Mina ord och tankar

Alla inlägg under mars 2017

Av Neta - 21 mars 2017 23:40

I morse vaknade jag till en vit värld, det hade snöat så mkt att det var riktigt vitt på marken och det låg snö på trädgrenar och buskar. Tisdagar är ju L på jobbet på fm, C åkte in med honom för att sitta i skolan och plugga till nästa hemtenta.
Elle messade och frågade om vi skulle åka till stan, jag hade skrivit det på Fb men orkade inte. Haft ont hela dan också. Värken har gått upp i nacken, vet inte om jag legat tokigt eller om det är en nerv i kläm. Men sen går det ju ner från axeln i överarmen och armbågen med. Så less på värk. Knäna värker ju av och till igen också. Hoppas att det berodde på väderomslaget nu så jag slipper det i helgen.

E kom hit och hade varit med L på affären innan o handlat lunch. Kycklingben, grovt bröd, mimosasallad och jordgubbar. Vi bestämde att vi ska åka till Tierp och kretsloppet i morgon, blir nog en tur på Lidl med, intresserad av ett parasoll dom har. Sen testa den nygamla restaurangen i Gryttjom, hon som haft vid strutsfarmen förut har flyttat dit.

Ringde Micke för att höra om dom kunde komma hit och käka våfflor på lörd, men då tyckte han vi skulle åka till Tobo allihop ist. Musikantungdomarna från Sahlströminstitutet ska ha en Irländsk folkmusikkväll på pizzerian. Kul grej att dom gör så och inte har det inne på institutet.
Jag gillar Irländsk folkmusik, första gången jag hörde det var på Barowiak i Uppsala när Jonny var liten och sen dess är jag såld. Vankas inte så många tillfällen att höra den musiken så iaf Leffe, som gillar den också o jag ska hänga på. Äta våfflor kan vi ju göra när som helst. Blir nog lite för mkt ljud för Elle tror jag och kan ju bli rörigt på en pizzeria i skogen när det väl händer något också, blir lite för jobbigt för henne.
Mi hänger ev med oss i morgon med, berodde på en leverans han måste vänta in. Den skulle komma mellan 8-16 och dom skulle ringa en kvart innan. Hoppas han får den på fm. Kul för L om han hänger på ju.

Världen blev iaf grön igen innan kvällen som tur var. Nu ska det ju bli blidväder från i morgon och över helgen. Riktigt finväder med. Blir nog grillmat nån dag iaf.

Nu ska jag premedicinera mina onda leder och krypa i säng. Hörs i morgon!





Av Neta - 20 mars 2017 23:36

Och till helgen blir det sommartid. Härligt!

For lite snöflingor i luften under ett par timmar idag, inget som lade sig dock.

Lite skillnad mot 2011 då det var riktigt mycket snö. Lade ut bilder på snön på framsidan varje onsd o sönd då för att jag skulle kunna se hur det sjönk undan.

Inte hänt nåt särskilt idag mer än att Leffe var in och köpte stolarna i morse.

Skönt att ha något man kan stapla. Tror vi ska köpa ett par till senare. Det verkar ju som om vi kan inviga dom endera dan också. Prognosen ser lovande ut. Ser ni att mina rosor står än. :-)

Vet ni förresten om man kan lämna in ett plåtbord för lackering nånstans i den här trakten? Har ett runt bord i plåt som egentligen är bra men sett sina bästa dagar. Det är litet och vi har det på altanutbyggnaden. Skulle vilja ha det blankt och svart, det är vitt nu. Så bra med bara ett ben mitt under och sen 3 fötter. Skivan är kanske 50 cm eller där omkring. Helt i plåt.

Lovade er ju en bild på vårblomman med, ni som är vän med mig på insta och facebook har ju redan sett den. Påskliljorna kanske har blommat ut till påsk men det är väl bara att sätta dit nya då tänker jag.

Tog inga klådstillande igår kväll och idag så nu är jag inte så trött. Gått bra och det kanske är mer läge för allergitabletter snart. Förra året upptäckte jag ju att jag inte kunde ha påskliljor inne längre, blev fruktansvärt irriterad i ögonen. Men kan ju ha både krukor och buketter på altan. I stan har dom börjat sopa gatorna från sand, hoppas dom börjar här snart med. Det slirar lite i backarna när jag kör och svänger scootern där på tjockt grus.

Har suttit och avföljt sidor på facebook. Ibland har det varit nån utlottning då man ska gilla och följa en sida, sen har det blivit kvar. Nu gallrar jag rätt hårt, säkert tagit bort ett 50-tal. Man får ju många förslag med som vänner gillar. Tänker nu bara gilla och följa dom sidor jag tycker är intressanta. Typ blommor, dans och mat ;-D

Nu ska jag iaf avsluta här, kolla lackeringsfirmor kanske....





Av Neta - 19 mars 2017 22:11

Tröttmössan här, orkade tydligen inte skriva igår heller ;-)

C och L kom hem nästan samtidigt vid 15.30 igår, samtidigt messade E och frågade om jag ville ha sällskap = Jag ( hon) vill komma hem.
Så vips var huset fullt. Jag som haft det så lugnt o skönt ;-D så skönt att vara helt själv ibland men är också väldigt tacksam över att jag har ungdomar som faktiskt vill vara här hemma också, inte bara ute på baluns.
Vi gjorde inget särskilt, satt mest och degade jag med en tidning, E med sin stickning. C gick ner och L sitter ju alltid vid datorn.
Kollade på Talang och blev helt betagna av Ibrahim. Vilken röst. Var väl just inget mer än det som lockade på burken så det blev mer degning sen. E åkte hem vid midnatt och jag somnade som en klubbad oxe.
I morse blev vi väckta av luren vid 9, tur det kanske. C åkte in till stan och skulle gå på bio på em. E, L och jag åkte in till Plantagen, skulle till mamma och ville ha en pensekruka med mig, och det blev en lika till mig med. Minipåskliljor i mitten och en krans av blå-gula penseer runt om. Ska fota i morgon nu är det för mörkt.
Blev helt sjuk när jag gick där hade kunnat köpa hela affären. Behärskade mig dock. Nu har både mamma och jag fina vårkrukor på våra altaner iaf.
Fikade med mamma o Rune, sen ville E handla lite så vi åkte till Nelins. Innan det var L upp en snabbis på Ikea och fixade en eklist till köket.
Hem och gjorde kycklingrullader, lyssnade på Sandra från Martinez i P4 Dans, sen gjorde L lite mer bordssmör och nu ska jag sätta mig vid den fasta datorn och göra en matsedel till den andra bloggen utan 2.

Ja mer spännande än så är inte en söndag i mars. ;-D
I morgon ska vi in och köpa nya stolar till altanen, fick inte med oss dom idag, vi ska också köpa gasol till grillen så man är startklar för säsongen. Sen kan våren få komma på riktigt!

Vi hörs i morrn!


Av Neta - 18 mars 2017 12:25

Hur man nu kan bli trött av att göra ingenting? En kombo mellan medeciner och luftombyte kanske. ;-)

Vi åkte till Norrtälje i strålande solsken igår, så himla fint och riktigt varmt ute, men blåsigt.
Vi käkade lunch på Frasses och jag provade deras salladsburgare. Finns både med hamburgare och en utkavlad kycklingfil'e och var riktigt god. Sallad, rödlök, tomater och dressing till. Jag fuskade lite och delade en tillbehörspåse med E, så det blev en chilicheese, mozzarellastick och lökring i var. Var 1 påse minimorötter till med. Så gott tror det var nån sorts ost på kycklingen med.

Igår spelade Martinez på båten, var mycket folk på terminalen. Många som åkte hem efter en arbetsvecka tror jag. Väl på båten sen får man vänta nästan en timme innan dom börjar spela, lite långväntat och jag förstår egentligen inte varför. Om det ärför att dom som äter inte ska missa så mkt, men alla äter ju inte i början. Vi brukar gå upp och äta i någon av pauserna.
Jättebra var dom iaf och jag tycker det blivit lite mer bus på scen nu när Jonas kom med. Eller nu, han har väl varit med ett år snart. Syns att dom trivs med varann.
Dom kände oss och paret med hattarna som är där jämt. Kom i pauserna och det är ju kul. Vi hade ett lustigt par bredvid oss med, tror aldrig jag sett nåt liknande dom var inte bara fulla redan då dom kom, dom var bara konstiga, hare diskussioner med varann så vi hade svårt atthålla oss för skratt.
Blir alltid så impade av dessa orkestermänniskors sätt och tålamod mot fulla människor med. Hur dom tar dom liksom.

Men allt roligt har ett slut, vi hamnade i Norrtälje för E ville köpa en Roslagsblomma. då såg vi en skylt om att om man åkt Rosella samma dag så hade man 5% på det man handlade mot uppvisande av biljett. Så då handlade vi där, så var inte hemma förrän till utröstningen av Lets Dance. Gjorde oss ingen brådska o L var in på Ica i Rimbo med. Hade glömt nåt.
Lite ost o kex till TVn, sen var det någon som slog mig i skallen. Så trött, sov till 10.20 idag. Är ensam hemma, C jobbar och L är på arkivcentrum och hjälper släktforskare idag. Hörde inte ens när dom åkte.

Soldis ute men blåser inte. Blir nog en lugn kväll här.

Av Neta - 16 mars 2017 23:18

Har fått klåda på handryggarna. Så pass att jag tagit Tavegyl. Blir ju lite trött av dom men vill bli av med det snabbt. Innan jag river sönder mig. Har smort med cortison med men tänkte försöka klara mig utan det.

Elle kom idag o va kvar till 21. Vi ska ut på lite äventyr i morgon igen så planerade lite.

Fick en blus häromdan, en strl under vad jag haft men satt jättebra. Ska ev ha den i morgon.

Ja har inte så mkt mer att berätta, ganska händelselös dag. Skönt med sånna ibland.

Nu ska jag iaf sova i en renbäddad säng, bäddat i tulpanlakanen.

Godnatt!

Av Neta - 15 mars 2017 22:56

Vilken dag det blev, lite moln på fm efter en solig morgon men dom skingrades snart. 11 gr har vi haft idag men det måste ju så klart blåsa. Blev långfrukost i morse till både Parneviks och Ullared.

Gick en runda i trädgården och det både knoppas och blommar här och var. Nu kliar det i fingrarna. Snart kan man klippa ner lavendeln och när man gör det tar man reda på små vedartade sticklingar som ska vara y-formade, alltså en förgrening som man klipper ren. Man bara stoppar ner den i jorden eller i en kruka sen så rotar den sig och redan nästa år har det blivit en liten tuva. Tänkte jag skulle göra en rad med bara lavendel nånstans, ev som en liten häck runt perenner. Dom har gjort så på ett ställe i stadsparken sen har dom lite högre perenner än lavendeln i rosa och lila toner.
Man ska ju sova bra med en lavendel under sovrumsfönstret sägs det. Kan bli några där med.



Mina krokus blommar, hade en utslagen vit blomma i en annan rabatt också, tror det kan vara en art av snödroppe med lite större blomma. Däremot verkar det inte som julrosorna tänker blomma i år, såg inga knoppar under bladen där.

Vi åkte in till Maxi och handlade idag och gick även in på Rusta

Vi har ju ett runt grått bord polywood, syntetiskt trä som är underhållsfritt. Det är ju sånna här stolar med så tror vi ska köpa dom till. Va så sköna att sitta i med. Hade ju våra gröna extrastolar därute i fjol men dom blir så urskinda, vill ha dom fina.

Nu har vi ju grå mattor med så hoppas det passar ihop allt. Syns att duken är ny här, tror jag la på den till midsommar.

Årets första mjukglass åts idag med, vågade bara äta halva och vi satt i bilen för det blåste så mycket. Men vårkänslan fanns där ändå.

Dom hade 10 rosor för 25kr på Maxi, unnade mig min favoritfärg.

Nu ska jag vika in lite tvätt innan JB ropar. Sov gott!

Av Neta - 15 mars 2017 01:21

Jösses vad vindarna tar i, det brukar ju mojna mot kvällen men idag blev det nog tvärtom. Knakar till o med i vard.rumsfönstret där jag har altanen mellan. Måtte ligga på därifrån.

Vaknade tidigt i morse, börjar bli lite skrän av kajor och råkor. Ett problem här i byn nu, folk har försökt få kommunen att ta tag i problemet. Ljudet från strax innan det blir ljust till solen går ner är ibland öronbedövande. Dom skiter ner på vissa ställen att en del inte kan ha möbler och leksaker ute. Bilar täcks av skit med. Så farligt har det inte varit här. Folk tar i panik ner sina tallar, vi har våra kvar än men har börjat fundera på det med. Samtidigt vad gör det med vår luft? Träden behövs ju, för både den och skugga. Värst blir det om ett par månader när dom boar och ungarna kommer. Tror vi har 7 bon i en tall.

Det gick inte så bra i Hagby i natt, dom hittade till slut kvinnan med hjälp av polishund i skogen nära hemmet. Men tyvärr redan avliden. Så tragiskt!

Var lite yrslig i morse och värre blev det under dan. När jag skulle smörja in underbenen i morse fick jag hålla mig i sängen. Har inga problem att böja mig framåt så jag når både ben och fötter utan stöd annars. Blev lite orolig men det är nog bara en efterverkan efter förkylningen. Var orolig att det var nåt med sockret då det ju varit mycket kalas ett tag nu men på 1177 trodde dom inte det.

Fick B-vitamin idag med, känner redan att jag fått den. Inte alls så hängig och trött nu. C blev hemma idag och missar en retreet hon skulle åka på med skolan i morgon. Dom skulle varit borta till fred. Bara hoppas det blir fler chanser, var visst många sjuka.

E kom en sväng, hon var på Parasportförbundet idag och förberedde lite för årsmöte. Första gången på väldigt länge. Åkte på stickcafe men kom hit en sväng efter det med och vi startade om och såg pysselprogrammet tillsammans. Sista Badhotellet ikväll med, slutade ju spännande. Sparde Ullared och Parneviks till frukost-TV i morgon.

Fick samtal från assistansbolaget idag, strul med ledsagaren. Varit knepig mot mig med. Verkar som jag blir av med henne. Ger nog upp det där nu, får väl tjata hål i huvudet på kompisar att åka ut med ist. Verkar kört att hitta nån vettig. Så tråkigt!

Bytte till sommartäcke idag, blev lite varmt med ett tjockt duntäcke, nu har jag ett tynnre med bärighet 1 ist för 5. Är ju så varm av mig, kan t.ex aldrig ha nåt på fötterna när jag sover. Har hänt att någon i välmening om man sovit borta eller på sjh stoppat om fötterna men då vaknar jag direkt, blir för varmt.
Ska ut och köpa nya dunkuddar med, mina har varit med ett tag och blivit lite platta, blir bättre efter tvätt och tumling men det håller så kort tid, dax för nya ist. Fick tips om att Jysk hade bra.

Så nu ska jag krypa ner under fällen. Sov gott när ni ska det!


Av Neta - 14 mars 2017 00:56

Ja ute, har inte haft grejerna tända men varit för kallt för att ta ner dom. Bara en julig vaxduk som ligger kvar på altan som jag bad C byta eftersom den andra är nere. Men hon kroknade på em och orkade nog inte.
När det är så här soliga dagar men blåser som det gjort idag är det skönt att kunna sitta inne på altan. Njuter lika mkt av solen där men är ju vindskyddad. Blev ju automatiskt lite röjt med.

Idag gjorde L ordning min scooter och pumpade Cs cykel som stått i mitt lilla scootergarage i vinter. Så nu kan jag åka upp till centrum själv, till Elle, ner till sjön. Känner mig som om jag släpps på grönbete ;-D Ska ut o leta vårtecken, kan ju åka i elljusspåret och där kommer blåsipporna tidigt i södergläntorna. Tyvärr brukar huggisarna vakna då med. Körde över en förra året, inte med flit så klart. E hade tagit ut sin scooter igår.

Lite otäcka saker har hänt idag med, ute i Hagby där sonen bor har en 90-årig tant försvunnit. Gått ut i solvärmen i bara kofta med hunden. Hunden kom hem vid 18, efter flera timmar men tanten har dom inte hittat än. Både Johnny o Matilda har varit ute och letat. Ja hela byn är ute. Man undrar ju om hon fallit i skogen och kanske skickat hem hunden själv. Isf borde den ju kunna ta sig tillbaka.
Hoppas verkligen att dom hittar henne.

Ska upp tidigt i morgon och fylla på B-vitamin, får ju en spruta var 3e månad. Känns i kroppen att det är dags och jag brukar bli piggare rätt fort. Får den hos distriktan här uppe vid centrum. Ska se om jag kan hitta lite vide och ta in med. Plocka lite blåbärsris kanske.

Bäst jag hoppar i säng då.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards