Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 11 november 2017

Intyg

Av Neta - 11 november 2017 01:06

Jag får ju ev börja träna på ett gym på Ekeby som vårdcentralen har. Men för att kunna det måste jag ha en medhjälpare. Vi har ju bestämt att familjen ska vara familj och inte personal.
Tog upp frågan och den åsikten med kommunen och dom var helt med oss där. Kom hem en tjej därifrån och träffade mig, kollade vad jag hade för hjälpmedel och vilken anpassning vi har i huset. Jag har ju gått över till äldrekontoret nu iom att jag fyllt 65.
Vi gick också igenom mina diagnoser och de fysiska besvär jag har. Utifrån det ansökte jag också om timmar för att få en medhjälpare som åker med på den typen av aktiviteter utöver de sociala timmar jag redan har.
Dom vet alltså om mitt handikapp, vad jag klarar i form av förflyttning och vilken hjälp jag behöver för övrigt samt vad för diagnoser jag har.
Ändå fick jag ett mail igår att dom vill ha ett läkarintyg på det. På det dom var här och tog reda på. Det 2 1/2 v innan beslutet jag har nu går ut. Det kommer då säkerligen att bli ett glapp. Det är nästan en månad sen hon var här på hembesöket, varför inte säga det då?
Retar mig på den oeffektivitet som dom har i den här kommunen.
Ringde Ekeby idag och ska få en telefontid med diabetessköterskan på månd eftersom hon var den som tog upp det och visade mig gymet. Så får vi se hur snabbt vi kan lösa det. Dom var väldigt tillmötesgående där idag iaf men varken diab.sköterskan eller min husläkare var i tjänst.

E är kvar och idag har vi väl haft en mysdag bara, mat att värma till lunch och så gjorde E nån mexikansk röra med räkor ikväll, gjorde skålar av tortilla och grävde fram snäckskålar att servera det i.





Kul när man får använda det fina man har. Samlade den här typen av porslin från Sagaform ett tag, har en del julporslin med. En del har vi rensat ur men det här delade hon och jag på så vi tog 2 snäckskålar och skedgafflar i var. Tänkt som uppläggningsskålar i första hand.

Så fint fixat.

Hon har nu ikväll grävt lite i frysen så i morgon ska vi göra nån gryta eller två, lite långkok på märgpipa och nåt fläskkött.

Kommer ni ihåg smyckena jag köpte för ett tag sen på rea

Beklagade ju då att inte ringen till var på rea också. Men i veckan fick jag 25% rabatt på valfri vara.

Så nu har jag den med. Hittade även ett armband med det blå hjärtat på wish för 9 kr och 10 kr i frakt.

Är kanske inte exakt lika men passar ju bra till ändå. Ska på nån finare tillställning i officersmässen i dec, köpt en ny klänning och en sammetscluch tänkte mig det här till. Trodde den tiden var över men i ke då. Ska bara hitta skor med nu. Man kommer av sig, ett tag var det ju 5-6 ggr per år.

L är kvar hos sin brorsa, tror han ville kolla fotbollen där. Hade däcken och nåt kabelfix kvar med. Sen har han varit lite datadoktor.

Få se om vi vaknar till snö i morgon, risk för blötsnö. Är väl sånt som bara ställer till med besvär men inte blir kvar. För min del kan det få vara vitt ute nu, blir ju så mkt ljusare, så trist och svart på kvällarna nu. Samtidigt har jag fortfarande fina växter som blommar än och rosor som slår ut. Knäppt!

Någon frågade om vår grannflicka. Inte jättebra, har nu flyttat hit till sin mamma på heltid. Innan har hon ju bott varannan vecka hos pappan. Hemma med hjälpmedel och palliativ vård av det mobila sjukteamet. Går bara åt ett håll tyvärr! Får så starka värkmediciner att dom skulle söva en frisk människa. Finns en blogg, men hon orkar inte skriva vissa dar. Därifrån uppgifterna kommer.

U har nog nattsänkningen gått i, känns lite svalare inne. Dags att krypa ner under fällen.
Sov gott!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Fredag 29 mars 04:18

Mr X är här. Han somnade med lampan på och släckte den inte förns 3. Som att försöka sova med en strålkastare rakt in i rummet. Men jag var för trött för att orka väcka honom eller gå ut i vard.rummet och släcka själv. Nu kan jag inte sova. Han k...

Av Neta - Onsdag 27 mars 01:06

Med den här jäkla tröttheten märker jag hur min mobilitet försämras också. I synnerhet direkt på morgonen då jag går jäkligt illa. Ont satan då också. Går dåligt jämt och måste alltid hålla i mig nu. Att bära nåt samtidigt försämrar också balansen om...

Av Neta - Måndag 25 mars 22:39


Kom inte receptet med, blir så trött

Av Neta - Måndag 25 mars 22:37


Jag hade spart Chokladvåfflorna Så,dags nu men iaf. Haha! ...

Av Neta - Måndag 25 mars 19:32

Känns som något är fel. Inatt sov jag dåligt men gick inte upp i morse utan sov till 11. Har som ett tryck över huvud och ögon men det är tydligen vanligt vid extrem trötthet. Ringde vc men dom har ingen tid förns i slutet av maj. Fick prata med en ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7 8 9
10
11 12
13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27 28 29
30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards