Mina ord och tankar

Alla inlägg under november 2016

Av Neta - 4 november 2016 00:23

Idag kom lampan, vi hängde upp den provisoriskt för att se hur den blir och jag är så himla nöjd.
Vi hade inte ens 3 lika glödlampor hemma. Sen är det en salig blandning på bordet men det har jag inte tänkt på förrän nu. Löparen hör ju till gardinkappan vi tog ner häromdan. Är inte säker på om dom gardinerna vi satt upp ska få vara kvar heller. Tycker dom försvinner lite mot väggen. Sydde dom där i Årsta och då hade vi furutapeter. Kanske slänger upp de rödrutiga, är ju bara 3 v till advent. Lovsr att jag ska byta till lugnare underlägg med, har ingen brist på det direkt. ;-)

Jösses va mörk den bilden blev, men nu står korgarna däri. Rensat ur dom rätt bra med. Där är nu allt som var i dom innan som jag sparde och det som var på 3 hyllplan i hyllan. Så jäkla skönt att rensa. Nu står mina böcker om Sundborn och Carl o Karin Larsson lite mer tillgängliga sen några växtböcker, bl.a Om mina favoriter, pelargoner, fuchsior och orkideer. Fuchsiorna står ute fortf och blommar så fint. Hösthallonen mognar med trots frost, lyx att kunna plocka så här sent.
Gjorde ett fynd med, en obruten förpackning med CD från gamla sommarprogram bl.a Astrid Lindgren. Tur man har en gammal hårddisk med CD kvar.
I morgon ska jag rensa ur byrån, herregud va mkt halvdassiga underkläder som bara ligger där. Nej nu ska bara det jag vet att jag använder bli kvar. Lika med strumpor. La lite raggsockor i lådan som ska till Stadsmissionen. Använder aldrig det numera. Behöver rensa ut gamla dokument med, dels från föreningsarbetet men även gamla läkarintyg, men sånt strimlar man väl? Tur vi har en dokumentförstörare.

Pratade med kompisarna i Oskarshamn idag, hon fyller jämt. Dom har köpt hus i ett samhälle utanför Växjö, fritidshus som ska bli permanent om några år när dom går i pension. Bättre kommunikationer. Kalle är ju från Emmaboda så han kommer ju närmre sina rötter. Ska bli kul att åka dit och kolla in det på vårkanten.

I morgon ska vi åka till greken i Svista och äta med Mi o Ma, då får vi våra födelsedagspresenter, L fyller ju på Fars dag i år. Vi blir till och med hämtade, lyx ;-)

Men nu lite dygnsvila!

Av Neta - 2 november 2016 23:21

Hurtsen stod förut inne i hörnan bredvid skrivbordet, slagbordet, som kommer från min morfars barndomshem framför fönstret. Har egentligen inte plats för det men så här gick det ju bra. Skrivaren som nu står på slagbordet stod på 3 lådor på andra sidan skrivbordet och delvis framför bordet. På hurtsen är det en kopiator med skrivare om jag kan scanna på med. Bra när man gör en del utskick.

Där hurtsen står nu stod en hylla som mest innehöll sånt jag kunde avvara.

Den plockades ur och det ska bli nåt annat där. Om det inte är snorhalt i morgon blir det nog en tur till Ikea. Hyllan åkte ner i källaren sen.

Skrivbordet är rätt bra röjt nu, men lite kvar. Sen har jag en stapel med korgar som ska rensas ur, mest väskor i dom efter semestrar o kryssningar samt lite sommarsaker som ska sorteras in på sina rätta ställen. Funderar på köpa en Kallax där korgarna kan stå i fack och sätta bredvid skrivbordet ist.
Slängt massor av gamla tidningar och papper som bara blivit liggande. Har också mkt fina bilder ligger som skulle kunna få en inramning. Lite kul saker jag skrivit upp i block jag spart skajag skriva in på paddan.
Hittade också ett gammalt brevpapper trodde jag men det visade sig innehålla lite saker efter faster som dog för 6 år sedan. Turlistor till Enköping, gamla vykort och lika gamla receptkort ;-)

Ska fortsätta mitt sorterande en stund, lyckats få hop en låda till stadsmissionen med.

Av Neta - 2 november 2016 01:40

Det har blåst ordentligt nu ikväll, och gör så än. Kom lite snöblandat regn ett tag med. Väldigt mycket regn i eftermiddags. Det är kallt och frostvarning. Just nu är det snöblandat igen ser jag och det kommer mer vågrätt än lodrätt. Inget som ligger kvar dock. Kanske dags att tänka på vinterdäcken ändå.

Elle har äntligen fått tid på Sabbatsberg, den 21a, C följer med och vi tar väl en em i Sthlm efter det.

C hjälpte mig byta lite gardiner idag. Lite mer tyg runt fönstren gör det ju mer ombonat. Tar bort långgardinerna i vardagsrummet på sommaren och har bara kapporna kvar. Nu är dom uppsatta igen. Kök och sovrum är bytt i.
Fick mess om att mina lampor är skickade med. Vi har ju en hylla kvar att måla i köket och täckskivor som ska upp. Idag märkte jag också att ångan när jag kokade på spisen gick utanför fläkten. Har inte haft nåt os vid stekning så jag är lite konfunderad.
L är förkyld, ni vet en sjuk karl...., så han orkade inte bry sig men jag tror vi måste reklammera den.

Finderar på enommöblering av arbetshörnan, sitter nästan aldrig vid fasta datorn och tänkte banta ner lite. Få lite mer utrymme.

C jobbar dygn med sovande jour. E kom hem en sväng efter stan och lunchade med oss. Hon och C gjorde en riktig höstsoppa. Tomat med tacostuk med bönor i. Nu ikväll gjorde jag mig till och gjorde rotmos med så mkt morot i så det blev orange. Men så gott med hemgjort, kokt i buljong med kryddpeppar.

Nu ska jag krypa ner, släcka lampan och kolla på blåsten tills jag somnar.
Ha en fin natt!



Av Neta - 1 november 2016 00:17

Visst börjar man längta lite till advent nu? Knappt 4 veckor kvar. Julen går ju så snabbt över men advent med lucia som är vår finaste tradition tycker jag, det varar ju ett tag iaf.

Hämtade ju ut dom här finingarna på Plantagen idag och dreglade lite över amarylliskrukorna men sansade mig, tog en ny Fredskalla istför den som dog i renoveringen. Sen en rosa prydnadskål, en lika rosa ljungoch lite "silvertrassel" till en höstkruka. Hamnar nog en prydnadspumpa, några äpplen och lite ris från skogen i den med. Kul o fixa.

Vi tog bort alla krukor ute idag. Det som ska vinterförvaras och alla 2-åringar flyttades bara in på altanen. En del står kvar där ute medans en del bärs ner. Tog frö av ampelnejlikorna och himmelsblomman. Förraåret hade jag pelargonerna uppe, få se hur jag gör i år. In måste dom ju i vilket fall.

Skulle varit på möte om ledsagare idag men en hade trots uppmaning inte skickat in nåt personligt brev och den andra hade inte svarat på mail och bekräftat atton kunde komma så jag sa åt handläggaren att ställa in. Ger upp det där tror jag.

Det går iaf inte att färga popcorn med karamellfärg, den är vattenbaserad men tål inte att koka. Va bara saltet som fick färg. Har varit glest med monster med.

I morgon ska det regna massor, risk för 30-40 mm. E ska försöka orka jobba nån timme på Parasportförbundet. L har ju sitt gubbdagis på flottiljen så då åker hon in med honom. C jobbar dygn men får permis för ett möte i kyrkan inför körresa så jag misstänker att L får köra. Inte kul att gå från Tibble i regn.

Ma ringde och undrade om vi skulle ta våra födelsedagsmiddagar på fred, L är dock förkyld så vi avvaktar ett par dar och ser hur det blir. Han sov hela em efter stan idag. C smittade väl honom förra veckan. Konstigt att jag klarat mig.

Har inte bytt mattor än, han orkade inte hjälpa till. Väntar på ny fönsterbräda i lilla köksfönstret med. Vill också ha lite mer tyg runt fönstren än bara kappor nu när det blir insyn igen. Alla blad från busken utanför köksfönstret är ju borta. Hoppas C kan hjälpa mig med det innan jobbet i morgon.

Funderar på en ommöblering i arbetshörnan. Har ju två skrivare nu när jag skaffade lasern men har kvar den andra eftersom det är en scanner och kopiator med. Vet bara inte hur jag ska få till det så det blir både snyggt och funktionellt. Lasern skulle kunna stå ien hylla men vet bara inte var hyllan funkar bäst. Funderar på om jag ska flytta ut gammelfasters bord till vardagsrummet och ha det nedfällt framför föbnstret vid matbordet. Blir ju bara 20 cm brett då. Men vad gör jag då av spinnrocken?

Sover på den saken tror jag!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards