Mina ord och tankar

Alla inlägg under september 2017

Av Neta - 24 september 2017 21:02

Precis lagt ut matbloggen och jobbat med den idag. Så lika bra att fortsätta här då :-)

Såg på Karolas köks hemsida att dom lagt ut lite från festen igår. Tydligen hade Peter från Boopers varit där med, honom träffade inte vi dock.

Jag vet nu att duon vi träffade igår heter Krister o Rune, det är Rune som har den omtalade luggen ;-)

Skulle mkt väl kunna tänka mig att ha en fest där uppe. Verkar inte vara så blodigt dyrt heller.

Har bara gjort det löpande idag förutom bloggandet. När jag ändå hade datorn öppen la jag in lite recept jag spart med. Mest tillbehör.

E var i kyrkan idag, var ekumenisk med alla tre körerna och välkomnandet av ny personal. Sen wraps o dricka efter.
Hon och L åkte till Hånsta sen, jag följde inte med. Men dom hade köpt lite bönor och tomater.
Hon följde med hit en stund sen. Vi gjorde den vita pizzan vi skulle gjort igår till lunch.
L o jag åt lax nu ikväll. Nu har jag pratat lite med C och slötittat på Parlamentet.

Hon var så fin i håret idag.

Nu ska jag kolla på Spårlöst, är Hans Fahle'n som har det ikväll. Det brukar vara bra då.

Av Neta - 23 september 2017 23:13

Gick upp hyfsat i morse, L kom ju sent igår och vi måste handla. Födelsedagsfest på Ica gjorde att jag ville in innan rushen och medans det fanns kaffe kvar. 5 för 100 på några sorter och 20kr för Icas eget som är helt ok. Inte som Gev...a men nästan ;-)

Vi var tidiga men det var fler än vi som tänkt så, nästan fullt på parkeringen. Man märkte inte så mkt av det därinne sen dock mer än vid kaffe o tårta utdelningen, men var iaf inte som nånstans söderut som jag såg på nätet om. :-D

Hämtade en gratis flyt tvål, konstigt nog fick inte E nån på sitt kort. Men sen gjorde vi båda fynd.

En liten picknickfilt med baksida av galon. Bara 60 x 110, har en sån redan men den är tynnre än denna och bara nån tunn plast på baksidan. Dessutom är den vit, med mönster visserligen men denna är mer tålig. Dessutom tjockare, så perfekt att ha över benen i rullstolen både vid kyla och regn. 75% på halva reapriset, blev 12kr. Fin tycker jag, lite Missonimönster över den.
50 värmeljus som brinner 6 timmar fick vi köpa för 10kr. Jag köpte iofs sånna i Ullared men det går ju åt, tänder ett gäng varje kväll.

Lite annat stod på lappen men lyckades med konststycket att handla för mindre än 500, trots inköp av 7 pkt kaffe. Blev 9 sen för E köpte 2 till mig med. Men hade många erbjudanden som stamkund med både 50 och 30 %. Sånt gillar vi.

Hem via lite andra ställen när vi ändå var i stan. På vägen mellan Röbo och Ärna stod det bilar på varje liten väg som gick in och på "jordgubbsparkeringen" stod det många bilar. Man såg en del stå utanför med kikare, termos och vattenflaskor med. Varför? Jo, pga Aurora. En stor militärövning som gjort att det är full vetksamhet på F16. JAS, Gripen och Herkules startar och landar och flygentusiasterna är överlyckliga. Kan vara en och annan SK60 som lyfter med. Det är ju ett spaningsflyg.

Jordgubbsparkeringen.

L får trots sitt Guldkort inte åka in på området under övningen så inget gubbdagis denna vecka. Hemligt, hemligt!

På hemvägen hämtade vi också mina gardiner, jag blev mer än nöjd med dom.

Tyckte om den här bilden jag fick till med, sjön i bakgrunden, glaskulan jag blåst själv, och gardinen då.

Fick några bilder från C idag, först en hon tagit med vidvinkel

Dom har varit på en vandring upp på ett berg idag med ungdomarna. Träffade på en livs levande och vild Herr Nilsson.

Vi hade tänkt göra en vit pizza ikväll, en utan tomatsås alltså. Men både E och jag ville göra något så vi beslöt att åka till Gryttjom och äta på Karolas. Där hamnade vi mitt i ett kalas, eller et var i runda rummet och vi satt ju så klart utanför. 50-talsfest med många ärtiga klänningar och vida underkjolar.


Maten var dock inte 100 idag. Det brukar den vara. Torr, smaklös och för mkt vinäger i bean. Smakade typ bara vinäger. Vi åt dock ändå för vi var så hungriga.

Skjutsade hem E och så hem och tittade på Klassfesten på 4an, startade om det. När jag såg Stefan Holm greja med flaggorna där kom jag på att jag inte hade riktig koll på Zimbabwes flagga. Men det har jag nu ;-)


Färggrann så det förslår.

Nu är det väl dags att avveckla den här dagen.

Av Neta - 22 september 2017 18:58

Nu är det nog oåterkalleligt höst, men först ska vi få njuta av ett par soliga och varma dagar, iaf här i östra svealand.

Från wikipedia

"Höst i Sverige omfattar framför allt september och oktober, och markerar övergången från sommar till vinter i Sverige. Enligt SMHI:s meteorologiska definition råder höst då en dygnsmedeltemperatur på mellan 0 och + 10 grader Celsius varat i fem dygn, så länge detta inträffar efter 1 augusti.
Flyttfåglarna flyttar söderut, och många djur går i ide. Hösten kännetecknas också av att skolorna börjar igen. I framför allt det gamla bondesamhället var hösten en skördetid.

Vanliga aktiviteter är bland annat svampplockning och älgjakt. På sportfronten innebär hösten att säsongen avslutas för flera sommarsporter, medan vintersportsäsongerna drar igång. Numera går ofta säsongerna in i varandra. Flera större löpartävlingar, som Lidingöloppet och Tjejmilen, samt orienteringstävlingar avgörs om hösten, och många skolor har idrotts- och friluftsdagar i skogen.

En period av klara, soliga, höstdagar kallas för brittsommar.

I det gamla bondesamhället markerades Mikaeldagen som vinterhalvårets början."

Ja jag har redan börjat byta lite i garderoberna, lagt undan sandalerna. Nu är det väl dags för strumpor och lite mer riktiga skor igen. Damma av skinnjackan och ta fram vantarna.

Dags att tömma krukorna ute med och ta in det som ska övervintra. Först in på altanen och sen in på riktigt. Göra nån höstplantering och sätta på bordet på altanen. Brukar ha en sån inne under tak, då står den längre. Till halloween stoppar jag in nån minipumpa och nåt mer kanske, sen till jul brukar jag jula till den lite. Funderar på nån slinga och några kvistar tall i år. Lyktor runt från början. Lite mysigt på sitt sätt det också, även om det är mkt roligare att göra i ordning på våren. Börjar till påsk!

Ska försöka komma ut efter ljung och göra en krans till dörren. Så fint med en smal ljungkrans.

Fredagskväll, L är på väg hem och E håller på göra en asiatisk sallad med glasnudlar och räkor med jordens godaste dressing, ska lägga ut den i matbloggen sen.

Ha en fin fredagskväll!

Av Neta - 22 september 2017 01:10

Har vi gjort nåt idag? Ja sylten är klar men inte tack vare mig. Vi har väl sen suttit mest och ugglat med våra paddor, jag somnade till o med en stund på dan.
Har inte varit ut idag ens. På nåt vis har dan gått ändå, man fixar lite här och donar lite där.

L ringde och hade fått lite tips om handbromsen han inte får ordning på, nu skulle dom riva nåt och svarva nåt, fråga mig inte vad. :-D lyssnar bara med ett halvt öra på sånt där. Han höll på tillverka nån fjäder med kom jag på nu.

C är tillbaka i Masvingo, helt slut hon har lite problem med värmen. Sömnbrist på det sen. Pratade bara en kortis idag.

E o jag gjorde en riktig bonnamat idag, stekte fläsk i ugnen, och gjorde rödlökssås. Åts med kokt potatis och rivna morötter, gjorde inte ont alls.

Nu ikväll har vi kollat lite kryssningar över dan. Få se om vi åker nästa vecka, med Eckerö igen. Hade velat åkt i morgon men han kommer ju inte hem.

Vi har också funderat lite över vad vi ska ha med till Rättvik. Borta bara en natt men ska ju vara ute hela dar. Jag kom på att vi skulle ju så klart haft med nån upp som kunnat dra E i sin stol iaf på lördan. Men vi har ju bara boende för 3. Vi tänkte ju själva att vi skulle åkt fram o tbx samma dag men så kom L på att han ville till Insjön och då kom vi på att vi ville till Leksandsknäcke ;-) så det blev en övernattning ändå. Att få äta hotellfrukost med utsikt över Siljan gör ju inte ont heller.

Vi har också kollat på lite till en Afternoon tea eller Afternoon Prosecco vi tänker ha här hemma framöver. :-D Valfritt! Kan bli Afternnon Coffee med.
Ska ju vara lite salt, lite matigt, lite fruktigt och nåt sött. Scones är ju givet, och rågsnittar med ansjovissmör med, Lemon curd och färskost, sylt o grädde till sconesen. Men nåt mer snittaktigt och nåt bakverk ska nog till med. Kanske "Dubbelt så goda" som är som dubbla macroner med kaffekrämsfyllning mellan. Inte gjort dom på "100 år" långt innan jag ens visste vad macroner var iaf.

Vi tänkte iaf hitta på nåt i helgen, skördedag i Österby på lörd med försäljning på torget kan ju bli mysigt om det är fint väder. Sen är det äppeldagar på Linne's Hammarby. Såg ju lovande ut vädermässigt på sönd iaf. Vi får se om det blir något av det eller nåt annat. Rädd för att vi behöver handla också.

Nu är det dags för den där sängen igen!







Av Neta - 20 september 2017 23:32

Jag brukar varken ta upp politik eller katastrofer i världen i den här bloggen och tänker inte fördjupa mig i det nu heller.
Kan dock inte låta bli att vara skeptisk till sossarna nu. Hur ska dom kunna genomföra allt det här dom går ut med?

Följer Jonas Hallberg på insta, han bor ju med sin kille i Mexiko city och drabbades i jordbävningen. Att få höra och se allt så direkt utan filter och se den förödelsen i deras lägenhet, det gör att man inte kan låta bli att bry sig. Så fruktsnsvärt!

Mammas tillstånd är oförändrat. Sis hade föreslagit lite mer hjälp hemma åt henne idag och fått blankt nej. Men vi ska nog bli fler om det, dom har ju redan hjälp. Och vad händer nästa gång hon tuppar av så? All rtg ser iaf bra ut. Än hänger krutgumman med.

Jag har så klart haft uront idag så det blev ingen sylt. Vet att jag får skylla mig själv men nåt måste jag ju kunna göra.

E fick skjuts till o från sjh härifrån idag från väldigt oväntat håll. Bra för E förstås.

Pratat med L och det går så där med bilen, han måste försöka hitta nåt specialverktyg, låna/köpa det får vi se. Kommer nog inte i morgon heller, iaf inte på dan.



Fick den här bilden av C i morse. Dom var på väg till Bulawayo. Hon hade fått sylten och pengarna idag men får resten i morgon. Pratade lite på em med men nu hade hon slut på surf så vi kan inte prata förrän dom kommer tbx i morgon.

Här har vi fått en fluktare på altanen. En som sätter sig på grinden och glor rakt in. Hörs ju in när den rör sig, fattade först inte vad det var, det blåste ju inte ens på den sidan. Jagat iväg hen 2 ggr på dan.
Signalement: päls och 4 tassar. Dags att byta till dörr där och vinterfönster.
Vill ju att Skruttan ska kunna gå ut och in.
Nu går ögena i körs.....
Dags att sluta svamla!

Av Neta - 20 september 2017 14:45

Beställt en världsatlassom är aktuell nu

Huvudkontoret för Svenska kyrkan ligger i Bulawayo, men tjejerna bor och verkar i Masvingo öster om Bulawayo.
Dom var på lägret i Mutare vid gränsen till Mosambique nordost om Masvingo.

Zimbabwes huvudstad är Harare.

Av Neta - 20 september 2017 00:55

Idag gjorde vi rätt för brödfödan. Jag började med att ansa och förvälla 2 blomkålshuvuden och ta reda på några champinjoner. Det hamnade sen i en gratäng mrd paprika och de gröna bönorna jag köpte i söndags.

Elle hade börjat med de gula kantarellerna under tiden men jag ansade vaxbönorna först och rensade trattarna sen.

Svamp förvälldes och vaxbönorna med. Vi har lite lingon kvar att koka sylt på i morgon men annars är allt infryst utom till varsin macka vi tog ikväll.

Lite Lomo, tomater, en vaxböna, mozarella, bröd och " kladd" blev det med. Kokade dom avlånga rödbetorna med, dom såg ut som korv på tallriken.

Elle har precis gått säng, hon ska till sjh i morgon och åker sjuktesa dit och hem. Det fick hon inte göra härifrån så hon måste åka hem på scooter, åka till sjh med taxi som hämtar och lämnar där, sen ta scootern hit igen. Regna ska det göra stod det på paddan nyss men det skulle det idag med och nåt sånt har vi inte sett.

I morgon ska C o M åka till Bulawayo och bl.a förlänga visum och möta upp den svenska deligationen och få sina saker som vi skickade med. Hoppas bara att packningen kom med dom härifrån. Annars är ju svenska festen i fara om dom inte får lingonsylten. :-D

Jag ska sylta lite i morgon alltså, både med lingon och hallon så vi har i vinter. Sen ska jag göra en sån råsallad på vitkål, morötter, lök, paprika o saltgurka som står sig i kylen en vecka. Så skönt att ha klart. Man kokar upp en vinegrätt och slår på den varm, blir så god sallad.

Sis ringde idag och berättade att mamma är på sjukhus, hon har dragits med en långvarig förkylning m hosta sen fick hon dessutom nån magsjuka. Svag som hon redan var hade hon tuppat av och då hade hon insett själv att hon behövde nog träffa en doktor. Man är ju ingen ungdom vid 85 precis. Men nu är hon under behandling, får penicillin och ska för säkerhets skull röntga både lungor och buk. Hade suttit upp och ätit soppa när sis kom upp ikväll. Typiskt att det händer nu när L är borta och jag inte kommer in på nåt vis. Men tur att sis finns. Runes dotra bor därhemma med honom nu då. Det är ett pyssel med gamlingarna.

Jag tänker gå upp och äta frukost med E i morgon,sen sätta fart på syltgrytorna. Vi ska handla i morgon em med men bara härute. Behöver nog gå och träffa JB nu!

Av Neta - 19 september 2017 00:55

Framför allt på fm, sen kom det faktiskt några solglimtar. Men det har regnat ikväll och ska så göra skurvis ett par dar.

Idag har jag storstädat padda och lite på datorn med. Så mkt man spar t.ex under anteckningar som man inte behöver ha kvar sen.
Betalt alla räkningar, haft lite extra pengar den här månaden så har nollat både bensinkort och klarna, så skönt. Nu äger jag både sängen och altansoffan ;-) Betalt restskatten med så nu kan vi glömma den.
Satt in pengar för boende när vi ska till Rättviks marknad på andra kortet + lite extra så vi kan handla och äta. Kan ju va bra.

Har till och med kostat på mig att beställa nya sovrumsgardiner, på rea....

Visst är om fina? 129kr var ju inte så mkt att bråka om heller. Jag kan dra för dom helt för fönstret om jag vill. Gillar det, blir så ombonat på kvällen. Kommer bli fint till våra ljusblå väggar.

E kom och L har åkt. E har ju jobbat idag så vi har mest tagit det lugnt. Hon hade köpt med sig sallad till middan med och ett urgott bröd. Blev både lättlagat och lättdiskat idag.

Hon lärde mig ett nytt sätt att äta mellis idag med bröd. En klick gräddfil på en assiett, ringla lite olivolja på och blanda och krydda lite. Sen bryter man brödet i småbitar och som dippar i det där. Fångar upp olja som smiter på ett bra sätt med. Vi hade Levainbröd så extra gott.

L var ut i skogen och kom hem med 2 kassar gulingar och trattisar innan han åkte och kanske nån liter lingon. Har kvar svamprensningen till i morgon. Då ska jag koka in rödbetor också. Så får jobba i morgon när vi var lata idag.

Nu får det bli sängen, E gick precis o la sig och kaninen är vattnad och utfodrad. Tyst i huset, dörren låst och larmet på, precis som det ska vara.

Hoppas ni får sova gott i natt!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards