Mina ord och tankar

Alla inlägg under december 2017

Av Neta - 13 december 2017 22:54

Köttbullarna är färdiga och jag med Haha! E är så duktig som sitter med kuljärnet och får dom så fina. Jag har plockat upp lite tomtar, fixat lutfisk och sås, och sen har vi kollat över vad vi har hemma till fredagens glöggmys då Mi o Ma kommer. Vi är borta på dan så vi kommer i princip hit samtidigt, men hon sku fixa nåt också. E hittade en brieosthalva i frysen hon tänkte smördegsinbaka. Så hittade vi marmelad på havtorn o blåbär som kan vara gott till.
Jag gör lite rödlöksost i morrn för det vet jag att Ma gillar lika mkt som jag. Nån frågade efter recept, sök i matbloggen, det finns där, även veg julalternativ. Nån frågade om det med. Och God morgonbullar, alltså nattjäst bröd. Flera sorter. Länk här.

Nej jag har inte dammat än.

Så trött nu så jag tänker gå isäng. Sov dåligt i natt och gick upp före 7. Ska bara förbi köket och sno en köttbulle. E håller på och packa dom iburkar.

Imorrn är det en ny dag. Godnatt!

Av Neta - 13 december 2017 10:34

10

Det gäller att njuta av snön idag, finns tydligen risk för regn i morgon. Kul med en vit lucia iaf.

Igår kom Lotten ut och hjälpte mig lite. Satt upp kulor i fönstren och packade upp och klädde granen. Hon var här hela em men vi måste ju fika, äta och prata med. Det sista är vi bra på Haha!

Granen har nog aldrig blivit så noggrannt utvikt och klädd, och hon blev väldigt förtjust i mitt röda glitter som är skruvade smala remsor.

Det syns inte mkt men det får granen att skimra. Köpt på Ikea för en massa år sedan och nåt jag är lite rädd om. Snögubben på bilden är inhandlad på Hemköp för en himla massa år sedan av Elle och blev starten på min förtjusning av snögubbar.

Har ju en ny sladdlös belysning också. Jösses så smidigt!

Elle gjorde en soppgryta av fisk och räkor. Kokade kaffe och värmde glögg så vi kom i stämning.

Va tvungen att fota fågelbusken från köksbordet. Som inbäddad i bomull och rätt nertyngd. Tur att L fyllde på därute dan före. Många besökare i den restaurangen nu.

Lo drog iväg strax före 18 och då slappade vi en stund. Sen mat och TV. Starkt program av Det Sitter I Väggarna igår med förening av 2 systrar i 75-årsåldern som aldrig mötts. Sen finalen i bakprogrammet där min favorit vann. Hon var med i nyhetsmorgon i morse med.

Det sista vi gjorde igår var att göra en deg till Godmorgonbullar som fick jäsa i natt. Jag raglade ut i köket före 7 i morse och gräddade dom.
Vi såg Lucian på 2an och frukosterade på nygräddat bröd med ost och päron o saffransmarmelad, det är ju lucia bara en gång om året Haha!

Mysmorgon!

Nu har L åkt in med Cs nya bankkort till en tjej på kyrkans kansli som åker till Zimbabwe i morgon. Hon behöver det på hemvägen så hon kan handla mat och så. Tar ju ett dygn hem och så här års är det ju bara att räkna med förseningar.
C har precis meddelat att hon rullat 177 köttbullar på morgonen. Dom ska ha en stor avskeds och trädgårdsfest för sina ungdomar ikväll. Skulle bli både köttbullar och kyckling. Potatis, bröd, sallad, lingon och dricka med så klart.

Nu ska jag slappa en stund, sitter fortf i nattlinne. Borde kanske klä,på mig också Haha!
Ha en fin luciadag!

Av Neta - 12 december 2017 01:34

11

Kom äntligen lite snö idag och nu snöar det igen. Jippi! :-)

Jag har packat upp tomtar och julgranssaker idag. Tog sin lilla tid.

Passade samtidigt på att packa ner lite ojuliga saker i jullådorna så är man ju säker på var man har dom iaf. Tömde nån hylla med som jag tänker göra lite julig.

Bytte gran i lyktan och bytte den grå tomtegumman mot en snölykta. Har dock inte hittat nån annan stjärnslinga så den här får duga i år.

Den grå gumman hamnade här ist.

Ja förutom matlagning och kaffekokning är det de här jag gjort idag. Vi kollade på Hjältegalan och sen åkte L och hämtade E.
Lotten kommer och ska hjälpa mig lite i morgon, då vill inte jag att E skulle komma samtidigt som henne ( med L) utan lite före. Hon ville göra lunchen i morgon. Först sa hon att L sku hämta henne innan han åker vid 8 i morgon men då protesterade jag, vill sova till 9 iaf. Så då fick hon sova här. Vilket hon inte hade nåt emot. Och jag får frukostsällskap :-) L har sitt sista gubbdagis för terminen i morrn.

Tänkte Lo ska få hjälpa mig hänga upp lite saker i fönstren i morgon, ev också fixa upp och klä granen. Har ju svårt att både klättra och stå. L har problem med ett ben som viker sig, jättebra nu när det ska skottas snö.

De sista julklapparna kom idag med. Så nu är den biten klar. Skönt med nätbeställningar.

Ev om E orkar ska vi göra julköttbullarna i morgon. Vore ju skönt att ha det gjort. Skulle vilja göra nåt mysigt matbröd till Luciamorgonen med. Ev nåt nattjäst. Men det får jag nog göra själv isf. Hör ju till att kolla på TV på morgonen. Sen är det Luciatåg i kyrkan med alla körerna på kvällen.

Men nu ska jag hoppa i säng, dom andra har redan lagt sig.

Av Neta - 11 december 2017 00:47

12

Dagen har gått i Nobels anda. Haft TVn på hela dan nästan. Lyssnat på föredrag om pristagarna och föresnacket.
E kom på dan, då hade jag slappat en stund o L håller på i Cs rum. Fixar med en sänggavel jag hade förut. Den stod liksom i vägen tyckte han. Blev lite mer trångt så vi får väl se vad hon tycker.

E ville ju göra en nobelmiddag och det blev en 3- rätters.

Chevre på bröd med rostade valnötter och honung. Tomat o löksallad.

Fläskfile och champlnjoner i rödvinssås m timjan. Till det Hasselbackare på morot o potatis och portvinsgele.

Sen hittade hon en glasstårta i frysen som vi åt m lite bär. Inte exakt som hon planerat i bloggen men blev bra ändå.

Så klart tände vi ljusen med.

Korsordet åkte fram efter maten, då var det lite efterspel på Nobel så jag kollade bara med ett öga emellanåt. E åkte hem vid 23, och när Nobel va slut kollade L och jag på reprisen av Cowboykåken.
Nu ska jag försöka ge blommorna lite fukt, dålig på att komma ihåg det. Sen är den här dan över också.

Av Neta - 10 december 2017 01:54

13

Jag borde nog sova nu egentligen men det är så tyst och rofyllt så jag har svårt att få upp rumpan från soffan Haha!
Såg nyss på Fb att det snöar i Haninge, hoppas det kommer hit med.
Har just roat mig med att försöka göra en snölykta av flirtkulor, går så där. Inget mästerverk precis och den är sned och vind.

Vi försöker få till nån form av stämning här, men det går trögt.

Hur glad blir man inte då om man hittar den här i skogen? Svårt att få i belysning om man inte bor väldigt nära bara Haha! Men nån har iaf ansträngt sig för att göra medmänniskor glada. Kul ide?.

Såg en sak till idag

Vi gjorde ju pannacotta på dom förra helgen. Nu måste vi ju så klart trsta dessa med.

Vi hade nog våra i ugnen nån minut för länge kanske. Blev väl platta. Men lite seg marängkänsla. Kan väl göras på allt skumgodis. Chokladdrömmar och gafflade kolakakor m glitter är Es verk.

Såg ni Så Mycket Bättre ikväll? Vi satt här med tårarna rinnande alla 3. Starkt program med många känslor ikväll och låtarna har vi nog inte hört för sista gången. Beundrar sonen att han klarade av att vara där, det hade inte jag gjort så snart efter. Det här är ju inspelat på försommaren, han dog ju bara ett par månader innan. Duetten han gjorde med sin döda pappa på slutet....teknikens under. Jag ryser ännu.



Vi mös med lite ätbart till programmet. Vårrullar, ostchips, räkor m.m

I morgon ska vi äta Nobelmiddag, Es ide?, hon hittade nåt recept m fläskfile? o champinjoner m rödvinssås. Hasselbackare till. Få se om vi gör nån förrätt men Nobelglass blir det iaf. Men vi låter nog långklänningen hänga kvar i garderoben och juvelerna på sin plats Haha!

Nu ska jag nog iaf dra mig mot Fjäderholmarna! Godnatt!

Av Neta - 9 december 2017 01:27

2 v

Först vill jag visa er en bild som Lotten tog igår och skickade till mig idag.

Domkyrkan med Upplandsmuseet i förgrunden. Belysningen på staketet utanför museet är flerfärgad fast i pastell. Så fint! Belysningen i trädet syns knappt. Ni anar vattnet i ån till hö vid kvarnfallet och granen som syns står utanför Saluhallen. Ni anar också ett grönt träd. Himlen blev så häftig på bilden tycker jag.

Elle och jag har bakplanerat idag. Ska göra ett par sorter i morgon. Vi kom på att det ju bara är 2 helger kvar. Hon kom en sväng på em och åkte precis hem.

Fixade laxtacos åt oss nu ikväll. Så kul med formarna jag köpte på wish som vi gör tacoskal i av tortilla.

Idag fick jag min julskål också. Blev så paff när jag öppnade paketet, trodde det skulle vara en liten och hade tänkt den till russin o mandel i jul. Så är det den stora, 1.7 lit. Fick den för jag tog 3 nr av Allt Om Mat. Kollade och den kostar över 700kr. Vågar man använda den? Inte en prisklass jag brukar handla i precis. Haha!

C är på konferans i nån grodstad, ja namnet uttalas tydligen som en groda som kväker.

Vid röda pilen är hon. Dom bor i kyrkan, på filtar på stengolvet och hon har en tjocktröja som kudde. Hon hade sovit bra iaf och det är tydligen en väldigt bra konferans. Många bra föredrag.
Hon börjar få lite separationsångest nu. Hon skrev idag att hon vill hem men samtidigt är ledsen över att det bara är 2 v kvar. Hon har ju fått så otroligt många fina vänner. Men som jag sa till henne, det är ju säkert så att hon kan åka tillbaka. Om inte annat får hon väl spara ihop pengar.

Har varit blåsigt idag och är så fortf. Kl är mitt i natten och helt plötsligt kom en massa trafik utanför. Lite halvstora fordon i nån slags karavan lät det som. Brukar vara nästan ödsligt på vägen så här dags annars. Va ingen saltbil iaf för dom har ju blinkljus.

Nu ska jag iaf ge mig. Har så svårt för att komma i säng. Det här är min tid på natten, tyst och lugnt, ingen lur som ringer o gubben sover. Haha!
Önskar er en fin 2a adventshelg med den här bilden jag stal från nätet nyss.





Av Neta - 8 december 2017 01:09

15 :-)

Idag har jag varit ute själv utan nån familjemedlem för första gången på flera år. Först skulle vi gå lite på stan och sen äta julbord.

Snofsade väl till mig så gott det gick med halsband och julörhängen från Elles kollektion där nedersta pärlan ser ut som en julgranskula i rött och grönt. Kunde ju passa tyckte jag.

L körde in mig och vi hämtade Lotten, så släppte han av oss på stan. Bara att få komma ut så i friska luften var så skönt. Vi gick runt och kollade juldekorationerna, kollade julskyltning, var in på en butik så jag fick köpa små flirtkulor, och bara gick runt. Min kamera är lite knäpp men jag har lånat bilder på en del av det vi såg från google.



Ett av Flustrets torn får alltid en toppluva. Det röda är en pressenning, och jag tror nästan det vita är det också. Men det fyller ju sitt syfte iaf.

Kärlekens träd på Stora torget.

Från torget norrut.

Kul på stolparna i Dragarbrunn

Över Västgötaspången, kulorna är blå men svårt att få till med en mobil

Domkyrkan i pepparkaksform i Gunterskas fönster.

Sen var det dags att ta sig upp till Eklundshof, det är nog det mysigaste stället man kan äta julbord på i den här stan nu tror jag. Annars konkurrerar dom nog med Gamlis om det. Vi fick glögg utanför vid eldar och trots avsaknad av snö så var det julstämning ändå på något vis.

Vi satt vid ett bord för 8 med kollegor till Lo, tyvärr var det lite svårt att prata runt bordet men mysig miljö, fint på borden och förstklassig mat.

Det kalla bordet är min favvo vad gäller julbord.

Fast det gick i lite varmt också Haha!

Kaffe med struva, polkamaräng och en minipannacotta m saffran och hjortron. Blev nästan väl mycket för mig.

Bad Lo hämta en godis av varje, tog nån och la resten i en servett i handväskan Haha! E och L fick sen dela med mig. Dom hämtade oss och vi körde hem Lo.
Hem och kollade på Syrror och Ernst, E följde med in då dom varit på Maxi och blandat varorna i en kasse. Vi tog en fika framför TVn och pratade en stund innan hon åkte hem.

En så mysig em och kväll, synd att jag inte har fler kompisar att göra så här med. Nästan alla har ju slutat höra av sig.

Lo kommer hit och hjälper mig med lite fix i veckan med, lite kvinnlig touch kanske som L inte ser Haha!

Måste visa en bild jag fick av C idag, hennes pastors hund har fått valpar.

Hon blev nog lite kär tror jag.

Nu är dagen strax slut, jag ska bara vika in några nytvättade tights sen krypa ner.

Av Neta - 7 december 2017 00:01

16

Först en bild från i morse, suddig tyvärr men tror ni kan ana den vackra himlen över sjön iaf. Raglade upp utan glasögon kissnödig som 17 så fort skulle det gå Haha!

E hade provtagning i morse, jag vaknade här med en djävulsk värk i hö arm o axel så jag tog min dunderkur och somnade om, till 11. Hade fortf ont, eller ont igen så jag väntade till dom kom hem så E fick fixa min frukost, vågade inte bära nånting utan tog bara en frukt.

Åt min frukost i soffan med sällskap av henne. L kom upp med en pyssellåda med en massa ogjorda saker från Mors julbrev,.m.m. Gamla saker men i där låg 2 änglaspel, ett väldigt arbetat och fint och ett vanligt som jag tror är Js. Tyvärr fattades det en grej, höll på halva em med dom men det roliga var att samma sak fattades på dom. Nu ska vi gå igenom alla lådor och kassar och även kolla i bastun, där vi har julsakerna, om vi kan hitta så vi får ihop ett iaf. Har ett modernt med värmeljus men dom här är ju riktiga. Vet att jag köpte det som är lite finare på Gospelhörnan när C var liten.

Låg mkt annat i den där lådan med, silkespapper, kräppapper, alla mallar vi haft o lite filtsaker och knutna rosetter jag hade i granen när J var liten, då hade jag bara halm, näver och filtsaker, några flirtkulsäpplen och massor av garntomtar. Garntomtsmallen låg där med. Minns ännu, 40 varv på längden och 20 på tvären för små tomtar. Sy ett kryss över kroppen, dra bort mallen, dela på benen om det ska vara en ?han? fäst till fötter och händer. Knyt huvudet och limma på en luva eller huckle. Gjorde några riktigt stora med, en hon och en han men dom lekte dom med så dom är nog slängda nu, blev lite tilltufsade. Vet att jag hade en mall i A4 till dom. Vi gjorde ett förkläde och flätor till ?hon? med. Blir nästan lite sugen på att göra nya.
Mallarna är ung dubbelt så långa som breda, och om du ritar som en flagga på dom, skär du ut fyrkanten där korsen möts och kryssar kroppen där.

Sen kom han upp med den lykta jag tänkt göra mitt lilla landskap i, och det gjorde jag med. Fick dock bara upp en liten gran, vill att den ska vara högre än bilen iaf. Har en silverglittrig. Sen hade det ju varit snyggare med en stjärnslinga med osynlig sladd. Tyckte också att den grå tomteflickan blev på gränsen till för stor. Tar kanske bort henne helt o gör en snölykta ist. Om jag hittar så små flirtkulor eller vad jag nu ska göra den av. Sen tror jag att bilen ska stå åt det andra hållet. Det är en pingvin m tomteluva på is som knappt syns. Men man får ju prova sig fram.

E käkade med oss och drog hem sen. Jag kollade på bonden men har ledsnat lite på dom programmen, det blir ju samma år från år.
Nu börjar det bli sängdags. Ska ju ut på galej i morgon, men mer om det då.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26 27 28 29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards