Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 3 december 2017

Julskinkan i ugnen

Av Neta - 3 december 2017 00:41

20 ;-)

Fast jag griljerar inte den här, vi äter av den i morgon och kanske några frukostar, resten skivar vi och fryser. Blir kanske några fler frukostar och nån lunch under stöket den här månaden med. Så vi skär av det mesta av svålen och torkar till den en stund i ugnen bara. Griljering blir bara kladd o jox när man fryser.

Har inte gjort så mkt idag, hostan tär även om den börjar gå åt rätt håll. E är här och sover här i natt. Så i morgon tänder vi första ljuset, äter grötfrukost m skinkmacka och gör ett litet julbord på dan sen. Sill, skinka m färsk ananas. Har inte orkat göra köttbullar så jag steker frysta i lite kr,peppar, kanel o kardemumma. Häller kryddorna i smöret innan bullarna åker i. Några duttar av varje krydda bara men det blir gott. Har till o med köpt vörtbröd och det är inte likt mig.
I morrn gör vi också jansson, omelett m stuvad broccoli, egen rödbetssallad, o steker några prinskorvar också. Sen en skumtomtepannacotta. Gjorde en omröstning och den vann över ris a la Malta. Fast det var bara jag som röstade Haha!

Nåt till fikat tar vi nog fram. Sen lite glögg nån gång under dan.

Förr var man ju ute hela den här dan, då det var julskyltning o fyrverkeri. Nu är affärerna öppna som vanligt bara och fyrverkerierna har dom slutat med av miljöskäl.



Tog den här bilden på hallbyrån innan jag lade mig i natt. Den domherreljusstaken med tillhörande ljusstake och krans som sitter på väggen har jag haft i snart 30 år. Köpte första året här.

Fixat i ordning hyacinter idag, tyvärr måste jag ju ha doftfria. Alltid vita eftersom det är snyggast till allt rött.

Dom här stjärnspeglarna kom på plats idag med. Det röda juläpplet hittade jag på wish. Tomteljuset hade jag redan förra året, köpt på Ullared. Det röda från Maxi.

Knut står på bron, lika glad fast han slagit i näsan. Måste försöka få dit en morot på nåt vis, en i plast. Finns det inte lösa näsor i plast till snögubbar? Haha!

Klar att tändas i morrn.

L gick all in ute med idag Haha!

Påskmust går väl bra på advent eller? Haha, den som spar ( eller glömmer bort) den har. Har riktig till i morrn.

Snögubbe till o med på soffkudden.

Den här var god. Finns på bolaget för 49kr, alkoholfri men några droppar Calvados i gjorde inte ont.

Annars har vi kollat på både Moreaus och Så mkt bättre, hörde att Moreaus fortsätter nästa sommar fast det inte blir nån TV-produktion, smart av honom. Varför släppa ett vinnande koncept liksom. Han får nog publik.
Nu ska vi snart ta en skinkmacka o sen gå i säng.
Endera dan kommer förresten en gästblogg av C här. Börjar ju bli lite uppbrott nu. Blir en dyr hemresa med allt hon vill ha hem Haha! Skypade ikväll, hon svettades i linne utomhus och satt bredvid mangoträdet med nästan mogen mango. Hade funderingar på att åka och bada.
Hur farao ska hon klara av att åka hem.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Fredag 29 mars 04:18

Mr X är här. Han somnade med lampan på och släckte den inte förns 3. Som att försöka sova med en strålkastare rakt in i rummet. Men jag var för trött för att orka väcka honom eller gå ut i vard.rummet och släcka själv. Nu kan jag inte sova. Han k...

Av Neta - Onsdag 27 mars 01:06

Med den här jäkla tröttheten märker jag hur min mobilitet försämras också. I synnerhet direkt på morgonen då jag går jäkligt illa. Ont satan då också. Går dåligt jämt och måste alltid hålla i mig nu. Att bära nåt samtidigt försämrar också balansen om...

Av Neta - Måndag 25 mars 22:39


Kom inte receptet med, blir så trött

Av Neta - Måndag 25 mars 22:37


Jag hade spart Chokladvåfflorna Så,dags nu men iaf. Haha! ...

Av Neta - Måndag 25 mars 19:32

Känns som något är fel. Inatt sov jag dåligt men gick inte upp i morse utan sov till 11. Har som ett tryck över huvud och ögon men det är tydligen vanligt vid extrem trötthet. Ringde vc men dom har ingen tid förns i slutet av maj. Fick prata med en ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26 27 28 29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards