Mina ord och tankar

Alla inlägg under februari 2017

Av Neta - 19 februari 2017 23:53

Först blev jag så himla arg på Cs körledare idag som tyckt att hon var borta mkt från kören.
Om ni minns så var hon ju så himla sjuk i höstas och utreddes till slut mot allergi och fick medeciner.
Kan man inte andas ordentligt och ibland är hes så kan man ju inte sjunga heller och det blev en del frånvaro.

Sen jobbar hon ju som timanställd på schema och så klart även en del kvällar då dom övar. Ibland om det inte finns vikarier kan hon också bli inbeordrad en sån kväll.

Dom har också en del kördagar på lördagar. Förra gången på Elles 30-årsdag och igår.
C fick inte reda på att det skulle vara en sån igår förrän på övningen i tisdags. Hon sa direkt ifrån att hon inte kunde, hon har en nära förestående tenta och måste plugga.
Trots det messade dom efter henne igår, störde mitt i pluggandet i säkert en halvtimma. Hon blev himla frustrerad och sur, med all rätt.
Dom ska åka på körresa i maj och nu skulle dom ha möte om den igår utan att meddela henne före. Till slut blev det väl så att dom skulle prata på tisd ist men då var hon ju både störd och arg över noll respekt och lika lite framförhållning därifrån. I det här fallet en av medlemmarna.

Idag hade C söndagsskola i kyrkan och träffade då sin körledare som på ett väldigt otrevligt sätt sa åt henne att han saknat henne igår. Han sa också att hon varit borta mycket och att hon kanske skulle ta sig en funderare på om hon skulle fortsätta. Hon var så ledsen när hon kom hem, inte över att kanske sluta men över hur han sa det.

En bra körledare tycker jag ska hjälpa till ist, kanske maila över en text eller spela in en sång hon inte varit med och övat på om den ska framföras. Han har en Iphone och dom är vänner på facebook så det kan ju inte vara svårt.
Han har aldrig gjort så, iofs tror jag inte hon har bett om det heller och har avstått vissa konserter för hon inte kunnat vara på en övning, kanske på ett par ggr till och med. Men han som 50+ och ledare borde väl kunna tänka så eller?
Nån bra körledare tycker då inte jag att han verkar vara. Finns en sambo som är med i kören också och styr väldigt, tyvärr Cs kompis mamma och det gör ju inte saken bättre. Såg henne i action på körfesten hur hon betedde sig mot en stackars karl som tappade texten i ett frmförande och höll på smälla av. Så gör man bara inte, hon bara körde över honom och tog över som nån djävla chef som hon inte är.

Finns en kvinnlig körledare i församlingen också som C gillar jättemycket, men hon har grannbyns kör och dit hsr C dels svårt att ta sig, dels så finns det folk i den kören hon inte gillar.
Synd när hon älskar att sjunga men det ska ju vara kul och inte bara en massa krav. Sen är det ju faktiskt ett fritidsintresse, och det kommer ju efter jobb och skola, hon läser ju dessutom på högskolan nu.

Nåt mer jag retat mig på idag och det är mest på henne. Hon tar över och bestämmer, ändrar på saker jag har sagt.
Hon må vara vuxen men där går min gräns. Börjar bli dags för henne att skaffa sig ett eget hem och bestämma över. Nu blir det uppskjutet det jag hade tänkt och då kan inte L börja med det jag tänkt i morgon.
Han? Bryr sig inte! Är det konstigt att inget blir gjort här hemma? Inte beror det på mig iaf. Jag blir ju överkörd hela tiden.

En sak blev gjord iaf, böckerna i kökets kokbokshylla är upplockade, inte alla nej då hade dom nog förtagit sig. Men de flesta iaf.

Annars har jag fortsatt greja i kontorsdelen idag. Strimlat de sista dokumenten som var äldre än 5 år, fixat med räkningar m.m Kladdat hop en sportlovsmatsedel med mest mat man kan ta med ut. Småfixat lite så där.

I morgon ska E och jag åka till Thuns med en kompis. Hoppas hitta vårskor i samma märke som jag köpte sandalerna i där. De skönaste skorna jag nånsin haft. Uppbyggda i ett mjukt matriel som formade sig efter foten. Blev som gjorda åt mig. Dessutom i skinn!

Nu ska gnälltanten sova!

Av Neta - 18 februari 2017 22:57

Även om jag inte bor inne i stan längre men iaf i kommunen.
Owe är 87 år, inte 89 som jag skrev igår, fyller 88 dagen efter finalen. Kul också att medlemmar ur TopCats var med och kompade. Hoppas också att Owe själv orkar med uppståndelsen. Han har ju varit sjuk så sent som i julas.
Han bor ju numera i Florida med Berit Gullberg, inte helt okänd hon heller. Han hade nog inte väntat sig detta heller för han hade returbiljetten bokad hade L hört på Aftonbladets livesändning.

Var så kul att se lovorden på twitter också, flera artister som strödde beröm och tyckte han var bäst.
Blir nog ett lyft för TopCats också.
Tror att både Roynes och Micke Ahlgrens haft samarbete med Owe också.

Sen att han vann med Robin Bengtsson var ju kul, 2 gentlemän med stil liksom :-)

Av Neta - 18 februari 2017 14:55

Ja nu är det sportlov här men ingen snö. Däremot har vi kanonis på sjön och plogade banor så man kan åka skridskor eller spark på. Vi har ju 3 badplatser och ett naturreservat runt vår sjö och överallt där kan man grilla korv. Vid stora badet på 4 olika ställen+ bord med grillar i.
Vi har till och med en slalombana med lift, men det hjälper ju inte utan snö. Vi har ju inga höga backar precis men en del djupa sandgropar i åsen, det är ner i en sån man kan åka slalom.
Finns lika gropar lite här och var i åsen genom hela Uppland. Nerlagda grustag.

Bakom vår gata är det en sån grop men där åks mest BMX, men finns en grillplats på botten iaf även där. 2 gropar har fyllts upp och blivit bostadsområden här helt nära oss.

Sportlov innebär som alla andra lov här lite stök på byn. Många ungdomar som fladdrar vind för våg här. Föräldrarna tycks inte orka med dom. Sett ungar i yngre tonåren ute långt efter midnatt.

Vi åkte ju iväg mycket när ungarna var yngre, i många år ut till Marholmen. Men även till Högis i Sälen där Bcf i Gävle har en lägenhet man kunde hyra. Den var nästan alltid ledig v 8 eftersom dom har lovet v 9. Numera kan vi ju åka när vi vill.

Ikväll ska man väl kolla med ett halvt öga på mellon igen. Ove T är ju med. Träffade han en del när jag var riktigt liten då han var kompis med en morbror till mig. Nu är han borta sen många år, morbrodern alltså. Ove är ju 89.
Hans mamma bodde på Byggmästargatan som jag gick till skolan på då jag gick i Brantan. Ibland såg man honom och hans sportbil där.

Tjejerna har bestämt tacos till ikväll och då får dom göra i ordning också. E kom nyss och C tänker uppenbarligen vara hemma så länge att hon hinner äta iaf. Hon var ute igår och idag är det plugg till en tenta.



Av Neta - 17 februari 2017 23:29

Efter bara ett par timmars sömn blev det en utflyktsdag idag. Trodde dan skulle bli jobbig men somnade i bilen så det gick rätt bra ändå. Sover alltid bra i bilen iofs :-D

Duschade och frukosterade på nolltid. Hämtade upp E och for nästan rakt västerut mot Västmanland. Första stopp i Morgongåva på Karlssons, inga direkta fynd men lite bra ha saker.
Sen skulle vi äta thaibuffe, men stället har bytt ägare. Den mest knapra i den väg jag ätit tror jag.
2 kycklingrätter, jordnöts och wok m nudlar.
2 vego, gröns o nudlar och grönsaker.
1 fläskrätt som dom varnade om styrkan för.
Vårrullar, ris och färska grönsaker. Det var det.
Smakade iofs inte illa men saknade friterade räkor, dito fläskfile' och biff i wok och med bambuskott. Och plommonsåsen dom alltid haft där. Nej där äter vi inte igen.

Fortsatte mot Sala och första stopp var Dollarstore, kan ni fatta att i Uppsala finns inget sånt. Rikets fjärde stad och inget Dollarstore! Skandal!

Hittade det här till kompisen i Sala. Fyndade lite elektronikprylar, en flaska som är en termos och lite till. Så imponerad av deras färgkordinerade inredningsavdelning.
Sen in till stan

Fikabrödet var på vår lott. Inhandlades på Johanssons.

Solade lite innan Barbro kom efter jobbet sen bjöd hon på middag på lokal. Vi åt Rödingfile' på planka med kantareller. Hon och jag tog ett glas vitt. E åt nåt annat med kött.
Mitt i maten får jag en konstig känning, som sockret är för högt, lika som häromkvällen men då hade jag fuskat lite, men inte nu. Kokade! Fattar ingenting!
Gick över som tur var men jag vågade inte ta nån tårta sen. Nöjde mig med en av chokladbitarna.
Ja vi åkte hem till B sen. Hon miste ju både son och man i somras med kort tid emellan. Vi har känt varann länge, hon var en av dom första som hörde av sig då hjärntumörgruppen bildades. En så härlig vän! Vi har inte setts på länge! Så mysigt att ses.

Åkte sen hem via stan. Hem med E och sen har vi kollat på "På Spåret"
C är på pubrunda med brudarna. Dom hade först varit och käkat hos greken i Svista.

Nu börjar den dåliga nattsömnen ta ut sin rätt. Godnatt!

Av Neta - 16 februari 2017 16:02

Idag är det ingen vanlig dag, utan Cs födelsedag. Hon är ledig och vi firade med typ egengjord hotellfrukost, amerikanska pannkakor med bär o sirap. Köttbullar, bröd, julskinka mm. Dock inte för mig, tog lite bär i filen och några köttbullar på mackan bara. Fuskade däremot med en liten skvätt juice.

Hon blev nöjd med presenterna hon fick den hoodjackan hon önskade sig, grå med blå blommor från Cubus + en till i ljusgrön plysch med texten " Time off" i glitter på ryggen, den åkte på direkt.
Jag köpte ett fint tunt armband i "guld" med strass på, örhängen i samma som droppar och en stel armring med en blå sten också i "guld" som hon kan ha ihop med den.
Hittade på samma ställe lite 20-kr smycken så blev ett par örhängen till, ett bredare armband i rose' med strass och ett halsband med 2 hjärtan, ett i rose' och ett i silver. Kul med krafs. I tisdags fick hon ju ett pärlarmband i rose'färg med en glitterkula på.

Nu gör om en passionsfruktcheescace till fikat och hon har bestämt grekisk kyckling till middag.

Vet ni att dagarna har ökat med mer än 3 timmar, märks på blommorna inne och fåglarna kvittrar igen. Än har inte kajorna börjat boa i våra tallar men det är väl bara en tidsfråga, sen bliret aldrig tyst förrän ungarna är flygfärdiga vid midsommar. Hör dom ibland men än är dom iskogen.

I morgon ska vi på tur till Sala via Morgongåva. Risk för att det blir thailunch i Gåvan på Karlssons sen blir vi utbjudna på middag. Lyxigt värre! Bara hoppas att halkan som varit i väst inte kommer hit. Vi åker ju småvägar rakt över till Morgongåva. Tur vi kör framhjulsdrivet.

Presenasken är från Dollarstore, köpte både prickiga i den här strl och glittriga lite mindre för 5kr, bra att ha hemma.

Av Neta - 15 februari 2017 00:27

Sov bra i natt, tror jag raglade upp på toa nån gång men sov annars ända till 7.30 då jag vaknade av solen i ansiktet.
Ytterligare ett vårtecken, man måste börja dra ner persiennerna, iaf i ena halvan.... ;-)
Ett annat är att nu lyser solcellslamporna igen, kanske inte hela nätter men lyste vid 1- tiden iaf.

Jag kom inte ens ut idag trots att det var 12 gr i skuggan och sol. L åkte på gubbdagis på jobbet med rullstolen i bilen. Kom hem vid 15 ist för runt lunch som han brukar, han skulle en snabbis till Jula, hm 3 timmar..... Då är solen redan bakom grannens tallar.
Kom ju inte heller åt scootern själv eftersom det står en cykel, sandhink och lite annat i mitt lilla sccootergarage på vintern. Ut på utbyggnaden kunde jag gå men inte sitta då dynorna ligger i källaren. Var ut på altan så klart men fick ju bli i pass om några min i taget. Fanns ju ingenstans att sitta. Lite bråte därute med som ska bort, vi ska ju göra hallen iofs men behöver nog slänga en del.
Så nu ska han få fixa ifall det kommer nån mer period med sol och värme. Ta upp dynor och få ställa kvar rullen hemma på tisdagar.

Så nej han tänkte knappast på mig idag. Tur jag har tjejerna, skickade nån hjärtgrej till sonen men inget tillbaka.
Fick iaf en handkräm och ett näsduksfodral av E och en bok av C och lite onyttigheter. Köpte lite jordgubbar och varsitt vaniljhjärta gm bud. Sen kom vi på, eftersom C fick jobba iaf till slut och dom sku göra våfflor, att vi också kunde äta våfflor med rom, räkor m.m Sa det till mamma som också nappade på iden ;-D så dom åt det med.
Middagen får vi ta på torsd då C fyller år.
I morgon kommer jag ut iaf för ska med C in och handla, hon som ska. Ville köpa en tårta bl.a

Så idag har jag typ slagit in paket till torsd. Inte ens lagat mat. Men E kom ju med L och C gick inte förrän på dan så jag har ju inte varit helt själv iaf.

Nu ska jag testa om jag kan sova en hel natt till, sockret var iofs högt ikväll så kan hända jag får springa mkt på toa. Visar sig!

Godnatt!

Av Neta - 13 februari 2017 14:58

Lägger ni ner en förmögenhet på den dagen? Hur firar ni? Om ni firar.
Här focuserar vi på omtanke, gör nåt gott att äta och kanske köper vi lite jordgubbar. Jag brukar hitta på nåt till tjejerna men inte lägger jag ner nån förmögenhet precis. Sen kan man ju maila iväg nån hälsning till dom man tycker om. Jag tänker nog sätta in en hundring till hjärt o lungfonden också.

Trodde inte vi skulle kunna göra nånting då C skulle jobba men så ville nån byta så det kan bli en middag innan hon sticker till kören ändå. Hon hade sett att vi hade hjärtpasta och föreslog att vi skullesteka falukorvshjärtan till :-D
Tror vi kan lite bättre än så dock! Vet inte hur gammal den pastan är heller.

Iaf, från oss alla till er alla! Ha en fin Alla Hjärtans Dag!

Av Neta - 12 februari 2017 17:15

Elle kom i fredags och har sovit kvar. Kul med lite sällskap när gubben är däckad.
Kollade På Spåret i fredags och då var C hemma med. Hon hade jobbat och ätit redan men vi åt lite bakpotatis, hur gott var inte det! Färdig kyckling till.

Idag vädrade vi L lite lagom. Åkte in och handlade lite, jag ska koka köttsoppa i veckan och det var rotfrukter på CG för en femma. Både E och jag behövde fylla på annat också.
Han blev väldigt trött så han är nog inte 100 än.

Kollade mello igår men det var väl ingen höjdare precis, bäst var mellanakten :-) David Lindgren fick rätt bra feedback på sociala medier. Kul att få läsa nåt annat än gnäll där eller se helt ointressanta egobilder.
QX-galan var bäst, skrattade gott åt den amerikanska mamman benämning av presidenten T-Rump. Bra underhållning, synd att dom inte sänder hela bara.

Sov sen urdåligt inatt men svimmade av i morse och sov halva dan ist, behövde nog det. Börjar få värk i händer och fingrar. Vaknade av det på morgonsidan när jag äntligen somnat men var långt ifrån utsövd.
Kul att se lite folk idag. Soligt och fint då vi åkte in, nästan lite vårkänsla. Fast den kan få vänta till efter sportlovet, kunde väl komma lite snö till alla lediga barn då. Dom veckorna börjar väl i morgon, vi har v 8.
Veckan som kommer är rätt oskriven, får se om det händer nåt utöver det löpande.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards