Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 5 september 2017

Alkohol

Av Neta - 5 september 2017 23:17

Läste just ett inlägg om alkohol på fejjan. En kille som kommit till en väldigt bra insikt.

Fick mig ju att minnas hur alkoholen föstört vår familj. Jag är ju uppväxt med en pappa som hade problem med den. En gång sa han till mig att det var mitt fel, att han inte fått det liv han velat. Han blev ju tvungen att gifta sig. Jag tror ju mer att felet var att han var lite tung i gumpen ;-D Men det gjorde ont att höra dom orden.

Ok att jag var en strulig unge som hellre var hos mormor o farmor än hemma. Gjorde väl en tonårsrevolt och flyttade hemifrån så fort det gick. Hade mina fyllor jag med men inte många ggr.

En period när J var riktigt liten var jag helt vit, men när jag sen fick kompisar som kunde dricka utan att spåra ur som han gjorde blev jag som trygg i att jag också kunde dricka. Jag blev inte som han.

Jag gav upp på pappa när J var 6 år, den julaftonen skulle vi dit hela barnaskaran på jullunch, något hans dåvarande fru fick sköta själv för p låg stupfull i sovrummet. Jag ville inte att J skulle uppleva det jag gjort så jag gick därifrån så fort jag kunde utan att vara oartig mot frun. Sen sågs vi bara sporadiskt. Aldrig hos honom eller mig. Han köpte julklappar och födelsedagspresenter till syrrans barn men aldrig till mina, inte ens till J. Tjejerna har han träffat en gång på brorsans urnsättning. Då hade vi precis opererat E för hennes hjärntumör.

Jag har inte saknat honom, men så klart saknat en pappa och en morfar till mina barn. Jag såg ju runt omkring mig hur det kunde vara. Rune blev så klart en standin när mamma och han träffades och han har nog betett sig mer som pappa mot mig än min egen gjort under hela mitt liv. Men det blev ju konstigt när man hade en annan som levde också.

Länge fungerade han också socialt och klarade av att jobba. Var dock en helt annan hemma, mamma stod ut länge, för länge, men till slut gick det inte längre. Det var i den vevan han spårade ur totalt.
Jag kunde gå på Baldis och dansa och han var där, alltid dyngrak. Behandlade varann som luft. Inte många av mina vänner visste vem han var. Tur det för då hade jag fått skämmas många ggr. Det gjorde jag ju ändå men höll det alltid för mig själv.

Det var en lättnad för mig när han dog, jag sörjde inte alls! Syrran som ju var yngst av oss drog ett tungt lass tillsammans med hans frus dotter. Den frun stack också men dom skilde sig alldrig. Varför vet nog bara dom. Jag hjälpte till lite jag med men mest med administrativa saker. Ringa samtal och så. Mest under en period då den frun betedde sig underligt.

Alkohol kan förstöra så mycket, att det ska vara en sjukdom köper jag inte! Det är inte det minsta synd om en missbrukare ingen har väl tvingat dom att börja?

Med åren har jag börjat dricka mer sällan. I goda vänners lag, javisst och det händer också att L och jag tar ett glas vin till maten men det stannar oftast där. Jag övergår gärna till vanligt vatten även då vi har gäster, kan bli 2-3 glas vin innan men ytterst sällan, oftast bara 1. Ju äldre jag blir ju mindre dricker jag. Starksprit har jag inte druckit på väldigt länge och en öl kan jag dricka nån gång. Vi har aldrig haft alkohol på jul, inte ens i glöggen. Blossas alkoholfria är ju ändå godast ;-)
L har inte heller varit så mkt för öl o vin tack o lov. I hans familj dracks det inte mkt heller.

Kanske anses jag/vi som torra och tråkiga, när vi stod säsong på en camping var vi nog dom enda som inte drog upp en öl det första vi gjorde då vi kom ut. :-D vi sparde tills vi grillade på kvällen om vi drack nåt.
Åker vi båt däremot så tar vi vin till maten och vi kan dricka nåt gott senare. Oftast en kaffedrink. Men då är det ett speciellt tillfälle. Fest liksom.
Tror vi överfört en human syn på alkohol till tjejerna också. J däremot är nog mer öppen och en öltyp. Inget missbruk på något sätt dock. E dricker inte alls och C dricker med sina kompisar men med måtta.

Oj det här blev långt! Men det var mina erfarenheter.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Av Neta - Tisdag 23 april 17:25


Den tär på min SLE tärda kropp. I morse var det full sol och blå himmel men 0-gradigt. Det kämpade sig upp till 7 gr. Ser så skönt ut men det är det inte. Fick ett medelande i Bjkl gruppen om att det är rådjur som härjar på kyrkogården, precis som ...

Av Neta - Måndag 22 april 23:21

Hemköp har sin färs, Ica sin. Icas består av 30% ärtor och HKs av 50% broccolli och blomkål. Den har fått godkänt både av mig och dom som ätit den här. Gjorde ju biffar, det blev 15 st av 500 g, kostade då 30kr. Nu har dom den igen och den här veck...

Av Neta - Söndag 21 april 22:01


Problemet när man sitter som jag är ju att man kanske inte alltid känner hur kall man blir. Jag frös om överkroppen igår och hade tagit med en kofta. Men fötterna blir ofta väldigt kalla utan att jag känner det. I en danslokal är det inte så mkt värm...

Av Neta - Söndag 21 april 01:24

Hängde med L till Fyris ikväll och satt och lyssnade till Micke Ahlgrens. Träffade på 2 gamla kompisar, Gertrud och Kerstin. Så kul att få " prata ikapp lite" Har aldrig hängt med nån lörd innan men visste att våra gamla husvagnsgrannar jobbade där ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards