Mina ord och tankar

Alla inlägg under juni 2017

Av Neta - 5 juni 2017 23:05

Vi skulle ju åkt till Furuvik idag. Hade sett på yr som är den vädersidan som oftast dtämmer att det skulle bli bra väder från 12 ungefär.
Men så vaknade vi till regn i morse och på TV-vädret såg det ut som det skulle kunna bli åskskurar både däruppe och här. Tänkte också att det är ju säkert fuktigt på bänkar och så.
Så vi bestämde oss för att åka söderut ist. Valet föll på Mall of Scandinavia. Garanterat regnsäkert liksom.
Så vi stängde för säkerhets skull av bredbandet och for iväg. Jag sov mesta tiden av bilfärden, är inne i ett skov just nu och vaknar flera ggr per natt av värk. Är trött och har ont för jämnan. Hade ont då vi åkte också så tog lite dunder vid ett sällsynt vaket tillfälle vid Kista.
Det gick bra att hitta dit och parkera, väldigt smidigt parkeringssystem där du bara betalar för den tid du står. Man kunde också ladda ner en app och fick då stå gratis i 4 timmar. Vi var där i 6 timmar, kostade 15kr för varje påbörjad halvtimme annars. Blev ingen dyr parkering alls ju.

Jag blev inte jätteimponerad, stort javisst kanske 2 ggr Gränby. Vi var bara på 2 våningar, där de flesta butiker var. Fanns många fik och matställen på båda dom planen också. Många småbutiker och typ juicebarer är bara typ en disk mitt i gången. En sån invigdes idagoch det var Polarbröd som sålde färdiga produkter typ smörgåsar mest. Om man fotade och taggade och la ut på sociala medier fick man en goodiebag med bröd, recept och en svensk flagga.

Så det gjorde jag.

Vi var lite kaffesugna och hittade Dunking dounut

Roliga Donuts, en + kaffe kostade 40kr. Köpte man 6 st kostade det nån hundring. Det här är Elles, jag köpte ett rött hjärta, c ett rosa och L en blå med en gul sol på.
Fanns med svenska flaggan och vi sa att det kan vi ju köpa hem till i morgon innan vi åker. Men sen orkade vi inte gåtillbaka.

En tur in på Panduro sen och jag köpte lite dekorationer till paket. Ja sen gick vi i en massa butiker de flesta finns som sagt här med, men homebutikerna både HM och Zara hade finns ju inte här. Inte R.O.O.M eller Royal Design heller. Detenda jag köpte var en ny solhatt som var nersatt till 50kr. Ska skicka med den till Afrika sen då den skuggar nacken ordentligt också. Då när hon åker behöver jag nog inte den mer.

Vi åtpå en asiatisk restaurang ovh tog det andra våningsplanet efter det. Tog varsin smoothie på em och for hemåt vid 17-18- tiden.

Hemma gick luften ur oss lite, men lite mat och kaffe orkade vi fixa iaf. Nu laddar vi för Öppen hamn och födelsedagskalas i morgon. E är kvar.

Ser att det blir hopskrivningar som det brukar när musklerna inte är med. Orkar inte redigera för nu somnar jag nog på 3 röda.

Godnatt!

Av Neta - 4 juni 2017 22:40

Men iaf uppehåll hittills. Vaknade och kände mig febrig och hade ont i korsryggen. Kan vara så att det inte gick över helt med den här kuren. Tog iaf 2 pamol och efter dusch o frukost kändes det rätt bra ändå. Tagit det ganska lugnt men haft lite skrivbordstjänst utöver det löpande.

Såg ett program från Ransätersstämman som gått på fm, dit åkte vi mycket en period. Blev lite sugen få se om vi lägger nån tripp så man kan åka nån av dagarna kanske. Den folkfesten är inte lika stor som Malung men inte långt efter. L har inte varit där så jag tror han skulle tycka det var kul.

Elle är här, C kom hem lite tidigare så dom har hjälpts åt att fixa lite. Åt rökt fjällröding med romsås på altanen på dan, pingstlunch som heter duga.
Vi ska till Furuvik i morgon tänkte vi så E har gjort potatissallad, tinat bröd vi ska ha med. Jag köpte färdig skivad pastrami häromdan sen tar vi väl med nån bulle, frukt o fika. Är ju lågsäsong och öppet bara till 17 så blir ju inte sent iaf.
Vi hade månd eller onsd och välja på den här veckan men ser ut att bli bäst väder i morgon. Vi ska ha båda rullstolarna med oss. E har ju fått en också och är vi alla 4 så underlättar det för henne. Hon sväller ju lätt i onda foten och får så ont.

På tisd sen är det Hamnens dag i stan och ser ut att bli bra väder. Sen fyller Bosse år så vi stannar väl till där på hemvägen.

Mycket den här veckan, Emilia fyller 18 och bjuder på lunchbuffe' och på sönd åker C till Härnösand en vecka och förbereder sig för Afrika. Nästa månd börjar kyrkans sommarcafe' i 3 v må - onsd så då jobbar Elle och tjänar lite extra. Är i församlingshemmet så har ni vägarna förbi kan ni fika "löjligt billigt"

Ja det får räcka för nu, har nog mer att skriva om och lite bilder i morgon.



Av Neta - 3 juni 2017 22:36

Sov länge men hade varit vaken ett tag på morgonsidan. L åkte iväg vid 10 och jag vaknade av klirret när han satte skeden i temuggen när han ätit.
Han och Elle kom sen inte hem förrän vid 15 precis efter att C åkt till jobbet. Då hade E köpt mat, färdiga pannbiffar och rödbetssallad och coleslaw. Så rödingen får vi ta i morgon, dom hade köpt svensk färskpotatis med. Så i morgon blir det lyx.

Fixat lite ute på altanen

L kom hem med den här solcellslampan från Rusta och nu står den och lyser på bordet därute. 49kr men han hade fått sista så fick rabatt.

Grått väder så pyntade inget mer, satt upp bordsflaggan bara, tänkte att det är ju nationaldagen på tisd.
Men när jag satt i vardagsrumssoffan med altandörren öppen kände jag doften av liljekonvaljerna som står därute. Otroligt vad dom doftar. Kikade ut på mina egna och dom blommar också. Kanske kom doft därifrån med.

Ikväll gjorde vi en liten smörgåstårtsstubbe på det vi hade i kylen och några räkor. Elle ville göra ett gästinlägg i matbloggen om den så det kommer där, eller finns beroende på när ni läser.

Lugn em kväll, jag kollade på Maran i Sthlm med ett halvt öga, gick igenom lite tidningar och vi såg på Badrock och filmen fram till nyheterna. Då åkte E hem och jag ska strax hoppa in i duschen. C jobbar dygn.
Rätt skön dag idag.

Av Neta - 2 juni 2017 23:43

En dag som trots att den inträffat 23 ggr sen den värsta dan i mitt liv fortfarande ger mig ont i magen. Men att begrava sin bror utan att kunna vara med för att ens dotter ska opereras i hypofysen och dom inte kan ge garantier varken för liv eller syn. Det toppar mina helveten hittills iaf. Nu överlevde hon men blev aldrig frisk och synen fick hon behålla en del av iaf så visst gick det under omständigheterna bra. Vilket vi så klart är väldigt tacksamma över. Hon lever ju ett relativt bra liv idag också, men ganska ensamt. Beroende av mkt hjälp av oss för att kunna bo där hon bor och kunna komma iväg på saker, men än så länge går ju det bra. Sen får ju syskonen ta över.

Idag bestämde jag mig dock för att vi skulle göra något trevligt. Såg på Facebook att dom skulle ha tårtkastartävling på Hemköp i Tierp och tänkte att vi kan ju lika gärna titta på dom studenterna som i stan. Bättre för Elle också då det är lite mindre, bara en skola där. Hade missat några saker jag ville ha från Lidl också för det var slut i stan och tänkte kolla där. Solen sken och även om det var lite kyligt så var det skönt ute.
Jag ringde och föreslog detta för E och hon tyckte det lät kul. L var på från början. Så vi åkte upp, parkerade vid Lidl och gick dom 2 kvarteren fram till centrum.

Det var inte så stor publik på Hemköp men en tapper skara inkl några anmälda kastare. En kul grej som uppskattades av oss som var där. Jag köpte lite körsbär och svenska jordgubbar. Sen gick vi till " parken i hörnan" mitt emot Ica och ställde oss i solen.

Kan det vara nya barnskötare?

Alldeles lagom med tok. Totalt 7 ekipage och några bilar.

Killarna från Hemköp hade tvättat av sig, bytt tröja och stod nu och delade ut bubbelvatten och chipspåsar till studenterna, jättebra initiativ.

Jag hittade det jag saknat på Lidl, sen tog vi ett varv med bilen men såg bara en lastbil. Dom andra hade nog gett upp.
På hemvägen stannade vi vid ett av våra svampställen, vi kollade blåbärsblommen och det finns nog lite hopp om blåbär ändå.

Sen plockade vi dom här. Vill ju ha lite pingststämning och ska ta upp lite syrenkvistar på altanen i morgon med. Dom står ju inte så länge. Vi ska bara vara vi den här helgen, C jobbar dessutom dygn i morgon. Mi o Ma gifter bort en dotter i hälsingland och vi har inte brytt oss i nåt annat. Blir det hyfsat väder kanske vi åker ut på nåt annars är vi hemma. Tänkte göra en smörgåstårta till i morgon kväll, och på dan har jag lite rökt fjällröding. Känns som lite pingstmat.

C kunde komma ifrån lite tidigare än 21 idag så hon och Skruttan mös i nya soffan.

Börjar bli lite mysigt på altanen nu också. Går nog sitta här ute på dan i morgon iaf. På kvällen flyttar vi längst in och slår på infran. Skulle bli molnigt men uppehåll i morgon.

Tjejerna gjorde tacos ikväll. Blev sen middag så vi åt inne, C var trött och gick ner tidigt. E är precis på väg härifrån nu. Jag ska väl leta reda på sängen, glad att ännu en 2 juni gått och är borta till nästa år.
I morgon ska E o L till stan, dom ska prova Es nya rullstol därför kan jag inte följa med. Samtidigt ska E köpa en back att ha jord i på baksidan så vi kan göra i ordning färdiggödslad jord till henne så hon har till sina plantor och pellisar.

Men nu, Godnatt!

Av Neta - 2 juni 2017 00:51

Herre jösses vilka vindar det kommit idag, fast dom var västliga så låg dom på utbyggnaden på altan som 17. Har ju lä från åsen därifrån men idag vete 17 hur det blåste.
L var ute och klippte lite i Björnbären och sattt grönsaksplantorna i nya krukor i växthuset. Han grävde ner dom nya perennerna också. Han kände sig nog urblåst då han kom in. ;-)
Jag gjorde champinjonsoppa till lunch så han fick tina lite.
Har kommit några rejäla skurar också, korta men intensiva. Så säger dom på TV-vädret att i morgon ska det bli kraftig vind! Vad tyckte dom det var idag då? Byts till nordliga bara, så lär väl bli iskalla med.

1 juni redan, känner mig lurad på maj. Som man mist lite av försommaren.

Synd om alla studenter i morgon, inget idealväder precis. Synd om alla mammor också som hoppats på utesittarväder, det verkar det ju inte bli. Minns ju själv paniken på Cs student, men då var man glad över en stor inbyggd altan med värme, sen fick man ju duka inne där det gick.

Har inte haft en bra dag idag, ny värk i 2 fingrar, kan knappt komma åt dom. Naturligtvis på högerhanden. Lite yr och trött med.
Blev hämtmat, hade 0 fantasi och orkade inte engagera oss nån av oss. Jag tog en räksallad och L en pizza.
Han skulle ändå ner till Cs jobb med hennes kudde, ist för att jobba till 21 idag, får hon jobba från 15 idag till 21 i morgon. Kollegan mådde dåligt som skulle haft dygnet så hon skickade hem henne. C skulle gått på när hon slutade i morgon så hon har bara att stanna om hon inte hittar nån annan kollega som kan ställa upp sista timmarna. Hon har dygnet lö -sö sen också.
Förstår inte hur dom ska klara det utan henne sen. ;-D

Pratade med den ev ledsagaren idag, kändes bra. Vi är i samma ålder, hon har en son med samma diagnos som jag och vet ju då också vad det innebär att ha ett funktionshindrat barn. Vi ska ses om en vecka och prata lite mer. Jag kände att hon direkt förstod vad jag pratade om iaf. Ska det vara så att jag lyckas hitta nån till slut? Nån som inte far iväg på andra jobb.

Nä nu börjar JB pocka på uppmärksamhet. Bäst att krypa ner kanske.
Godnatt!





Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26 27
28
29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards