Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 16 maj 2017

Cykel upphittad

Av Neta - 16 maj 2017 00:32

Bästa nyheten idag är att handikappade Marias specialcykel hittats och lämnats in till polisen. Den behöver lite kärlek på verkstaden men sen kan hon cykla igen.
Jag är ju också handikappad, sitter i rullstol eller åker på min handikappscooter ute så kan känna igen mig i hennes förtvivlan. Skulle jag mista min scooter blev jag beroende av andra hela tiden. Vi behöver den frihet vi kan få.

Ringde arbetsterapeuten idag, dels så behöver arbetsstolen jag har i köket byta armstöd, sen håller min scooter laddningen lite dåligt. Har inte vågat mig ut i skogen eller på nån långtur och det begränsar mig ju. Ska få det ordnat.
Passade samtidigt på att fråga inför sommarens äventyr för Elles räkning om vi kunde låna en rullstol till henne över dagen. Är vi alla 4 kan ju L ch C dra varsin. Då säger den underbara människan att hon tycker att hon ska ha en över sommaren på prov. E har ju som sin femte eller om det är sjätte diagnos fått förändringar i levern. Förra året upptäcktes 4 st och nu har en tillkommit. Godartat tror dom men dom gör henne likväl väldigt trött. Blev så glad över responsen, van att man blir ifrågasatt.

Har börjat twittra så smått, mest bara läst förut och pratat med nån bara. Nu iom att jag delade efterlysningen av Marias cykel och den delades igen så mycket så fick jag några nya följare och började själv följa några stycken. Bl.a en tjej från Gotland som lägger ut Visbybilder. Blir sjuk av längtan ;-)
Så mysigt att faktiskt få respons på det man skriver och lite kontakt till och med, med jämnåriga.

Plingade till i telefonen i morse och jag hade 2 paket på posten. Ett var en peeling, duschcreme och lite småflaskor för necessären med shampo och duschcreme + en parfym jag fick på köpet.

Gratis är bra! Det andra är inställt i badrummet.

Men det tog inte slut där, det andra paketet innehöll detta

Allt var inte gratis, men ändå. Log då jag öppnade manikyrsettet, där fanns ju både kam, tandborste och under den ett skohorn med. Nagelfilen låg så smart i mitten. Perfekt att ha med sig på semestern.
Muggarna har vi invigt idag, goda att dricka ur. Har ju en liten tavla och en bricka av Nadja wedin också. Hon finns ju på trädgårdsmässan varje år.

Älskar Jenny Colgans böcker, precis läst alla tre om det lilla cafe't så kom denna. Så skönt dramafria. Iaf från ond, bråd död. Och Mari Jungstedt har jag läst alla av. Får ju läsa om miljöer jag känner då. :-) dock inte i denna tror jag.
Har Jennys allra första också, hittade den på bokbörsen. Handlar om ett bröllop, måste läsa den innan denna.

E åkte ju härifrån till kyrkis i morse och kom och skulle hämta sina saker efteråt. Men så började vi prata om sommar, kollade på vandrarhem som var tillgänglighetsanpassade m.m så tiden gick och hon blev kvar på middag. Så mysigt när jag får lite hjälp.

C kom hem i morse och vi åt frukost tillsammans inan hon vilade lite inför nästa pass. Hon gjorde tomatsoppa till lunch så jag har i morgon med. Nu ikväll kom hon nån halvtimma tidigare med och vi fick lite tid tillsammans innan hon dök i säng. Fattar ni hur tomt det kommer att bli efter henne? Även om hon inte kommer att bo här sen så messar vi ju flera ggr om dan. Galna mess ibland som ni ska vara glada åt att ni slipper se :-D men sånna blir det nog inte från Afrika, blir nog dkype nån gång i veckan kanske om vi har tur. Måste lära mig det.

Kollade ni på kändisbagarna idag? Börjar bli mkt Anders Baggei rutan, först fågelskådare, sen är han ju med från hundstallet och nu bakar han. Gillar honom!
Iaf så gjorde dom bl.a rulltårta och då ploppade ett minne upp från Gräsö där min mormor hade stuga. Johnny och jag var där när han var liten, han satt fortf i barnsitsen tror jag. Vi tog buss med cykeln till Öregrund och cyklade över. Var bara 6 km upp på ön.
Vi hade varit och plockat både hallon och blåbär och mormor gjorde en rulltårta. Hon mosade hallonen med florsocker och bredde på, la hela blåbär på det och sen vispgrädde. Minns det för J sa att gammelmormor gjorde tårtan avig. Som vi hade kul åt det. Men så gott det blev.

Ja sånna där minnen kan ploppa upp i min hjärna ibland, är det ett ålderstecken? Närminnet är inte alltid med mig kan jag ju säga ;-D men sånt som hände för 40 år sen, han blir ju 42 på fred.

Gjorde nån lista på fb idag om hur det var när man fick sin första. Blev osäker på hans födelsevikt, den trodde man väl aldrig att man kunde glömma. Tror jag mindes rätt till slut, 3850 g, han var iaf 53 cm lång. Elle var ju prematur, var 43 cm och 1685 g. C minns jag däremot inte! Stackars barn, undrar om hon får men av det? ;-) kan ha varit 3060 g och 49 lång, eller så är jag helt ute och cyklar.

Nu ka jag sluta svamla och gå i säng. Godnatt!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Av Neta - Tisdag 23 april 17:25


Den tär på min SLE tärda kropp. I morse var det full sol och blå himmel men 0-gradigt. Det kämpade sig upp till 7 gr. Ser så skönt ut men det är det inte. Fick ett medelande i Bjkl gruppen om att det är rådjur som härjar på kyrkogården, precis som ...

Av Neta - Måndag 22 april 23:21

Hemköp har sin färs, Ica sin. Icas består av 30% ärtor och HKs av 50% broccolli och blomkål. Den har fått godkänt både av mig och dom som ätit den här. Gjorde ju biffar, det blev 15 st av 500 g, kostade då 30kr. Nu har dom den igen och den här veck...

Av Neta - Söndag 21 april 22:01


Problemet när man sitter som jag är ju att man kanske inte alltid känner hur kall man blir. Jag frös om överkroppen igår och hade tagit med en kofta. Men fötterna blir ofta väldigt kalla utan att jag känner det. I en danslokal är det inte så mkt värm...

Av Neta - Söndag 21 april 01:24

Hängde med L till Fyris ikväll och satt och lyssnade till Micke Ahlgrens. Träffade på 2 gamla kompisar, Gertrud och Kerstin. Så kul att få " prata ikapp lite" Har aldrig hängt med nån lörd innan men visste att våra gamla husvagnsgrannar jobbade där ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17
18
19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards