Mina ord och tankar

Alla inlägg under juni 2017

Av Neta - 14 juni 2017 00:20

Regn o blåst på fm. Njöt först av min sista " lediga tisd fm" för terminen, gubbdagiset har tagit sommarlov.
Sen kom en kompis och vi åkte ner på sommarcafe't, gäller ju att passa på dom här 3 v om året då vi har ett fik här. :-) pratade med Elle och hennes kollegor lite, vi var där i drygt en timme, fikade med nybakt fralla m tonfiskröra o skivat ägg, ost och en muffins. Pratade lite innan vi fortf i regn åkte in till Erikshjälpen. Jakten på en smideskrona fortsatte och idag hade jag tur, såg den direkt då jag kom in och kollade priset....20kr, det var ju liksom inget snack om saken.

Lite glasstrutformade ljushållare, 6-armad, aldrig sett nån liknande. Passar bra där, ska bara få en kedja. Får nog ha lite ljussand i hållarna så går det bra med värmeljus eller lyktljus. Så nöjd!

Gillar ju Renate Stocks saker från SEA, och för 30kr st.

Dom hade gjort en midsommarhylla

Midsommarstången är så ful att den blev rolig. Och behövde ännu en mindre duk därute.

För ett tag sen slängde jag två sånna här i mässing som blivit fula av väder och vind och skulle ersätta dom med 2 nya så fort jag kom till Ikea, nu hittade jag dom här, helt nya på nästa loppis.

Och ett bord med ytterkrukor för 1kr st. Gillar dom här man kan ha både som vas och kruka. Dessutom passar den till lyktorna.

När vi kom ut därifrån hade det blivit jättefint väder så vi lämnade kvar bilen på Återbrukers parkering och gick en sväng. Inte vilken promenad som helst utan till de hoods där vi båda bodde för 30 år sen. Började vid skogen som ju växt upp en hel del. Omgjorda gångvägar, nya fotbollsplaner och helt annan natur ändå. Gick genom " äppelskogen" bakom vårt område och jösses va nya hus. Tomter har styckats av och det var mer tätbebyggt än förr. In på vår gård, in på hennes gård och det var så uppväxt och fint i området. Min gamla balkong var så fin med blommor. Såg ingen bekant, vet inte om nån bor kvar. Fortsatte runt parkeringen och in på gården där Mi o Ma, Eva och Karin bodde. Vinkade lite åt Mis och Mas balkong och tackade för alla roliga spontansittningar. Såg in i Bettans gamla lägenhet. Vilken nostalgiprommis!
Fortsatte på Fålhagsleden upp mot Årstagården. Nästan alla som bor på bv i området har byggt ut balkongerna till altaner, en del hade så fint med rabatter utanför och massor av blommor.
Sen gick vi rakt över bredvid tunneln, förbi Livets ord och tillbaka till bilen. Hon hade fått sig ett rejält motionspass och jag en massa frisk luft och en nostalgitripp som heter duga.

Men nu var vi kaffesugna så jag ringde L och bad han sätta på, så vi fikade lite på altanen innan hon åkte hem sen. Var så skönt därute, jag hade tagit fram en soppa jag hade i frysen för på morgonen var det ju riktigt ruskväder men den gick att äta ute i kvällssol med. Blev dock lite kyligt när solen försvann bakom tallarna.

Så här blev det med nya bordet. Det ska stå så till vardags, men om vi vill sitta fler därute svänger vi ut det. Där ser ni också nya solcellslampan stå på laddning.

Det här hade kommit med posten, boken om Astrid Lindgrens föräldrar och ett nytt kortfrågespel. Lätt att ta med. Ska få följa med C sen i aug.

C har haft bättre väder hela dan, ikväll skickade hon bild på hur de satt på en uteservering vid vattnet. Såg så mysigt ut.

Nu är matbrödet i ugnen och vi kan snart ta natt. Hoppas på regnfritt i morgon, ska till distriktan på dan och sen kanske jag åker ner och fikar igen. Kul o se lite annat folk.

Av Neta - 12 juni 2017 23:57

Två gånger har jag råkat ut för det. Båda gångerna i samband med stress relaterat till Elles behandlingar. Första gången var -98 på Karolinska i samband med att hon behandlades med strålkniv efter ett återfall. Dom skruvade fast en ställning rakt in i skallen på henne, under narkos så klart. Men det gjordes ena dagen och hon skulle behandlas morgonen efter. Ifrågasatte aldrig att den behövdes, min hjärna förstod det.
Men efter att efter 4 år ha börjat landa i efterbehandlingar, medicinering och att hon faktiskt överlevt blev det för mycket med ett återfall. Återfall bland dom vänner vi lärt känna hade alltid då slutat med död. Sen dom där skruvarna..... jag var panikslagen 24/7.

Vi skulle få sova kvar på avdelningen L o jag, minns inte ens om C var med. Personalen vred sig själva i spiraler för att fixa för oss. Det var på en vuxenavd så vi kunde inte sova i samma rum som E. Jag fick till o med en säng. L en soffa och dom hyste in oss i nåt väntrum på avdelningen nära hennes rum. På natten behövde jag gå upp men det gick inte, jag kunde inte gå. Kände mig helt förstörd och förstod inte vad som hände. Trodde på riktigt att jag fått en stroke och blev livrädd. Samtidigt var det ju inte jag som var patient så jag ville inte besvära personalen. Idiotiskt kan jag tycka idag då vi ju var på neurologen. Vi hade ju kunnat gå ner på akuten iaf, jag hade ju en säng.
Var lite bättre på morgonen sen men hade svårt att gå utan stöd. Vi lånade en rullstol bara och det släppte ju som tur var.

Andra gången var 2 månader senare vi var på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby med barncancerföreningen i Sthlm. I en stuga utan toa ens skulle jag försöka kissa i en hink på natten, men benen bar inte. L fick stå och hålla upp mig. Blev helt panikslagen, det är ju inget bra ställe att vara på i det läget. Vi hade dessutom en trapp upp till stugan på 2-3 steg. Vi åkte egna bussar med så på morgonen åkte L och vår kompis Åke med en av bussarna och fixade kryckor på sjukhuset där. Jag tog mig fram hjälpligt den dan iaf men kunde inte ens stödja på ena benet. Minns inte hemresan men kryckorna lämnades tillbaka och på nåt sätt tog jag mig väl både på och av bussen och in i bilen.

Det här var ju ca 10 år innan mina leder började spöka så det hade inget med det att göra. Och på ALV fick jag ju sitta där jag kunde. L fick ta både E som satt i rullstol då, C som var 5 år och mig som ju behövde hjälp också. Fanns ju som tur var många andra som kunde hjälpa till med barnen.

Det tog sen några år faktiskt innan jag fick förklarat för mig vad som hänt. Att det där kan hända när kroppen inte orkar med all oro och stress längre. Vi sökte ju inte för det någon av gångerna allt fokus låg ju på Elle, fanns inte utrymme för något annat. Vi bara stängde av.

Golvet på utbyggnaden är oljat och fint nu. Så stort det blev när det blev tomt där. Nu ska han göra en ny fast hylla till växterna, bygga den på regeln ni ser där och göra två på varsin sida om stolpen så det inte bygger så mkt utåt. Ska vara en regel utåt under själva hyllan sen är den ganska grov så det blir inte så lågt som det ser ut.

Om ni tittar här så ser ni regeln skymta under bänken och det är den bänk vi ska använda igen bara kapa på mitten. Men slipper dom där bockarna utan ska göra snedsträvor bakåt på 4 ställen då, 2 på varje halva. Backen med lock som står där ska ha 1 dm till godo upp. Locket är av ek och ska slipas och oljas med. Jag har ju sen vatten där ni skymtar gröna mattan. Kommer att bli mycket bättre och kanske kan vi få in parasollet där glipan vid stolpen blir och sätta fast det i stolpen på nåt sätt, då hamnar det precis på mitten och vi slipper foten. Vet inte om det går än men det vore praktiskt. Måste väl finnas nån abrovink att sätta det i ;-)
Skruvade hop nya bordet idag också och det blev så bra.

Pratat med C idag och det går bra däruppe, serveras dock bara vegetarisk mat och idag hade dom gett henne qourn på lunchen, hon hade blivit dålig då det innehåller mjölkprotein. Så jäkla mkt okunskap om den allergin, folk som jobbar i kök tror på allvar att är det laktosfritt är det mjölkfritt. Nu hade hon ju sagt till och hade inte tagit den medicin hon har. Tur att hon inte får andnöd.

Nu ska jag ta reda på en tvätthög på min säng som inte vikt hop sig själv. Sen Godnatt!

Av Neta - 12 juni 2017 00:35

Fick en allergisk reaktion på min deo igår. En jag använt i flera år utan problem. Så himla märkligt.
Kunde inte sova inatt och blev nästan desperat till slut. Sån klåda i armhålorna, alldeles svullen och så klart sönderriven. Kände det första gången på väg hem igår så gick direkt in och tvättade bort det. Hjälpte inte! Tvättade med våtservetter för barnrumpor, hjälpte inte heller.
Så vid 5 i morse tog jag en klådstillande tablett, jag vet att den gör att man blir skittrött men att den skulle slå ut mig totalt hade jag inte räknat med. Sov först till 11, gick upp och åt frukost och sov sen till C åkte vid 14. Hon ska vara borta hela veckan men jag orkade verkligen inte vara vaken.
Sen har jag väl hållt mig vaken men vilat i omgångar, blev lite piggare och orkade laga mat iaf, lunch blev bara flingor o fil. Men så gott det var. Så länge sen jag åt cornflakes.

Så nu i natt ska jag ta en allergitablett ist och hoppas slippa kliet. Bättre nu iaf men så öm. Fattar liksom inte hur det kan bli så här. Har inte bytt tvätt eller sköljmedel heller. Inte ätit nåt jag kunnat få en reaktion på.

C kom helskinnad fram till Härnösand och hittade till SIDA med där hon ska bo. Stort rum med soffgrupp, säng och skrivbord. Eget badrum och altan. Hon ringde med facetime så vi kunde se, sen blev det tvärtyst. Hon slocknade väl tidigt. Drygt att sittapå tåg i 4 timmar också.

Ska sova nu iaf, så godnatt påer.



Av Neta - 11 juni 2017 00:34

Hade precis vaknat i morse, varit upp en vända men sen satt mig med paddan i sängen för att läsa tidningen när jag hörde en nyckel i låset. Elle hade vaknat tidigt och kom och åt frukost med oss. Hon och C hade nämligen lite jobb efter den, att slå in 18 paket.

Jag skulle också fixa till min present men det var inte så avancerat.

Pimpa ett glas, lägga i lite pengar och få fast glas och kort på flaskan utan att pengarna åkte ur. Fixade med att tejpa.

Vi slappade en stund och under tiden messade Mi att han skulle komma och hjälpa mig med rabatten idag, vid 17-18tiden. Sa som det var och han skulle ringa innan. När vi sen åkte ut till J konstaterade jag att jorden nog inte sku räcka.

Hos sonen träffade vi för första gången 18-åringens pojkväns familj. Honom har vi redan träffat några gr. Trevligt folk iaf, förutom dom var vi dom vanliga närmast sörjande.
Buffe'lunch, och herregud så mkt gott, tror jag ska åka dit i morgon också. ;-) Emilia själv hade gjort en cheescake av orero med blåbär och jordgubbar till fikat, så himla god.
Efter fikat paketöppning.

Det stora rosa innehöll de 18 paketen från fastrarna. Hon fick mkt fint och många praktiska saker.

Strax före 17 ringde Mi, då var han i stan. Kalaset var i stort sett över så vi åkte strax efter. In en snabb sväng på Maxi och köpte jord, släppte av C hos hennes kompis som bor "på vägen" och så hem.
Där satt Mi och väntade på altantrappen så det var bara byta om och ut. Han grävde ur rabatten, körde bort den gamla jorden och delade och planterade om mina perenner jag hade där. Å himlars så snabbt och enkelt det gick för honom. Det här är ju något växterna mår bra av också och nu har jag röd astillbe som blev 5 plantor, alunrot, toppklocka, och tremastarblommor som han satt så snyggt i grupper. Prästkragar var ogräs bestämde vi. Så dom tog vi bara bort, har ju över hela tomten ändå.

Ma hade varit på spelmansstämma och väntade med mat hemma så han ville inte ens ha kaffe. Skickade dock med en fl skumpa så dom kan mysa lite, dom har ju bröllopsdag snart.

L oljade altanutbyggnaden, hann inte riktigt hela innan regnet typiskt nog.

Vi tog det lugnt sen, plockade fram lite ost o kex och började titta på Sommarkrysset. Då kom en åskskur och det var bara stänga av bredbandet. Riktigt skönt att ha en kväll utan dumburken.
Vid 22 ville C plötsligt hem, och det regnade rejält igen så han åkte in och hämtade henne. Tror det regnar nu med, men är så skönt ute så man vill inte gå in från altanen.
P-H spelar på Skogsvallen ikväll men jag är glad att vi inte åkte dit när vädret blev som det blev. Vet ju inte hur vi kunnat ha rullstolen där, såg ut som det var tak bara över golvet. Johnny o Tomas skulle dit ev svärdottern med.

I morgon åker ju C till Härnösand i 5 dagar på kurs inför Zimbabwe. Så ska upp och fixa matsäck till tåget som tar 4-5 timmar.

Nog för idag, nu ska jag gå in och sova.

Tack för idag Emilia!

Av Neta - 10 juni 2017 00:06

Strax efter ett i onsdags natt slocknade Discoverys kanaler här, nån timme innan matchstart idag var dom igång igen.
Alltså jag blir nästan förbannad! Känns inte som stoppet var nödvändigt m dom nu kom överens så snabbt igen. Provade att stega tillbaka till reprisen på ett program som gick på fm, men det gick inte! Snålt! Det hade dom väl kunnat bjuda på!

Idag har L grejat på baksidan och gjort ren utbyggnaden så vi kan olja golvet, det är väl inte oljat på ett par år. Stolparna var mer svarta än dalablå och behövde verkligen en rengöring. ( och ny färg) Hoppas vi hinner olja det en första gång innan vi åker till sonen och gratulerar 18- åringen i morgon.
Kan inte fatta att det är 18 år sedan jag stod på Statoil i Järna och tog emot samtalet om att hon var född. :-) Mitt första barnbarn.

C håller på att packa för Härnösand nästa vecka. Skrattade så jag låg dubbelmi soffan här ikväll. Hon svarade med "Bingolotto" när Elle ringde henne ikväll och fet är iofs inget ovanligt, men sen hör jag henne säga med samma röst, "men då ska jag koppla dig till felanmälan."
Sen med en annan röst så liksom svarar hon, " Felanmälan, Ann-Kristin" alltså ni skulle sett och hört.
Ja sen pratade dom på dom två tills C frågade om nåt E inte kunde bestämma sig direkt för. Då kopplar hon på en annan röst igen och säger " Ja, men då kan du få lite hissmusik här medans vi väntar"
Så börjar hon gnola och säger med samma röst " Din plats i kön är nu ..." och det där upprepar hon sen med sånggnol emellan.
Jag trodde jag skulle kissa på mig, skrattade så där man gör när man är lite trött också. ;-D
Tror E gjorde det också. Jag sa till henne sen att den där humorn har hon dock inte fått av mig, varpå hon kontrar med att hon ju har rätt lika humor som J och där finns ju bara jag som gemensam faktor. Nog för att jag med har fantasi och kan larva mig men inte på det viset. Fast sen kom jag på att båda två kan ha fått det från en av mina morbröder, L som var/ är lite tokig så också.

Fadern till dom här två är inte det minsta sprallig, Js kan vara det.

Tog lite bilder på altanen idag, var ju en solig och varm dag.





Här ser ni ju att det behövs lite kärlek på golvet. Dahlia i kannan.

Som dom blommar dom här enkla Dahliorna och så mkt knopp det är. Kaninerna är inte levande.

Växer så det knakar.

Fuchsian trivs i skuggan av räcket.

Rosen får stå i en kruka i år, papperskorg för 10kr på Ikea. Vi (jag) kan inte bestämma var vi ska gräva ner den.

Dom här har kommit långt med.

Den här trivs, kommer nya blomställningar hela tiden. Error i hårddiskens minne om namn nu.
Tvillingsporre ju ;-)

Verbenor, ja väggen är ren nu.

Nu är vi inne på altanen, en Marguerite

Min favvo, Grusnejlika

Ovanför den på blomstegen från Ikea, en fuschia till, finns en på nedersta med och mellan dom en blå petunia.

Murklocka

Och till sist den jag kallar pense'pelargon. Har ytterligare 7 pellisar därinne i knopp eller med bara nån blomställning nu. Dom får ni se när dom blommar ordentligt.

Nu till sängen. Godnatt!

Av Neta - 8 juni 2017 23:33

Även om både syrener och liljekonvaljer håller på att ta slut strax så är det ändå i fas med skolavslutningen i år. Studenterna som ju gick ut för en vecka sen kunde ju njuta ännu mer. Vi har bara bondsyrener, 2 buskar varav en riktigt stor och en häck på ca 4 m. Så här års önskar jag alltid att jag haft dom ädla också som är vita och mörklila. Blir ju mkt skott av syrenerna och igår började jag fundera på om jag skulle göra en syrenberså för vår bänk på framsidan, använda den häck vi har mot grannen och sen göra gavlar liksom. Tål att tänka på.
Dom första lupinerna har börjat blomma också och hundkex har ju funnits ett tag. Åkrarna är knallgula och just nu är ju den finaste tiden, det man längtar till på vintern. Snart kommer det midsommarblomster också.

Ikväll har högstadiet haft sin avslutning, och i morgon är det låg och mellanstadiet på fm. Dom brukar tåga från skolan till kyrkan med egengjorda flaggor i händerna. Så mysigt!
Kyrkans parkering var full av bilar ikväll och det lär inte bli färre i morgon. Till jul sen är det de mindres tur att få ha avslutningen på kvällen och tjuvstarta lovet lite. Då lyser marchaller vägen till kyrkan. Är ju platsbrist i kyrkan som gör att det delas upp så här. Jag tycker det är så mysigt att vi här har kvar traditionen att använda kyrkan, sen att det är skolans personal som håller i det spelar ju ingen roll. Det kunde ju vart så att dom utnyttjat ishallen ist men det har aldrig varit aktuellt.

Sommarlov är det nu iaf, det har ju jag också alltid haft med mina flickor. Uppehållstjänst kallades det. Så guld värt det var att ha det så när tjejerna var små. Lite mindre i lön varje månad men alltid både jul och sommarlov.

I morse var det så där somrigt härligt om man tittade ut, lite kyligt tyvärr men på dan sen blev det så himla skönt ute. Lite moln men inget regn.

Vi hade lite fikabesök på dan och senare efter lite lunch i magen åkte vi in och handlade. Fixade lite inför en födelsedag i helgen och fyllde på sånt som var på upphällningen. Mycket folk på Maxi men gick rätt smidigt ändå.
Kom äntligen ihåg att lämna in vår kaffebryggare som återkallats. Fick kontanter och kunde köpa en ny.

Så himla stor bara ;-D.

C jobbar dygn och E har varit på församlingshemmet och bakat idag. Sommarcafet där börjar på måndag. L och jag firade lite avslutning själva med falukorv och jordgubbar efteråt. Kollat på Tv, hängt tvätt och så.

I morgon är det inget planerat, uppvakta barnbarnet som blir 18 på lörd och sen får vi se vad det blir mer. Hoppas på väder men ser inte så lovande ut. Om 2 veckor är det midsommar, det går fort nu.

Av Neta - 7 juni 2017 23:55

För andra gången på några år nu så har förhandlingarna med Discovery strandat och dom kommer inte överens. Parterna står där som två envisa åsnor på varsin sida höstacken och den ena vill ha större hötapp än den andra vill ge. Olika bud om orsaker så klart.
Förra gången tog det ett par veckor innan kanalerna kom tillbaka få se hur länge det dröjer den här gången. Telia riskerar ju att bli av med kunder.
Vi är helkunder hos Telia och är nöjda med det och dom rabatter vi har. Vi har inte anslutit oss till fiber och kommer inte att göra det heller. Får bli mobilt så småningom. Vi har aldrig haft ett avbrott heller vad jag vet. Elle har ju fiber i sin lägenhet och kan inte ha Telia där, men avbrott av och till. Funkar för det mesta.

Jag kollar både TLC och femman, men nu är det ju inte mkt att följa då det är slut på vissa seriers säsong. Sett mest Cakeboss och Sisterwifes på TLC, på femman är ju Sofias änglar och The Littel coupel m.m

Fixat ute idag, fick äntligen L att fixa rabatten vid altantrappen och gräva ner plantor där. Samtidigt gick jag igenom och planterade lite uppe på utbyggnaden. Klippte ner en del saker. Vi hann inte bli riktigt klara innan regnet, så hoppas påuppehåll i morgon.
Mi har lovat komma och hjälpa mig också när han kan.

Elle har åkt hem men hjälpte mig att byta batterier i lite klockor först. Jag har ju några st i olika färger, köper billiga. Köpt billiga knappbatterier på Ullared så vi haft ett tag. Ska köpa mer i aug, dom har varit riktigt bra.

Fick senaste tillskottet i klocksamlingen idag, 18kr på Wisch eller vad det heter. Somrig och fin. Är ju tjejerna som handlar på den sidan, visar mig och ibland är det nåt jag vill ha. Som den här. Den billigaste jag nånsin köpt tror jag. Tickar på bra iaf.

Den här kom idag också, men beställd av mig på tradera. Det är en tvättbräda i silikon i miniformat. Tänkt på resor, men så smart. Ihålig med plats för galltvål eller påse med lite tvättmedel.
Jag brukar normalt inte tvätta på semestern men får man en fläck är ju denna kanon. Köpte den mest för vi inte vet om C kommer att ha tillgång till tvättmaskin i Zimbabve. Kan ju va skönt om dom måste handtvätta att kunna gnugga underkläderna lite extra. Sen får dom väl köra med vitt i bomull så dom kan koka.

Vi har ju fönstren kvar och måla efter köksrenoveringen och trodde min man skulle ta tag i det nu då det varit varma dagar. Men nej det finns inte i hans hjärna. Han tittade bara frågande på mig idag när jag nämnde det.
Den karln ska inte bo i hus! När grannarna är ute o fixar vid fint väder då ligger han inne med datorn på magen. Är så trött på energin som går åt till tjat om fix utomhus. Vårt hus är en skamfläck för gatan med, inte målat, skitig fasad med flagande färg. Nästan så jag önskar att grannarna ska klaga!
Samtidigt när han väl fixar som han gjorde idag efter lite svordomar och mutter om att det är mitt jobb och nu när jag inte kan så får man ju skita i att ha blommor då, så enkelt är det i hans värld. Men när han väl gör det blir det bra. Tur att Mi ska hjälpa mig med garagerabatten iaf. Det första man ser då man går in på tomten.

I min värld hjälps man åt om nån blir handikappad eller sjuk. Det var självklart att jag skulle göra vid hans olycka, men gäller inte tillbaka tydligen.
Ursäkta skitsnack men måste få ur mig frustrationen. Så jobbigt att inte klara nästan nåt. Och ni som tror att han gör allt inne härhemma ni tror fel. Det inte tjejerna gör det blir inte gjort utan tjat oftast från dom för det tar bäst.
Men han gnäller gärna överatt han måste diska varje dag, dvs plocka i maskinen......

Nu ska jag sluta gnälla! Hörs i morgon!





Av Neta - 6 juni 2017 23:54

Vi flaggade på bord, på fasad och i nån blomkruka. Blåste upp blå o gula ballonger och hängde upp.

Sov till halv elva för jag mådde skit, så ont. Satt mig på altan, på em planterade jag 3 plantor och en lite större blomma. Ont som 17 av bara det. Tvingade L att klippa gräset.

Vi åt matjesillunch, jordgubbar och melon. Åkte till Bosse och gratulerade, som vanligt bjöds vi på minst 7 sorters kakor, bullar o tårta. Smultronlikör med minsann. Eva kom dit och henne träffar man ju inte så ofta att det stör.

Tog vägen om Ulva hem men där var inte många bilar kvar. Vi mötte 2 nedcabbade gamla mercedes. Några stod kvar på plan och en Cortina i backen. Så vi stannade inte ens.

Hem och åt kött och potatissallad, ännu mer jordgubbar nu på rulltårta med grädde. Såg firandet från Skansen i efterhand.

Ja det var väl min dag ungefär.

C provade min dräkt

Närproducerade gubbar

Elle stickade

Ja men så var dagen. Nu sänggång och orkar inte en dag till med värk.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26 27
28
29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards