Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 30 maj 2017

Eldsvåda

Av Neta - 30 maj 2017 00:08

Vi bor ju halvvägs upp på åsen och har tomter mitt emot oss som når till toppen. På andra sidan är ett grustag ner och ca 35 m från det har en villa brunnit ikväll. Ett 1 1/2 plans hus som dom låter brinna ner. Deras tomt gränsar mot bussvägen. Men dom bussarna har kört gamla E4 ikväll ist, den går utanför oss.
Det som ändå gör mig lite glad ikväll är hur snabbt vår facebokgrupp fylldes av folk som erbjöd hjälp med allt från husrum, mat och kläder till lån av contalnrar för räddat gods. Man bryr sig på landsbygden.
Sen att röken inte ligger på åt det här hållet, en ren egogrej. ;-)

Det är inte länge sen vi hade en villabrand här senast. Den var i vintras men senaste veckan har det varit mkt bränder i stan och runtom den, både på balkonger och i bostäder. Ovanligt mkt faktiskt.

Otäckt och tragiskt är det iaf.

Ser ju nästan ut som 3 brandhärdar på den här bilden.

Idag kom soffan, det störde inte alls att den är vit iom att dynorna är grå.

Blev rätt bra och nu ska det på ben på soffan så den kommer upp lite. Lite lustigt att det inte var standard kan jag tycka. Den står på urlåga metallklossar. Men nu har vi iaf 3 sittplatser och en jäkligt skön liggplats därute;-) ska ändra mattorna lite kanske skaffa en till av dom som är under bord o stolar och vrida på gångmattan som soffan står på nu. Det är en entre'matta som legat i en affär. Dom byts med jämna mellanrum och då slängs de gamla. En sån tog vi reda på och den går utmärkt att tvätta. Sicket slöseri att bara slänga tyckte jag. Den med blå kant ni ser i framkant är egentligen en badrumsmatta ifrotte' av lite större modell. Sen är det nån avlagd gångmata ni ser ett hörn av. Ligger framför blombänken.
Ni ser också den vita bänken på bilden mot räcket. Den jag köpte på loppis i fredags för 25kr, fick stå så då det inte blev bra att ha den mellan räcket och soffan. Den var för låg för det. Men det blev bra alltihop tycker jag.
Finns nånstans att ha tidningen eller boken och kaffekoppen.
Bredvid den en pidestal som ska få en blomma.

Här sitter jag i soffan. Fint väder idag med.

Här också. Det gula är pallar som du kan förvara i också. Dom ska slängas. Stått ute några år och plast åldras ju. Mest haft pantflaskor i dom.
Krukkaoset ska jag städa nån gång, har en brödback att ha det i.
I bakgrunden ser ni utbyggnaden som är som en balkong. Fast öppen med trapp ner till hö. Där har jag vattenkran uppe, så skönt.

Mest hållt på därute idag, blåste som 17 ett tag. Fick faktiskt stänga till baksidan. Så glad åt min delbara dörr där.

På andra sidan hyllan vi delar av altanen med har vi ju vår kvällsgrupp, den sidan är lite mer inbyggd. Den gruppen ska också bytas ut till nåt mer sittvänligt. Men det får bli ett annat år.

C är hemma igen, L hämtade på Arlanda då hon gjort illa fötterna. Fick med sig bilen full. Fick choklad från Tyskland. Vet inte om det var en baktanke med det, jag är ju ingen chokladmänniska precis. ;-D

Lite kul med att jag fick handkräm av E, när jag fick en på Alla hjärtans jag inte ens hunnit börja på av henne också. Men det är väl tanken som räknas och det går ju mer sånt på sommaren.

Nu ska jag sova, vi ska tydligen få vakna till regn i morgon. Välbehövligt för det är så torrt i skogen, det är som att blåbärsblommen torkar bort. Blommar iaf på mina buskar men dom vattnar vi ju men det blir ju mest "plocka och ät-blåbär" Vi vill ju ha svamp med sen, många svampar :-)

Ha det bra så hörs vi i morrn.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Fredag 19 april 00:50


Idag har jag gjort köttfärslimpor, 2 st. Jag får jämt så mkt skrogg på dom bara, använder ju blandfärs. Men vet inte varför det blir så. Letade ett nytt recept men blev att jag gjorde ungefär som jag brukar ändå. Gjorde var och en på 500 g färs. Sväl...

Av Neta - Onsdag 17 april 22:58

Idag flexade C ut nån timme tidigare, åkte och handlade åt mig på Maxi. Köpte lite take away på Pong och kom hit. Jag åt 4 sushi, lite miisosoppa, och en 1/2 port kyckling med ananas m ris. Har kvar 4 sushi och halva portionen, som nog var mer en h...

Av Neta - Tisdag 16 april 23:03


Det här är ett gammalt recept, vi gjorde det som nattmat varje nyår på 70-talet. Frasig, ostig gratäng som äts med sallad. Förbereds ju dygnet innan och var lätt att bara grädda av till 12-slaget. Men kan ju serveras till en som inte äter kött om den...

Av Neta - Måndag 15 april 23:22

Hade mailat Karin vår arbetsterapeut om en grej med scootern. Armstöden var olika höga. Hon är ledig så det kom en annan som fällde upp armstöden och visade en rulle man skulle vrida på för att ställa in höjden. Hade jag kollat i pappren till scooter...

Av Neta - Måndag 15 april 01:11

Känns nästan lite overkligt stt jag faktiskt såg ett lodjur igår. Skrev om det i vår bygrupp och sist jag titta hade jag fått 119 likes och en massa kommentarer. De flesta gratulerar och några är lite avis. Men jag har också fått veta att Uppsala...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17
18
19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards