Mina ord och tankar

Alla inlägg under november 2016

Av Neta - 11 november 2016 01:19

Hållt på hela dan nästan, nåja halva iaf.    Plockade ur 12 kassar ur 2 frysar. Inte allt kom tillbaka, slängt så mkt så jag har lite ångest men jag är sämst på att komma ihåg vad jag handlat. Sen blev det väl inte så mkt grillat i år som vi trott. Mest fläskkött som hade gått ut, sen slängde jag lite frystorkat bröd.

Har däremot hur mkt bär som helst, vet att det finns det i garagefrysen med. Så nu ska det först och främst kokas sylt för det är det lite dåligt med. sen blir det nog smoothie m.m framöver.


Jag gjorde en frysbok med där jag skrev upp allt jag plockade tillbaka och sista förbrukning på det som de stod det på. Då vet man ju sen att t.ex fläsk ska förbrukas inom 3 mån efter det datumet om det är fryst.

Hittade en frystabell jag ska skriva ut och sätta på insidan av pärmen till den där boken.

Nu är det matköpsstopp i en månad. Bara tillbehör, grönsaker och frukt som får handlas. Mejeri så klart.

Sen ska allt som köps och stoppas i frysen skrivas upp + sista förbrukning och inköpsdatum.

Få se om vi klarar det   ambitionen är så iaf.


Hade hjälp av Elle idag då Christine bakade till nåt evenemang dom ska ha i kyrkan på sönd. Va lite trångt i köket ibland.


Men nu är det dags för sängen, som vanligt mitt i natten.   

Av Neta - 10 november 2016 13:56

Först och främst, ha kläder och plädar inne i bilen eller så de iaf är greppbara inifrån. Det är inte alltid läge att ta sig ut och runt till bakluckan om man kör av eller hamnar i mycket snö.
Glöm inte mössa och vantar.

Skyffel, sand och något att lägga under däcken, vi har en gammal sliten trasmatta i skuffen.

Reflexväst och överlevnadsfilt i folie i handskfacket.

Ficklampa och extra batterier.

Värmeljus och en välfylld tändare + något att ha ljuset i. Ex campinglykta modell mindre, kan både hänga och stå.

Finns på bl.a Ö o B. Ett värmeljus liksom en ficklampa gör att du syns i kupe'n. Ett enda värmeljus värmer dessutom upp hela kupe'n på bara några min i en normalstor bil.

Vatten.
Och varför inte lägga några kexchoklad och lite frukt i bilen vid långfärd. Eller låta chokladen ligga där alltid. Termos med varmt vatten om man ska långt. Kaffe, te och chokladpåsar.

Pappersrulle bör man ha året om. Lika några soppåsar, dom man köper frukt i är perfekt vid ofrivilliga toabesök i naturen. Går att bre ut ordentligt. Slängs i hundtunna vid nån rastplats sen. ;-) Hade vi alltid med på dagisutflykter.

Låsspray i fickan eller väskan, inte i bilen.

Ja dom här enkla sakerna kan vara väldigt avgörande om man blir sittandes länge.

Av Neta - 9 november 2016 23:58



Så fint ute nu, som ett täcke över allt. Mina kärleksört och vissa stjärnflockor blommar fortfarande. Eller blommade iaf. Nu med snö på så ger dom väl upp. Begoniorna hade lagt sig platt iaf. Vissa träd och buskar har fortf blad kvar med.

Dom här blommar på altanen med, vet inte om jag vågar vattna ser ut att behövas iaf. Har gett upp om att övervintra fuchsior, dom är ju inte så dyra heller. Får ge upp specialsorterna bara.

Christine tog den här bilden från prästgårdsparken nu ikväll, så himla fin så jag var tvungen att sno den. Här är det ju kolsvart så här års annars. Trots lamporna.

I Sthlm har dom värsta snöovädret på 111 år och som vanligt skitdålig beredskap. Och med tanke på att många där kör med sommar eller friktionsdäck så blir det ju kaos. Svågern har plogat hela dan , bara varit ur traktorn för mat. Fika tog han med sig. Jobbade 14 timmar och lär väl få fortsätta i morgon. Han svär rätt bra över 08- trafiken och hade väl dragit loss ett par idag med. Tycker nog det är skönt att få rulla hem till landet sen.
Fattar inte att dom i en så stor stad inte kan få ut fler och röja. Såg bilder på Insta att till o med utryckningsfordon med blåljus körde fast.
Så glad att vi har vägverket + privat vägförening här. Kör i ett hela nätter. Så blir det aldrig spec mkt på stora vägen heller, inte ens idag. Inte hört om problem på E4 norr heller, däremot söder om stan på Danmarks gärde men där är det ju problem jämt. Stressade pendlare där. Såg nu ikväll att nån hade en kompis som satt fast på Sthlm norr sen 12.30 idag. Utan mat o vatten då så klart, men varför lämnar man inte bilen då?
Mer snö på gatorna i byn så klart men här hjälps ju alla åt, är nån inte hemma så kör man ju av där med och han som plogar vinklar bladet så det aldrig blir så där jättehöga vallar på infarterna. Vi måste dock ha en ny slunga om vi ska fortsätta ha bilen nere i garagenedfarten. Nu skottar grannarna där men det kan man ju inte alltid räkna med. Dom jobbar ju.

Elle känner sig lite isolerad nu när hon inte kan åka på sin scooter. Kommer ju inte ens till affären, men idag gick inte L ut. Vi har småfixat inne. Nu har jag redskap, konservöppnare och pappershållare igen.

Kaffeburken ska ju inte stå framme så klart men vi hade väl nyss bryggt där.

Hade ont som 17 natten som var. Även i knäna och jag fattar egentligen inte varför. Men kroppen lever sitt eget liv ibland.
Hoppas på en värkfri sömn i natt. Sov gott!

Av Neta - 8 november 2016 23:56

Idag har jag varit ensam hemma på fm, det är väldigt ovanligt. L har ju sitt gubbdagis på tisdagar och C är ofta helledig eller jobbar bara kväll dom dagarna. Även om hon har eget 1 tr ner så äter hon ju här och finns i pereforin övrig tid. Men ungefär var 6e eller nåt sånt är det bara jag.

Idag passade jag på att plocka om lite i köket, gjorde också en lista på vad som behövs göra ganska snabbt för att det ska funka bra. Det är lite småfix och grejer som ska upp igen och lite nytt som ska placeras.
Vi har lite kvar ute med efter som allt sånt kom efter i år, bl.a är dynorna kvar på altan och möblerna ska in från utbyggnaden m.m Just nu är det lite överblivna möbler på altan vi måste försöka få plats för också antingen på vinden eller i garaget. Eller helt enkelt göra oss av med.

Det blev en del på min "att göra-lista" vad gör då min man? Jo han börjar lägga upp magnetlås för att sätta nya på köksluckorna. Ok att det också ska göras men det går ju att stänga dom ändå. Inte prio ett tyckte jag iaf. Det här är ganska typiskt oss, att vi har olika prioriteringar.
Jag vill ha bort saker som ligger framme eller ligger fel nu och han tycker det är viktigt att stänga dörrar. Vilket han sällan gör iaf, lådor är ofta till hälften öppna och skåp på glänt efter honom. Jag gormar och stänger ;-D
Jag vill ha klart snart!

Sånt som ska sågas får vänta nu, om han inte på nåt sätt kan få upp sågbordet på altan. Då kan han ju iaf stå vindskyddat med infran på. Men det lär ju bli lite spån o ta reda på så frågan är om det är värt det? Vet inte om vi kan köra infra och sågen på samma uttag utan att proppen går heller. Garaget kommer vi inte ens in i utifrån längre, det är mkt skit där nu och det blir storrensning där i vår sen.

Vill frosta av frysarna med så man kan baka igen. Vi har köpt matbröd länge nu och jag vill ju egentligen inte det. Sen är det ju bra att ha lite utrymme för jul o så.

Har några fönster som måste tätas om med, kalldrag på en del. Om jag vinner pengar ska jag tilläggsisolera med. Tror vår isolering åkt ner på vissa ställen. Mest kalldrag är det i badrummet, man drar sig för att duscha ibland, brukar sätta på vattnet innan så det blir varmt. Kan inte påstå att det är kallt men just kalldrag. Funderar på sätta bubbelplast runt fönstret, fick tips om att det ska hjälpa och där syns det inte utifrån så här års. Har persiennerna nere hela tiden nu, och fördragen gardin på det.

Ja mkt är det nu, hade det varit som vanligt hade jag ju fixat det själv men orkar inte hålla en borrmaskin nu. Har nån skruvdragare också men den är tung den med.

Hallen? Nä inte idag heller ;-D




Av Neta - 7 november 2016 23:09

Inte började jag med hallen iaf.

Vaknade till det här i morse, kanske kom jag av mig där. Hade legat på armen med så mådde inte 100, så trött på värk.
Bytte iaf till nya mattorna men är inte 100 nöjd. Tycker nog att den ljusgrå var finare. Blev mjukare och mer ombonat med den.

Skruttan har ju sitt favorittillhåll vid elementen, så gjorde så här med skydd mot mattan. Skönt att få undan toalådan från hörnan och hon verkar acceptera det här.

Mamma ringde och berättade en tråkig sak. R på sjukhus igen. Men piggade på sig snabbt. Hon har ingen hjälp med skottning för hjälpen går med kryckor. En grej till berättade hon att hon gjort, klättrat på en, visserligen bygelstege men ändå. Jag tycker hon kan hålla sig på golvet. Kan inte låta bli att oroa mig.
Försökte kolla om kommunen har nån snöskottningsservice för äldre, men hittade inget. C erbjöd sig åka in i morgon men hon jobbar ju dygn och behöver nog sin vila.
L har ju sitt gubbdagis på fm i morgon så snöar det är ju han ändå i stan.

Pratade om att dela upp julen på flera dagar, nu åker ju inte vi dit eftersom C jobbar. Men det är trångt nu. Det tillkommer nya varje år. Märks att hon tappar lusten lite.
Hon var iaf glad att vi var på kyrkogården på kvällen så hon fick höra att det lyste hos brorsan. Och att vi tittat till brorsorna hennes med.

Så kallt inne nu, tror det blivit kallare och att termostaten inte riktigt hänger med. Hoppas den kommer ikapp till i morgon.
Ska småfixa lite nu och sen krypa ner och lyssna på en pod jag följer. Wahlgren och Lundkvist. Niclas och Kicken, så galet roliga men ändå så vettiga tankar.

Av Neta - 7 november 2016 00:41

Men man behöver ju slappa dagar också. Sov länge, kollade på Moraeus medans vi åt frukost.
Bestämde mig för att ha pelargonerna uppe i år så placerat om och offrat lite halvdassiga blommor för att dom skulle få plats. Vete 17 hur jag ska få plats med ljusstakarna i fönstret till advent men det problemet får vi ta då.

Elle kom en sväng och vi tog reda på och gjorde i ordning och skivade en helgskinka till pålägg, tack gode gud för skärmaskinen. Gjorde en Jansson till i kväll. Jösses va gott det var. Som om inte det var nog gjorde hon en chokladpudding till kaffet med. Åts med grädde, mandariner från burk och banan. Rena hälsokosten ;-D

Pratat lite om jul, C jobbar ju både julafton, fast bara till kl 15 och juldagen. Ev kommer en kompis från 08 hit. Blir som vanligt en lugn tillställning. Jag vill nog helst vara hemma här ändå.

Nyår vet jag inte. Vi har pratat om att vara hemma och hämta en sån buffe' från Maxi som vi gjorde när jag fyllde. När vi pratade om nyår när Mi o Ma var här häromkvällen sa hon att hon ville åka på en nyårskryss nån gång.
Kollade på kul priserna igår och på Viking kostar det 1170kr allt inkluderat, på Birka ca dubbelt så mycket för i stort sätt samma sak. Man kan ju undra varför den prisskillnaden?
Nu kryssar ju vi i dec så vill dom göra det i år blir det inte vi som hänger med iaf.

Ljuset som Elle tände på altanen för djuren igår brinner fortf, ger mig 17 på att det gör det hela den här natten också. Men det står ju både under tak och helt vindskyddat där nu när fönstren är i.

Har kommit av mig lite i sorterandet, får ju böta med värk. I morgon ska jag dock försöka ta tag i hallgarderoben, finns en del där vi inte använder. Har inte plockat undan sommarjackorna heller, dags där med och leta fram vantar och mössor. Sen se över så vi har reflexer på alla jackor och väskor, lägga i ficklampor med fräscha batterier i väskorna m.m Är ju inte så upplyst som i stan här precis.

Har ett överskåp där med och ett städskåp med överskåp som behöver en ny organisation. Just nu ligger allt "överst" typ. :-) sen en byrå med 2 " skräplådor" till städskåpet ska jag nog införskaffa lite plastlådor m lock som man kan trava för lampor, skoputs, batterier mm. Kanske jag får in både strykbrädan och dammsugaren där igen då och slipper ha det stå i förrådet, som sen ska gås igenom det också. Målet där är att komma fram till symaskinen.
L ska få börja med golvet i hallen sen, men får väl bli av med den där sega förkylningen först.

Nu får det vara nog skrivet för idag. Hoppas ni sover gott!

Av Neta - 6 november 2016 00:13

Idag öppnade vi fågelrestaurangen, har väl aldrig varit så här sena. Den första som var på fågelstugan var ekorren. Så kul att det bor ekorrar i våra tallar igen. Men fågelmaten får den ge 17 i, kommer inte åt heller då vi har den i cylindrar med bur runt till nötter och talgbollar som bara småfåglar kommer in i. Men på stugan där det är solrosfrö är den titt som tätt och visst kan han sno lite där. Är ju som en ränna det kommer i.
Lägger ju även ut äpplen på baksidan till fasanerna och koltrasten. Finns ju risk för att ekorren snor lite där med.
Så kul med fåglarna, har restaurangen i scheresminbusken vid köksfönstret. Dom är så vana vid att vi sitter där så dom är totalt orädda. Många arter har vi, gråsparvar, pilfinkar, blåmesar, gulsparvar, grönfinkar, steglitsar, domherrar, talgoxar och så skator och kajorna då. Men dom kommer ju inte åt annat än de lösa talgbollar vi hänger ut till koltrastarna.
Har ju en blåmes som flera år i rad nu pickar på fönstret om det börjar ta slut i stugan. Måste ju vara samma som gör så.
Har ju även en rönn på baksidan och i år är det en del rönnbär, hade sidensvansar i trädet häromdan. Tror dom var på väg för det var just bara den dan. Men snacka om fina fåglar.

Vinterdäcken åkte på idag med. Lika bra då dom lovat mer vinterväder, visserligen söder om oss men vad är det som säger att det inte kommer hit.

C har jobbat dag och hon tog med E hem. Vi åkte ut till Danmarks kyrka där svärföräldrarna ligger. Svärmor skulle fyllt 100 i år nu i okt.
Efter det åkte vi runt i stan och kollade på installationerna i "Allt ljus på Uppsala" bl.a Ljusspel från tornen på domkyrkan. Syns ju vida omkring stan med. Sen lite häftiga saker i centrum. Man kan göra mkt med ljus och färg.


Till brorsan och den minneslunden. Gillar inte alla julljus bara, vad har dom på en kyrkogård att göra?

På hemvägen kunde vi konstatera att det smittat av sig det här med att tända slingor på hus och i träd. Nu när det är som mörkast är det ju verkligen ett ljus i mörkret. Så länge det inte är granar och tomtar för det tycker jag hör december till. Vi tände i vår portal över grindhålet med. Skulle kunna tänka mig att sätta ut ljusnätet på insynsskyddet på baksidan med, så mörkt där nu när solcellslamporna inte orkar lysa så länge.

Vi satt ut ett ljus på altanen för djuren också. Dom som har sina gravar under körsbärsträdet.

Kollat på "Så mycket bättre" ätit lite sen middag till det och planerat lite för Ls födelsedag som i år infaller på Fars dag! Lutar åt kvarnhjul ( runda landgångar) till lunch och nån gryta till middag, han gillar det. Tårta så klart! Sen ska han få gå på bomässan med sina vackra flickor.

Det var allt för idag! Hörs igen!

Av Neta - 4 november 2016 23:30

Blev inte mkt gjort för mig idag, grejat lite för mkt dom senaste dagarna och då får jag ont. Men det får jag bara ta och ha nån dag då jag inte gör ett dugg. Klarade med nöd och näppe (vilket konstigt uttryck) ;-D av att tvätta håret då jag duschade, fick tänja under hett vatten flera ggr innan jag fick upp den, sen får jag ont av det med.
Men vad gör det när vi skulle ut med dom bästa. Mi o Ma hämtade oss vid 18-tiden och vi åkte till Greken i Svista. Var en del folk och vi hade inte beställt men fick ett bord iaf. Så mysigt där för ägaren möter gästerna vid dörren, pratar och skojar och visar bord. Sen går han och en av tjejerna kommer och tar upp beställning.
Hade ett imponerande pumpaarrangemang utanför dörren med tyvärr glömde jag fota.

Jag tog en kyckling med den godaste såsen jag ätit tror jag. Stod att den var på dijon och vitt vin men kan inte påstå att jag direkt kände nån senap. Så otroligt god.
Ser ni också vad konstnärligt upplagt det är med svan och turkos blomma. Potatisen är också så himla god.
Vi ska nog dit på julbord sen med, vi frågade honom idag om det var bara grekisk mat då, men då skrattade han och sa att inget slår det svenska julbordet så han har bara lite grekiska rätter som extra annars ett svenskt. Han hade annons om det idag och hade redan flera hundra beställningar. 475 eller 495kr tar dom för det, inte så farligt på det stället.

Tog bara en fika på maten där och fortsatte hit sen. Blev några glas vin till här, ja inte för Mi då han fick äppelmust. Kollade Morrus för det hade dom missat i lördags och nu har dom precis åkt.
Jag ska nog linda in min onda arm i nåt mjukt och sova. Hoppas ni haft en trevlig kväll också. I morgon blir det väl att tända ljus hos svärföräldrarna, brorsan och för alla andra i minneslunden.
God natt!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards