Mina ord och tankar

Alla inlägg under februari 2018

Av Neta - 2 februari 2018 23:55

Vi hade fått några cm och det blåste så den lätta snön yrde utanför fönstret men inga extremt hårda vindar. Mer som att snön på tak och träd virvlade runt.
Vet inte riktigt vad jag gjort idag, fixat lite här och donat lite där. Flugorna har minskat något men är inte helt borta, trodde jag skulle få grejerna från Antizimex idag men icke.

Fick den här bilden av en kompis idag, den är ju lite kul.

E och jag bestämde oss för att göra en laddning sushi i morgon så hon och L åkte in till Nelins efter de grönsaker vi inte hade plus nori. L köpte en pizza till sig, han gillar inte sushi. Det är kul att göra egen, blir lätt för mkt bara. Men håller sig ju till lunchen dan efter iaf. E är jätteduktig på att få bra smak på riset, ska ju kännas att det är vinäger i.
E hängde med hit, åt lite plockmat, lite friterat och lite skaldjur med oss och kollade både på På spåret och Talang. Sen åkte hon hem och kommer hyfsat tidigt i morgon, tar ju ett par timmar med sushin.

Ja vi är lika knäppa som vi ser ut! Haha!

C är inte helt pigg, hade planer för ikväll men blev hemma. Ville vara pigg till i morgon.
Hon fyller ju 25 snart, så E har bokat en kryss, handikapphytten + en till. Några dar efter dagen hon fyller på men det är en fredag och då har hon andra planer så klart.
När vi bokat såg vi att det var mitt i vårt sportlov men det får väl gå. Hade det däremot varit på 08-lands lov hade vi nog bokat om.
Det är iaf ett band vi känner som spelar så nog ska vi se till att hon blir firad. Det dom spelar med har jag inte hört på evigheter. Blir nog bra! Ska bli kul att åka hela familjen, kanske rent av kosta på oss en 3-rätters. Hon fyller ju bara 25 en gång.

Ska försöka hitta sängen nu, ser att det blåst upp lite men ingen mer snö än iaf.



Av Neta - 1 februari 2018 23:30

Man tror ju inte man ska få in flugor i januari men det var just vad vi fick. Vi har försökt se vad dom kommer ifrån om vi skulle se larver eller ägg men det har vi inte gjort. Buren till kaninen är snudd på steril nu, vi städar och försöker hålla superrent men det verkar som dom trivs ännu bättre då. Vi har gått igenom halm och hösäckar men där finns inga flugor, maten till henne har vi alltid i täta burkar, har inte i blomkrukor heller. Blir galen snart.
Dom ser ut som en minivariant av husflugor, 2-3 mm långa. Håller mest till i taken runt lamporna även fast de inte är tända.

Här på knopparna till fläktlampan i sovrummet. Ringde Anticimex i morse för tänkte att nu står jag inte ut längre.
Då åker dom inte ut på flugor!!!
Hon sa åt mig att göra det vi redan gjort och skulle skicka nåt klisteraktigt att sätta på fönstren, men vid fönstren är dom inte alls. Iofs har vi en glasplafond i taket på ena sidan i vardagsrummet, får klistra en på den. Vi slår ihjäl säkert 20 varje dag, dom är slöa som tur är så lätt att döda dom.

Någon mer som haft det så här? Tips?

Idag var C ner och träffade chefen på sitt gamla jobb härute. Han mutade med en rejält höjd timpenning så nu har hon gått med på att timvikariera. Detvar inte vad hon ville men hon måste ju ha pengar. Hon har också fått nån form av kredit på banken så hon kan avsluta körkortet och äntligen få det. Sen kanske det blir lättare att få jobb också.

Det var lite scary väder här tidig morgon och fm. Ska visst bli en repris i natt. På dan lugnade det ner sig lite iaf men det var tungskottat, L orkar inte garagenedfarten längre så C gick ut och tog den. Men så klart måste han dit och efterpeta lite ändå.

Bad C ta bort Knut från trappan in, då gjorde hon den här på bänken på framsidan ist. Karl -Johan heter han visst Haha!

Fast det finns ju dom som tar sådant här ett steg längre. Stulit från Uppsalagruppen.

Gjorde köttsoppa idag och C gjorde körsbärspaj. Hade en färdig pajdeg i kylen som snart går ut, sen gjorde hon en 1/2 sats smuldeg och strödde på.

Köttet är där också, jag lovar Haha! Kokade först köttet i buljongen från Stångkorvsköttet +vatten och en buljongtärning. Morot, palsternacka, purjo och potatis. Behövde inte krydda ett smack.

Så himla god och hon körde på frysta körsbär från affären som är urkärnade. Så goda, finns nästan alltid i min frys.

Snart klar med min bok, läser nog ut den ikväll, så lämpligt då att Karin Wahlbergs nr 3 i sjukhusserien kom idag.

Ja det var lite för idag!

Av Neta - 1 februari 2018 01:43

Om 28 dagar är det Mars. Då är det iaf en vårmånad.

Mest suttit och läst idag. C har varit på kyrkofullmäktigemöte och vi skjutsade henne dit, plockade upp E på vägen och åkte in till Maxi. Skulle få både semlor och en LEDlampa gratis men semlorna var slut. Nackdelen med att åka in på kvällen. Nu var inte det huvudorsaken till att vi åkte in det var apoteket men ändå. Fick köpa blåbärsbullar ist. Dom har börjat med Dagens bulle, 5kr, livsfarligt! Haha!
Fyllde på frukt, yoghurt och mjölkförrådet också.
Kom hem lagom till Lerin. Fikade. Sen har jag läst en sväng till.

Mitt humör är inte på topp. Tycker inget går min väg nu. Skulle behöva hända något kul! Men eftersom jag inte är på något bra humör så tar jag inget initiativ själv och då händer ju inget heller. Ingen annan tar nåt initiativ heller. Hade tänkt kryss m familjen nästa helg över dan men inte ens den fick jag glädja mig över. Vad hjälper det att planera när folk gör som dom vill iaf sen. Trots att man sagt och fått ok.

Sover på saken och ser om det känns bättre i morgon. Kanske nån ringer och bjuder på middag, föreslår en dagskryss eller så står postkodlotteriet i hallen, drömma är ju tillåtet Haha!
Nu ska surkärringen sova!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards