Mina ord och tankar

Alla inlägg under april 2017

Av Neta - 21 april 2017 23:24

Ja allting är ju relativt men över 13 gr är ju varmt om man jämför hur det varit senaste dagarna. Fast redan i morgon blir det svalt igen och ännu mer vind än vi haft nu ett par dagar. Jag är glad att jag inte befinner mig i Orsa iaf där är det 25 skm och eldstormar av en eldsvåda. Flera hus brinner.

Blir ingen kryss i morgon, det ska blåsa ännu värre än här på vattnet. Kanske inte direkt storm men frisk bris och Rosella går inte ihop heller. Vi får hitta ett annat tillfälle att höra MA.

Idag har jag fortsatt att småfixa lite, funderar på lite förnyelse. Ut med en del grejer och in med nytt fräscht. Tar det dock lugnt och tar lite i taget.

Leif kom nyss hem och står i duschen, blev strömavbrott hos brorsan. Har aldrig sett han så skitig tror jag, men dom har mekat på bra. Nu måste han bara nollställa datorn i bilen för nån lampa till airbagen lyser och han vet inte varför. Alltid är det något.

C var hemma ikväll och hon och jag hade lite fredagsmys. Hennes bild blev bättre än min. Jag gjorde rullar av tunnbröd med lax och pepparrotsost men brödet var så torrt att det gick sönder när jag skar. Kniven var nog lite slö med. Vi hade även rostbiff, bresola, pruscotti, sparris, oliver, rödlöksost, rågcrostini, kräftstjärtar, rom och vattenmelon. Lite gräddfil och balsamico.
Ett glas rose' för mig med.
Ser ni att vi har påskat av bordet? ;-)

C köpte den här idag när hon handlade åt mig, tror den blir suverän med avokadooljan jag har i en sallad med melon och jordgubbar bland grönsakerna. Mums!

Nu är det väl dags att avveckla dan. Hoppas det går att sova för det är lite rally på byn.

Av Neta - 20 april 2017 23:22

Igår strålande sol, inte ett moln och varmt iaf i solen. Kunde vi inte fått ha det så då? Nä idag har det varit grått, regnet har hängt i luften när det inte kommit nån skur, det har blåst jättemycket och kändes kallt bara att gå ut på altanen.
Jag hoppas det inte håller i sig, vi har ev planer på Rosella på lörd. MA spelar. Beror på vind.

Belönade mig med en rosa Kornettblomma igår. Har en 2- färgad blå-vit som blommar nästan jämt, tänkte den här kunde göra det med. Hade en rosa innan med men den fick lite för mkt vatten......
Dom har en bra blomavdelning på vårt lilla Hemköp, fina krukor och fräscha växter. Både gröna och blommande och nu mkt uteväxter. Dom står ute med under öppettiderna.
Dom hade fina stora Hortensior jag blev lite sugen på med, man kan ju plantera ut en sån sen och fina flaskliljor men jag har inte plats så länge pelargonerna är inne.

Nu ska det visst bli lite bättre väder i morgon, hoppas det, såg en röd minitulpan som slagit ut igår, vill inte ha mer kyla nu. Det är ju för farao Valborg nästa helg.

Nu längtar man ju efter att få fixa ordning på altan med, sätta upp markiser ist för vinterfönstren och plantera och hänga ut alla amplar, krukor och lådor. Grilla och kunna sitta ute. Det verkar bli sent i år det.

Vaknade helt täppt i morse men blev bättre av nässprayen. Vet inte om det var allergi efter igår då jag var ute i flera timmar eller om det var förkylningen. Varit hyfsad under dan iaf.
Tänkte sätta mig vid symaskinen idag men kom av mig. Gick och småplockade ist, deklarerade, betalade räkningarna som kommit och fixade ett nytt bankkort som strax går ut. Börjat plocka undan påsken. Tar ett rum i taget och får vila emellan då kroppen inte är på topp just nu.
C har varit hemma mycket idag, var på jobbmöte ett par timmar bara. I morgon är det skola igen för henne. Sent i morgon kväll kommer L hem från Strängnäs också. Han är hos sin brorsa och dom skulle fixa med både vår och brorsans bil. Finns lite resurser för det där.

Ska avveckla den här dan nu, dom här sover redan, men nu i säng och bur.





Av Neta - 19 april 2017 23:12

  Solen strålade från en molnfri himmel idag och jag åkte ut på en promenad på min scooter. Tänkte jag skulle visa er lite andra bilder än ni sett förut. Björklinge är inte bara det man ser då man far igenom byn.

Jag bor i ett område som heter Sjöhagen. Ligger längst norrut i byn. Att vi har sjöutsikt från hela baksidan har ni sett förut, lika har ni sett hur det ser ut vid badet och så. Nu ska ni få se hur det ser ut på andra ställen mer nära vårt hus. Jag började idag med att åka över stora vägen och ner mot sjön, klicka på bilderna för att se dom stora.

 

I den här lekparken som ligger efter en gångväg var vi mycket när tjejerna var små, idag var den öde. Kan bero på att det var lunchtid när jag åkte ut. Fint ordnat och det finns plats för lite picknick om man vill.

 

Mitt emot var det fina violer i en häck. Efter lekparken är det ett stråk av skog, där brukar vi plocka vitsippor och liljekonvaljer.

 

Nu har jag åkt ner till vägen som går till en av dom 2 herrgårdar Björklinge är byggt mellan, Sätuna ligger strax till vä i bild, finns en fin allé man åker i. Fortsätter man kommer man till Viksta, Skyttorp och Österby bruk. Den andra herrgården heter Sandbro och har också en allé ni säkert sett om ni åkt här då E4 gick igenom byn. Sjön heter Långsjön och det här är norra delen, på andra sidan den ligger ett skyddat område som heter Djurgården, där finns det både fina ekar och sällsynta växter.

 

Nu har jag åkt tillbaka över stora vägen på andra sidan om vår väg, där ligger 2 områden som är byggda på igenfyllda grusgropar, dom heter Ramsjö och Ramsjö Backe, den här ligger närmast oss, Ramsjö. Små gator med hus går som solstrålar från en stor öppen yta med 2 lekparker, fotbollsplan och pulkabacken går från åsens topp till vä i bild.

   

En grusgrop är kvar och ligger i direkt anslutning till de som fyllts igen, där fanns det när tjejerna var små en grillplats längst ner på botten. Högst däruppe på bild 2 bor vi 1 tr ner. Halvvägs upp kanske. Men vi går på vägen högst upp där till och från affären, går en backe upp dit från vårt grannhus, då har man en milsvid utsikt över slätten mot väster och väldigt vacker sjöutsikt åt öster. Det här är ju rullstensåsen som går genom hela Uppland och det finns både grus och stora och små rullstenar där så man ger sig inte upp eller ner just där precis. (om man inte vill plocka sten) Är lite skog runtom dock med stigar. Åsen delar av Björklinge kan man säga.

   

Nu har jag tagit mig genom bostadsområdet Ramsjö Backe som ligger på andra sidan Ramsjö och där börjar slätten, på första bilden är ägorna till Ramsjö gård som är en av många gårdsbutiker här runt. Ser ni rådjuren, ett under taket som blev tre st medans jag stod där, det andra är till hö nedanför gläntan i skogskanten. Bild nr 2 är slättland mot Harbo, vet inte varför jag fick den svartvit, måste kommit åt något.


Ja så ser det ut runt min gata men nu åker vi till Elle, hon bor ca 3 min bort från oss om man åker bil.

 

Här är hennes framsida, en av hennes två uteplatser. Här satt vi i solen idag ett par timmar innan vi tog våra scootrar och åkte till Tibble, ett annat område här, det första om du kommer från stan.

 

Där åt vi lunch på pizzerian bredvid byns bilverkstad med den här utsikten, Man ser några mil här med och en bit bort ligger Skuttunge, sallad för mig och kebab för henne, sen åkte vi hem hit och drack kaffe med bullar vi köpte på vägen. Ja i affären alltså.


C kom hem och E åkte hem strax efter, ville åka innan det blev kallt. L är borta den här veckan så vi hade en myskväll C och jag med lite plockmat. Nu sover hon dock och jag ska gå en runda och släcka ner huset.

Av Neta - 19 april 2017 00:32

Gillar en sida på facebook som heter "Livet rullar vidare" hittade den här dikten där.




"Snåriga trappor och skumpig kullersten,?

höga kanter vid både trottoar och entré??

Sneda blickar på gata och i butik,

för att inte tala om på restaurang och fik.??

En minoritet ack så ofta förbisedd,?

allt för att människan är hämmad och rädd?.?

Ett instinktivt beteende som oss ska skydda,

?men i dagens samhälle endast hatet fortsätter krydda.??

Stolen tycks reducera hennes intellekt,?

trots att hennes hjärna fungerar korrekt.

??Istället lyfts en förvirrande blick mot assistenten,?

som om hon bättre kunde hantera incidenten!

??Däcken slirar och tystnaden tjocknar tungt,?

man väntar på att situationen ska nå sin slutpunkt.??

Trampande fötter och en rynkad panna,?

Jante-lagen träder in och ropar ?Hosianna!???.

Människor tittar men väljer att inte se,?

de vänder ryggen och vill varken ta eller ge??.

Detta är en ständig kamp för många var dag,

att alltid förknippas som dum och svag.??

När inte ens rösten räcker till för att höras,

och du måste slåss för att synliggöras??.

Snåriga trappor och skumpig kullersten,?

detta är inget politikerna diskuterar vid sufflén??

Höga kanter vid både trottoar och entré,?

en förändring måste snart ske."

Håller med om skumpig kullersten, höga kanter och att en förändring måste ske. Resten har jag absolut inte upplevt.
Tycker tvärtom att jag blir behandlad med respekt och hänsyn då jag åker på scootern eller i rullen. Folk flyttar på sig om jag vill se på något, som på helgens konstrunda. Dom släpper fram mig om det är trångt, och står jag vid nån hylla i affären och det kommer någon brukar jag fråga om jag är i vägen. Jag får nästan alltid ett leende och ett "nej det går bra" på den frågan. Jag tycker folk är vänliga.
Jag har ibland svårt att flytta rullstolen själv och ibland kan det bli tokigt ute om det lutar t.ex Jag har varit med om en busschaufför som stannat och hjälpt till, en taxiförare som hjälpt mig upp på trottoaren då jag ofrivilligt rullat ut på gatan och folk som allmänt erbjudit hjälp om det lutat uppför.
Till och med på båtarna där det ibland är trögt att rulla på mattorna har det hänt att folk spontant tagit i och hjälpt till fast Leif eller Christine dragit.
Nu är ju jag inte skadad på något annat sätt och jag kan tala rätt bra för mig själv. Men jag har absolut ingen negativ upplevelse av dom dagarna jag sitter i rullen, tvärtom.

Av Neta - 18 april 2017 21:34

I de flesta yrken finns det en arbetsbeskrivning, vad som ingår i yrkesrollen.

De flesta av oss ar väl läst om barnmorskan som vägrar utföra aborter. I hennes arbetsbeskrivning står bl.a att hon förutom att förlösa ska arbeta preventivt och även utföra aborter, eller avbryta ett havandeskap kanske det står.
Som jag uppfattat det anger hon religösa eller etiska skäl för att inte abortera. Det kanske hon kan slippa om hon skulle jobba på en privat mottagning men nu har hon sökt jobb på sjukhus. Och dessutom bråkar hon för att hon inte får tjänsten. Vad är problemet? Vill hon ha jobbet får hon väl utföra det också!

Det är ju som att jag inte skulle utföra vissa arbetsuppgifter jag t.ex haft på förskolan. Vet inte ens vad jag skulle jämföra det med, för precis som i hennes yrke måste ju alla arbetsuppgifter man har utföras.
Antingen utför man sina arbetsuppgifter eller så jobbar man med något annat! Det är min åsikt. Som barnmorska är hon ju sjuksköterska i botten, så jobba som det då ist.

Har fortsatt att kurera mig idag, tycker det känns lite bättre. Var ju ensam idag och fick lite, med betoning på lite ;-) gjort iaf. Men är ensam hela veckan så jag får nog mer gjort kanske. Kanske.....:-D

L var på Ikea idag och köpte fler krukor till växthuset, vi har ju i flera år kört på papperskorgen Fniss där. Dom har kostat 19kr. Nu har dom sänkt kostnaden till 10kr men då är dom några cm lägre.
Dom är urbra till grönsakerna, välvda i botten och där har vi satt 3 hål, leca i botten och sen standardblandningen 1 del kogödsel och 2 delar välgödslad plantjord, egen kompost + U-jord från Hasselfors garden + lite finsand. Sen växer det så det knakar. Tomaterna trivs bra då.

Nu ska jag strax säga hejdå till E som ska åka hem. Blev kvar idag för hon åkte med L in till stan i morse då hon skulle till doktorn, hängde med hit igen med lite sushi hon bjöd på. Nu åker hon hem.



Av Neta - 17 april 2017 23:38

Det har snöat och töat lite här och var idag. Det har jag sett på facebook, den bästa väderleksrapporten. :-) vi har dock inte fått nåt förrän nu sent ikväll, inte säkert det ligger kvar i morgon.
Samtidigt lovar dom ett högtryck från väster med lite vårvärme och det tackar vi inte nej till.

Känt mig risig idag med och hostar lite. Få se vad det blir av det.
I morgon är det vardag igen och från att ha varit hemma alla 4 sen i torsdags så far alla iväg i morgon bitti var och en åt sitt håll.
Men nu får vi ladda för Valborg och hoppas på fint väder då. Vore ju kul att kunna få sitta i solen både på OD-konserter och mösspåtagning. Inta lite jordgubbar och skumpa utomhus. Forsränningen ser vi nog från TV-soffan, börjar bli en tradition och man både ser bättre och får höra vad ekipagen heter och vilka dom representerar.

Vi har burit in lite jord i mitt garage idag för att kunna använda den. Har ju alltid lite varmt där. Ska plantera mina sparrisplantor i växthuset så länge, vi ska skaffa en frostvakt dit. Med fiberduk runt och över krukorna ska det nog gå bra. Sen ska dom ner i en av dom högre pallkragarna, måste försöka få hem finsand på något vis. Får väl hämta i gropen i värsta fall. Har redan sparrisar på dom 2-3 st på varje planta och eftersom det är 3- årsplantor ska vi kunna ta av dom. Ju mer man skördar ju mer kommer det ju.
Måste få ner några frön av äppelgurkan snart med om det ska bli nåt.

Nu är det iaf dags att avveckla dagen!

Av Neta - 16 april 2017 15:54

Vaknade helt täppt i morse och bestämde mig för att ta det lugnt idag, maten är ju i stort sätt bara att ta fram och resten av familjen får göra det lilla som måste göras.
Snöade lite grann i natt och kommit lite byar av och till idag, nån tätare än andra. Tror inte det lägger sig dock, ser lite frostigt ut bara. Ungarna slirar i sina Epor på vägen så möjligt att det är lite halt.

Suttit och kollat på lite program från play, 2 program jag gillar men sällan kommer ihåg att se är "Strömsö" och "Där ingen tror att någon bor" fast på norska :-D sen barnproogrammet "Gäst i spenaten" där kändisar med sina barn hälsar på en familj på landet som inte har några som helst moderna faciliteter. Ikväll får dom besök av Arga Snickarn.

Nu snöar det igen och vi ska äta lite strax. Sen ska jag inta ryggläge i soffan igen.

Av Neta - 15 april 2017 19:12

Igår hade vi lite middag med Mi o Ma, vi startade redan vid 17 och jag hade gjort några minijansson i muffinsformar av folie, en omelettrulle och sparrismousse m skaldjur i små portionsglas.

Vi yckte vi skulle dekorera omelettrullen också och C kom på den briljanta ide'n att lägga på en köttbulle. En god och påskig förrätt blev det iaf.
Fisk o skaldjursgrytan hamnade aldrig på bild men det gjorde desserten

Parfait med savaroikex och limonchello. Lite för mkt spritsmak i min smak men den var för all del god och konstnärligt dekorerad av tjejerna Elle har gjort jordgubbsrosen i mitten.

Dom åkte sent vi satt och pratade och drack vin länge. Mi glömde både telefon och glasögon :-D
Sent igår kväll såg vi också att Date p.g.a sjukdom ställt in på Rosella, så då åkte vi inte idag utan avbokade, var ju för att dom spelade som vi ville åka.

Vi tog det lugnt då vi vaknade idag, E hade dessutom ont. Vi åt en påskbrunch och såg lite på gårdagens Let's Dance, Mi o Ma kom och hämtade det kvarglömda och vi gjorde citronsillen och en romtårta.
E mådde bättre så vi åkte ut en liten sväng på konstrundan, bl.a till smeden Mattsson där vi tog en fika med nybakt lokalt bröd Tobolimpa och Strömsbergsknäcke. E köpte en handsmidd krok.
In till Tierp via Strömsberg och handlade lite, mötte danskompisar vi inte ser så ofta nu för tiden. Började dala lite flingor där men dom följde inte med hem.

Hemma blev jag placerad i soffan och tjejerna kokar potatis, steker köttbullar och prinskorv och plockar fram lite kallt. Plockar på oss maten i köket och äter framför TVn, slött och skönt.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards