Mina ord och tankar

Alla inlägg under december 2016

Av Neta - 15 december 2016 23:59

Så här fint och rimfrostigt var det då vi åkte till stan i morse. Så vackert!
Började med att åka och hämta sprutspetsar till Elle, hon tar ju ett slags hormon i sprutform varje dag. Sen till Rusta som ligger strax bredvid det apoteket och vi hann väl inte mer än in där förrän dom ringde från apoteket och sa att vi hade fått fel strl, så vi fick åka dit sen igen ovh byta.
Det har gått troll i våra toppstjärnor till granen, fattades den spiral man trär på grantoppen på den vi haft senaste åren, en av silverglitter, men jag har en i halm också så tog fram den, då hade den spretat sig lite och det fattades rött garn i 2 hopsättningar. Hade ingen halm hemma så jag kunde göra en ny heller.
Tog då fram spiran som legat i jullådan sen Johnny var liten och den som är gjord i samma glasmatrial som gamla julgranskulor hade också gått sönder.
Köpte därför en ny helglittrig toppstjärna på Rusta, en guldglittrig. Lite servetter, ett nytt rött blockljus och ett hjärtformat stycke fågelmat typ talgboll hamnade i korgen med och en julig kasse för 10kr.

Sen till Willys för lite mathandling innan vi for ut till Fullerö och "Kocken & Kallskänkan" för att äta jullunch.

Så gott och kul att få fira lite med Elle. Hennes bilder men tror vi åt ungefär samma. Allt gör dom själva däroch det kändes. Ett fantastiskt gott knäckebröd med. Tog kaffe och glögg efteråt. Dom hade inget dessertbord på lunchen men struva och en hård saffranskaka + lite godis, em- sittningen har dom både fler rätter och dessert.
Åker ni på E4 och det passar tycker jag ni ska äta där, vet att den vanliga maten håller hög kvalite' med. 100kr för vår jullunch och 249kr för det större julbordet. T.o.m 22 dec.
Godiset jag tagit gick bara inte ner där så tog hem det i en servett och hade köpt mig en Hemmets Journal som visade sig ha en Hälgetidning som bilaga

Kom på sen att jag ska läsa Hälge i sängen ikväll. Men godiset gick i precis som apelsinen. :-)

Satte stjärnan i toppen, den är faktiskt av nån kraftig papp, klädde granen



Vi började i fjol att klä den runt Lucia, förr var det alltid nån dag innan julafton men eftersom man ledsnar lite på julsakerna vid trettonhelgen så klär vi den tidigare. Mysigt att ha den då man gör jul tycker jag. I morgon ska jag försöka klara att sätta ut tomtarna. Hade för ont idag.

Leif bakade matbröd, länge sen vi bakade våra solrosbröd nu och det var så himla gott. Han gjorde det på mjölslattar men skrev upp hur mkt han tog av varje. Bra för då kan bi göra det igen då det blev kanon.

Inte mycket som slår en precis nybakad varm brödskiva där smöret smälter. Vardagslyx kallas det!

Elle hängde med hit en sväng och hon och Christine gjorde en jättegod köttfärssoppa " på en spik " ikväll. Rödlök, morötter, paprika, kr tomater, kokosmjölk o buljong, kanske nåt mer med men attans så god den blev. Nästan godaste sopporna med köttfärs i så här till vardags tycker jag.



Med den här gubben, jag gillar ju snögubbar jag, säger jag godnatt och tack för idag. Nu går Hälge och jag i säng. L snarkar redan.

Av Neta - 15 december 2016 01:07

Som vi oroat oss nu när Elle ska fylla 30 och hennes Aktivitetsersättning försvinner. Den är ett slags sjukpension för ungdomar som hon fick när mitt vårdbidrag försvann då hon fyllde 18.
Varför vi oroat oss är för att hon inte skulle få sjukpension eller sjukersättning som det nu heter är för att min systers son inte fick det trots att dom hade haft vårdbidrag för honom sen han föddes och han sen hade samma Aktivitetsersättning som Elle har.
Han har en slags förlossningsskada och det både syns att han ha fysiska besvär och märks när man träffar honom att han har en skada. Ändå var det tvärnej till sjukpension trots att han aldrig kan ha ett vanligt jobb.

Jag har inte riktigt kunnat slappna av, tänkt att om hon inte får några pengar eller kanske bara skulle få halv pension, isf får hon ju bryta upp hela sitt liv, säga upp lägenheten och flytta hem igen och hur det då skulle ha blivit när vi försvinner en gång.
Det har tärt kan jag säga, dels och kanske mest över hur hon skulle hantera det, men också för egen del, om man skulle orka ha henne hemma igen och vilket rum hon då skulle ha. Hon flyttade ju för 6 år sedan.

Men idag kom beskedet att hon är beviljad hel sjukpension till och med Dec 2051. Då är jag 100 år och säkert borta redan. ;-D Hon lika gammal som jag är nu.
Ni kan inte ana hur glada och lättade vi är, det är som ett betongblock fallit från mina axlar. Slut också med nya ansökningar och intyg varje år. Det har ju hänt att det blivit glapp trots att hon alltid varit inne med nya intyg och ansökan 3 månader innan. Det har ju också varit kämpigt då ju hyra och räkningar ska betalas som vanligt. Får man ut drygt 6000kr bara och på det ska betala dom % på hyran som inte bostadsbidraget täckt, + el, hemförs, bredband och telefon har man ju ingen buffert precis. Hon får ju vända på varenda krona. Det är inte ofta hon ber om hjälp heller men är ju mkt här och äter. Det hjälper ju så klart till. Men jag får ju å andra sidan hjälp med det hon klarar då och även om det bara är småsaker så äret guld värt. Ofta har hon med sig nåt också, vill bidra ändå.

För er som inte vet det så upptäcktes ju en Hjärntumör på hennes hypofys när hon var 7 år. Den är medfödd och bildades i fosterstadiet. Skador efter behandling och strålning har ju sen gett henne en hypofysinsufficiens, hon producerar inga egna hormoner eftersom dom var tvungna att skära av hypofysstjälken för att rädda synen då dom tog bort så mkt dom kunde av tumören, resten behandlades med strålkniv och gav också skador. 2 av dom hormoner hon inte producerar är livsuppehållande kortisol och ett vätskereglerande, vassopresin tror jag det heter.
Med åren har det också tillkommit diagnoser. Bl.a en svår järnbrist som kan heta IP rätta mig om jag har fel Elle. D2, och nu senast förändringar i levern. Det gör henne väldigt trött i en slags hjärntrötthet. Hon har sen en fotskada i gymnasiet som inte läkt som det ska i mjukdelarna, rörelsehindrad, och den hormonella övervikt hon har med den belastningen gör att hon idag går med skena i skor med specialinlägg ute. Inne i specialsko, kan överhuvudtaget inte förflytta sig barfota och har både rollator och permobil. Inom en snar framtid troligen rullstol också. Hon har inget sidseende.

Med den här nya ersättningen kan hon om hon orkar jobba 20 timmar i månaden, hon är ju några timmar varje måndag i kyrkan och hjälper husmor vid Öppna förskolans sopplunch. Inget hon hittills fått betalt för men jag hoppas dom kan lösa det så hon kan fortsätta och få betalt. Skulle ju hjälpa upp lite iaf. Och hon trivs så bra med både personal och dom barnfamiljer hon kommer i kontakt med där. Tjejerna där ser till att hon kommer med på stickkafe' och lite andra sociala saker med vilket ju medför att hon får ett liv utan oss också. Jätteviktigt ju. Barahoppas orken räcker!

Vi ska fira i morgon, på hennes villkor. Får bli jullunch ute och gå lite på Rusta, det är vad hon orkar och vill. Hon älskar att gå ut och äta men har ju sällan råd. Lika gillar hon ju kryssningar men det är ju samma sak där. Egentligen är Rosellas dagskrysser perfekt för henne men det tär på hennes kropp att det är långt stt gå på och av där.

Dansband gillar hon ju med, hela familjen utom hon och numera jag dansar ju. Hon gillar att lyssna iaf och vi känner ju några så då tycker hon det är extra kul när dom går fram och pratar med henne.

Ja och jag har så klart hennes tillåtelse att skriva här och jag frågade innan jag skrev på Fb idag med. Oftast ber hon mig om vi träffar nån vi ska berätta om henne för, hon fixar det liksom inte själv. Bara så ingen tror att jag gör det här över hennes huvud eller bakom hennes rygg. Hon är känslig och har lätt till tårar, kan komma bara av att hon är trött eller blir låg på kortison. Då får hon/man fylla på och ge henne något sött. Samtidigt är det viktigt att det är lugnt runt henne då.
De kortison hon tar är ju att hon fyller upp en brist, inte tar extra som vi andra kan få göra i vissa fall.

Ja det blev mkt ikväll. Men det är så otroligt skönt att vi slapp överklaga och bråka. Att Fk faktiskt har lyssnat på hennes läkare i det här fallet. Kunde jag skulle jag hoppa jämfota till stan och tillbaka så glad är jag ;-D

Slutar med en kul bild, skulle passa maken men även mig har jag hört :-) är det någon som vet var jag kan köpa denna?



E firade med att börja klä granen ikväll.

Av Neta - 13 december 2016 23:32

Så här fint var det över åkrarna mot Skuttunge då vi for i går. Hade varit minus 11 gr på orgonen men då vi for vid 14-tiden var det -6.
Hade ett ärende i stan och kom väl därifrån vid 15, va framme vid karolinska 40 min senare men sen tog det över en timme fram till båten. Vi hade tänkt och dra ett snabbt varv och kolla på juldekorationerna och Stenbäcks gran men det hanns ju inte med.
Jag skulle för mitt liv inte vilja bo i ett 08-område. Ännu mindre vara yrkeschaufför där eller så jag måste igenom med bil. Då sägs det att "alla" 08 or åker kommunalt! Vilka är det då som köar ut och in i stan varje dag? Så irriterande men vi kan ju inte åka kommunalt dit. Jo dit till själva stan men sen då....
Det var iaf ovanligt rörigt igår och lika när vi skulle hem idag, fast vi åkte åt rätt håll då så var det mer köer än det brukar. Är det för det är dec?

Alla som sagt att dom skulle komma kom inte och nån som sagt det var på båten men anslöt aldrig.
Jag fick ett paket med en försenad födelsedagspresent av A-B o B, en jättefin fruktskål i metall som jag försttrodde jag hade redan. Men ungarna påminde mig om att den inte var lika och inte var i min ägo längre. Så fin!

Vi blev ett gäng iaf och vi spreds lite när vi skulle äta, sammanstrålade och spreds igen för att sammanstråla sent på kvällen. Inte alla men många. Det var Bingofinal och några var upptagna av det. En barnfamilj var med, den första dansbansdaxbebisen med sina föräldrar och lillebror, föräldrarna blev kära när dom sågs efter att ha pratat en tid på Dbd-chatten. Så himla mysig familj. Hon från Umeå blev Stora Vikabo.
Vi åt 6-7 st va vi nu blev i caf'et. Några åt julbord och några ville äta " mat & potatis" som man sa förr om lagad varm mat, även om det inte var potatis.

Wizex hade en julshow ombord, 2 uppträdanden igårkväll och ett idag på em. Valda delar av dom hade också lussat för frukoststerna i morse tillsammans med Tur-Åke som var kryssningsvärd. Kul för hade inte en aning om det.

Anna o Thomas

Här är dom som äldre par som ville sjunga en stilla allsång, sen komdet en fartig melodi.

Hedins spelade i cafe't, men hann inte prata med Conny. Vi vinkade bara lite på håll. C hade dock träffat dom. Vi åt frukost där idag och hann höra han spela trumpet iaf.

Igår spelade Martinez och Matz Blads, Jonas är ju riktigt varm i kläderna i Martinez nu och Sandra och han riktigt " hopshowade" dom är så fantastiskt bra!!! Spelar så bra låtar och Sandra är ju en fantastisk sångerska.

Matz Bladhs är ju mer traditionella, i början igår nästan tråkiga men dom tog sig efter hand. Dom har ju sin publik med så klart, mycket äldre ( i min ålder) ensamma tjejer som hänger efter dom. Nästan tragiskt att se vissa. Inte mina favoriter men helt ok. Roliga dessutom, började spelningen igår med att efterlysa ägaren till en viss bil som stod med lyset på. Reflekterade inte förrän efter flera sekunder att vi ju befann oss på Ålands hav. :-D

I natt efter dansen sen så blev det lite eftersittning som det brukar, långt ifrån alla var med och här är vi " förstärkta" med Sandra och Jonas. Somliga festade mer än andra och kom knappt ur sängen idag. Jag kan ju inte längre dricka typ vin sent, nlir helt förstörd dan efter, inget fungerar så jag dricker bara till maten, sen är det vatten eller alkoholfritt som gäller. Mår bäst då!

Idag sov vi med flit över frukosten, kom till hytten runt 4-1/2 5 i morse. Vaknade halv 12 men orkade inte stressa så åt frukost i lugn och ro, sen till taxfree. Kom upp under Martinez sista låt och missade Bladhs helt. Vi hittade bra platser för att se showens sista och tredje del. Å dra mig baklänges va Thomas sjöng Adams julsång, Oh Helga Natt bra. Vilken pipa han har. Stående ovationer, busvisslingar och jubel fick han. Har e tt filmklipp på min facebook.

Såg knappt några andra än A_B o B, J o B-M idag, jo jag hejade på kompissan från kusten som stod iö när vi lämnade cafe't. For hem iett fruktansvärt väglag. Stannade i Väsby och tog en hamburgare och det riktigt piskade av regn på rutan ett tag. All den fina snön sjönk ihop som ett korthus, strax efter snöade detoch så har det växlat ikväll med. Motorvägen såg ut som en spolad isbana.

Men hem kom vi utan missöden, E åkte direkt hem till sig, vi packade upp, gjorde lite luciafika och tittade på reprisen av Luciamorgon. C skulle sjungit i kyrkan men orkade inte. Mådde inte 100, hon är känslig för sömnbrist och hade ont i lederna hon med så vi tog det lugnt. Verkar tyvärr som hon ärvt mina och mammas leder.
Hon la sig tidigt efter " husprogrammet" , jag såg Dessertmästarna och har skrivit här. Ska få min B-vitaminspruta i morgon så ska strax njuta av min säng. Skönast i världen om man jämför med båtens.

Nöjd med kryssen, även om inte alla kom så bestämde vi att göra en till på Birka i sommar. Ev en flerdagars.
Så tack alla som var med, tack för presenten A-B o B, tack alla artister och tack alla andra bekanta jag träffade.
God natt!






Av Neta - 12 december 2016 03:14

Packar för kryssningen och gjorde lite fynd i skåpet. Hade helt glömt bort att jag köpt en ny liten väska. En med telefonfack och kortfack + ett utvändigt fack. Perfekt på en kryssning. Packar kläder gör jag i en grå bag jag fått från Ellos. Nån dom delade ut om man handladeör en viss summa. Tymmer hur mkt som helst och är mjuk.

Svårt att hålla i o fota på en gång :-D köpt den på Ullared.

Rymlig tygbag. Packar alltid för mycket, utifall om. Har sen en annan kasse med kudden i, kan inte sova på syntetkuddar så må ha min med mig.

Idag gjorde vi lite godis, knäck utan grädde på plåt, ist för mandel hade vi i solroskärnor vi hackade över lite. Blev kanon. C är lite känslig mot nötter o mandel så försöker undvika det.

Nu är det nerpackat i min röda Carl Larssonburk. Ska göra en sats till nu när vi vet att det blev bra.

Elle var kvar till em, hon fixade lite med sitt eget. Hon jobbar sista måndagen före jul i morgon innan vi åker. Slutar en timme tidigare så hon hinner hem emellan. Ska ge sina kompisar varsin snögubbe.

Suttit och kollat på taxfreeerbjudanden. Behöver få hem både öl och vitt vin och båda fanns förmånliga priser på. Dessutom väldigt bra pris på julöl fast det blir väl mycket med 24 st. Vi dricker ju inte så mkt.
Kollade också om dom hade något liknande Guldnougat, har ett recept på egen kexchoklad jag ska ha det i. Man blandar det med lite mörk choklad. Svårt att se i katalogen så får nog botanisera i hyllorna ist.
Dom hade även hummer i taxfree, fryst antar jag, 300- grammare för 82kr. Tror det är billigt. Kanske skulle köpa till nyår. Vi åker ju bil från båten, parkerar ombord så vi är snabbt hemma. Gäller o köpa sent bara. Kanske ta med en tidning o linda in dom i.
Så gott att bara klyva och dutta på lite vitlökssmör och värma snabbt i micron. Snålvattnet rinner nu.

Ser fram emot Wizex julshow i morgon och att få lyssna till Martinez, sen är Hedins i cafe' t. Martinez spelar med Matz Bladhs. Idel bra musik.

Kanske skulle sova nu då, vi är ju ett gäng på 20-25 st som åker tillsammans i morgon så risken finns väl att det inte blir så mkt sömn. Hon brukar bli framåt 4-5 innan man kommer till hytten. Brukar bli lite nattmat och eftersnack.
Ska bli så kul att träffa dom man inte sett på flera år. Ja dom andra med, har träffat ett par st hyfsat nyligen iaf.

Av Neta - 11 december 2016 01:08

Ja så säger var och en som varit på den och visst är det kul och se all prakt, fina klänningar, håruppsättningar, gnistrande juveler och alla blommor.
Blommorna är ju ett kapitel för sig, olika år från år och fina arrangemang, i år hade dom lekt med belysning också. Man kan göra mkt med LED, det syntes i underhållningen med.
Maten är ju också så tillfixad och konstfullt upplagd, fick jag en sån tallrik skulle jag inte nändas förstöra den tror jag.

Jag blev först lite besviken på kungatjejernas klänningar. Tyckte drottningens såg ut som ett glittrigt men för stort nattlinne, fast med släp då ;-)
Sen när hon satt på banketten såg man ju även det blå i den och hur arbetat mönstret var. Sen var den ju typ kaftan med vida ärmar. Vackert tyg. Tycker dock att hon som har så nätt o fin figur ska visa den.

Victorias var så färglös, ett fantastiskt vackert tyg med pärlemoskimrande mönster men tänk om det varit mer färg. Röd eller midnattsblå. Otroligt fin modell dock.

Madeleines var ljust rosa och hon är fin i det, men tyckte kjolen såg ut som en maräng. Men smart med 2-delat. Toppen var väldigt fin. Kunde varit lite mer rosa.

Sofias klänning tyckte jag bara var konstig, vacker grön färg och här var det ju färg iaf, men ingen snygg modell.

Annars såg man ju några riktiga höjdare, Anna Batras klänning var ursnygg, lika Alice Bahs och stadsministerfruns. Övervägande spetsklänningar tyckte jag annars.

Vi har suttit och tittat både på prisutdelningen och banketten så vi såg inte avslutningen på Så Mycket Bättre utan har det kvar till frukost-TV i morgon. Men har förstått av kommentarer på facebook att det var ett bra avslutningsprogram.

C jobbar i natt, skulle egentligen jobbat dygn men kören hade julkonsert idag så hon hade vikarie första timmarna.

Elle blev kvar så L kunde få dricka ett glas vin till maten. Nu har hon bäddat ner sig i en soffa och jag ska snart krypa i säng med.

Blev inget julgodis gjort idag heller, men köpt hem grejer till det iaf. E har pysslat lite med julkort och skivat en skinka här på skärmaskinen. Får väl se om det blir nåt godis gjort i morgon. Måste ju tvätta det sista och packa med.

Av Neta - 10 december 2016 00:33

C mår ofta illa nu för tiden. Tror det beror på stress och annat som händer runt henne nu. Iaf sov hon uppe på soffan i natt och vi satt uppe och pratade i går kväll. Så mysigt o som förr. Annars är hon ju mest nere hos sig och dit kommer inte jag.
Själv sov jag som en klubbad oxe från midnatt till 7 i morse men satt kvar i sängen med paddan nån timme. Pratade lite med kompisen från kusten som också ska med på kryssen på månd. Hostade just ingenting förrän jag tände ljusen nu ikväll. Kan det vara av dom?

Rullstolen blev som ny efter service, vadstöden var otroligt sköna men hårda och iskalla så idag klippte jag sönder ett liggunderlag och L hjälpte mig skära till och fodra dom. Gjorde ett sittunderlägg till att lägga på sittdynan samtidigt, kan vara bra ute på vintern. Kan ju ha det om jag flyttar mig till nån bänk med. Tog ur sommarsaker ur rullstolskassen igår, la i en mössa och de tjocka vintervantarna + lite reflexband. Mina ekerskydd med reflexer på som vi gjort i ordning fanns ju inte på nya hjulen. Så måste lösa det. Vill ju synas om vi går över en gata. Har belysning att sätta på men vet bara hur de lyser framåt och att de röda syns i bak. Ingen aning om hur det syns från sidan.

Elle kom en sväng idag och kommer i morgon med, är ju festernas fest på TV, C jobbar natt så kul att få lite sällskap till det. L är nog måttligt intresserad. Vi bestämde att vi ska göra lite Nobelmiddag så grävde fram lite rökt fläskfile' ur frysen och tänkte göra en chokladmousse.

Blev ingen godistillverkning idag men nåt kanske vi gör i morgon. Kolla på dom här söta

Juligt så det förslår iaf. Ska nog inhandla lite röd marsipan eller göra själv och färga. Går ju att göra mandelmassa själv, ok att marsipan kanske är lite finare men mandelmassa duger åt mig. Går ursnabbt att göra i matberedaren. Lika delar florsocker och skållad mandel och 1 äggvita/ hundra g av de andra 2. Alltså 100 g mandel, 100 g florsocker och 1 äggvita. Sen kör man till den blir som man vill ha den. Gör jag själv så gör jag den aningens grövre än köptas och färgar man så gör man det i äggvitan innan man har i den. Slår sönder mandeln m floret först. Går med både hushållsfärg och gele' färg, den senare bara udden av en tandpetare med färg.

Ja det hände inte så mkt att skriva om idag. Skönt att bara vara med ett korsord. Inte sugen på att umgås med nån ens, ja mer än E då så klart.

Hörs mer i morgon.

Av Neta - 8 december 2016 22:50

Alma är ett privat assistansbolag som är grundat av Simon för 7 år sedan sen han på nära håll sett hur en kompis blev ganska isolerad efter att han på något sätt blivit handikappad och han reagerat över kommunens slöhet och brist på engagemang.
Att som jag komma från kommunens omsorg till Alma var som natt och dag. Här är jag med och anställer den person som ska vara assistent eller ledsagare. Inget sker över mitt huvud. Besluten tas fortf av kommunens handläggare sen finns ett antal privata alternativ.
Varje år bjuder dom brukare och dess personal på Julbord med underhållning, Sommarbuffe' med dito och Påskfika. Vi brukare får också en julklapp . Inget överdåd men en fin gest.
All personal är med vid dom här tillfällena och sliter som djur för att det ska flyta på med rullstolar, permobiler, andningshjälp och assisterar även assistenterna. Barnen får ha med hela sin familj medans vi vuxna brukare får ha med den hjälp vi behöver. Kan inte t.ex min ledsagare vara med, tar Almapersonalen vid, ingen ska få missa p.g.a det.
Ikväll var det alltså dags för julbord på Eklundshof som är officersmatsalar, mäss och markenteri till sen länge nedlagda S1.

Officersmässen

Vi fick glögg utomhus då vi kom

Musikerna underhöll ute en kort stund, innan hade en musikanläggning spelat julmusik

Markenteriets ingång


Inomhus

Det kalla

Dessertbordet

Så fint överallt

Simon som är VD

Det är öl och must blandat i glaset

Min ledsagare för kvällen

Så gott

På vårt bord

Vi glömde fota det varma bordet och den maten men alt var fantastiskt gott. Underhållning med allsång och musikquiz

Julklappen. Tror jag skrapar den på julafton.

Fotade ett hus vi r förbi på hemvägen, tyvärr är det lite träd i vägen men det är tre lika hus som är pyntade, detta mest. Värt en utflykt till Drälinge. Så kan ni ju komma in till oss på fika med ;-D

Av Neta - 8 december 2016 02:24

Gjort rågsnibbar till jul med klassiska kryddor. Sen lite vanliga frallor. Elle hjälpte mig. 20 snibbar räcker ju över juldagarna iaf då vi bara är 5 st i år. Tänker inte baka nån vört för det blir bara kvar. Isf köper jag sånt färdigskivat.

Börjar bli slemmig och får hosta då jag ligger ner. Av det blir jag sen snuvig med. Kan inte påstå att jag är sjuk men lite rostig. Lite orolig att jag ska bli riktigt sjuk men har vidtagit lite åtgärder så hoppas jag slipper. Ska göra mitt dunder med ingefära och apelsin i morgon om det inte känns bätre. Ska på julbord i morgon kväll och sen kryss på månd så har inte tid med nån sjuka.

Annars vete 17 vad jag gjort idag förutom bak och det löpande egentligen. Startat ett projekt till efter helgerna, men det kan jag inte berätta om än. Mest suttit och läst faktiskt och försökt ta det lugnt. Dagen har gått ändå.
Jo jag har fått rullstolen servad, nu har den bättre småhjul fram, det blev tvärstopp av minsta lilla kotte eller sten förut och ställbara benstöd inkl vadstöd. Sen handbroms för den som drar. Sen hade han gått igenom alla skruvar och muttrar och dragit åt det som var löst. Den har varit lite svajig ett tag. Mitt ekerskydd var inte kvar dock så det ska han få fixa. Lite läskigt att jag inte når bromsen själv längre, har ju haft på hjulen men å andra sidan har jag inte behövt använda den hittills så...

Idag har Mi o Ma kommit hem från utlandet med, ska bli spännande att få höra om det. Håller på kollar nåt för oss framöver med men inte hittat nåt bra för mig o Elle än. Skulle vilja åka till London men handikappvänliga hotell verkar inte finnas där annat än på lyxställen som är svindyra.

Ja det blir inte mer idag, det är redan långt över midnatt, ja nästan morgon så bäst att sluta nu.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7 8
9
10 11
12 13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards