ett slag för alla bonus/plastpappor. Dom som oftast helt osjälviskt går in och tar en roll som en viktig person i ett barns liv. Tycker dom är lika viktiga om inte viktigare att fira idag.
Jag har ju själv haft en bonus/plastpappa som varit mer pappa för mig än min egen någonsin varit. Då var jag vuxen och hade själv barn då han kom in i mitt och så klart mammas liv.

Min pappa kanske ville vara en bra pappa men alkoholen gjorde att han inte förmådde vara det. Jag trodde det skulle bli bättre när mamma fick nog och tog ut skilsmässa men det blev precis tvärtom. Den kvinna han gifte om sig med var inte den han behövde för att ta sig ur.
Utåt sett såg det nog bättre ut än det var, han klarade länge av att jobba och körde i tjänsten, ibland onykter det vet jag men han var specialist på att hålla färgen och skärpa till sig. Vet att han låg lågt och va noga med att vara snäll och trevlig. Mot oss var han inte alltid det, då slappnade han av och var den han var, iaf mot mig och brorsan. Och framförallt mot mamma. Han har skapat otrygghet, rädsla och ärr som aldrig kommer att gå över.
Skulle ni fråga syrran som blev lite av en sladdisfavorit kanske det låter annorlunda. Men hon har så klart märkt av en del också.

R har varit en helt annan sort, glad, optimistisk, lekfull och sportig. Han har sett oss och varit väldigt hjälpsam när det behövts. Skapat trygghet iatt man vet att han alltid varit så som han visat. Inte brusat upp, inte slagits och som haft en väldigt sund inställning till alkohol. Det går inte att inte älska honom. Att han dessutom varit väldigt förtjust i och månat om alla barn, egna eller inte. Mina ungar gillar honom, hans ungar gör det och syrrans och grannarnas, kompisars och övrig släkts barn. Med ungar menar jag då barn, barnbarn och övriga. Han har aldrig försökt ta över rollen för någon annan, han har bara varit sig själv.
Honom tänker jag mer på än min egen pappa idag, sorgligt men sant.

Av Neta - 12 november 2016 23:14

Ja en riktigt krispig vinterdag vaknade vi upp till, trodde inte mina ögon då det var 10 minus ute. Tror inte vi hade så kallt på hela förra vintern.
Underbart fint med sol och rimfrost.

På väg in till stan på fm

Bilder jag lånat av en bybo.

Vi vaknade tidigt och jag kände mig hyfsad så vi åkte in på messan. Det resulterade i ett nytt mobilt bredband, med en router stor som en mobil som laddas som en sån med. Vi kan även ta med det på resor mm. Fick mer hastighet också för ungefär samma vi betalar nu + 2 högtalare som också är trådlösa med ljud som dög åt L. Vi kan ta med dom ut och bort med.
Mycket annat kul så klart både inredning och utredning höll jag på skriva...;-D gjorde det med. Kollade på inklädning av trappsteg men 750kr per steg va lite saftigt tyckte vi. Så han gör nog en egen variant.vi har ju några st.

Träffade på en kompis och tog en fika med henne. Sen upp till Maxi för lite påfyllning av frukt, grönt och mejeri.

Blev lite pepparkakor med så äntligen fick jag min peppis med ädelost på. Så gott! En till här i huset som gillar peppisar är kaninen, hon blir helt vild då hon känner det. Hon får ju så klart bara nån smula och hon blir så lycklig över det lilla hon får. Vet inte hur vanligt det är att kaniner gillar peppisar, men vår är också galen i kardemumma. Går inte att äta en sån bulle eller skorpa utan att hon reagerar.

Gjorde en gryta på fläskkött, lök och kantareller ikväll, så himla gott.

Sen tömde vi lite bär och åt med glass till Så mycket bättre. C kom hem sjuk och eländig från kryssningen. Hade väl varit rätt ok på båten ändå men slappnade väl av då hon kom hem.

Nu ska vi snart sova, blev en ofrivilligt tidig morgon i morse sen kunde vi inte somna om. Var nåt som pep och väckte oss. Lite rally på vägen utanför nu men snön dämpar det rätt bra.
I morgon är en annan dag, både Fars dag och Ls 73-årsdag.

Av Neta - 12 november 2016 00:35

Tror jag fått en släng av Christines förkylning. Hon kroknade rejält i morse men hade ju n Amorellakryss bokad med sin kompis. Så hon preparerade sig och åkte iaf. Va ju kompisarna i Date som spelade.
Jag övertalade E och komma och sova kvar och då tyckte hon att hon kunde vara här hela helgen eftersom det är både Fars dag och Ls födelsedag på sönd.
Beroende på hur jag mår ska vi ev till Bomässan i morgon. Kunde ladda ner gratisbiljetter.

Vi käkade lite räkor och gravlax med egengjordhovmästarsås ikväll. Men vi orkade ingen ost. Drack ett iskallt glas vitt till. Så gott!

Om vi orkar i morgon ska vi koka lite sylt och göra ett par brk äppelmos. Börjar bli tomt på sånt i kylen och vi har ju ingen bärbrist precis.
Kanske gör vi en mormorsefterrätt i helgen. Tinade bär som blandas med konserverad frukt och äts med glass och ev grädde. Fick vi alltid på juldagen hemma hos min mormor. Godare än tårta.
Sen har han beställt kött, potatis och sås. Inte så svårt precis. Blir bara vi tror jag, vet inte pm att nån kommer iaf.

Har ju fått lite rörelser jag ska göra med armen, jag har förmodligen en nerv i kläm. Men jag har så fruktansvärt ont ändå. Försöker sova på mage med armen på en kudde men den hamnar under mig ändå sen och det hjälper ju inte hellertill. Går som projektiler av värk ner från axeln. Så less! Men rörelserna ska hjälpa så jag biter ihop och gör dom. Har också armen så mkt jag kan i viloläge över hjärthöjd. Oftast över huvudet vilandes mot soffan.

Nu ska jag krypa ner och försöka hitta en bra sovställning för både mig och armen.

Av Neta - 12 november 2016 00:08

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards