Mina ord och tankar

Alla inlägg under juni 2017

Av Neta - 22 juni 2017 11:43

Igår invigde vi midsommar här i byn. Onsd före midsommar har dom alltid midsommarfirande i Prästgårdsparken. Det är sommarcafe' bara på fm då och igår hade dom glass med jordgubbar dagen till ära. Vi åkte ner och fikade sista timmen och gick sen ut och inväntade firandet.

Det kommer äldre med sin personal från vårt äldreboende, förskolan i närheten kom och sen en massa barn med sina föräldrar och en del "vanliga" bybor med. Mest äldre eftersom det är på dan.
Väntjänst bjuder alla gamlingar på fika och resten brukar ha med sig så hela parken är full av filtar efter dansen.
Levande musik med dragspel, en man som heter Åke leder dansen tillsammans med hon som är barnansvarig för kyrkans verksamhet.
Eftersom Elle hjälpt till på det där sommarcafe't några år nu så har den blivit en liten tradition även för oss. Som att man inviger midsommar.
Det kom några regnstänk, så pass att jag tog på mig ponchon men solen sken snart igen. Kom ett par skurar till på em sen men mest soligt iaf.

Efter lite velande och upptäckt att det var en del vi missat att handla, bl.a Kaffe så bestämde vi oss för att åka in och göra det igår kväll. Brukar ju vara trångt i affärerna idag.
Så skönt att handla på kvällen, ofta håller dom på fylla på till dan efter då också så det finns alltid fräscha grönsaker och frukt.
Blev lite dyrt bara kom med lite extra ;-) bl.a en ny fasadflagga. Den gamla var så himla urblekt.

Så då har vi bara det roliga kvar idag, ska väl pynta till lite på altan och göra en skaldjurstårta. Fick två nya "roliga" recept på sånna igår så nu ska jag bestämma mig för vilken jag ska prova. En med färskpotatis i där man lägger det man vill ha ovanpå, det är ju smart. Kan ju varieras mycket.
Sen en med räkor både i och på en tårta. Lite lik den vi brukar göra men gjord på pumpernickelbröd.

C ska jobba reducerat dygn, slutar till lunch så äter sillunch med oss innan hon åker in till Marcus. Innan idag ska hon hjälpa mig lite och jag ska nu gå och koka några rimmade oxbringor. Fryser i skivor sen och äter som kallskuret. Så god sommarmat antingen med grillade rotfrukter eller potatissallad.

Önskar er en trevlig midsommar!

Av Neta - 21 juni 2017 00:00

Lär mig aldrig om det är idag eller i morgon men det är endera dan iaf. Tur vi har minst 2 1/2 månad sommar kvar iaf.
Konstigt väder här idag, riktigt hårda vindbyar har följts av regn i varierande styrka sen sol och hur skönt som helst emellan. Höll på så i princip hela dan. Regnade även i natt, ca 8 mm. Det hade åskat söderut men inte här.
Jag har inte gjort så mkt idag, knappt det löpande. Inte ens dragit upp sovrumspersiennen såg jag för en stund sen.
Så himla trött men tack och lov ingen värk. Har en ny rutin, lagt mig sent har jag ju gjort sen jag slutade jobba, är ju definitivt en kvällsmänniska men nu har jag ofrivilligt lagt in en sovpaus tidigt på mornarna.
Den sker när solen gått upp så pass att den ligger mot vår baksida, just nu runt 6, det blir typ 100 gr i sovrummet trots öppet fönster i hallen, sovrumsfönstret på glänt (så inga strålar kommer in) och takfläkt. Vaken nån timme och sen sova till så där 9.30 Om vi inte ska göra nåt förstås då får man ju pallra sig upp tidigare. Vet inte om det är det här som gör mig så trött, testat att lägga mig tidigare men jag somnar iaf inte så ingen ide'.

Midsommarvecka! Vi har inte bestämt 100 vart vi firar än, om vi drar mot Torsång eller håller oss i Uppland. E vill till Strömsberg. Här händer ju inget förrän mids.dagen Då ska det bli skitväder, 10 gr o regn på kvällen. Då kan man ju inte ens sitta ute. Är dans här på kvällen till Nikitas och en av gamla PH-killarna är med så hade vart kul o gå ner men 10 gr är för kallt och sitta still i, sen en parkering jag ska över + en lång gång med grus o en helsikes massa gropar. Inte ultimat m rullstol.

Vi har handlat en del t midsommar iaf. Potatisen är inköpt, sill, skaldjur, rom och lax likaså och lite annat. Det färska o grönt kvar bara.

Fick en present idag

En tröja av C med Albertinor på ;-). Blev så glad.

Nu ska jag väcka min man så han kan gå och lägga sig. Följer med själv också! Godnatt!

Av Neta - 20 juni 2017 00:05

Uppdatera bloggen precis varje dag är inte prio 1 nu som ni märker, sitter hellre och njuter ute.
Igår for vi iaf till Älvkarleby och Laxön på Fallens dag. Trivs så bra där på sommaren, ett riktigt litet smultronställe. Ja omgivningarna också, Marma, Söderfors och alla andra bruksorter. Kanske för att jag härstammar från Ullfors på mammas sida.
Lite marknad är det ju också förutom Fallens dag och en mysig folkfest. Mycket för barna men så ska det ju vara tycker jag. Jag tyckte också det var kul att träffa Bamse ;-D

Det första vi såg då vi kom var en motorcykelkaravan med alla möjliga cyklar både Gold vings och HD tillsammans för en god sak, nämligen renare vatten i världen. Dom var 80 st så det blev en slant. Hade åkt ända från Gävle.
Bamse hade precis börjat men vi gick ner och kollade på Linedance. Hittade en plats i lite skugga vi kunde köra in på. Så småningom drog vi oss mot fallen då första vattenpåsläppet skulle vara.

Här är det lugnt än så länge.

Hade varmkorv med oss i mattermosen så vi passade på att äta lite. Tog en kaffe där med.
Efter vattenpåsläppet där som jag bara har på film gick vi tillbaka ner.
Fick inte använda den enda handikapptoan som fanns på det området för vi inte åt på den restaurangen utan blev hänvisade till bajamajor som hade en dm uppkliv och man knappt kunde vända sig i eller en enda handikappanpassad sån som låg så långt bort att det hade blivit jobbigt för E att gå, uppförsbacke dessutom så L var inte så förtjust i tanken på att gå dit heller.
Upp på toan gick ganska bra men att sen ta sig därifrån var värre, vi fick hjälp som tur var. E klarade sig bättre.
Vi parkerade oss sen efter en stund i krramikerns trädgård och hamnade bredvid kompisarnas son som var där med sina söner. Köpte glass och somliga kunde ju sträcka ut sig lite. Så kul att se Eriks pojkar fara runt, som att se honom, Anders och Jörgen när dom var små. Vi hade varandras barn en hel del på 70- talet.

Eller kolla på nätet. Hade en häck mellan oss och folklivet så vi bara var där en bra stund, tog en påtår och njöt av det fina sommarvädret.
Skönt att få ta av sig skorna en stund. Och ha fötterna på filten.

Där inne på Furiren har dom goda räkmackor. Men kön där var längre än glasskön utanför och i den stod dom 20 min. Ska försöka åka tillbaka när det bara är öppet, på en dag när det inte är något annat.

Ave Wilder hörde vi bara på avstånd och var rätt nöjda med det. Gick upp och kollade på barndansare och nån hästbalett m unga tjejer som sprang omkring ungefär som ungarna på jobbet gjorde när dom lekte häst. Vi ville se sista vattenpåsläppet i stora fallen och började dra oss dit nån halvtimma innan. Köpte en tunnbrödrulle m rökt lax och skagenröra, god men jag går inte hop med rökt och fett i samma måltid vilket jag mkt väl vet, men är ju så gott. Illamående som iofs gick över.

Vilken kraft det är i vatten ändå! Vi undrade dock lite över korset där nere. Någon som vet?

Gick en sväng på marknaden sen, köpte en krydda av Junis, lite godis mot illamåendet, hårda karameller att suga på och jordgubbar. Hade fått parkera nära och var rätt trötta efter 6 timmar. Tur vi var färdigätna.

När vi kom hem sen var jag tvungen att fota lite på framsidan.

Dofyscheresminen är på väg att slå ut och det doftar både ute och inne.pionerna i förgrunden är på G också.

Blir inte den fina miniäng av prästkragar vi brukar ha i åreftersom vi gick där då vi grävde om en rabatt. Gör inte ett dugg. Nävorna börjar slå ut också.

På andra sidan

Tobaksplantorna frodas.

Fint där uppe med.

Lilla lådan och i bakgrunden börjar Stjärnflockan slå ut.

Idag for vi till Fullerö, vi ska hälsa på lite folk framöver och har lite födelsedagar så vi var där och köpte lite presenter.

Tog en räkmackelunch i deras fina trädgård.

Och hittade vi inte en lillasyster till Albertina? Jodå det gjorde vi.

Hem sen för C skulle jobba, hon hade fått en klocka hon beställt

Många tidsoptimister som skulle ha en sån ;-)

Vilade en stund, hörde sirener som stannade nära och helikoptern landade på åkern vid lilla badet. Visste att Elle var på väg från jobbet och ringde men fick inget svar. Men hon ringde tillbaka sen, hade också hört.
Det var en man i husen vid badet som blev sjuk, hoppas allt gick bra!

Nu ikväll,åkte vi en sväng till Tierp, behövde handla på Lidl. Dom har den italienska citronglassen den här veckan. Inget slår den. Blev lite annat med från italienhyllan m.m 3 kassar. Strosade lite, köpte thaimat i kiosken och tog med hem.
E stannade och åt med. Tog hälften av mina 4 små rätter men orkade inte ens det. Så otroligt mkt mat för 80 spänn. Kan lätt delas på 2-3 port. Fattar inte varför vi köpte varsin, men nu har vi lunch i morgon med.

Regnat ett par rejäla skurar medans jag skrivit det här. Så skön luft härute och kom just på att jag nog inte öppnat sovrumsfönstret sen vi kom hem. Blir till att öppna helt en stund. Sover alltid med det lite på glänt nu. Fåglarna har flyttat, kan höra lite skator ibland men råkor och kajor har flyttat till skogen igen nu när ungarna blev flygfärdiga. Så skönt att slippa skränet från morgon till kväll. Blev inte tokig av det i år heller, men det har pågått sen slutet av februari. Hör till och med koltrasten ibkand nu, tror den sjunger i min stora syrenbuske.

I morgon har jag inget planerat, rätt skönt. Ska regna i natt men bli fint i morgon igen.
Nu sova lite då kanske! Godnatt!

Av Neta - 17 juni 2017 23:25

Så mysigt med lilla solcellslampan på bordet när man sitter ute så här dags. Elle har precis åkt hem hon kom en sväng nu mot sen em.
Vi ska åka på Fallens dag i Älvkarleby i morgon och hon hjälpte mig steka ägg till mackor. Brukar vara så mkt folk överallt och långa köer så vi tar iaf lite fika med oss. Man måste köpa den obligatoriska knäckemackan med lax på men annars köar vi nog inte. Möjligen för en glass. ;-D

Tog reda på rabarber idag, dels hade Mi o Ma med sig igår dels tog vi av våra egna. Blev ett par påsar oskalat till saft, nån påse jag tänkte göra rabarbersoppa på sen gjorde vi en paj.

C köpte jordgubbar idag, stora som 17 men ihåliga ;-)

Men nu är det 400 g i förpackningen och under 30kr. Sen höjs ju priset i midsommar det gör det alltid. Sen blir det 500 g och hyfsade priser, då brukar jag frysa in lite.

Mysigt att C är hemma igen men hon kastas in i vardagen i morgon. 12-timmars pass och 2 dygn i veckan. Går av mids.afton på dan, åker till Markus sen har hon tagit semester en vecka. Tiden tickar på. Ser inte fram mot när hon åker men är nog hönsmorsa, tycker det är lite läskigt med just det landet.
Inte blev jag lugnare när hon på kursen i veckan fick lära sig ta hand om skottskador.....

Men inte tänka på det nu, utan ska lägga mig, ska upp tidigt o äta frukost och bre mackor i morgon.

Ha det gott!

Av Neta - 17 juni 2017 01:02

Efter långfrukost på altanen och en lugn fm kom Elle och vi började så smått förbereda inför kvällen. Var inte så mkt att göra men gjorde pajerna vi skulle grilla och dess formar av folie med en portionsskål som mall. Sen grönsakerna vi skulle grilla, citronsmör och en vitlöks o örtsås.

Det var kul att göra egna formar men blev mkt svinn av folie.
L skar rostbiffen på skärmaskinen och " morrade" potatis.

Han hämtade C på Arlanda och dom kom hem en kvart innan gästerna p.g.a förseningar.

En trevlig kväll och vi satt ute tills dom åkte strax innan midnatt. Elle åkte hem, ville sova i egen säng.
Nu ligger vi andra i våra sängar med, C la sig tidigt hon har nog sömn att ta igen.
Jag ska också sova nu. Godnatt!

Av Neta - 15 juni 2017 23:08

Nu får nagelborsten jobba, nu kommer tiden med jord och grön färg under naglarna hela tiden. Gjort i ordning uppe på altan, fått ner ampeljordgubbarna i lådan, satt gräslök och petade ner några dillfrö i den andra med. Det kan man ju så hela sommaren. Ansat blommor och blev inte ens klar. Dom har stått nere några dar bara men tillräckligt för att a blivit lite tilltufsade. Mina finliljor lever men stora röda dahlian har nog gått hädan liksom ALLA kryddväxter.

Stök och bök idag som kanske fortsätter i morgon. Förstår mig inte på vädret heller skulle vara soligt idag och molnigt i morgon men inget regn. Vad händer, jo rejäla skurar idag och nu regn i morgon men varmt. Jaja vi får väl se hur det blir.
I morrn kommer godingarna från Örbyhus hit och vi ska äta och dricka bubbel. Gjorde en rostbiff i morse, hittade färskpotatis på W idag som var otroligt lerig men bara halva priset mot härute, får väl betala för lite lera då :D Sa att vi ska väga den tvättad sen för att se hur mkt det blir kvar.
I morrn kommer MajaStinaBritta hem också, L ska hämta på Arlanda.

Var och handlade på W och Maxi i Stenhagen, kundkortsdag på Maxi, typ allt kostsde 5, 15 och 10kr. Aldrig handlat så mkt för så lite. Bjöd på tårta med.

Vår Rodedenron blommar, vi började ge den kärlek för några år sen och nu lönar den oss. Var bara grön i 20 år minst. Så kul. Tror planket vi satt upp hjälpt till med. Lite spretig men jag törs inte klippa den.

Kollar på polarprisgalan, så bra i år. Undrar bara över Gregori Porters huvudbonad, ser han alltid ut så? Vi funderade om han hade våtdräkt under kostymen. ;-D
Nu är det slut och jag ska kolla finalen i tårtslaget.

Hörs igen!

Av Neta - 15 juni 2017 08:51


Sen tidigt 70-tal har jag varit ute och dansat flera ggr i veckan till för ca 5 år sedan. Det har inte bara gett mig bra kondition utan också glädje, gemenskap och många vänner och bekanta. En av dom blev ju t.o.m min man. Den där gemenskapen är väl också det som gör att jag trots mitt handikapp som gör att jag inte kan dansa längre hälsar på då och då fortf. Gillar ju musiken och det sätt den utförs på.
Man har ju sett och hört branchen under några år, den består ju av många bitar och en av dom bitarna tillhör jag, den publika. Nog så viktig för den.

Något vi alltid gjort är att säga hejdå och tacka för musiken efteråt och eftersom man ofta återkommer på samma band får man ju ett slags relation till slut. Man småpratar en stund om allt möjligt.
En av dom många relationer har vi haft med Chris först i Micke Ahlgrens sen i Sannex där han ju också var kapellmästare en tid. Han var också med i Wahlströms ett tag innan dom la ner. När han slutade blev jag lite ledsen men vi har stött på honom ute som trubadur några gånger och vi är vänner på facebook så har ändå följt honom.

Jag blev jätteförvånad då han började i nya Vikingarna men tyckte så klart det var kul också. Det var dock lite ovant att han stod där längst bak, jag är ju mest van att se honom sjungandes som frontfigur i Sannex.

Det tog dock slut med Nya Vikingarna för ett tag sen och så klart undrade man varför men han kom strax efter ut med eget matrial där han nu också sjunger igen så jag trodde väl nånstans att det var därför. Tills i natt när jag skulle sova och råkade få ögonen på en artikel från Expressen som han delat. Där skrevs det om att han fått sparken av den nya sångaren i Vikingarna. Han bemötte det så här.

" Fostrad av några av de finaste i dansbandsbranschen:
Pelle Helen- Sannex
Boysen i Micke Ahlgrens och Wahlströms samt alla kollegor som alltid stöttat genom åren... Ni lärde mig massor..
Bl.a Vad som är viktigt, leverans och kvalitet varje gång du går upp på scen! Tack som fan för det!

Kenth, Erik, Johan, Martin ni är fantastiska musiker och riktiga Vikingar!"

Det viktiga för honom och de flesta av hans kollegor är ju leverans och kvalitet, det märks ju på en gång på golvet också om det inte är så. Som i alla brancher finns det mer och mindre seriösa. Han har ju tydligen haft åsikter om det i Vikingarna och det där är ju viktigt. Tydligen så passade det inte den nya uppkomlingen. Sett 2-3 artiklar i veckotidningar där han "talar ut" om taskig barndom m.m Funderat lite över hur han är men inte haft bra vibbar. Aldrig ens hört talas om honom innan.

Men det sätt som Chris uttrycker sig på vittnar ju om hur proffsig han är. Det visste jag redan iofs och dom kolleger han nämner är ju också det.
Vikingarna vet nog inte vilket misstag och vilken förlust dom gör här.
Låt oss leka med tanken att dom gör sig av med Elviskopian som gnäller i pressen och ist ställer Chris där. Vilken kvalitetssäkring!
Har dom sen också samma värderingar som honom och står lika stadigt med fötterna på jorden som han ja då kan det bara bli succe'.

Nu blir det inte så för Chris satsar ist på en solokarriär som jag är övertygad om att den kommer att gå hur bra som helst. Låten "Ung Och Dum" är inte tokig alls, tvärtom kanonbra.
Jag önskar så att det ska gå bra för honom, han är så värd det. Alltid glad och trevlig till och med mot gamla tanter som jag.

Av Neta - 15 juni 2017 00:58

Läst att många haft skolavslutning idag, till och med om studentutspring. Så olika det är över landet, här tog dom studenten 2 juni och fick sommarlov i fredags. Det trodde jag hela landet hade. Sommarlovsprogrammet på tv började ju i måndags också.
Trodde antalet skoldagar var reglerat i lag, hur kan det då vara så olika? Börjar man höstterminen olika också? Här börjar dom 28 aug tror jag, möjligen nån dag tidigare.

Vi har haft en ljuvlig sommardag idag, såg lite mörka moln vid 15-tiden men dom kom aldrig häröver.
Gick att äta frukost ute så det gjorde vi sen började L med nya blombänken på altan. Det blir lite tightare än innan så jag kan inte ha kvar min kanna på den utan får ha mer normalstora växter. Men det blev så snyggt speciellt efter inoljning.

Jag fyllde på mitt B-vitamin idag och åkte sen ner och fikade på sommarcafet. Gäller ju att passa på dom här veckorna nu. Var kvar till 15- tiden då jag fick syn på de mörka molnen och skyndade mig, ja så gott det nu går med en promenadscooter, hemåt. Men de svarta molnen drog ut över sjön så vi fick inget regn. Klarnade snart upp igen, sen har det varit en sån kväll man knappt vill gå in.

Vi gjorde fiskpaket på grillen ikväll, det är ju så himla gott. Pratat med båda tjejerna i luren idag och C är så nöjd med sin vecka däruppe, dom verkar vara ett härligt gäng. Elle berättade att det varit 48 pers på cafet idag, varav jag var en då. Det är faktiskt bra för ett sånt här litet ställe. Hon var trött idag såg jag, blir lite mkt för henne men samtidigt så tycker hon det är så kul.

Ska bli fint nu hela helgen ser det ut som, lite svalare i morgon kväll men sen 21 gr på fred. Kul när vi ska ha middag med Mi o Ma.

Ska försöka komma isäng nu, i morgon åker vi nog in och handlar tror jag.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26 27
28
29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards