Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 19 juli 2017

Malung del 2, em o kväll.

Av Neta - 19 juli 2017 23:53

Vill först tala om vad härligt det är att komma till Malung och träffa alla gamla vänner. Vi har ju varit där i så många år så vi har ju vänner från hela Sverige. Vänner man bara träffar där och ev på nån kryss. Igår var inget undantag men också en del jag visste var där som vi inte stötte på.

När underhållningen var slut vid 17-tiden igår gick vi en sväng i parken. Sen ut på gågatan och kollade skinnstånd m.m Ville köpa nåt till E men hittade inget bra, hade ju inte lång tid på mig heller. Kollar i Vaxholm i morrn när hon är med ist.
Det kom några regnstänk vid ett par tillfällen på em, men det var så lite så det blev aldrig nån skur. Vid etttillfälle tog jag upp ponchon o la den över mig och den blev lite våt men inte mkt.

Vi hämtade bilen och kollade lite på finbilar, var ju motorträff där igår med så var lite crusing. Såg några riktigt fina. Åkte ner till utstälningsområdet och några var kvar L blev glad över att få se riktigt gamla traktorer.

Det här tycker jag är läckert, när man lackar bil o vagn lika. Toppen på bilen är förmodligen vit.

Den här husvagnen var ju bara för söt. Fast jag skulle nog inte klara av att bo så trångt. Såg aldrig om det fanns fönster. Bilen vet jag inget om.

Sen åkte vi bort till Skinnarvallen och sköljde av oss. Jag blev kvar före och åkte ut och satte mig i bilen. Ringde upp E och vi sitter och pratar. Vår bil står parkerad med nosen mot stängslet då det kommer en mörkblå volvo och stannar vid anslagstavlan med nosen mot min förarsida. Hon går ur, ska sätta nåt på anslagstavlan och hennes bil börjar rulla. Hon kastar sig efter, in i bilen men hinner inte bromsa. Kör in i Ls dörr. Jag avslutar med E och går ut till den förtvivlade tjejen som nog är lite chockad.

Fick för mig att skärmen blev skadad med men ser inte det här. Inte så kul att åka runt med bilen så här efter semestern.
L kom som tur var och vi tar hennes namn, telenr och bilnr. Hon tog på sig det så klart och undrar hur det kunde hända. Orolig över att det är fel på hennes bil. Ledsen över hur det blev.

Ja sen åkte vi och åt, medans L handlar går jag ut och tar ett bord. Då kommer nån konstig bil i hög fart, kör över refugen in mot en parkering och loka över en betongvägg som är vid en uppförsbacke han sladdar in på. Folk rusar efter och tror att bilen skenat. L missar allt men hör eftersnacket.

Jag åt räk och avokadosallad och L nåt kött.

Sen upp till parken och fick parkera precis utanför entren. L kom in gratis som ledsagare men inte jag. ;-)

Den första vi ser inne är Kent i MA, står och pratar med honom en stund och under tiden kom det andra vi måste hälsa på, många kramar blir det. Resten av gänget utom Jörgen stod en bit bort, stannade till där med innan vi gick runt lite. Jag hade inte bytt från 3/4 till långa byxor men hade med mig.
Gick in på 2an och tog ett bord, fikade och satt där hela Sannex första pass och lyssnade, även en stund på Black Jack. Så bra båda. Jag bytte till långa byxor och satt på mig strumpor på toan.
Gick sen till 4 an, kramades lite m Lotta och lyssnade på Martinez, blev kyligt så fort. Var som rå luft igår. Kunde inte stå kvar.
Gick ner till 5an och Janssons, stod 2-3 låtar sen klarade jag inte mer. Trodde det skulle vara bättre där i grytan med asfalt runt, men nej.
In på 1an och MA som skulle gå på precis. Varmt o skönt inomhus. Lyssnade det passet och träffade många vänner. Kom i slang med ett urtrevligt par som vi pratade mkt med.
Vid 23 gick vin på 2an och blev kvar. Tog en dricka och delade på en räkmacka vid 24.
Alltså snacka om att både Sannex och BJ, där framför allt Kjelle kan få igång ett golv, herregud vilken stämning det var. Sista passet körde dom tillsammans. Kramades med A o M i Sannex, stod och pratade en stund. Vi hade tidigare sett Hänts artikel om Jönsson och hur vidrigt illa han betett sig mot både A och hans fru på Guldklaven. Tyvärr stämde det enl M. Denna vidriga gubbe, fy f..
Står tydligen på Aftonbladet idag. Stackars hans bandmedlemmar!

In till MA igen där vi stämt träff med C. Kramades där med så klart både med dom och folk vi kände som kom dit. Många som visste att vi skulle åka hem kom sen med då vi gick ut.
Träffade på D och T i Martinez och kunde krama dom hejdå med. Packade bilen, C bytte om till mysbyxor och tröja och bäddade baksätet så hon kunde ha bältet på sig men ändå halvligga med benen uppe. hade både filt o kudde med sig.

Ner till bageriet och köpte färska och varma frallor som var lite grövre. Började fara hemåt. Ljusnade redan då vi började åka. Såg en älg i diket precis bredvid vägen mellan Mora och Rättvik. Min hjärna var nog trött för första tanken var vem som ställt en uppstoppad älg där. ;-D trodde den hörde till nån butik. Men så rörde den på huvudet.....
Hade den tagit 2 kliv upp hade vi kört på den.

I Rättvik vilade L en stund och vi kokade vatten till te o snabbkaffe, tog en fralla till första frukost och fyllde på färskt vatten i flaskorna. Kl är här ca 4. Kallt som 17 där i natt. Som lägst var det 3 gr i en svacka.
Jag skalade av sånt som satt åt innan vi åkte sen. Klocka, behå, strumpor, örhängen. Försökte sova men kunde inte riktigt slappna av tyckte jag. Fast L sa att jag sov ibland. Drygt och skitjobbigt, stannade ett par ggr till men gick aldrig ur bilen mer än att L var ut och hämtade luft. Han plockade en handfull blåbär nånstans i Gysingetrakten. Kalla men goda och stooora. C sov mest hela tiden.

7.18 stannade bilen vid grindhålet, nästan på pricken 12 timmar sen vi åkte. In o kissade och det har aldrig varit så skönt att få sträcka ut sig. Kläderna åkte av med rekordfart, hoppade till o med över tandborstningen så trött var jag. Somnade nog direkt, upp på toa nån gång på fm men gick sen upp 12.30 L har sovit mkt under dan.
E hade bakat igår, så goda bröd sen hade vi frallor från Malungsbagarn med. Blev en frunch och nu ikväll hämtmat. Gyros på kyckling med bröd och tzatziki.

Nu ska vi sova, E o jag ska till Vaxholm med Lotten i morgon. Ser ut att bli bra väder med. L ska göra nåt med forden. C ska jobba dygn.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Fredag 19 april 00:50


Idag har jag gjort köttfärslimpor, 2 st. Jag får jämt så mkt skrogg på dom bara, använder ju blandfärs. Men vet inte varför det blir så. Letade ett nytt recept men blev att jag gjorde ungefär som jag brukar ändå. Gjorde var och en på 500 g färs. Sväl...

Av Neta - Onsdag 17 april 22:58

Idag flexade C ut nån timme tidigare, åkte och handlade åt mig på Maxi. Köpte lite take away på Pong och kom hit. Jag åt 4 sushi, lite miisosoppa, och en 1/2 port kyckling med ananas m ris. Har kvar 4 sushi och halva portionen, som nog var mer en h...

Av Neta - Tisdag 16 april 23:03


Det här är ett gammalt recept, vi gjorde det som nattmat varje nyår på 70-talet. Frasig, ostig gratäng som äts med sallad. Förbereds ju dygnet innan och var lätt att bara grädda av till 12-slaget. Men kan ju serveras till en som inte äter kött om den...

Av Neta - Måndag 15 april 23:22

Hade mailat Karin vår arbetsterapeut om en grej med scootern. Armstöden var olika höga. Hon är ledig så det kom en annan som fällde upp armstöden och visade en rulle man skulle vrida på för att ställa in höjden. Hade jag kollat i pappren till scooter...

Av Neta - Måndag 15 april 01:11

Känns nästan lite overkligt stt jag faktiskt såg ett lodjur igår. Skrev om det i vår bygrupp och sist jag titta hade jag fått 119 likes och en massa kommentarer. De flesta gratulerar och några är lite avis. Men jag har också fått veta att Uppsala...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8 9
10
11 12 13 14 15 16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards