Mina ord och tankar

Alla inlägg under mars 2017

Av Neta - 13 mars 2017 02:15

Jag bloggar ju bara för min egen skull, har inga samarbeten eller sponsorer. Tjänar inte heller ett öre på mina bloggar. Ok Matsedeln är väl lite för er skull då. Jobbar inte ihjäl mig med den heller, man blir så matad med recept på facebook så ofta är det sånna jag vill prova som hamnar där + det vi ätit i veckan som var som jag vill dela med mig av.
Den här snackbloggen är också ett himla bra minne. Bara gå tbx och kolla när det och det hände. Jag har runt 800 unika läsare som det heter på Matsedeln, lite fler här. Helt otroligt egentligen hur många som vill läsa det man skriver. Jag är ju egentligen lite gammal för att blogga, men det kommer fler och fler i min ålder och det är ju kul. Att jag knappt publicerar några kommentarer gör ju också att jag slipper bråk i kommentarsfälten. Det är justora problem med det hos andra.

Legat i soffan hela dan idag, satt sen vid fasta datorn några timmar, gjorde Matsedeln och fixade lite annat. Snuvan är redan på väg tillbaka så det var nog bara ett skrämskott. Skönt ändå med en sån här slappardag. Veckan som kommer är det nåt varje dag, bara smågrejer men iaf. Ska bl.a fylla på B-vitamin.

Har varit ovanligt lugnt i vår lilla byhåla på senaste tiden. Verkar som en del skit iaf upphörde med en trafikolycka, tragiskt men sant. Sen har det varit strul i Storvreta så vet inte om hulliganerna bytt plats kanske. I stan har polisen tagit krafttag, följer dom på twitter och där skriver dom exakt vad dom gör. Eldar bilar gör dom ändå, nu senast vid sidan av Maxi mot 55an. Nån stackare som blev billös. Det är så himla onödigt. En gruppvåldtäkt till har det varit också, en ung kille som blev utsatt den här gången med, av 3 stycken. Man hittade honom medvetslös i en trappuppgång. Att dom andra 5 fick en utvisningsdom verkar ju inte ha avskräckt. Men ännu ett liv som blivit förstört, helt i onödan.

Sen har ju säpo gått ut med att vi är kränkta av främmande makt, tydligen har dom tagit sig in i olika system. Ja jag vet ju hur luftrummet kränkts, flera ggr per dygn fick dom ju motas bort ibland. Som nån katt och råttalek. Tänk vad det kostat försvaret.

Glad att inte L jobbar längre om det nu skulle bli skarpt läge på riktigt. Just nu planerar dom en flygdag i Uppsala nästa år. Lagom syssla för gubbdagiset det.

Nej nog funderat för ikväll, nu ska jag snyta mig och hoppa i säng. L snarkar redan. Snart gör vi det ikapp. Godnatt!

Av Neta - 12 mars 2017 12:49

Jag klarade mig över fredagen men redan i bilen hem började takdroppet. Men hellre snuvig än att ha ont i halsen. Är inte jättesjuk men har lite feber iaf tror jag. Köpte några Echinagarddroppar men struntar i det, brukar ju gå över på ett par dar.

Kollade reprisen på Lets Dance igår, vissa deltagare vet man ju knappt vilka de är, tror dom börjar få ont om kändisar. Kanske skulle tipsa redaktionen om att göra en Dansbandssäsong. :-) kanske inte så kända dom heller men dom har ju sin publik iaf.
Stina, som ju bor här i Uppsala gjorde ju bra ifrån sig. Har på sistonde haft lite svårt för henne när hon kört sina protestfilmer på insta, tycker det går till överdrift. Vi fattade liksom budskapet redan efter dom första filmerna, sen kom några hundra till. Inte så säker på att jag kommer att följa det så mkt som jag gjort förr.

Så mello igår då, vi röstade ju så klart på Owe men fattade ju samtidigt att han inte skulle vinna. Trodde nog på Viktoria, men Robin är nog en bra representant också. Man har ju nästan glömt låtarna redan.

Blir nog en lugn dag på soffan idag, det som händer idag är att dom kommer med ägg. Får ju direktleverans från en gård i närheten. Mer spännande än så blir det nog inte ;-D Har till o med kycklingen färdig i kylen, bara att värma och göra nåt tillbehör. Salladen är också klar då vi numera oftast gör veckosallader.

Tror jag gräver fram nån film och kollar på.



Av Neta - 10 mars 2017 23:45

Kan inte bli bättre start än på Rosella, när man kommer hem är halva kvällen kvar. Vi har ju åkt några fredagar nu.

Sen kom vi hem till det här. Te kan bytas ut mot valfri dryck i glas på fot. Det gjorde jag. ?

Men för att ta det från början så åkte Leffe, Elle och jag. Claes Lövgrens spelade. Va ju inte så länge sen vi var på dom på dansbandsveckan men då hörde jag dom knappt än mindre såg dom. Det gjorde jag idag. Snygg buss hade dom också, parkerad vid terminalen. Den hade jag inte sett.
Åt en jättegod fisk på båten och köpte lite Dumle till muffins.

På hemvägen in i Norrtälje för att jaga den här, eller jaga och jaga den fanns i infodisken på Flygfyren.


Har ju köpt den här från början, Norrtälje är ju en stad jag som ung, och vi som familj varit och är i väldigt mycket. Jag har jobbat där och vi har tillbringat åtskilliga skollov både sommar och vinter där i skärgården. Kan den stan och dess omgivningar på mina fem. Dessutom är Ls mamma från Rådmansö så han har också band dit.
Känns naturligt i och med anknytningen jag har dit att stödja Roslagsblomman som jag tycker är ett fantastiskt initiativ. Fjärde året nu. Dessutom få en snygg pin med min landskapsblomma. I år är den som ni kan se grön.

När vi var på väg av båten idag så ringde Mi, vi kan inte ses som planerat i morgon för Ma är sjuk. Anade det då jag såg hennes status på fejjan igår så blev inte jätteförvånad. Men det går ju fler tåg. E kommer iaf hem, men C jobbar. Hon jobbar ju mycket helger, dygn och kvällar nu då hon ska försöka få hop sina teologistudier på högskolan på 100% med jobb på 60%.

Ska iaf bli en solig och fin dag i morgon, blir nog lite biltvätt och fix ute för sen såg det inte så fint ut framöver.
Nu ska jag dricka upp det jag hari glaset och dra mig tillbaka.



Av Neta - 9 mars 2017 23:19

Medikamenterna jag köpte igår verkar hjälpa, inte ont idag bara lite slemmig men inte alls som innan. Vaknade av en hostattack i natt och tänkte att nu är det väl kört. Men jag gick upp och rörde på mig, drack lite vatten och fick hosta upp ordentligt.
Då var kl 2.30, somnade efter att jag bullade upp kuddarna så det blev lite högre under huvudet och sov till 9. Hostade vad jag vet inget mer. Va väl nå skit som skulle väck. Den där halssprayen ska jag alltid ha hemma nu. Lite svårt att spraya i halsen, det mesta hamnar långt bak på tungan men det tycks ju ha gått bra ändå, det rinner ju bakåt. Jag är ju inte nuvig men fick rådet att ta nässpray till natten ändå då det sväller av.
Ingen feber heller men har kanske varit lite tröttare än vanligt.
Kan iaf åka på dagskryss i morgon på CL. Dom är iofs här på lörd men jag gillar inte Fyris. Ännu mindre nu när jag bara sitter och lyssna, kommer så långt ifrån.
Mycket trevligare att åka båt och få äta lite god mat också, sen få åka hem och sova. Får väl ta en Irish kanske, det är nog bra för halsen också. ;-)

Tack för alla fina kommentarer om E, hon är en sann kämpe. Det är en liten bit av tumören kvar, men den har inte rört sig sen -99. Vet att det kan hända men oroar mig inte förrän det behövs isf. Men vi har ju ett färskt minne där som inte gick bra. Såg på Fb idag att hans mamma som ju sen också miste sin man bara 6 v efter sonens död, låg på en strand i Thailand. Finns väl ingen jag unnar det så mkt. Så glad för hennes skull.

Nu ska jag försöka sova, vi åker hyfsat tidigt i morgon för väglaget ska inte bli det bästa. Tar med en macka o käkar i bilen innan vi går ombord och äter sen middag på båten. Dom har bra mat där en trappa upp och man hör musiken jättebra där uppe med. Tar ungefär 1.15 dit men alltid längre tid hem konstigt nog ;-)







Av Neta - 8 mars 2017 22:59

Isvatten, glass på hallon, avokado och kesella + lite medikamenter ska bota mitt halsonda med rekordfart har jag bestämt. Haft lite småhosta några dar då jag fått upp lite slem, började känna av halsen igår kväll. I morse kändes den helt igensvälld så upp och hämta isvatten och tog lite slemlösande och somnade om till 10.30 Fortf ont då men kände mig ändå lite piggare är jag gick upp och började röra på mig. Fick hem det här medikamenterna men törs inte ta båda, börjar med Cold zyme. Tagit 2 ggr och hinner ta en gång till ikväll.

Det här är så typiskt när jag varit på kryssning, blir nästan alltid nån känning. Blir sällan riktigt sjuk dock.

Elle kom en stund idag så hon gjorde både lunch o middag med lite hjälp till middagen. Jag har verkligen vilat idag. Tänker ta det lugnt i morgon också. Då får jag dock klara mig utan henne. C är dock hemma till runt 3 iaf.
E ska in till Ackis på fm och sen har hon och L släktforskning i morgon kväll. Då behöver hon vila emellan.

Ni är några som frågat om henne och med hennes tillåtelse kan jag tala om att hon fick en hjärntumör när hon var 7 år. Op då. Ett återfall när hon var 11, och behandling med strålkniv på Karolinska. Efter det har hon skador efter op och strålning som slagit ut hela hennes hormonella produktion t. ex. ett livsuppehållande hormon, kortisol och det som reglerar vätska i kroppen vassopresin m.fl under åren har en rad diagnoser kommit till, en del kommer och går andra är kroniska.
Hormonen bildas i hypotalamus som via hypofysstjälken postar dom vidare till bl.a binjurarna. När hon opererades skar man av hypofysstjälken för att få bort så mkt som möjligt av tumören och rädda hennes syn då den satt i hypofysen nära synnerven. Hennes kropp kan alltså inte posta hormoner, utan allt intas syntetiskt. Vikten, kroppsformen, orken m.m blir drabbat då man inte kan kopiera kroppens eget jobb till 100% utan måste hela tiden ligga ett steg före.
Fotskadan har bara indirekt med allt detta att göra, hon skadade sig vid ett fall och mjukdelarna hängde inte med i läkningsprocessen. Kan bero på kortisolbristen sa läkarna.

Men hon finns kvar, bor i egen lägenhet, precis fått sjukpension. Alla har inte den turen efter en hjärntumör, många av hennes vänner under åren har gått bort.
Hon hjälper till lite i köket på sopplunch på Kyrkans öppna förskola 5 timmar/vecka och kommer på så sätt ut lite och har jobbarkompisar som hon i sin tur åker på ett stickcafe' med varannan vecka.
Hon hjälper också till ibland på kansliet på Parasportförbundet. Länge sen nu dock då hon under en längre tid inte mått så bra och orken har varit nere i fotsulorna. Hon har inga kognitiva skador och har en utbildning i Grafisk kommunikation.

Oj det där blev långt :-). Nu ska jag ta en sista sprayning i halsen och krypa ner. Tar med mig er ;-)

Av Neta - 7 mars 2017 23:58

Verkar som folk ledsnat och tänker organisera sig mot de ensamkommande marokaner som begår brott runt resecentrum och city.
Enl det lokala bladet så är det unga pojkar som lurats in i missbruk genom att först bli bjudna på heroin. Blivit fast och finansierar sitt missbruk med stölder och rån.
Hittills verkar dom ha specialiserat sig på äldre människor. Senast idag blev en 90-årig kvinna bestulen på plånbok och mobil när hon tog ut pengar inne på St Per mitt på dan, i lunchtimmen.
En lika gammal man blev bestulen på en klocka när han sent en kväll gick från Sthlmståget. 2 killar i min ålder har utsatts för stölder av guldkedjor dom hade på sig.

Det är hemskt hur otryggt det blivit. Enl tidningen åker dom gratis på tågen till Sthlm där dom får tag på drogerna sen kommer dom tillbaka hit och håller till i nån kulvert bakom parkeringsgaraget i resecentrum.
Polisen rustar upp för att rensa så jag tycker nog inte att folk ska lägga sig i detta, det kan aldrig vara eller bli bra. Men jag förstår deras ilska och uppgivenhet.

Det måste ju bli ett slut så klart och jag tycker ju att det ju bara är att sätta dom på ett plan tillbaka dit dom kom ifrån. Dom har ju klart förbrukat förtroendet till att få bli svenska medborgare.
Det finns andra flyktingar vi ska se till att dom får stanna ist, barnfamiljer med traumatiserade barn och vuxna behöver snabbt få ett positivt asylbeslut så dom i trygghet kan börja bygga sina nya liv här. Slippa oron för att behöva åka tillbaka till ingenting.

Nog om detta!

Blev kanske inte det täta snöfall vi väntat oss idag men det som kom hade hjälp av blåsten. Vägbanor har slipats av vinden och det har varit massor av olyckor. När L åkte hem från flottiljen vid lunch var det glashalt på gamla E4. Masskrock med 25 fordon inblandade på motorvägen närmare Sthlm. Samma hala väglag i morgon också. Inte ger man sig ut i bil i onödan. L skjutsade C inom byn först till kören och sen till jobbet och det är rena blankisen under snön. Vår garagenerfart är rena blankisen i med. Tur vi har en framhjulsdriven bil med bra dubbdäck. Kommit 6 cm snö och ska komma mer i natt och i morgon.

Tur det inte var den här onsd vi skulle kryssa. Ska med Rosella på fred men då ser det bättre ut, torsd fm ska E in på provtagning. Hoppas det är bättre då med.
Lörd var det bara en stor sol. Mi o Ma ska komma hit o kolla finalen i mellon, blivit lite av en tradition.
Funderar på om vi ska ha grillpremiär innan, tidig hamburgermiddag eller nåt sånt. Beror på graderna och dagsformen. Måste bli före 16 sen försvinner solen bakom namnegrannens tallar.

Midnatt snart nu, så dags att gå i säng. Timrarna i huset släcker belysningarna både inne och ute en efter en nu. Godnatt!

Av Neta - 7 mars 2017 12:15

Känner mig så iaf. Oväder på G i eftermiddag så kan vara det som spökar. Igår sken solen hela dan och trots den nya snön så var det lite vårkänsla.
L har varit på gubbdagis och kom just in genom dörren. C skulle åka in till skolan men avstod då det ju nalkas hårda vindar och tät snö. Hon skulle bara sitta där och plugga så hon missar ingen föreläsning.
Småsnöat lite hela fm, blåste i morse men nu är det som om allt håller andan innan ovädret kommer. Det ska komma från sydost och jag ser på Fb hur det kommer hitåt. Vänners uppdateringar och väderrapporter på den sidan är mer tillförlitlig än smhi. :-)

L bakade matbröd igår och gjorde eget bordssmör i förrgår kväll så blev lyxig frukost i morse. Han är duktig på att baka men gör exakt samma bröd hela tiden, törs väl inte prova nåt annat. Jag är glad så länge jag slipper köpa iaf. Har ju aldrig gillat köpt matbröd om det inte varit från bageri som gör själv förstås.
Att vi börjat göra eget bordssmör är rena egoorsaker, dels så är det oftare X-pris på smör än bregott sen gör vi det med flingsalt i så man får det där lilla knastret. Blir så gott. Det är urlätt med och ger lite mer än en ask bregott, ungeför 800 g. 1 pkt smör får ligga framme och bli riktigt mjukt sen vispar vi det med 3 dl rapsolja, gärna kallpressad men går bra med vanlig också och en rågad tsk flingsalt. Köör m elvisp och då blir det rinnande. Häller upp i burkar och fryser det som inte ställs i kylen. Vet att en del har i vatten också men jag har aldrig förstått varför.
Däremot köper vi fortf smörolja, vet inte varför egentligen för det är ju ungefär samma sak + vatten då kanske.

Nu börjar det blåsa upp och det far snö i luften. Ska lägga mig i soffan med kaffet nära och titta igen lite TV tror jag. Håll er inne från ovädret om ni inte måste ut.

Av Neta - 5 mars 2017 23:41

Jodå jag var uppe och påklädd till starten, inte så nyvallad kanske men jag gled ner i soffan rätt bra ändå. ;-)
Vaknade redan vid 2.30 och sov nog inte mycket efter det, domnade bort korta stunder bara.
L kom upp vid 8.30 och C strax efter så det blev frukost i soffan, blåbärste, mackor, juice o ägg. Ja sen satt vi där, solen lyste så lite luftpå näsan fick det bli sen. Kollade slutet på 5-milen och en snutt från Vasaloppet igen också. Resten av kvällen blev TV-fri. Fanns inget bra att se. Fick lite annat gjort ist.

C hade konsert m kören, ja alla församlingens körer och Py Bäckman i grannbyns kyrka. Hade varit 100 pers mer än dom trott, drygt 300 pers. Dumt att ha det där då vår kyrka tar in fler. Nu fick många stå. L åkte och lyssnade eftersom han ändå måste hämta henne och fick stå drygt 2 timmsr. Det var så dåligt med luft i kyrkan på slutet och en tjej höll på svimma.

När han skjutsade dit henne hamnade dom mitt i en olycka, en bil körde ut från affärns och in vä bakdörr på en bil som körde norrut på stora vägen. Hände typ 1 sek innan dom kom, 3 pers till sjh och 2 demolerade bilar.

Jag fixade nån lövbiffspanna m bulgur till 20-tiden men dom kom inte hem förrän kl var halv 9. Svärdottern hade varit där och syskonbarn t L. Många andra att hälsa på och prata med också. Dom fick parkera vid bygdegården en bra bit därifrån med för det var så mkt folk. Glad att jag inte åkte med.

Vi åt och fikade efter en stund. Satt och pratade lite innan C gick ner till sitt. Jag sorterade lite papper och nu har jag precis lagt mig. Rätt skönt med en TV-fri kväll så där.

Nu ska jag iaf sova. Nattinatt.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards