Mina ord och tankar

Alla inlägg under mars 2017

Av Neta - 4 mars 2017 23:44

Varför skulle jag skriva så där om vår igår för? Vaknade upp till snö i massor i morse. Det ligger kvar än också, sjunkit hop javisst men nu frös det på med. Nu skulle det dra sig söderut. Hoppas på mildväder och regn.

Tack för kommentarer på inlägget igår. Publicerar inte dom otrevliga, vill ha en bra stämning utan bråk i kommentarsfältet.
En del tycker jag är hopplöst gammalmodig men vet ni vad? Det är det som är så jäkla skönt med att ha uppnått den här åldern. Att man kan få vara lite gammalmodig. Så tyck på ni! :-) det är ju det jag gör också.

Idag har jag inte gjort många knop. Sonen med familj och sondotterns pojkvän har varit här. Dom har inte kunnat fira C förrän nu, dels har hon varit upptagen och dom med. Hon fixar ju både inköp och bakning själv nu, gjorde små chokladcupcakes och en cheescake m passionsfrukt. Köpte nån kaksort med.
Fick lite fina hårprodukter, har man en svägerska som är frisör så. Hörde att hon visst ska få vara modell åt Matilda i nåt sammanhang med. Dom åkte sen härifrån direkt till nån innebandymatch, det är deras liv så här års det.

Vi slöade en stund när dom åkt innan vi började, eller vi, innan tjejerna började med maten.
Käkade bakpotatis och gjorde 2 röror till, en med räkor och rom, och en med bacon, rödlök och persika. Så goda.
Kollade på 2 chansen och jag tyckte nog att rätt personer gick vidare. I morgon är det tidig uppgång för att se Vasaloppet. Skippar blåbärssoppa men har både blåbärste och blåbär att ha i filen ist ;-D lär bli frukost framför TVn iaf.

Så önskar er en god natt!

Av Neta - 3 mars 2017 23:39

Återigen ser jag ett inlägg om dans. Någon frågar om Black Jack drar moderndansare. Jag kan inte låta bli att svara i tråden att BJ går utmärkt att dansa till på Fyris o den socialdans som bedrivs där.
Genast är det nån som skriver att dom är ett mogenband. Ja, vadådå? Dom spelar både bugg o fox och det är ett himla drag på scenen.
Någon skriver att Kjelle sjunger där nu, han som var med i Jannez förr. Någon svarar att Jannez är på gränsen för henne. På gränsen till vadå?
En annan rablar modernbanden, Sannex är så klart med där.

Kan inte låta bli att minnas lite från i onsdags, det var minst lika mycket drag på båda banden och alla dansade till båda, även de man skulle kunna kalla moderndansare.
2 äldre tanter satt vid vårt bord och diggade nästan mer till Sannex, dom var äldre än mig. Gick med käpp och rollator. När Andreas sjunger de han kallar de skånska nationalsångerna är dom lyriska. Jag förstår dom, jag blir också berörd av sättet han gör det på. Jag är 65 och även om jag hade dansat fortfarande hade jag knappast varit moderndansare även om jag röjt runt i en bugg.
Dagen efter satt vi oss en trappa upp och bredvid oss också ett äldre par. En bit bort står några äldre. Alla diggar, sjunger med, fotar och filmar. Säger "Vad bra dom är" och "Vilken röst han har" Å "Fin stämsång"
Sannex drar alltså folk från 8-10 år till 80. Det mina vänner kallar jag ett dansband. Det finns en orsak till de utmärkelser dom får.
Dom är så klart inte ensamma om det, BJ finns där, CL, Martinez, och många fler.

Varför kan man inte bara gå ut och dansa, det gjorde vi och det har jag försökt tuta i mina ungar. Dansa till det som är med den som är där, kan det vara så svårt om man gillar att dansa? Då kanske färre dansställen skulle tvingas stänga.
Sen kan man så klart ha favoriter, både på scen och på golvet. Det tillför en annan känsla, ett pirr som är nyttigt för kroppen. Men man måste inte vara snudd på fanatiker för det. Och jag tycker man ska gynna det/de dansställen som finns i ens närhet. Och så klart åka på danskryssningar. Vore ju hemskt om dom upphörde. Alla våra dansband går att dansa till. Så ut och dansa ocha kul! Nobba inte! Helt ok att lämna på golvet om någon är otrevlig, tafsar eller är för full tutade jag i C när hon som väldigt ung började följa med oss, men nobba aldrig! Jag tycker nog så än. Sen vet ju ni som är föräldrar hur det är med ungar....
klä dig gärna lite propert, byt skjorta eller tröja om det behövs, ha med dig torrt till hemvägen men dansa inte i det du använder på gymet. Ser bara äckligt ut.
Lyd sen Tony Irwings råd, dansa socialt på dans, tävla på tävlingar. Öva i klubben.

Av Neta - 3 mars 2017 18:06

Känslan är ju så med barmark o sol iaf. Både när vi åkte till och från båten var det riktig vårkänsla. Nu kom några flingor på sen em men det gick snabbt över i regn så hoppas att det tar med sig snön som ligger kvar häruppe på skuggsidorna. Graderna är på plussidan och det spirar i rabatterna.
Jag kör på skinnjacka och mina nya blommiga skor iaf. Längtar till påsk nu, då brukar det ju vara vår på riktigt.

Igår när vi åkte av motorvägen så mötte vi en ambulans med blåljus. Så när vi hämtat maten tänkte vi att det kanske varit en olycka och var köer så vi beslöt oss för att ta den andra vägen genom Gamla Uppsala och ut på gamla E4. Då mötte vi en ambulans till men utan blåljus. Hann sen inte mer än fram till rondellen så var det stopp, tänkte inte så mkt på detör kl var ju 17. Men det visade sig vara en olycka där också. Att en buss var inblandad förstod vi och såg att folket stod utanför och att polisen pratade med många. Tror det var 3 polisbilar inkl en stor och 2 brandbilar.
Senare såg vi att det var en 11-åring som blivit påkörd och var allvarligt skadad. Idag stod det att han sprungit ut på vägen och sprungit på bussen. Hur i all världen kan man inte se en buss? Var han jagad så han var stressad och rädd?
Förstod sen att det var den ambulansen vi mött, fortaste vägen till Ackis är nog via motorvägen därifrån med alla avstängningar och vägarbeten som är nu.

Blir nog en lugn helg, C har varit ledig idag och vi var in och handlade lite. Hade tagit mediumportioner från Chop-Chop igår så då hade vi lunch idag också. Sen har hon gjort bottnar till en cheescake till i morgon då Jonny, min äldsta kommer med sin familj.
Hon hade väl tänkt på Hallunda och Sannex ikväll men J var sjuk o då ville hon inte åka.

L åkte och hämtade Elle nu, vi ska se finalen av På Spåret men göra en paj m köttfärs innan det och sen lite turboglass. Man mixar 1/2 pkt fryst avokado, 3 dl frysta hallon, 1 banan och en burk hallonkesella. Blir nästan onödigt gott. ;-D

Nu snöar det igen! * grrr*

Av Neta - 2 mars 2017 19:53

Men med fina minnen och upplevelser. Satan i gatan va bra Sannex är, dom borde ju varit skittrötta efter kvällen före, men av det märktes inget, varken igår eller idag.
Dom levererade på topp och var lika trevliga som alltid. Vet att jag läst nåt på nån sida om dans att dom ska ha blivit " märkvärdiga" alltså att framgången ska ha stigt dom åt huvudet. Inget vi märkte iaf, nu känner ju vi bara Andreas och Micke men jag såg inget sånt hos dom andra heller.
Tycker dom är lika mån om publiken som dom alltid varit.
Black Jack spelade också och det var första gången vi hörde dom med Kjelle. Han har ju varit borta från branchen ett tag. Mycket vatten har ju runnit under bron sen dess, riktigt tragiska saker. Ändå känner man igen honom, rösten, sättet på scenen om än lite lugnare nu kanske, men ingen blir ju yngre. Han trivs, det syns.
Vi åt gott, och unnade oss verkligen. Att bo i handikapphytten för oss med både min rullstol och Elisabeths rollator var ju perfekt. Har ju haft ont efter dom senaste kryssen men inte nu.

Ja ni det är allt jag orkar skriva nu. Så trött!

Orkade inte laga mat ikväll.

Av Neta - 1 mars 2017 01:00

Dom här snyggingarna vann en Grammis idag! En GRAMMIS!!! Fattar ni va stort? Dom har ju flera Guldklavar och andra priser också men det här slår ju det med hästlängder.
Dom är ju bäst så klart men finSverige brukar inte ha samma åsikt som mig.
Det här bandet har man ju dansat några tusen mil till när jag kunde det. Suttit och lyssnat i Malung alla år både i Grönland och uppe i parken efter det sen.
Uppplevt dom från gamla sättningen till vad det är idag med flera medlemmar emellan. Gillar deras lite fartiga stil, älskar deras låtar och att dom alltid haft så mycket eget matriel.
Hade förmånen att kunna boka dom på ett av mina knyt men av dom som var då är bara Andreas kvar nu. Micke var ju med i Nova när C gjorde sin prao och dom andra känner jag inte till jättebra men trevliga och framförallt duktiga killar allihop.
Jag är så himla glad för deras skull!
Å vet ni vad? Dom spelar på Cinderella i morgon och den kryssen bokade jag i början av januari. L, jag och E åker. C börjar 15 på torsd och kan inte åka. Gissa om hon hade velat vara med? ;-)
Vi har bokat handikapphytt i morgon, 17 kvm svängrum. Dansgolv i hytten liksom. Högre säng och inget uppsteg till toan. Dessutom havsutsikt. Hoppas det funkar bättre för mig.

Annars har det varit mest tvätt idag. Fått byta hjul på rullstolen för det gnisslade. Dom var här från hjälpmedelscentralen och fixade det. Vi höll på bli tokiga av ljudet och kommentarer från folk. Som om vi hade gjort det med flit. :-D

I morgon är det packning och lunch i Fullerö på Kocken & Kallskänkan innan vi drar. Sjömansbiff var visst "Dagens" inte fel alls.
Nu ska jag sova och drömma om att jag kan dansa igen, till Sannex..... ;-D

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards