Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 28 september 2017

Denna okunskap om facebook

Av Neta - 28 september 2017 18:55

Läs det här! Behöver jag säga att det skedde på en arbersplats med mest kvinnor? Sett hos en vän på en sida i sociala medier.

?Än en gång har jag råkat ut för att man på en arbetsplats går till chefen och berättar att kollegor umgås på fritiden och skriver om det på Fb.
Förra gången blev det världens grej, man tog dit en samtalsperson och vi fick sitta i grupper och diskutera.
Jag blev inkallad till chefen ang mitt Fb -inlägg: "bakar en kaka till tjejerna". Det stack tydligen i ögonen på folk.
Detta var jättemånga år sen. Fb var ganska nytt. Jag trodde vi kommit längre än så.?

Man tror knappt det är sant! 2017....

Sen en annan graj. En tjej hamnar på sjh och någon skriver om det, om det var fb eller blogg är lite oklart.
Nu visade det sig att hennes bror åkte upp till henne, så klart orolig efter att ha läst det. Hennes BROR, alltså ingen utomstående men tjejen blev skitförbannad på personen som skrev för det.
Snacka om hysteri. Stackars henne hon måste vara väldigt ensam.
Är det konstigt att världen ser ut som den gör om vi inte ens kan hålla hop i familjen och våga visa vår sårbarhet ens för våra närmaste. Skrämmande!
Skulle det ske i min familj skulle jag bli väldigt besviken på barna tror jag. Finns inte på kartan i min värld.

Många har åsikter om det här med bloggar och facebook. Förvånansvärt många tror att det man skriver på facebook kan ses av alla. Man bestämmer ju själv!
Jag skriver inte så mkt som jag gjort där längre. Men det jag skriver ses bara av dom som är mina vänner där och den vänlistan är numera väldigt reducerad. Med nåt undantag är det bara folk jag träffat. Vänner, dansvänner, gamla arbetskamrater, min egen familj och lite släkt.

Bloggen läser ju många och eftersom den handlar om mig och mitt liv skriver jag ju om det så klart. Jag är nog lite förvånad över att jag har så många läsare, mitt liv är ju inte så fancy precis. ;-)
Finns ändå dom som har åsikter vilket jag tycker är lite märkligt. Med vilken rätt liksom?

Korsar någon min väg och jag skriver om det nämner jag t.ex inte namn om jag inte vet att det är ok. Lika med att lägga ut foto så klart. Skriver sällan något elakt eller kränkande, sker det är det om typ diktatorer eller så, aktar mig för att bli privat men är däremot ganska personlig.
Skriver inte heller så mkt om eländen, tycker vi matas så mkt ändå i media när det händer nåt.

Men skriva om andra, om nära o kära, vänner och så blir ju oundvikligt när man ska skriva om sitt liv och vad som händer i det. Där bryr jag mig inte heller så mkt eftersom dom sällan går att spåra. Och gör dom det är det ok för dom.

Grått när vi vaknade i morse med. E kom tidigt ( nåja) och åt frukost med oss. Killen från hjälpmedel kom och bytte smådäcken på rullen.
Solen kom och vi var ute en stund, såg jättefina rödklöver, märks att dom också gillar vädret.
Så småningom åkte vi till stan, jag köpte resår, sen jagade vi små nyckelringar, alltså bara ringen. Inte helt lätt att hitta men L kom på att han skulle fråga på nyckelservice på Gränby och där hade dom. Ca 1 cm, kostade en krona.
Vill också ha något till drivhjulet på rullen. Tänkte på sånt man lindar hockey o bandyklubbor med eller liknande. Vill ju ha i rött o svart. Helst läder. Tips någon? Vi hittade bara svart och vill gärna ha 2-färgat. Blir så iskallt om händerna på vintern om man inte har något där. O snyggt måste det ju vara så klart, inte bara funktionellt. ;-)

Åt lunch ( väldigt sen sån) på Fågelsången, dagens var pasta med räkor och musslor. Vi hann precis före15. Så god men jättestora portioner, fanns inte en chans att orka.

Gick en sväng på Stadsmissionen, jag hittade inget men E hittade ett jättesött fat i rosa pressglas, lite på fot och såg ut som en tulpanbukett uppifrån. Sen världens sötaste lilla oljelampa i vitt porslin med rosor på. Ser ut som en fotogenlampa. Hon kommer säkert att visa den i sin blogg.

Vi köpte med oss sushi hem, E har varit så sugen på det sen Lotten o jag åt det i måndags. Å jag är ju aldrig omöjlig när det gäller sushi.....
Nu håller hon på att portionera upp tomatsåsen vi gjorde igår och resten av kvällen blir nog lugn framför TVn.

Måste påtala det här. Nya kort varje år, borde inte Stf vara mer miljömedveten än så? De flesta har ju ett kort och märken man byter varje år.

Den här då! Så läcker!

Nu ska jag sluta svamla! :-), ha en bra fredag i morgon. Njut i helgen, sen ska det komma kyla och vind sägs det.

 
 
Ingen bild

Carina

28 september 2017 21:41

Det finns så mkt underligheter här i världen man inte förstår. Syskon som knappt pratar med varandra och föräldrar som struntar i sina barn. Sorgligt är vad det är. Håller med om Stf, påpeka det, funderar på att dra iväg ett mail själv. Jonas blev eld o lågor då han såg resväskan. Vet du vad den kostar? Han ska ju på lägerskola snart 😊

Neta

28 september 2017 22:18

Håller med! Nej men om det är samma märke som Cs kostar den runt 1000-1200

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Fredag 19 april 00:50


Idag har jag gjort köttfärslimpor, 2 st. Jag får jämt så mkt skrogg på dom bara, använder ju blandfärs. Men vet inte varför det blir så. Letade ett nytt recept men blev att jag gjorde ungefär som jag brukar ändå. Gjorde var och en på 500 g färs. Sväl...

Av Neta - Onsdag 17 april 22:58

Idag flexade C ut nån timme tidigare, åkte och handlade åt mig på Maxi. Köpte lite take away på Pong och kom hit. Jag åt 4 sushi, lite miisosoppa, och en 1/2 port kyckling med ananas m ris. Har kvar 4 sushi och halva portionen, som nog var mer en h...

Av Neta - Tisdag 16 april 23:03


Det här är ett gammalt recept, vi gjorde det som nattmat varje nyår på 70-talet. Frasig, ostig gratäng som äts med sallad. Förbereds ju dygnet innan och var lätt att bara grädda av till 12-slaget. Men kan ju serveras till en som inte äter kött om den...

Av Neta - Måndag 15 april 23:22

Hade mailat Karin vår arbetsterapeut om en grej med scootern. Armstöden var olika höga. Hon är ledig så det kom en annan som fällde upp armstöden och visade en rulle man skulle vrida på för att ställa in höjden. Hade jag kollat i pappren till scooter...

Av Neta - Måndag 15 april 01:11

Känns nästan lite overkligt stt jag faktiskt såg ett lodjur igår. Skrev om det i vår bygrupp och sist jag titta hade jag fått 119 likes och en massa kommentarer. De flesta gratulerar och några är lite avis. Men jag har också fått veta att Uppsala...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards