Mina ord och tankar

Alla inlägg under oktober 2017

Av Neta - 24 oktober 2017 02:13

Varit lite bättre idag. Verkar som det kom av sig lite. Lugn dag annars, kom hit en tjej från äldrekontoret och pratade om träffpunkter och äldreboenden. Fick lite broschyrer. Inget kändes dock aktuellt för oss än.

Idag brgravdes den lilla 1 1/2- åringen inne i stan, hen som dog under vilan på förskolan. Det hände ju härute på ett av våra. Så tragiskt.

Sonen hörde av sig och tänker fira morsan på onsd, tydligen fanns det en lucka. Glad åt det så klart, vi ses inte så ofta.

Har kollat på sushitårtor idag, ända sen jag såg det första gången har jag velat göra en. Tänker ta hit Elle att göra riset hon är så himla bra på att få riset med lagom vinägersmak. På köpesushi tycker jag det knappt smakar nåt alls ibland. Riset är ju själva tårtbottnarna.
Sen gör ju vi fegissushi eller pensionärssushi ( stryk det som inte önskas) ;-D utan wasabi och med rökt eller gravad lax och skaldjur. Pepparrotsvisp ist för det gröna starka. Fyller dock med avocado ist för att lägga nori emellan och sen fyllning på det. dekorerar med norirullar m.m Ska bli så kul att göra den. Ska fota alla moment och göra ett inlägg i matbloggen.
L stackarn får vi väl koka korv eller nåt till. Han vägrar sushi. Och nån annan tårta till kaffet lär vi ju ha. Den köper jag dock.

I morrn (eller idag) ska jag in och kolla mitt blodsocker. Ska bli spännande och se hur det ligger. Träffa en sköterska, L missar sitt gubbdagis, stackarn. Ska in m Lotten sen på em och handla allt jag behöver.

Nu sovdags!



Av Neta - 22 oktober 2017 22:33

Har nåt skit i kroppen, smittad av nån på båten eller Elle. Less på allt som bara havererar här hemma och som jag inte kan göra nåt åt. Less på att vara beroende. Less på att måsta säga till om eller be om det mesta som ska göras. Inget händer av sig själv. Finns inga rutiner längre.
Pratade på riktigt med C igår, första gången jag hört att hon längtat hem efter oss. Hon var ledsen och då blir ju jag ledsen med. Vi skriver ju på Whats up varje dag men det blir ändå annorlunda att se varann. Men halva ord försvinner och det tar lång tid innan vi hör. Fler sek fördröjning. Seeegt är det.

Igår var nog hon xa låg med, hettan som varit tar nog på henne. Men hon tyckte det var mysigt att se L, han har nog pratat m henne på datorn med men är ju inte så mkt uppkopplad. Just nu bränner han skivor att ha i bilen, glad åt att kunna ha det igen.

Vi hade planerat Gävle idag men vaknade snorig, ont i halsen och är så trött. Besviken så klart då det var Sannex. Men kanske lika bra. Hade väl förmodligen blivit ännu sämre då. Mkt kan man fixa med spray o alvedon men efterdyningarna kommer ändå.

Inte ens orkat laga mat, L fick skala och skära morot, lök o potatis sen slängde vi det ovanpå skinksteken i lergrytan. Åt m buljongen, orkade inte ens göra sås.

Gott blev det iaf och äta bör man ju. Blev nog 2 måltider till med. Lunch blev 1 1/2 avocado och en satsumas.

Som tur var va bloggens matsedel i stort sett klar, nästan bara att lägga ut. Betalade Cs räkningar så nu är det gjort med. Önskar jag kunde ge henna lite extra nu när hon ska till Viktoriafallen. Men okt går jämt upp beroende på vad vi gör så klart. Vi fyller ju båda nu så blir ju lite extra även om vi inte ger varann presenter längre. Men vi brukar göra nåt ist eller gå ut o äta.

Ser inte fram mot att fylla år i år, C borta o mamma o R åker inte färdtjänst hit, dels blir det stressigt då dom bara kan va borta ett par timmar. Sen kostar det ju 300. Hjälper inte att hämta dom heller då R inte kan sitta i en vanlig bil och det blir ju lika stressigt. Vet att dom åker till Ikea o fikar ibland för att komma hemifrån. Dom har ju nära dit. Vi kanske skulle ses där. Har ju lite plastbackar jag tänkt köpa till städskåpet.
J kommer kanske om han inte jobbar men jag har inte hört nåt. Han kan ju också komma till Ikea isf. Jag får väl bjuda gänget på kaffe o tårta a 10 kr eller va det kostar där ;-D

E kommer väl hem, men folk jobbar ju. Kommer dom så blir det väl isf i helgen. Hoppas jag är piggare då. E o jag ska iaf göra en sushitårta. Nån annan tårta blir det nog inte förrän det kommer nån isf.

Nej man kanske skulle gå och ta hand om sig lite, koka lite ingefärsmedecin och spraya lilla näsan. Krypa ner och försöka sova bort skiten i kroppen.

Vi hörs!









Av Neta - 22 oktober 2017 00:19

Ja vad ska man tro på? Vad är rykten och efterhandskonstruktioner?
Försvarar så klart inte hans grisiga beteenden men tycker det ökar så lavinartat. Förstår ju att det är allvarligt annars skulle ju inte TV4 lägga ner ett av sina populäraste program.

Läste en tänkvärd sak på Twitter, dom här cheferna som tydligen försökt tysta ner det här gm att ge folk mer lön. Vad har dom för ansvar om det fortgått efter det? Får dom ha sina tjänster kvar?

Skyldig är han ju eftersom han själv medger det i pressen, men man kan ju heller inte ta ifrån honom att han är en av dom bästa programledarna vi har. Många högdjur på högt uppsatta tjänster jobbar kvar efter en sån här grej men får genomgå behandling och övervakas nog en del. Kan det bli så här?

Nu försvinner Pekka Heino och Rikard Olsson från Svt och ev då Timell från 4an. Dom lämnar hål efter sig. Skitduktiga i sina yrken alla tre.
Sen såg jag nåt om Krone?r också. Vilken epedemi. Varför upptäcks det här nu? Är det tack vare #me too?

Hur reagerar man som partner och familj? Ser hur hårt ansatt Anders Timell är på sociala medier men han håller tyst. Är som vanligt.

Äntligen hemma försvinner, men varför då? Ta tillbaka Björn! Med dagens teknik kan väl inte det vara så svårt att klippa in honom med Timells grejer. Han är ju bättre snickare iaf.

Ja det klarnar väl så småningom, men hur många huvuden rullar innan detta är klart? Hur många av de gamla välkända programledarna försvinner?

Av Neta - 21 oktober 2017 17:10

Jag är hopplös när jag måste vakna tidigt nu för tiden. Behöver inte vara nåt jag är nervös över men bara känslan att jag måste vakna gör att jag sover dåligt eller inte alls.
Nu skulle jag bara in och lämna sockerprover. Är inte stickrädd och gjort det många ggr nu.

Slumrade väl till men vaknade flera ggr

Var som en vit vägg utanför fönstret, nästan lite spöklikt.

Utsövd var det minsta jag var, seg på morgonen och frusen som 17. L varsnäll och fixade en macka och bryggde kaffe och tog med i min Take away- mugg. Var ju fastande. Själv greppade jag en satsumas o kallt vatten.
Lång väntan på Ekeby, många personal sjuka och många patienter. Personalen som så småningom tog in mig fick börja med att djupandas innan hon kunde sticka mig. Ett rör, och på det hade jag väntat över en timme. Törstig och hungrig.
Ute i bilen visste jag inte hur fort jag skulle få i mig nåt. Varmt kaffe och en dubbelmacka med ost har sällan varit så gott. L o E hade oxå med sig fika och jag hade hälften kvar så vi åkte till Lidl o köpte varma äppelpajer. 11-kaffe som L säger, oftast är det långt efter 11 men nu var hon före.

Sen rullade vi mot Norrtälje, planen var att strosa på stan och äta lunch där. Ingen var dock hungrig så vi skippade lunch. Åkte ut till Solberga och tittade på nya området vid Norrtäljeviken. I en lägenhet där skulle jag kunna bo, stora inglasade balkonger i flervåningshus. Däremot skitfula radhus. Som lådor. Åkte även ut och kikade på Kärleksudden, så fint därute fina gamla hus med mycket snickarglädje varvat med moderna hus. Det senare är inte min stil kan jag säga.

Sen ut till Kapellskär

P-H spelade på båten. Den här gången började dansen som vanligt d.v.s 15.30 Björn var vid scenen och kom och pratade en stund. Nu var vi hungriga så det första vi köpte ombord var mat

Bakpotatis med skagenröra, en fl bubbelvatten och ett glas vin. Potatisen var ingen höjdare men röran jättegod, dom är duktiga på det där. Som tur var hade dom gröpt ur potatisen så det var typ 1 cm kvar, sen röra för resten. Orkade inte ens all den. Snåla på portionerna är dom då inte där.
Medans vi åt kom Pelle och pratade. Sen var det dagsför dom att jobba.

Trevlig em och bra musik. Jag blev bara sååå trött mot slutet, satt och kunde liksom inte hejda gäspningar. Höll på riktigt på att somna ett par ggr med.

Sista låten. Suddig, fråga inte varför :-D

L o E var till taxfree och vi handlade lite vin o godis innan det var slut. Fram och sa tack o hej, vi köpte en skiva och den gick hela hemvägen, kul slut på den Björn! ;-)

Halvsov hela hemvägen, vi stannade vid Citygross och köpte fågelmat och fryst färdigmat till L o mig, E pep in på Chop chop och handlade till sig.


Jag åt fisk m mandel, en av dom jag gillar.

Kollade på Doobidoo när vi åt och pratade lite med C på Whats up. Sen var jag nästan medvetslös.
Sov till 7.30 då jag måste upp på toa, sen var jag hur pigg som helst. Låg och läste lite en stund men somnade om och sov till 11.30 :-D inte klokt ju, L försökte väcka mig vid 11 men det gick dåligt. Minns det inte ens.

Mi fyller år idag, hade en tanke på att åka dit men dom hade börjat med räkmacka och skumpa till frukost och drog till Sthlm och hotellövernattning. Då kom dom från Malta förrigår. Men dom var där med barn o barnbarn så det kanske är skönt att dra iväg en sväng själva efter det. Nästa år fyller dom 60 med ca 2 månadesr mellanrum, undrar vad dom gör då. :-)

Nu ska E o jag göra ett storkok på kinagryta och dela på. Orkar vi ska vi göra en till av nån annan typ. Ska kolla plats i frysen först. Ikväll börjar Så mkt bättre, så lörd blir ju riktiga TV-kvällar framöver med Moreus också. Får kolla M efteråt.







Den här kom med posten igår, i ett vanligt kuvert från kina, nåt jag beställt från Wish. Så totalt deformerad.

Nu ska jag gosa med kaninen en stund hon har stått och tittat på mig länge, då brukar hon vilja bli klappad.

Tror hon käkat på nåt smuligt.... dammsugare fram.

Hörs igen!

Av Neta - 19 oktober 2017 23:56

Efter ytterligare en fin och solig dag som föregicks av en frostnatt är det nu vid 23.30 minus 1 gr. Är det nu vi ska emigrera?
Fick en bild av C i morse

Fotad genom bilrutan på väg till Bulawayo. Är det dit jag ska flytta kanske? Nej skulle aldrig klara den värmen, knappt hon gör det. Fick ett pust o stånkmeddelande nyss. Tydligen extremt varmt även idag. Svårt att sova tydligen.

Det är annars otroligt fint ute nu, finast just nu är nog asparna som kan ha hela färgskalan av grönt, gult, orange o rött.

När solen lyser är det oslagbart. Men nu står det val kalt snart och det ryktas ju om snö på vissa ställen nästa vecka.

Betalt räkningarna ikväll, skönt att det är gjort. Oktober är vår värsta månad tror jag, flera årsavgifter och annat elände. Blev lite kvar iaf och handlat har jag ju gjort. Ska köpa fågelfrö m.m i morgon, för nu är det dags. Lyfte in lite växter ikväll som ska övervintra inne, men en hel del är kvar ute. Totalt igenstängt på altanen nu så dit når ingen frost riktigt än.
Värmen inne är igång med, det värsta är att det tar ett tag innan man vänjer sig, blir så torr luft med bara el. Vi hugger ju ingen ved längre.

Ska upp tidigt i morgon och in för provtagning, varit fastande sen 22. Så ska krypa ner under fällen. Kom på att det börjar bli dags för byte av täcke i sängen med. Tjockare och tyngre att krypa in under.

Sov gott ni som inte gör det redan.

Av Neta - 19 oktober 2017 00:16

Ja ni har säkert sett de frågetecken som dyker upp i min text på de mest underliga ställen. Försöker jag skriva ett ord inom cituationstecken, göra en accent eller använda mig av appels smileys så blir det frågetecken ist. Så retfullt. Försöker undvika det men ibland glömmer man sig.

Kollade de andra färgerna på klänningen i morse och hittade en mörkare röd med svarta prickar i olika strl. Fanns i min strl men var slut då jag kom till kassan. Tyyyypiskt! Finns på Bonprix.
Bestämde mig till slut för att behålla denna då den är så himla skön. Silkig trikåstretch. Sen så bra modell till mig, slät mage och lagda veck på sidorna på fram o bakstycket gör att kjolen faller snyggt. Beställde även en svart. Kan ju ha det nu när jag inte är så mörkhårig längre ;-) och en svart klänning kan man alltid piffa till med halsband eller sjal tänkte jag. Kommer nog att ta av ärmarna till 3/4 på båda tror jag. Den blommiga blir nog hemmaklänning, den svarta kan få följa med på baluns. ;-)

Vaknade till molnfri himmel och sol idag. Bestämde oss för att åka ut på en tur. Hämtade E och for norrut



Här tyckte facebook att jag var i Norge men jag är dtrax norr om Månkarbo på väg 600.

Hamnade i Tierp och njöt utomhus i solen först. Åkte upp och gjorde en snabbkoll på Kretsloppet, E hittade lite saker från Gabriel keramik och jag köpte 2 ljusmanchetter för den enorma summan av 2 kr st.

Ja dom hade tagit fram julsakerna. Har dom här i ett antal redan men några börjar bli fula då dom varit med några år. Bra att kunna byta ut dom som är värst.

Solen värmde så himla skönt då vi kom ut igen. Gick till Lidl och storhandlade. Dom har italiensk vecka och har mkt gott bl.a min favvoglass, citronglass. Vi köpte deras ansjovis, deras matjes i samma märke har ju fått så bra i test så ville prova den med och det gjordes ikväll.

Den var verkligen hur fin som helst, i klass med hummeransjovisen faktiskt. Men nästan 10 kr billigare. Minns inte vad märket heter nu men det är deras egen i mörkblå burk. Tur jag köpte 2.
Gillar ju Enebackens varor så köpte en dubbelförpackning med falu, deras fr köttbullar, Solhagens chicky bits som är helt kött, lite olika stekfisk och schnitzlar. Dom hade italiensk olivmortadella, en massa grissini, bruschetta, snacks, ostknyten och ostar. Handlade för över 700 men då var det ju mkt mat, några fl juice, frukt, 24 ägg, avocadonät och säkert nåt mer med. Ja glass så,klart, flera burkar då det bara är 2 dl. Behöver nog inte handla mer än färskt på några veckor.

Jag är stolt över mig själv också, första gången jag körde rullstolen själv en hel handling. Den här nya lätta rullen underlättar verkligen. Nu kunde L gå med kundvagn ist för släpvagn och mig han brukar ha annars. Känner lite träningsvärk, få se hur det känns i morgon. Det här är ju skitbra träning för mig med.

Hem genom det soliga uppländska landskapet igen. E var med in en liten sväng. När hon åkte gjorde vi ansjovismackorna. Hade ätit sen lunch så det räckte. E ville äta hemma.

Måste beröra det här med #metoo Jag är lite chockad över hur många som blivit utsatta som barn eller tonåringar. Inser vilken tur man haft som sluppit. Nån äckelgubbe på nån krog man kunnat lämna på dansgolvet bara. Samtidigt stolt över alla som vågar berätta, det är ju precis det som behövs. Lite oro som mamma, hoppas ingen varit på dom.

Har tydligen varit en olycka på vägen mot badet här ikväll, inte förvånad. Liten krokig väg som det gärna körs fort på. 2 skadade till sjh. Hoppas det inte är nåt allvarligt.

Nu börjar det bli dags för sängen igen. Hörs igen!

Av Neta - 18 oktober 2017 01:26

I nån sorts halvdvala i morse hörde jag nåt muller. Flera gånger. Hörde att L var uppe, tanken kom på åska men i oktober? Och han reagerade inte, vi stänger alltid av bredbandet vid åska annars. Jag märkte inte av några blixtar heller. Konstigt ljus tyckte jag med, funderade på om det var nån sprängning och om det tagit eld. Men ingen utryckning.

Vände på mig och somnade om ända till 9.30-tiden Märkte ju att det var grått o mörkt på himlen. Blev lite besviken, skulle ju fixa ute idag.
Tog mig iaf upp och fixade frukost, fick tända lamporna. Pratade både med C o E, E skulle komma med L som var på F16, sen skulle han ner till mamma med en pellis jag hade 2 av. Han måste ju så klart fika med dom så dom kom hem sent men då med köpebullar till fikat. Mums!

Slökollade på datorn, handlade från Wish. Lite saker för dåliga handleder. Kostar flera hundra på Varsam, men jag hittade både gratissaker och nåt för en 50-lapp. Man kan ju undra om dom vet vad dom säljer.

Efter lunch så började vi sortera glasburkar, man behöver ju inte spara alla gurkburkar. Nu sparade jag bara lite kantiga burkar vi köpt senap i o några andra lite finare. Brukar ju ge bort lite egengjort ibland. Det jag behöll fick plats i en plastback modell mindre ist för två st.
När vi ändå höll på tog vi brödkorgar m.m också, sånt man får med grejer i till jul o så. Slängde säkert 10 st. Behöll bara dom finaste har några hemslöjdskorgar i svepteknik, sen några handflätade från Våmhus och nån med dubbla handtag man kan ha som brickkorg om vi bara är två som ska fika. Nån julig och nån påskigt grön i syntet med. Bytte brödkorg med.
Så skönt att rensa.

Vi har tömt altantrappen från krukor och idag satt L dit en lykta vi har en elslinga i. En 5-kantig modell större där jag målat lamporna i slingan med gul glasfärg. Nu när det är mörka kvällar är det mysigt att ha nåt som lyser där. Vi tänder ju vissa slingor till Alla Helgona redan, spar dom juliga till advent men har en på bågen över grindhålet t.ex vi tänder tidigare och en på baksidan. Är så himla svart annars.
Solcellslamporna orkar ju inte riktigt så här års.


Fick en mössa kag beställt igår med rosa reflexbroderi. Skit i den där skrynkliga kärringen o kolla bara på mössan. Tunn vindskyddad och fleecefodrad. Har svårt att ha stickade mössor, dom kliar men hoppas den här funkar.
Från Dalamössan, köpt via nätet.

Fick en klänning jag beställt idag med, såg vinröd ut på bilden men jag tycker den var mer klarröd. Vet inte om jag ska behålla den. Ska prova i dagsljus. Min modell o skön kvalite? annars.

Elle hade med sig middag till alla tre idag, gjorde blomkålsmos och stekte korv i halvor. Första gången jag åt blomkålsmos men inte den sista. Så gott! Till o med L som brukar rynka på näsan åt nymodigheter tyckte det var gott. Ska be henne gästblogga i matbloggen om det.

Fick ett brev från inkasso idag och höll på få hjärtinfarkt. På gardinerna jag köpt i sept.??? Samtidigt fick jag räkningen från företaget med förfallo nu den sista. Fattade ingenting och det var samma fakturanr. Tänkte att jag börjar med att ringa företaget, hamnade som samtal 100 nånting. Sen kom en telesvarare in och sa att om man fått ett brev från inkasso idag så var det bara att strunta i det, hade blivit nåt fel på datorer på nåt vis och dom bad om ursäkt för det. Så det var bara riva det. Skönt för sån post vill man ju undvika och jag har stenkoll på ekonomin nu, var nog mer slarvig som ung o dum.

Vi tittade på Äntligen hemma nu ikväll, såg hur dom gjorde en fuskbrasa i kaliumcilikat, lovade att den gav värme och jag tänkte att det kanske ärbättre än gasolkaminen på altan, dessutom äkta lågor även om det är gele? som brinner. Vi spånade lite om att ha en sån i mitten, öppen åt båda håll. Vi får ju möblera om lite, men det kan det väl vara värt. Dom gjorde dessutom den med elden på mitten, dom flesta har ju den rätt lågt ner annars. Tål att fundera på.

Nu hör jag att det smattrar på altantaket. Börjar bli natt med och dom har lovat regn. Blåst rätt mkt tidigare ikväll. Låter som en helikoptern är i luften med, hoppas det inte är nån stor olycka eller nåt.

Börjar bli sovdags! Eller det var det nog för länge sen om jag ska vara ärlig ;-) Sov gott alla, det ska iaf jag försöka göra.

Av Neta - 16 oktober 2017 23:56

Var beredd på att vakna till storm och så vaknade jag av solen. Och dessutom så blev det så varmt idag att vi som satt i vinterfönstren var tvungna att ha dörren öppen till utbyggnaden för att kunna sitta på altanen, blev både lunch o fika därute idag. 16 okt, det är ju lite galet. 24 gr därute fast vi hade dörren öppen ut.

Fotade mina blommor idag

Det här är bara ett axplock.

Fick det här av C ska bli så varmt att myndigheterna varnar till o med i Zimbabwe. Hade varit 39 gr idag på dan.

Ja lite småpyssel på altanen blev det idag, men mest njöt jag bara i solen. Så glad åt soffan därute som man kan ligga o sola i. Synd att man inte hade en pool, skulle vart nåt det att ha badat 16 okt. Men vi har inte platsen för en sån och badtunna eller sånt bubbelkar vill jag inte ha. Kan inte tänka mig nåt mer ohygieniskt o så äckligt som att sitta i ett sånt med andra. Urk!

Ska bli varmt ett par dar till så i morgon ska jag torka bänkarna och möblerna därute. Ta upp höstlyktan som ska stå på trappen och lite annat pyssel.

Bokade iaf Rosella på fred, sen får väder o framför allt vind bestämma om vi åker och hoppas vi kan åka till Gävle på sönd. Sannex o Jannez. Såg att Sannex hade gjort nåt samarbete m Läckberg idag. Kul! Hon ska ju vara bra på texter.

Ni ser att jag behöver torka va ;-D

Nu ska jag iaf sova! Godnatt!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards