Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 29 mars 2017

Finns det något som styr oss?

Av Neta - 29 mars 2017 23:37

Kl 4 i morse vaknade jag till och kom på att jag hade en himla tur igår när jag låg där på marken. Min handväska med telefonen i fanns nämligen på fotplattan till scootern vilket den aldrig brukar göra.
Jag har ju en väska med dragkedja till min cykelkorg på scootern, köpt på biltema och gjord just för att ha i en cykelkorg. Har alltid min handväska däri med dragkedjan stängd, bara i undantagsfall jag inte haft det. Det har hänt kanske 3 ggr före igår.
Men igår hade jag handlat och hade en plastkasse och en sån med bara några saker i står inget bra på fotplattan, dessutom hade jag ett paket med mina allergimediciner från Apotea, en liten platt låda som lätt åkt av fotplattan. Så igår hade jag kassen och paketet i väskan och satt handväskan runt styre och backspegel så den hängde på insidan mot mig och landade på fotplattan. Vet att jag funderade på om jag skulle spänna åt remmen så den hängde högre upp men gjorde som tur var aldrig det.
Hade väskan varit där den brukar hade jag inte kommit åt telefonen från marken igår. Fattar inte att jag aldrig reflekterade över det då.
Var det en tillfällighet eller var det något som styrde över det? Ödet?

Skrev ju också igår att jag inte hade en fungerande muskel i knät, det har jag så klart eftersom jag kan röra benen, stå en kort stund och gå om jag håller i mig. Vad jag menar är ju att det inte finns nån kraft i dom, senorna är ju med kass så jag kan ju inte belasta mer än så. Allt är ju liksom förstört först av artros och sen av den kroniska inflammation jag har.
Ringde en kompis som är sjukgymnast idag och frågade om jag kan träna upp funktion i mina knän igen, vore ju skönt att kunna ta sig upp själv om man ramlar.
Hon trodde inte det, kanske lite men eftersom det är både trasigt och inflammerat och det inte kommer att försvinna trodde hon inte på att få upp nån större kraft.
Jag har ju inte fått någon träning alls gm landstinget på flera år nu. Vår träning var ju för dyr tydligen och det var inte rehab. Det har nog tyvärr påverkat sjukdomen också. Sen att det varit svårt att få en ledsagare som vill jobba så få timmar har ju gjort att det varit svårt att ta sig iväg själv. Knappt om tid för det också. Har väl i ärlighetens namn inte orkat ta tag i det själv heller. Tar på krafterna att ha ont.

Idag har vi iaf beställt en ny bränslepump till bilen, han har slitit med att få bort tanken och ta reda på bränslet för att få bort den gamla. Får ju hålla till ute också då han ju har garaget belamrat med annat. Sånt jobb kanske man inte ska göra i ett vanligt villagarage heller.
Bara hoppas på att det är den som är boven sen så man inte lagt ut dom tusenlapparna och det jobbet i onödan. Men han kollade ju mkt annat innan.
Lär bli en spartansk påsk för oss i år. Får nog skippa det där extra som gravlax, rom, skaldjur m.m men vi måste ju ha en bil. Frysen är välfylld som tur är och vi kan tura gratis en dag till Åland OM vi har nån bil.
Jag satt på kul och kollade in begagnat på Upplands Motors sida idag men finns inte mkt att välja på under 100.000 Tror pensionärslån kanske inte ges högre än så.
Känns inte jättekul att behöva låna heller nu när vi betalt av allt annat. Bättre att försöka låta den här gå tills vi spart hop lite mer.

Varit lite öm i muskler idag, kom väl igår kväll men inte värre än att det hjälper med Ipren. Konstigt att jag inte kände av nåt timmarna efter att det hänt. Vet inte om jag inbillar mig att axeln värker lite mer också, men dom tog ju i under dom när dom lyfte upp mig.
Kan vara att jag ligger tokigt på mina uttjänta kuddar med, hade ju tänkt åka in och köpa nya i måndags, med lite högre bärighet och mer fjädrar än dun. Mina tålde ju inte sista tvätten, jag har ju tvättat ganska ofta. Tror tumlaren och bollarna nöter en del med.

Ikväll kom inte C hem från skolan förrän vid 20-tiden. Jobbade natt, kom bara hem och åt frukost med oss och åkte till skolan. Tenta i skolan i morgon och hemtenta om nån dag bara. Men hon trivs i skolan, med kamraterna och med det hon gör trots allt. Saknar att inte hinna vara så mkt med andra kompisar och har inte varit på dans på länge, men det är väl så det blir. Hon får ta igen det sen.

Vi har alla fått våra skattsedlar nu, E fick ganska stor restskatt i år med, L fick ett par tusen och jag strax under. Fick ju tillbaka förra året, inte mkt men ändå och har väl haft avdrag nu med så hoppades, men nej. C fick tillbaka rätt mkt dock. Gotland är iaf avbokat nu, finns inte en chans. Känns inte som jag kommer dit mer. Möjligen till Öland på lågsäsong ;-D
Funderar på kolla byta bostadssidor för semester. Byta med nån inte alltför långt bort, max 20 mil sådär. Med nån annan som också bor sjönära och kan vattna både växter och kaninen. Någon som har erfarenhet av det så skriv gärna och berätta, publicerar inte om så önskas.

Oj det blev långt idag, men nu ska jag avveckla den här dagen. Ha det gott alla fina.














 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Fredag 19 april 00:50


Idag har jag gjort köttfärslimpor, 2 st. Jag får jämt så mkt skrogg på dom bara, använder ju blandfärs. Men vet inte varför det blir så. Letade ett nytt recept men blev att jag gjorde ungefär som jag brukar ändå. Gjorde var och en på 500 g färs. Sväl...

Av Neta - Onsdag 17 april 22:58

Idag flexade C ut nån timme tidigare, åkte och handlade åt mig på Maxi. Köpte lite take away på Pong och kom hit. Jag åt 4 sushi, lite miisosoppa, och en 1/2 port kyckling med ananas m ris. Har kvar 4 sushi och halva portionen, som nog var mer en h...

Av Neta - Tisdag 16 april 23:03


Det här är ett gammalt recept, vi gjorde det som nattmat varje nyår på 70-talet. Frasig, ostig gratäng som äts med sallad. Förbereds ju dygnet innan och var lätt att bara grädda av till 12-slaget. Men kan ju serveras till en som inte äter kött om den...

Av Neta - Måndag 15 april 23:22

Hade mailat Karin vår arbetsterapeut om en grej med scootern. Armstöden var olika höga. Hon är ledig så det kom en annan som fällde upp armstöden och visade en rulle man skulle vrida på för att ställa in höjden. Hade jag kollat i pappren till scooter...

Av Neta - Måndag 15 april 01:11

Känns nästan lite overkligt stt jag faktiskt såg ett lodjur igår. Skrev om det i vår bygrupp och sist jag titta hade jag fått 119 likes och en massa kommentarer. De flesta gratulerar och några är lite avis. Men jag har också fått veta att Uppsala...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards