Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 19 juli 2017

Malung, del 1 eftermiddagen

Av Neta - 19 juli 2017 20:02

7.30 kom vi iväg i strålande sol

Men redan innan Harbo var det moln på himlen, inga regnmoln men skönt iaf att slippa den mest stekande solen. Vår AC fungerar ju inte.
Stannade i Hofors och skulle tanka men dom hade ingen kontakt m banken så vi provianterade lite på Lidl och tankade sen i Falun ist. Visade sig att soppan var 50 öre billigare där med så L var nöjd.

Frukostrast i Rättvik på vanliga stället vid kyrkan

Men var lite kyligt och småregnigt så vi åt i bilen. Bild från förra året.

Sen upp till Mora och Jula för en ny gasolplatta, vi har haft vår sen -05 och den kostade nu 199kr, eftersom den gamla läckte gasol och vi inte hade en packning som passade köpte vi ett nytt och ett par nya tuber så kasserar vi det andra och dom tuber vi har kvar.

Man lägger i tuben i köket där längst till hö och sen sätter man på det som en vanlig platta och behöver ingen tändare. Vi har haft det andra i 12 år alltså och använt det jättemycket. Så smidigt då man drar iväg över en dag. Hemma står det tillgängligt så man kan använda det vid strömavbrott.

C och jag gick in på Rusta där hon sku handla lite. En äldre man klev ut baklänges i en gång där vi kom i vanlig gåtakt och så precis att vi körde på honom. Vi stannade så klart och bad om ursäkt och frågade hur det gick men han såg bara arg ut och svarade inte. Det var ju han som inte såg sig för. Hade nån gått hade han ju haft omkull den. Olustigt!

Sista biten upp kom ett par skurar men var mest blått. Hemska köer genom Mora. Uppe i Malung vid 13, kö in och ingen parkering att uppbringa så åkte upp och ställde oss i Hemköps kundgarage. Där man går in och ner till Hemköp finns en restaurang och var ju lunchtid så kö ända ut i garaget och mitt i den kön behövde jag in på toa. Varmt, säkert 30 gr däruppe och en orkester stod och spelade urhögt. Jag hade inte klarat av att äta där. Va riktigt skönt att komma in i hissen ner efter toan och få åka ner.
Ut och in i Grönlandsparken på andra sidan gatan. Fick bra platser men missade Contrazt. Var ett coverband av äldre gentlemen som hette nåt på pop som spelade då vi kom, om än högt så C klarade inte att vara kvar.
Vi hade varmkorv m bröd med oss i termos, ja korv alltså. Så smidigt och man slipper hålla på med tallrikar o bestick. Hon tog en korv och drog iväg till kompisar. Vi åt också då, tog en fika senare med min hembakta kubb. Satt kvar till underhållningen var slut.
Efter popgubbarna kom en modevisning från Malungs skinn, ojoj vilka kläder! Dom hade roliga paraplyer från Malungs paraplyfabrik med också.

Black Jack med Kjelle Danielsson som nu är tillbaka för fullt i branchen efter sonens tragiska sjukdom och död.

Efter det blev det bröllop minsann! ? först trodde vi det var på skoj. Mats Jingels och Tur-Åke är ju komframosägare. Kan hända att jag inte minns alla detaljer rätt.
T-Å sa, ja vi drog ju hop ett dansbandfrån publiken igår, finns det några kandidater här idag. Så drog dom upp ett par. Solgerd hette hon men minns inte hans namn. Frågar om dom kan spela nåt å nä det kunde dom inte.
Kan ni spela yatzy då sa Mats, jodå det kunde dom. -Är ni ett par? Jo det var dom sen 2 år. Hade träffats på Dansbandsveckan då och varit ett par sen dess.
Dom var matchande klädda, hon i blommig klänning och han i byxor och utanpåskjorta med fluga som matchade hennes klänning. Han höll hela tiden handen i ena fickan.
Är ni gifta? Nä det var dom inte. Men, sa Mats ni kan ju inte leva i synd! Med låtsas förfäran.
Nej sa Åke det här får vi lösa på nåt sätt -Finns det en präst ipubliken?
Jodå det fanns det och upp på scen kom en äldre gråhårig man i typ Mc-kläder.
-Hur länge har du varit präst frågade Åke? 40 år! Ja det fick väl duga
-Jag springer iväg och plockar lite blommor jag sa Mats, dom måste ju ha en brudbukett.
Och tillbaka kom han med en fin liten bunden bukett.
Åke var lite bekymrad över prästens klädsel, ja men jag kan ju byta om sa prästen, knäppte sin svarta skjorta och ur ryggsäcken togs upp både prästkrage, prästkappa och ett fint papper som sen visade sig vara vigselbeviset.
Nu började vi förstå att det var på riktigt!

Så vigseln förrättades på scen och det visade sig att han hade ringen i handen i byxfickan. Så fin vigsel och så mysig präst.
Dom blev besjungna och applåderade. I bakgrunden hade Martinez plockat upp lite grejer och även Sandra sjöng så vackert för dom. Deras kompisar ställde sig nedanför och dom fick nåt att skåla med.
En annorlunda vigsel i den miljö dom träffats och i det intresset dom har. Man såg ju sen att hon var fixad i håret med pärlor som kom igen i den söta lilla brudbuketten. Inte ett öga var tortt i hela Grönlandsparken!

Ja sen var det Martinez tur, här Jonas och Sandra. Den där tjejen i rosa stod inte i vägen så mkt där kanske men ställde sig hela tiden framför 2 rullstolar. Hon har inte lärt sig vad ordet hänsyn betyder. Tur att hon inte ställde sig framför mig! Då hade hon fått lära sig det.
Pratade inte med Martinez, tänkte att det hinner jag ikväll. Tyvärr blev det inte så, mer om det i kvällsinlägget.

Eftermiddagen avslutades med det här gänget, Cs favoriter Perikles.

Vilket ös av de äldre gentlemännen från Ystad.

Publikbild, ungefär en 8-del.

Mer om dagen i nästta inlägg.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Fredag 29 mars 04:18

Mr X är här. Han somnade med lampan på och släckte den inte förns 3. Som att försöka sova med en strålkastare rakt in i rummet. Men jag var för trött för att orka väcka honom eller gå ut i vard.rummet och släcka själv. Nu kan jag inte sova. Han k...

Av Neta - Onsdag 27 mars 01:06

Med den här jäkla tröttheten märker jag hur min mobilitet försämras också. I synnerhet direkt på morgonen då jag går jäkligt illa. Ont satan då också. Går dåligt jämt och måste alltid hålla i mig nu. Att bära nåt samtidigt försämrar också balansen om...

Av Neta - Måndag 25 mars 22:39


Kom inte receptet med, blir så trött

Av Neta - Måndag 25 mars 22:37


Jag hade spart Chokladvåfflorna Så,dags nu men iaf. Haha! ...

Av Neta - Måndag 25 mars 19:32

Känns som något är fel. Inatt sov jag dåligt men gick inte upp i morse utan sov till 11. Har som ett tryck över huvud och ögon men det är tydligen vanligt vid extrem trötthet. Ringde vc men dom har ingen tid förns i slutet av maj. Fick prata med en ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8 9
10
11 12 13 14 15 16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards