Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 15 juni 2017

Dansbandsvärlden

Av Neta - 15 juni 2017 08:51


Sen tidigt 70-tal har jag varit ute och dansat flera ggr i veckan till för ca 5 år sedan. Det har inte bara gett mig bra kondition utan också glädje, gemenskap och många vänner och bekanta. En av dom blev ju t.o.m min man. Den där gemenskapen är väl också det som gör att jag trots mitt handikapp som gör att jag inte kan dansa längre hälsar på då och då fortf. Gillar ju musiken och det sätt den utförs på.
Man har ju sett och hört branchen under några år, den består ju av många bitar och en av dom bitarna tillhör jag, den publika. Nog så viktig för den.

Något vi alltid gjort är att säga hejdå och tacka för musiken efteråt och eftersom man ofta återkommer på samma band får man ju ett slags relation till slut. Man småpratar en stund om allt möjligt.
En av dom många relationer har vi haft med Chris först i Micke Ahlgrens sen i Sannex där han ju också var kapellmästare en tid. Han var också med i Wahlströms ett tag innan dom la ner. När han slutade blev jag lite ledsen men vi har stött på honom ute som trubadur några gånger och vi är vänner på facebook så har ändå följt honom.

Jag blev jätteförvånad då han började i nya Vikingarna men tyckte så klart det var kul också. Det var dock lite ovant att han stod där längst bak, jag är ju mest van att se honom sjungandes som frontfigur i Sannex.

Det tog dock slut med Nya Vikingarna för ett tag sen och så klart undrade man varför men han kom strax efter ut med eget matrial där han nu också sjunger igen så jag trodde väl nånstans att det var därför. Tills i natt när jag skulle sova och råkade få ögonen på en artikel från Expressen som han delat. Där skrevs det om att han fått sparken av den nya sångaren i Vikingarna. Han bemötte det så här.

" Fostrad av några av de finaste i dansbandsbranschen:
Pelle Helen- Sannex
Boysen i Micke Ahlgrens och Wahlströms samt alla kollegor som alltid stöttat genom åren... Ni lärde mig massor..
Bl.a Vad som är viktigt, leverans och kvalitet varje gång du går upp på scen! Tack som fan för det!

Kenth, Erik, Johan, Martin ni är fantastiska musiker och riktiga Vikingar!"

Det viktiga för honom och de flesta av hans kollegor är ju leverans och kvalitet, det märks ju på en gång på golvet också om det inte är så. Som i alla brancher finns det mer och mindre seriösa. Han har ju tydligen haft åsikter om det i Vikingarna och det där är ju viktigt. Tydligen så passade det inte den nya uppkomlingen. Sett 2-3 artiklar i veckotidningar där han "talar ut" om taskig barndom m.m Funderat lite över hur han är men inte haft bra vibbar. Aldrig ens hört talas om honom innan.

Men det sätt som Chris uttrycker sig på vittnar ju om hur proffsig han är. Det visste jag redan iofs och dom kolleger han nämner är ju också det.
Vikingarna vet nog inte vilket misstag och vilken förlust dom gör här.
Låt oss leka med tanken att dom gör sig av med Elviskopian som gnäller i pressen och ist ställer Chris där. Vilken kvalitetssäkring!
Har dom sen också samma värderingar som honom och står lika stadigt med fötterna på jorden som han ja då kan det bara bli succe'.

Nu blir det inte så för Chris satsar ist på en solokarriär som jag är övertygad om att den kommer att gå hur bra som helst. Låten "Ung Och Dum" är inte tokig alls, tvärtom kanonbra.
Jag önskar så att det ska gå bra för honom, han är så värd det. Alltid glad och trevlig till och med mot gamla tanter som jag.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 17 april 22:58

Idag flexade C ut nån timme tidigare, åkte och handlade åt mig på Maxi. Köpte lite take away på Pong och kom hit. Jag åt 4 sushi, lite miisosoppa, och en 1/2 port kyckling med ananas m ris. Har kvar 4 sushi och halva portionen, som nog var mer en h...

Av Neta - Tisdag 16 april 23:03


Det här är ett gammalt recept, vi gjorde det som nattmat varje nyår på 70-talet. Frasig, ostig gratäng som äts med sallad. Förbereds ju dygnet innan och var lätt att bara grädda av till 12-slaget. Men kan ju serveras till en som inte äter kött om den...

Av Neta - Måndag 15 april 23:22

Hade mailat Karin vår arbetsterapeut om en grej med scootern. Armstöden var olika höga. Hon är ledig så det kom en annan som fällde upp armstöden och visade en rulle man skulle vrida på för att ställa in höjden. Hade jag kollat i pappren till scooter...

Av Neta - Måndag 15 april 01:11

Känns nästan lite overkligt stt jag faktiskt såg ett lodjur igår. Skrev om det i vår bygrupp och sist jag titta hade jag fått 119 likes och en massa kommentarer. De flesta gratulerar och några är lite avis. Men jag har också fått veta att Uppsala...

Av Neta - Lördag 13 april 23:20

Blev lite soligt o fint på sena em idag så jag åkte ut lite. Tänkte kolla hur det var att åka bakom mitt område. Spana lite på violerna som växer på ett ställe där. Lite orolig för vildsvinen men sist det skrevs om dom var dom norr om byn så jag åkte...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26 27
28
29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards