Mina ord och tankar

Alla inlägg under september 2017

Av Neta - 11 september 2017 02:11

Det är ingen höjdare, barnvagnar som ställs mitt i gångar och skrikande ungar. Tror Uppsalas alla barnfamiljer var där idag.
Jag fick iaf 2 lika överkast att ha som soffskydd. Krockade inte med en enda unge och hittade en fin liten trio m småvaser på fyndet. Blir en fin grupp med ett blomster i varje på matbordet i rummet.
L hittade en lådfront till skafferiet för 5 kr....
E hade sån himla tur och hittade en turkos lampa till sitt sovrum, den också på fyndet rejält nersatt. Sen åkte vi till Willys och där var en del folk med. Va alldeles slut och hade ont i axeln då vi kom hem. Tvärslocknade på soffan.

Idag nåddes vi av beskedet att Hasse Alfredsson gått ur tiden, Sveriges genom tidernas bästa komiker och skådespelare. Roller som Ruskprick i Saltkråkan och den knasiga gårdfarihandlaren i pippifilmerna gör att även barnen minns honom. Jag minns nog mest Blommig falukorv och Lindeman. Ja och så Herr Laaarsson förstås. R.I.P Hasse och tack för alla skratt.

Bloggplatsen vill inte ladda upp bilder idag heller. Gick bra i matbloggen på fasta datorn. Märkligt men nåt fel är det.

Veckan som kommer är nog ganska lugn tror jag. Inget planerat direkt.

Tack för alla reaktioner på gårdagens inlägg, många är ni som vill hjälpa tjejen jag skrev om. Hon vill inte ha hjälp har jag hört. Tycker ni tar kontakt med stadsmissionen och hör er för med hur ni kan hjälpa alla, många bäckar små. Ni kan ju också skänka saker till deras försäljning.
Själv funderar jag på att köpa några småtält och skänka nu när dom säljs ut. Måste ju va bättre än att sova under bar himmel iaf. Kom på det i regnet i natt. Kanske inkluderar en liten värmeljuslykta att hänga i tälttak med. Jag har 8 st sånna vi hade i tältet till husvagnen. Dom både torkar upp och ger värme. Vi hade dom bara som mysbelysning. En har vi i bilen på vintern. Ifall man skulle åka av i snöväder så både syns man och får varmt i kupe'n. Ett värmeljus värmer upp rätt snabbt så.

Nu ska jag ge mig för ikväll.


Av Neta - 10 september 2017 00:25

Vi sov länge idag, så mulet ute och då blir det ju mörkare inne med. Så skönt att sova ut ordentligt, blev inte så mkt förra natten. Axeln är bättre idag men inte helt bra.
L hämtade Elle på dan, vi hade ev tänkt laga en massa mat idag men jag ville inte riktigt riskera det. E var trött med.
Började regna mer på em så vi struntade i kulturnatten.
Annika ringde och funderade vad vi gjorde så dom kom en sväng nu ikväll med nybakt hallonpaj och muffins med sig. Dom hade också struntat i att åka in pga vädret.
Läste nuockså att det tydligen är lite livat på stan.

I morgon ville E in till Willys först så vi får väl se om det blir nån matlagning. Beror på orken. Nåt gör vi väl. Måste ju äta. Jag köpte en del svenska äpplen häromdan jag vill ta reda på med, men äppelsvarven kan jag nog veva med vänstern. :-)

Smattrar på bra därute nu, ska visst regna hela natten. När det är sånt här skitväder eller kallt på vintern kan jag inte låta bli att tänka på dom som sover ute. I kalla bilar, tält eller under broar och allt vad det är. Finns ju inte hemlöshet bara inom missbrukskretsar, det är många andra också som helt enkelt inte har råd med de hyror som är idag.
Har en bekant som åker ner till ett torg här i Uppsala varje lörd och delar ut mackor, frukt och kläder. Hon har berättat mkt, förra hösten köpte jag 50 överlevnadsfiltar och gav till henne att dela ut. Hon vet ju var dom behövs bäst.
Hon berättade speciellt om en tjej som sov ute i en park bredvid en kyrka. Ville inte sova på härberget längre för det varit några otrevliga incidenter. En tjej som pga långtidssjukskrivning och borttagen sjp inte längre kunde bo kvar i sin lägenhet. Tror ni hon blev/är friskare nu? Sa särskilt till om att hon skulle ha av dom filtarna och det fick hon.
En nykter och skötsam människa utan andra problem än ekonomiska. Jobbar tydligen ideellt med dagcentret för hemlösa på dagarna, det hon kan pga sjukdomen. Dom borde ge henne ett krypin där tycker jag. Men det är bara öppet mellan 6-14. Har många ggr undrat var hon gör sen hela em o kväll.
Här sitter man torrt o varmt, gnäller över småsaker ibland.

Ja nu ska jag krypa ner i min varma säng. Sövas av smattret från regnet.

Av Neta - 9 september 2017 13:57

Igår vaknade jag med en helt obrukbar axel. Hade värkt hela natten. Ingen kraft eller styrka i armen och kändes som den satt fel. Det gjorde den inte för jag kunde ju röra den. Vet att dom inte gör nåt mer än ordinerar vila och att jag inte ska anstränga den men hur lätt är det med högern?

Vi beslöt iaf eftersom bilen gick igenom besiktningen, visserligen med ombesiktning på ett par saker men ändå tillåten att köra att åka på en dagskryss. Martinez spelade och eftersom dom spelade på 4an i Malung och den kvällen vi var där var det svinkallt så blev det inte så mkt Martinez då. Vi höll oss på innebanorna, fick också veta att dom ska spela på 2an nästa år.

[Bild]

Så härligt att höra dom igen och ingen slår ju Sandra i sång, den saken är klar. Så jag kunde verkligen få vila armen igår och vi träffade på lite trevliga bekanta. Drack med vä hand, lite ovanligt men det gick.

[Bild]

Åt den här mackan med både nån röra på kött o räkor i botten, 4 tjocka rostbiffsskivor och massor av räkor. Var inte jag som handlade :-) fick i mig ca hälften av påläggen minus en köttskiva jag gav till L. Brödet skippade jag från början.
Men så skönt att bara få sitta där igår och inte behöva bekymra sig om mat o annat hemma.

Efter kryssningen åkte vi in och handlade på Flygfyren, det småregnade lite då vi for från båten. Kom några stänk på vindrutan på hemvägen med, men inga mängder.

När vi åkte av motorvägen såg vi att det var väldigt mkt folk på pendlarparkeringen., den brukar ju verkligen vara öde så dags annars. Men massor av bilar och om det var mopeder eller motorcyklar vet jag inte men ett helt gäng med sånna med. När vi åkte under motorvägen såg vi att det var stopp framåt p.g.a en olycka, så vi vände och åkte över Viksta hem.

Sen läste jag om olyckan på 24 och av kommentarerna att döma var det en polisjakt inblandad. Förmodligen hade dom kört ett av sina race, nån ringde polisen och dom försökte komma undan. Lånade 2 bilder från utryckning Uppsalas insta, på den ena ser man ju att det varit en mc iaf.

[Bild]

[Bild]

Det är väl det här vi väntat på att det förr eller senare skulle hända en olycka vid dessa vansinneskörningar. Ingen har kunnat höras av polis ännu. Bara hoppas dom överlever.

Lite otäckt avslut på dagen.

Av Neta - 7 september 2017 23:52

Det finns folk som tar på sin uppgift att alltid tillrättavisa andra. Ikväll fick jag totalt frispel på en grupp på facebook.
Jag är ju en Diabetes 2, lyckades på en sommar få ner mitt höga blodsocker till normal nivå och där är jag ännu. Blev vägledd av en helt underbar diabetessköterska.
Jag vet att man ska vara försiktig med kolhydrater men man behöver inte bli fanatiker. Försöker undvika dom värsta fällorna men ibland orkar man bara inte stå emot och då gör jag som min sköterska lärt mig. Tillfällena blir då mer och mer sällan. Jag har gått ner i vikt och jag mår bättre. Jag tycker det funkar och jag har gärna delat med mig recept och liknande jag hittat. Mina värden visar ju det med.

Idag hittade jag ett recept på en äppelpannkaka helt utan socker och vitt mjöl. Det var iofs havregryn i men jag har lärt mig att det är ok i små mängder. Därför delade jag receptet i D2- gruppen på fejjan.
Men genast var det en som kritiserade, det var alldeles för mkt kolhydrater. Följt av nån till. Jag förklarade då att det var väldigt mättsamt och att man åt högst 2 av den anledningen. Samt att man använde kanske 2 msk smet till varje pannkaka. Det blev kanske 15 st av en sats och mängden havregryn var 150 g så man får inte i sig mkt. Fruktsocker blev också bara en mindre mängd då man rev i 2 äpplen totalt. I övrigt var det 2 dl mjölk och 2 ägg + nån tsk vardera av bakpulver och kanel. Stekte i kokosolja. Helt ok även för oss alltså.
Och ändå, dessa besserwissrar. Nu orkade jag inte längre utan gick ur gruppen, tog bort receptet först. Finns på min tidslinje dock.

Men dessa självutnämda experter, vad gör en till en sån person? Jag kan strida när jag vet att jag har rätt men jag tolererar inga påhopp och framförallt inga oriktiga uppgifter. Men känner mer och mer att jag börjar bli klar på facebook. Det är inte kul längre.

Sus är nu klar för besiktning kl 8 i morgon bitti och då vill jag att ni alla håller tummarna. Det enda han inte fått ordning på är nån backlampa i övrigt är bilen helt genomgången och tillfixad. Rostskyddsbehandlad precis överallt där det går och rostiga muttrar ochså är utbytta. Nytvättad in och utvändigt och skiner som sola.
Saaben ska köras till Ls bror i Malmköping och fixas för att sen ställas av till fröken behagar ta sitt körkort. Sen får hon bestämma om hon vill ha bilen eller inte men då får hon också ställa på den och stå för allt själv.

Av Neta - 6 september 2017 23:56

Minns ni den låten med Flamingokvintetten? Första gången jag hörde den låten var när dom spelade den på Oxhälja i Filipstad då jag bodde där 69 - 70 nån gång. Dom spelar den faktiskt än.

Idag ramlade det in en summa pengar på mitt konto, fick känna mig rik nån timme iaf innan dom var förbrukade i bilar m.m Thats life! Nåja hälften är kvar faktiskt. Å precis nu kom jag på att jag har en swisch jag borde skicka. En födelsedag vi bara inte hann med.
Fixat!

Igår provsatt jag i Forden, den är ju lite rymligare då. :-) framförallt för den som sitter i bak. Elle provsatt idag och blev rätt glad åt utrymmet och att dörren går att öppna helt. Det gör inte Saabens. Idag är hon, ja hon heter Sus, försäkrad och påreggad och har dessutom 4 spritt nya sommardäck. I morgon ska hon göras ren både invändigt och utvändigt och få nya torkarblad. Några glödlampor ska i med. Lite hårdare säten än Saabens men det vänjer man sig väl med. L fällde baksätet o himlars vilket utrymme det blev, där kan man sova utan problem om det skulle bli så. Går som en klocka! Besiktning på fred och sen har vi förhoppningsvis en bil igen. Peppar peppar, ta i trä.

Mådde inte 100 i morse så ställde in en planerad tripp ner till sjön med fika o allt med E o en till. Glad över det sen när solen inte visade sig förrän vi skulle varit hemma igen. Grått o kulet på dan men E kom eftersom jag var lite hängig.
Marianne kom och fikade en snabbis och fick sin flaskorm jag köpt i Ullared. Inte gjort just nånting idag. Fixat lite vid datan, och suttit och pratat med E. Hon o L fixade maten. På dan micrade vi nåt färdigt.

L var ner till skroten, hittade fräscha orginalmattor till både fram och bak. En skyltbelysning och nån annan extralampa som var trasig på Sus. Var nåt mer jag inte minns nu, men han betalade en hundring för rubbet. Han får nog snart åka ner med lite fikabröd till grabbarna där. Dom låter ju han gå där och leta, märker väl att han kan och inte sabbar nåt.

Ser att det är fullmåne ute nu. Undrar om det blir sovpausar i natt. Ska iaf ge boken några sidor nu.
;-)





Av Neta - 5 september 2017 23:17

Läste just ett inlägg om alkohol på fejjan. En kille som kommit till en väldigt bra insikt.

Fick mig ju att minnas hur alkoholen föstört vår familj. Jag är ju uppväxt med en pappa som hade problem med den. En gång sa han till mig att det var mitt fel, att han inte fått det liv han velat. Han blev ju tvungen att gifta sig. Jag tror ju mer att felet var att han var lite tung i gumpen ;-D Men det gjorde ont att höra dom orden.

Ok att jag var en strulig unge som hellre var hos mormor o farmor än hemma. Gjorde väl en tonårsrevolt och flyttade hemifrån så fort det gick. Hade mina fyllor jag med men inte många ggr.

En period när J var riktigt liten var jag helt vit, men när jag sen fick kompisar som kunde dricka utan att spåra ur som han gjorde blev jag som trygg i att jag också kunde dricka. Jag blev inte som han.

Jag gav upp på pappa när J var 6 år, den julaftonen skulle vi dit hela barnaskaran på jullunch, något hans dåvarande fru fick sköta själv för p låg stupfull i sovrummet. Jag ville inte att J skulle uppleva det jag gjort så jag gick därifrån så fort jag kunde utan att vara oartig mot frun. Sen sågs vi bara sporadiskt. Aldrig hos honom eller mig. Han köpte julklappar och födelsedagspresenter till syrrans barn men aldrig till mina, inte ens till J. Tjejerna har han träffat en gång på brorsans urnsättning. Då hade vi precis opererat E för hennes hjärntumör.

Jag har inte saknat honom, men så klart saknat en pappa och en morfar till mina barn. Jag såg ju runt omkring mig hur det kunde vara. Rune blev så klart en standin när mamma och han träffades och han har nog betett sig mer som pappa mot mig än min egen gjort under hela mitt liv. Men det blev ju konstigt när man hade en annan som levde också.

Länge fungerade han också socialt och klarade av att jobba. Var dock en helt annan hemma, mamma stod ut länge, för länge, men till slut gick det inte längre. Det var i den vevan han spårade ur totalt.
Jag kunde gå på Baldis och dansa och han var där, alltid dyngrak. Behandlade varann som luft. Inte många av mina vänner visste vem han var. Tur det för då hade jag fått skämmas många ggr. Det gjorde jag ju ändå men höll det alltid för mig själv.

Det var en lättnad för mig när han dog, jag sörjde inte alls! Syrran som ju var yngst av oss drog ett tungt lass tillsammans med hans frus dotter. Den frun stack också men dom skilde sig alldrig. Varför vet nog bara dom. Jag hjälpte till lite jag med men mest med administrativa saker. Ringa samtal och så. Mest under en period då den frun betedde sig underligt.

Alkohol kan förstöra så mycket, att det ska vara en sjukdom köper jag inte! Det är inte det minsta synd om en missbrukare ingen har väl tvingat dom att börja?

Med åren har jag börjat dricka mer sällan. I goda vänners lag, javisst och det händer också att L och jag tar ett glas vin till maten men det stannar oftast där. Jag övergår gärna till vanligt vatten även då vi har gäster, kan bli 2-3 glas vin innan men ytterst sällan, oftast bara 1. Ju äldre jag blir ju mindre dricker jag. Starksprit har jag inte druckit på väldigt länge och en öl kan jag dricka nån gång. Vi har aldrig haft alkohol på jul, inte ens i glöggen. Blossas alkoholfria är ju ändå godast ;-)
L har inte heller varit så mkt för öl o vin tack o lov. I hans familj dracks det inte mkt heller.

Kanske anses jag/vi som torra och tråkiga, när vi stod säsong på en camping var vi nog dom enda som inte drog upp en öl det första vi gjorde då vi kom ut. :-D vi sparde tills vi grillade på kvällen om vi drack nåt.
Åker vi båt däremot så tar vi vin till maten och vi kan dricka nåt gott senare. Oftast en kaffedrink. Men då är det ett speciellt tillfälle. Fest liksom.
Tror vi överfört en human syn på alkohol till tjejerna också. J däremot är nog mer öppen och en öltyp. Inget missbruk på något sätt dock. E dricker inte alls och C dricker med sina kompisar men med måtta.

Oj det här blev långt! Men det var mina erfarenheter.

Av Neta - 4 september 2017 23:11

Vaknade tidigt, trodde kl var mitt i natten för det var så mörkt men hon var iaf strax före 7, sen somna jag om till 9.30 Va tvungen att tända lampor idag så grått, kom lite regn med men inte så himla mkt.
Gått igenom gamla tidningar, behöver rensas på den fronten med.

Gjorde i ordning lyktan jag köpte m lite guldsand. Blev bra där på bänken, tände den nu ikväll.

Skrivit lite med C på messenger, hon vill gärna ha kontakt varje dag. Börjar väl bli lite vardag därborta med.

Hade gått bra för E idag med men hon var nog trött. Vi bestämde idag att vi ska fortsätta laga mat ihop på helgen då det funkar. Bra både för henne och oss och lite roligare än att bara göra åt sig själv för henne.

L har bestämt sig för att laga Saabeländet, ska hjälpa en kompis först, då får han väl lite betalt där o kan köpa det han behöver. Vad jag tycker vet ni redan.....

Börjat blåsa lite ikväll men inte hört nåt regn. Ska bli skitväder nu några dar om man får tro väderappen. Blev liksom höst direkt. Kanske blir tidig isättning av vinterfönstren på altan i år. Brukar kännas skönt när det är gjort och blir lite ljusare när markiserna tas ner. Blommorna klarar sig från lite frost också då det blir lite växthuseffekt. Måste lösa förvaringen av nya soffans dynor och kuddar med, inte helt lätt ska ju vara säkert för ev möss. Sett spår av sånna i garaget i våras men dom bor inte där iaf och inte uppe i bodelen heller tack och lov. Vitlöken hjälper!

Nu ska jag gå och städa min medicinlåda, måste beställa nytt och behöver ha lite koll på vad jag har kvar av det andra. Sen blir det boken och kudden.

Av Neta - 3 september 2017 19:45

Inte gjort så många knop sen vi kom hem, vi hade lite matlagningsdag igår, inte mkt jag klarar nu, axeln behöver ta igen sig efter alla rörelser jag egentligen inte kan göra, men E o L klarar ju så mkt mer. E blev därför kvar till idag. Blev ju mörkt innan dom var klara. Inte kul att scootra hem då. Men blev iaf nån matlåda till henne med. Hon börjar sitt ideella måndagsjobb i morgon.

Som ni kanske sett har C nu wifi och kan själv skriva både på messenger och facebook, lägga ut bilder m.m Så nu kommer jag inte skriva så mkt mer om henne. Uppkopplingen kanske inte är så stabil men den finns ju iaf.

Pratade lite med våra kompisar i O-hamn igår. Vi har inte setts på över ett år, har inte passat och dom förbereder ju ett nytt boende i Lessebo. Haft mkt med det som nu fungerar som fritidshus tills han går i pension, då planerar hon också att gå ett år tidigare. Sen ska dom sälja sin 10-rumsvilla på gräddhyllan i O-hamn med havsutsikt och hela köret och leva på dom pengarna. Spela golf, åka husbil och bara ha det bra. Kommer hit snart så vi får umgås lite en helg iaf.
Lite sugen att göra så vi med, men då blir det lägenhet i stan, utan snöskottning och gräsklippning.





Hösten börjar komma, märks på kvällskyla, mörker och gula löv. Snart ser vi bra mkt mer av sjön.

Måste visa min roliga potatis jag fick igår, ser ut som Hoburgsgubben. :-D

Den här skapelsen då! Så läcker, från nån trädgårdsdag på västkusten.

Nu ka jag kolla på Saltön, tog en paus i skrivandet och plockat in lite rent i garderoberna och får så himla ont. Behöver sitta still en stund. Hoppas det är nåt mer sebart, annars får det bli boken. :-)

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards