Mina ord och tankar

Alla inlägg under mars 2018

Av Neta - 21 mars 2018 23:43

Det är skillnad på häftapparater och häftpistoler har jag fått lära mig idag.   

Ska klä om 2 stolar som min morfar gjort och som L lurade på mig fel grundfärg på för några år sen vilket gjorde att jag tvärledsnade. Nu tänker jag dock göra i ordning dom. Har två giftgröna pallar och 2 köksstolar som han också gjort som jag ska måla med, pallarna ska ev bli sängbord. Den ena pallen är uppe i köket den har vi haft under köksbordet i alla år, på den tiden man hade telefonkataloger hade vi dom på den. Sen lätt att ta fram om man blev en extra. Nu ligger kaninen under den när hon är där.

Den här gången ska jag själv handla färg och övriga atteraljer och ta råd i butik ist.

Det här är ju rejäla saker, pallarna är stadiga som attan och det lär ju stolarna vara med. Han var inte möbelsnickare men väldigt händig.


I alla fall hittade jag en häftpistol på C Ohlsson som man kan ha både klammer och spik i och som man kan sätta hop enklare snickerier med också. Kan ju va bra tänker jag. Den hade fått 4½ stjärna av 5 i kundresension och kostade bara strax under 300. Har hållt på klätt om mkt grejer i mitt gamla liv innan L, vi fixade mkt med ramar o tyg på jobbet med, har sett ett tyg med björkar på Åhléns som jag tänkte spänna upp.

Allt det här är ju tänkt sen i mitt nya liv så klart. Ska bli kul att dona lite igen har ju inte fått göra nåt själv här. Någon tog över hela tiden. och den där husfriden ni vet....


Idag har E varit här en stund, vi gjorde nån tonfiskröra som man skulle äta på salladsbädd med tacochips. Ganska god faktiskt och enkel att göra. Rörde hop 1 dl naturell yoghurt med ½ dl majjo och så i med en hackad rödlök och 2 brk tonfisk. salt o peppar så klart. Jag hade i kapris också, det stod inte i receptet men lyfte det hela. Sen hade E köpt med sig fröfrallor så tror ingen av oss åt med chipsen.

Hon och L var upp på kundkortsdag på Hemköp, så jag fick hem billigt smör. Inte fel om vi nu ska påskbaka lite. Lite mer både till frysen och skafferi blev det med. Vissa saker var det 50% på, kycklingfilé och oliver t.ex sen ost för 39 kr kilo, det var det länge sen den kostade. Blir lite ekorre när jag ser sånt.


C kom hem, jobbig kurs men kul och trevliga människor. Så nu kan hon kyrkbokföra. Fick ett snyggt intyg på det. Nu får hon vila ett par dar sen ska hon till nästa stiftsgård uppe i Bollnäs på läger i helgen.


E var kvar och åt med oss ikväll med och kollade på mästerkocken, så synd att Lotta fick lämna, hon har varit en riktigt frisk fläkt. Duktig som satan med. Har en känsla av att vi inte sett henne för sista gången.


Nu är mitt hår nästan torrt, tog en dusch efter TVn, jag såg Sisterwifes på TLC med. Märkligt sätt att leva men kul o se ändå.


Sov så gott!

   



Av Neta - 21 mars 2018 00:07

Vårdagjämning, vilket knäppt ord, låter ju inte klokt Haha! Men så är det iaf. Natt och dag är lika långa överallt. Å lite vårkänsla är det ju iaf dagtid med takdropp och sol. Kalla nätter än dock. Natten som var hade vi snö till o med.

Här avråder dom från att vara på sjön nu också, snön är tung och isen tyngs ner och det sipprar upp vatten. Som i sin tur gör att isens bärighet försämras. Finns ju ett friluftsområde här i byn med pulkabackar, slalombacke, längdskidspår och plogade banor på sjön för både skridsko och skidåkning. Grillarna vid badet används ju även vintertid. Kommunens killar är duktiga på att underhålla allt och även skriva om isarna på Facebook.

I stan igår så såg jag hur folk satt ute på balkonger och hur det putsades fönster på några ställen med. Jag skulle behöva putsa insidan i syrummet/förrådet, det gjordes nog utvändigt till jul men sen orkade han ju inte plocka undan därinne, vilket nu är gjort.
C tog upp påsklådorna åt mig innan hon åkte, brukar sätta upp lite saker iaf. Få se om jag ids i morgon. Blir så kort tid annars.

På lördag är det Earth Hour och vi ska också ställa fram klockan. Var tvärsäker på att det var i april som sommartiden började men där hade jag fel.
Vi ska ta bort julsakerna som bara åkte ner på altan, bågen lyser t.o.m fortf. Ta upp dynorna för nu kan man ju börja sitta därute i solen. Har ju ett hål öppet där soffan så lägligt står så man kan sitta eller ligga i solen. Vinterfönstren i de andra fönsterhålen brukar få sitta i till Valborg, blir ju både varmare och vindskyddat. Längtar efter altan och grillsäsongen nu. Får nog ta lite korvgrillning snart.

I stan var det stor dramatik nere i hamnen idag.



Lånad bild
Pubbåten som vi kallar den välte i natt. Troligen har isen skavt hål på skrovet som sen tagit in vatten. Kommunen har varit där och kopplat bort el, vatten och avlopp. Försökt säkra den med flytkuddar men var osäkra på hur det skulle hålla. Men det var vad dom kunde göra, sen får ägare, som är utomlands nu, och försäkringsbolag se hur och vad som kan göras. Tror ju inte den har ett fortsatt liv i ån iaf, tråkigt nog. Tur ändå att det inte hände när den var öppen, alltid fullt där då.

Pratade med C nyss som var helt slut, kurs 8-21 vid skärm. Och i morgon till 15.30 Hon var helt slut i ögonen framför allt. Vilket idiotiskt upplägg, raster för mat visserligen men hade ju varit bättre och kört den i 3 dar med lite humanare tider. Dessutom är hon jättekonstigt bokad för hemresan med omvägar och bussar med tighta byten medans dom andra från Uppsala åker som dom åkte dit, raka spåret med 2 byten. Hon skulle se om hon kan boka om i morgon, blir tydligen billigare så med. Nån ordning får det väl ändå vara.


Gjorde fisk o spenat ikväll. Så gott när man steker fisken i riktigt het panna i mkt smör så man får en frasig yta även utan panering. Har bara salt o citronpeppar här.

Lite TVgloende ikväll och sen har jag läst lite. Men nu är det dags att avveckla dagen.
Sov gott! Skickar med lite tänkvärt!


Klokt sagt Anna! Ur veckans Året strunt.

Av Neta - 19 mars 2018 23:51

Låg nog lite tokigt i natt, vaknade så stel i nacken och ner i vä arm som jag knappt kunde lyfta. Ont med så klart. Hatar att mina kroppsdelar är så känsliga. När jag satt vid symaskinen häromdan fick jag också ont.
Nåja lite extra hett vatten i duschen så släppte det väl så småningom. Annars så har ju min kropp bestämt sig för att sova på nätterna igen. Har nån sovpaus vid 4-5 tiden bara efter toabesök. Men det är högst en kvart tror jag. Har ju på doktorns inrådan börjat ta en rosa i förebyggande syfte. Värktablett alltså. Det hjälper verkligen.

Vi hämtade E på hennes jobb mitt på dan och åkte in till stan.

Lunchade på Martina, en italiensk saluhall med servering över lunch. Dom har flera butiker i stan men denna är nyöppnad och till sommaren ska dom öppna i Öregrund med. Fantastisk mat, jag åt en pasta pollo, kyckling med spenat och grönsaker.
Vi har båda fått korgar från Martina på våra födelsedagar och vi har köpt till andra med. Brukar vara lite kul saker i dom. Bra när man inte vet vad man ska ge. Ingen direkt billig affär men väldigt speciella saker, riktiga delikatesser. Och bara äkta vara.

Sen skjutsade vi C till Humana dit hon skulle på intervju, hon vill vicka på vårt andra boende härute med. Vet ni vad dom gör? Jo erbjuder henne en fast tjänst i grannbyn. Men hon har ju fast jobb från i sommar så hon tackade nej så klart. Men jobba får hon, behövs vikarier jämt enl dom och dom var inte bortskämda med erfarna och kunniga.
Medans hon var där åkte vi på loppis, C har skojat med mig och sagt att nu får vi slåss om de blå glasgrejerna mamma. Hon vill också ha det i sin nya lägenhet. Så när jag såg två,lika

Av dom här söta mössen köpte jag båda så klart så vi får varsin. Haha!

Köpte även denna till mig själv.

Plockade upp C igen och körde henne till tåget. Hon är på kurs i Oxelösund för nya jobbets räkning. Ska ju hjälpa till lite administrativt också. Till helgen ska hon på läger med barn från nya jobbet. Och i sommar ska hon åka med till London.

Sen åkte vi till Rusta, var väl mest E som skulle handla men så såg jag Cs hink där

Nisom känner henne ser ju att det står hennes namn på den hinken och hon älskar ju rosa.

Slängde ner lite bra hagrejer med.

Och ett sånt här doftljus för 10kr, dom hade en hel pall sånna vid kassan. Fattar inte varför jag inte köpte fler, jättebra gå bortspresent ju. Burken är ju användbar efter med.

Köpte även påskgodiset.

Ja sen for vi till Lidl och trängdes med alla andra pensionärer. Men nu har jag ansjovis, matjes, mozzarella, ägg, juice och köttbullar hemma till påsk. Gravlax har jag egengjord i frysen. Blev lite frukt o grönt med och varsin chokladcrossiant till kaffet.

Nu var vi lite trötta så ringde till Tibble från bilen och beställde kebabrullar med hem, L o jag delade på en. E åkte hem och vi hit. Var så fikasugen så jag nästan darrade. Så fika med våra crossianter efter att vi plockat in. Sen middag sen men den var ju bara dela med kniven, snabb matlagning idag. Haha!

C ringde och var sur för att tåget från 08 var sent och sen hade stopp pga av elfel vid Vagnhärad nånstans. Hon missade sin buss från Nyköping och fick vänta länge på nästa. Men då hon gick av vid stiftsgården i O-sund så gick det av en tjej till med lite packning så C frågade om hon med sku gå kursen. Det skulle hon och det visade sig att hon var från Alunda. Då hade dom ju åkt samma tåg, tänk om dom visste om varann då, det hade väl stiftet kunnat upplysa om. Dom hade iaf ätit middag ihop och skulle äta frukost tillsammans i morgon. Kommit bra överens. Kul när man hittar nån så, dom ska ju vara där ett par dar.

Nu ska jag nog avveckla dagen. Snart midnatt! Sov gott!

Av Neta - 19 mars 2018 00:55

Dröjer mig kvar vid den fasta datorn trots att kl är mitt i natten. Jobbat lite med den andra bloggen, fört in recept i min kokbok på datorn från sånt jag spart. Passade även på att betala räkningarna, så skönt att ha det gjort. har en del autodragningar bara sen.


Skrev lite på fb om hur jag ser på böneutropen från moskén som ju är det senaste som ältas av "antiinvandringsfolket" jag tycker inte det är nåt större problem med nåt som sker 2-3 ggr  på fredagar. våra kyrkklockor ringer ju 2 ggr varje sönd och varje lörd.kväll + vid bröllop, begravningar och småmässor i veckorna.

Då tycker jag det våld och andra olagligheter som unga invandrade killar sysslar med är ett större problem, bättre att lägga krut på att få bort det.


Tempen ute ligger på nollan, efter att det varit många minus i flera nätter nu. Vågar vi hoppas? Vore inte fel med lite vår nu, utan bakslag tack!

Ser ju att folk söderut börjar fika ute och att en del dammat av golfklubborna.

Veckorna som kommer nu händer det lite kul, dagskryss till CL på fred. Trädgårdsmässa nån av dom andra dagarna.Sen Solrosen nån dag.

I morrn ska jag köpa matjessill o ansjovis på Lidl till påsk, inget slår deras varken i pris, smak eller kvalite´. Kan hända att det slinker ner lite annat också.

Blir nog en lugn påsk, C ska jobba på Tibble, blir många rara slantar en storhelg. Annandan ska vi till Elle. Vi ska ju så klart på konstrundan, måste ju till smeden och glasblåsarna iaf.


Nämen sova då kanske? Lär ju upp hyfsat tidigt i morgon. Lunch i stan minsann.





Av Neta - 18 mars 2018 00:11

Nu är det dags att börja dra ner persiennerna på natten. Blir ljust tidigt nu och solen lyser in rakt på min kudde före 8. Så kan vi inte ha det Haha!
I morse kom kajorna med, ett jäkla liv som nu kommer att vara till mitt i sommaren. Först skriker dom efter varann i paren, sen skriker honan efter hanen då hon ruvar, sen skriker både ungar och föräldrar tills dom blir flygfärdiga. Då sticker dom härifrån.
Idag var dom bara här på morgonen men sen har vi dom dygnet runt, det är aldrig tyst. Tystare då det är mörkt men aldrig helt tyst.
Som dagisfröken kan jag ju stänga av vissa ljud, det har man ju lärt sig. Tur det annars skulle man nog inte stå ut.

Skrivs spaltmeter med insändare, skrivelser till kommunen mm av förtvivlade invånare här varje år. Dom skitar ju ner en hel del med. Men kommunen bryr sig inte och jag har gett upp.
Grannarna tar ner tallarna för varv för att slippa dom. Vi har inte gjort det än iaf. Vi är ju inte i den delen av trädgården heller. Fast hörs gör dom ändå.
Trodde inte dom skulle börja boa i den här kylan, men verkar som dom gör det iaf.

Kom på att jag köpte ju en ljusslinga till köket i höstas. Tänkt att ligga i en skål. Men idag fick det bli citronskivor i påskriset Haha! I fula vasen.
Jag ÄR medveten om att det börjar gå till överdrift nu, men det är ju lite kul med. ;-)

Ska nog kolla efter mer citronsaker på loppis. Haha!

Tog reda på rester av nudlar och lite grönsaker ikväll och gjorde en gryta med räkor

Gott!

Vitt vin till och jordgubbar efteråt. Fötterna är Ls ....
Såg Stjärnonas stjärna på 4an. Kul program. :-) På fredag börjar Lets dance med. Kul att se.

Nu sängen, E sover kvar och ska upp tidigt på frukost i församlingshemmet.

Av Neta - 17 mars 2018 16:28

Den har inte ändrat sig spec mkt

3 mars

9 mars

17 mars

Av Neta - 17 mars 2018 14:29

Efter 6 år är den tillbaka i Uppsala. Tjejernas final är redan klar och där vann Skutskär, jättekul med Uppländsk vinst. Vid 16 går den stora finalen mellan SAIK och Edsbyn. Vi håller på Sandviken. Vi har ju följt Daniel Berlin sen lågstadiet. Han var klasskamrat med Elle t.o.m 9an. Uppväxt i Drälinge ca 5 km söder om Björklinge. Känner föräldrarna så klart.

Varenda krog har haft bandyfrukost idag och ikväll är det tacokväll, ett nytt påfund men som alla verkar hänga på. Frukosten är pytti panna m stekt ägg.

Till matchen medför man en sån här



Den ska innehålla en termos med varm dryck, glögg eller kaffe med allohol i. Mackor med stekt ägg hade pappa och morfar med, en liten kvarting brännvin och pommac. Måste vara pommac. Fråga mig inte varför.

En folkfest är det iaf och alla går på matchen på sitt sätt. Är på arenan, är utanför arenan för att känna på stämningen eller sitter hemma och kollar på Tv eftersom den numera sänds. Det har tillverkats bandybakelser på konditorierna och fantasin har inte lämnat något åt slumpen när det gäller souvenirer.
Polisen får jobba för högtryck för att skilja supportrarna åt efteråt, men brukar bli lite smågruff bara sällan något allvarligt.

När E4 gick här igenom byn så hade vår Bror Hjortstaty alltid segerlagets halsduk på sig efter matchen. Då såg vi ju också bandytrafiken, kunde bli lite kul incidenter med kissnödiga och hungriga supportrar. Vi hade ju en pizzeria mitt emot oss.
Hela Sjukhusvägen från Svandammen till Dag Hammarskjöldsväg är fylld med bussar i 4-dubbla led. Både spelarbussar och supporterbussar. Rätt häftigt att se. Blir ju några stycken.

Jag väntar hit Elle senare ikväll, tog fram räkor. Få se vad det blir av det, hon har säkert nån ide?. C ska på dans ikväll. Solen skiner så nu ska jag njuta lite av den.

Av Neta - 15 mars 2018 23:51

Vi kommer inte riktigt överens lika bra som jag gjorde med min Hugin. Men vi hade ju 30 år tillsammans.

Fållade gardinkappan, sydde ett skynke till handdukarna och en duk. Trådspänningen krånglade så blev inte jordens snyggaste raksöm men vem bryr sig. Syns ju inte om man inte står med näsan i tyget.

Ska byta ut jordgubbsströarna som står där mot mina dito citroner i porslin, ta bort blåbärsburken och bara ha citronburken i mitten där. Dom andra är marmeladburkar från Sagaform blåbär och mango med frukter på trälock och tillhörande skedar.
Är på jakt efter en mortelstöt till marmormorteln med. Kollar på loppisar varenda gång.

Va ju inte meningen att jag skulle komma med Haha! Såg det nu. Bilden är ljus för vi har ett lysrör i taket där.

Hittade ett gult ljus med. :-)

Bytte på strykbrädan idag med, vilket lyft för den. Haha! Hade inte en tanke på att det matchade strykjärnet då jag köpte det heller. Ibland lyckas man ändå. Köpt på Maxi om nån undrar.


Elle fixade hyllan medans jag skrev :-) gillar den, så bra att ha småpryttlar som förslutare, gummisnoddar och annat användbart i lådorna. Från Jysk men tyvärr utgången. Badrumshylla egentligen.
Ni ser att jag gillar fina burkar va? Dom översta har jag haft temuggar och äggkoppar med samma mönster i med. Men dom fick åka till loppis till förmån för andra. Den lilla träburken m lock har min farbror gjort till farmor en gång i tiden. Hon hade salt i den då jag var barn.

Tjejerna gjorde soppa ikväll, så god med kycklingfärs, salladslök, blomkål och morötter. Kryddad efter konstens alla regler i lite thaistuk. Så god!

Och efter soppa är det alltid efterrätt eller gofika. Det är sen gammalt. :-)

Nu åkte E hem, C sover och L parkerar hör jag. Så jag ska avveckla också.
Sov gott!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards