Mina ord och tankar

Alla inlägg under mars 2018

Av Neta - 6 mars 2018 22:31

Så trött på hosta nu, dessutom har jag ett skal från en popcornkärna långt bak på tungans sida som jag inte får bort. Skaver ju!

Idag var jag på en lägenhetsvisning med en bekant. Ett hus byggt -17. Å herre Gud säger jag. Kodlås med tagg. Inga nycklar alls.
Liten lya med 2 rum men ingick tvättmaskin o tumlare i en o samma maskin, elektrisk handdukstork, diskmaskin, frys som standard, inte stor men lagom för en. Lite större kyl än halv o frys under, överskåp där med.
Den var liksom anpassad för rullstol som standard, breda dörrar, handtag i duschen, låg elcentral m.m Tittöga var det i dörren med. Postfack inne i porten och tidningsfack utanför varje dörr.
Öppen planlösning med köket på ena väggen i ena rummet riktig spis med ugn och 6 överskåp och 9 lådor nertill.
Jättefräsch och rymlig toa o dusch med arbetsbänk och skåp ovanför tvättmaskinen.
Linneskåp i badrummet, 3 garderober i hallen + städskåp, ytterligare 2 garderober i sovrummet där det var 2 fönster. Inglasat uterum utanför ett stort fönster som också var ganska stort. Inte så farlig hyra 6400 nånting. Markplan med öppnings och låsbara fönster i uterummet.
Förråden precis utanför porten även dom hyfsat stora. Luftigt mellan husen så inte så farlig insyn.
Varför hittade inte jag den först? Haha! Men har ju undvikit nyproduktioner.

Sen har dagen mest tillbringats i soffan, läst ikapp lite tidningar idag med och har nån kvar. Precis tagit hostmedicin så det lossnar. Drar mig nästan för att lägga mig ner. Trodde jag skulle hosta upp lungorna natten som var, får väl ta till nån huskur. Sprit kanske! ;-)

Tänkvärt!



Av Neta - 5 mars 2018 23:37

Jodå! Vaknade vid 5 och höll på flyta bort, kokade. Över 38 i feber. Nån timme senare frös jag. Masade mig iaf upp och in i duschen vid 10, lite piller och frukost i kroppen med.
Hostar mer än jag är snorig och ni vet ju vid det här laget vad jag tycker om hosta. Inte alls!

C var snäll och rev ur de svettiga sängkläderna och L hjälpte mig att bädda rent. Tvättat överkasten till sofforna med och C har hängt ut dom under taket på altanen. Tog några kuddfodral i samma maskin.

Blev varma koppen och stekt ägg till lunch, orkade bara inte laga nåt. Läste innehållet på vk och höll på spy. Mkt skit i dom.
C åkte in och postade och fixade med ett brev på em. Åkte typ mellan två bussar bara. Köpte nässpray så jag har det hemma. Om utifall att.

Satte mig sen vid datorn och fixade matbloggen typ ett dygn försent men den kom ju ut iaf. Passade även på att lägga in recept jag spart. Har hittat ett långpannebröd m dinkel och morötter eller palsternackor i (man har antingen eller) jag vill prova.
C gjorde maten ikväll. I övrigt är det vila som gäller. Nu funderar jag på om jag ska sitta och sova i natt.
Först ska jag iaf stänga av den fasta datorn. Godnatt från hostlisa!

Av Neta - 4 mars 2018 17:47

Men vi börjar med igår. En ganska händelselös lat dag. Läste ikapp lite tidningar bara. E kom mot kvällningen och sov kvar för att jag skulle få frukostsällskap till Vasaloppet.
Kollade på mello men den enda låt jag minns idag är Mendez, Haha! Stavar han med z?

Uppe o vaken 6.30 i morse, fråga mig inte varför. Gick inte att somna om. Tog tydligen ingen bild på vår hotellfrukost heller men det var yoghurt m fruktsallad, ägg o räkmacka, te, blåbärssoppa så klart och ostmacka. Kaffe o banankaka, och en frukt senare.

Såg tv från kvart i 8, lite senare på fm var jag kanske inte klarvaken hela tiden. Men så där halvslumrande så man iaf hör. Har fortsatt att följa lite folk vi känner på em. Några har lagt ut instastories, så kul att få vara med. :-)

Såg den här, så är det här ibland. Upp kommer jag väl men inte alltid utan värk och besvär.

Vill göra en efterlysning

Någon som vet var jag kan hitta denna? Skulle passa bra hos mig. Finns inte på Blomsterlandet, Plantagen, Maxi eller Landqvist. Ska på en interflora i morgon, får väl kolla där.

Har lergrytan i ugnen med en skinkstek i, snart ska den få sällskap av en (köpt) potatisgratäng, latmat idag alltså. E åkte precis hem och jag ska snart slå på Bingolotto där Sannex är med ikväll. Tänkte ett tag köpa en lott och spela men iddes inte sätta på datorn.

Hittade ett tänkvärt citat



Många som skulle behöva beakta detta.

Nu har jag inget mer att skriva om. Haha! Hörs i morrn!

Av Neta - 2 mars 2018 23:27

Idag var ju temperaturen riktigt behaglig på dagen med. Inte alls så där isande på kinderna. Solen värmer.

Kom ihåg att ta bilden med. Kommer det mer snö blir den ju högre men hoppas den börjar krympa nu. Kroken har en lampa hängandes på sig och är ca 60 cm hög, vet inte hur långt ner i jorden den är dock om snön tyngt ner den. Marshallhållaren har kantrat Haha! Annars är den 90 cm. Staketet är 110 cm. Designat av mig! Skryt!
Den här bilden ska alltså fotas regelbundet.

Vi plockade upp Elle och åkte in till Maxi idag, vårt Maxi i Stenhagen fyllde 20 år. Blev sugen på att göra solrosskott och rödbetsskott, även grodda rödbetor, broccoli och mungbönor samt så lite smörgåskrasse. Får nåt sånt ryck varje vår, det är ju så gott och snyggt på macka eller tallrik. Har försökt ute med vattenkrasse också älskar det i en sallad. Men här trivs inte den.
Plockade iaf på mig lite frön först.
Sen får ni nästan rita kors i taket Haha! I flera veckor har jag tänkt köpa nytt överdrag till strykbrädan men bara glömt det. Idag kom jag ihåg det. Det heter strykbordsöverdrag, vadå bord? Märklig benämning.
När jag ändå var på hugget blev det en ny papperskorg till badrummet med, lika den vi haft men lite mindre. Med vipplock så man kan sitta och slänga saker. Den förra som fick åka till återvinningen idag är vår gamla vi från början hade till blöjor, E är 31.... tror överdraget till brädan var ungefär lika gammalt.

Sen behövde vi mest frukt o grönt och lite ägg och keso, vi är storkonsumenter på det. Hittade svarta kärnfria vindruvor som kan ha varit det godaste vi ätit. Sett bara blå,och röda innan, ja gröna så klart.
Sen köpte vi linschips och dom var faktiskt helt ok, inte så stora påsar och det är ju också bra. Sen hur mkt nyttigare dom är har jag inte fördjupat mig i ännu. Dom hade ju en massa bra priser idag med så dom kostade 10kr påsen.

Sen tog vi en fika där innan vi åkte hem så L skulle orka köra, både han och C har kroknat i nån förkylning nu, jag börjar bli bättre.
Såg en som gjort tunnbrödrulle på fb igår och blev så sugen, hade tunnbröd i frysen så tog fram det innan vi åkte. Köpte korv och räksallad men glömde Pucko hur man nu kan göra det för det måste man ju ha till Haha!
Vi kom dock inte hem förrän sent på em och då hade vi inte ätit lunch ( åt frukost 10.30) så värmde gårdagens soppa. Sen blev vi inte mer hungriga än att vi gjorde varsin varm macka. Med skinka, tomat och mozarella. Gott det med. Rullarna gör vi till lunch i morgon ist. Så blir det ibland, iaf här.



Elle köpte 2 sådana här för 50 kr och skickade mig den här bilden sen. Gillar växter i svarta krukor, dom kommer så bra till sin rätt. Dom här brukar hon ha Lottor i annars men det här blev ju snyggt, ångrar nästan att jag inte köpte. Är iofs kalas hela helgen.

Tänkte försöka komma i säng före midnatt idag, få se hur det går Haha!

Av Neta - 2 mars 2018 00:06

Tror smålänningarna att dom har ensamrätt på prinsesstårta idag? Det tyckte inte vi iaf Haha!

C var på Ikea idag och köpte varsin minivariant. Gott efter fisksoppan ikväll. Men där i Småland äts det tydligen isterband idag också, det gjorde alltså inte vi.

Ringde min kompis i O-hamn idag. Men hon tänkte inte äta vare sig isterband eller tårta idag. Tråkmajan! Haha! Ringde mest för att höra om hon var insnöad, inte riktigt men massor av snö hade dom fått. Hon var lite less på kylan, jobbar utomhus men kan som tur är gå in och värma sig ibland.

1 mars ja, när jag var liten fick man luras även idag. Mars, mars måne, jag kan lura dig till Skåne sa man. Hoppas Skåne är med bara för att det rimmar på måne, att det inte finns nåt agg mot skåningar med där. Jag känner flera stycken och dom är jättetrevliga.

Så här i istider behöver vi gardera oss mot det oförutsedda. Motormännen rekommenderade för ett par år sen att man vintertid ska ha några värmeljus och tändare i bilen. För att det värmer kupen, och för att man syns om man får stopp.
Sett den rek. på flera ställen i år också.
Vi har en enkel tältlykta med glas i vi satt en badkarskedja på. Liten och säker! Sätts runt backspegeln och hänger i våg även om bilen hamnar snett. Den värmer upp kupe?n förvånansvärt fort märkte vi då vi testade den. (Ett tält på nån minut bara) Inköpt på ÖoB för några år sedan. Finns säkert i friluftsbutiker.
Skickade med C och hennes kompis den i lördags när dom skulle åka 288 på natten. Bara så att inget skulle hända. En bra livförsäkring! Har flera och det finns även i vår bil så klart!

Sol och blå himmel även idag, börjar sakta bli lite varmare och idag var det ingen vind heller. Var ensam hemma på em och om jag inte varit så snorig hade det nog blivit altanfika idag.
Stackars L ligger för döden, ;-) alldeles igentäppt och ropar på alvedon. Ni vet sjuka karlar Haha! Men var ner och hjälpte E idag ändå.

Idag fick jag mail från bolsius, och fick skicka in ovanstående bild och adr för ersättning. Kan ju inte bli mkt, dom där lyktorna brukar inte kosta mycket men är bra eftersom dom är doftfria, jag tål ju inte doftljus.

Glömde fota på framsidan idag, påminn mig gärna om det. Men med tanke på det där jag tänker om naturruta så såg jag nåt så gulligt på Fb idag. En barngrupp som heter Natursnokarna! Är ju ingen tvekan om att dom sysslar med det jag vill göra också. Så nu kallar jag mig också för Natursnokare. Haha! Undrar om jag ska trycka upp en T-shirt :-)

Ordnade så att C får lön för i tisdags idag. Var inga problem med det alls då hon stod kvar på min rad, lite formaliteter bara. Men det ska inte bli nån fortsättning på det, det är vi rörande överens om.

Jaha och nu har det blivit i morgon igen! Bäst man går och lägger sig så man blir i fas med dagarna.
Sov gott!

Av Neta - 1 mars 2018 00:31

Jag var väldigt arg och besviken när jag skrev min blogg igår. Är inte så arg längre men fortf väldigt besviken över hur man med så kort varsel kan göra så som inte bara hade drabbat mig utan även min vän. Sa idag upp ledsagningen från assistansbolaget, känner att jag inte orkar börja om med en ny igen. Xa glad över C som tog tag i saker igår, genast kontaktade Alma assistans och sen ställde upp som hon gjorde. Och så klart över L som trots huvudvärk o feber körde ändå. <3

Idag för 32 år sedan sköts Palme! Minns du var du var när du fick veta det?
Vi vaknade ovetandes morgonen efter, L gick och hämtade tidningen och kom in i sovrummet och berättade. Jag vaknade rätt fort. På kvällen tog jag med mig sonen på någon slags manifestation på det som idag är Olof Palmes plats i Uppsala. L gick inte ur bilen, han har aldrig gillat Palme, än mindre varit sosse. Jag föddes in i en socialdemokratisk släkt. Idag är jag inte lika övertygad.

Sista dagen i februari bjöd på lika fint väder som igår fast inte så mycket vind. Men fortf för kallt för utefika. Tog upp min fäll idag ifall det går att sitta vid fönsterhålet på altanen till helgen. Såg ut som det skulle bli mildare då. Har ju soffan där så lämpligt.
Ja nu går vi in i första vårmånaden som avslutas med påsk. Tänkte att jag ska börja ta ett foto på samma ställe på framsidan 2 ggr i veckan för att följa våren och göra det tills det är barmark.
Än är det ingen vår precis men brukar ju hända en del under mars och april. Händer att vi har snö på Valborg men det är inte jättevanligt.
Har också tänkt skaffa mig en naturruta nånstans att kolla av varje eller varannan vecka. Nånstans där jag vet att blå och vitsippor kommer.


Någon undrade vad jag köpte igår. Ja först var vi på nån affär i Sala galleria som heter Peekabo eller nåt liknande. Där hittade jag

Servetter och hink till havren.

På Dollarstore hittade jag det jag åkte dit för

Presentaskar, kostar bara 10kr per förp. Så bra att ha hemma. En rulle rosa presentsnöre, 3 diskborstar med blommiga skaft och lite godis och 2 Crush, apelsin och hallon. Ingen storhandling precis.

Fick nya Allt om Mat, påsknummer idag. Kände när jag bläddrade i den hur mkt man längtar dit. Vi har slutat ha släktgrejer då men ändå har man ju vissa saker man vill äta. För mig är primörerna viktigare än äggen. Vit sparris, rädisor, sockerärtorna och allt annat svenskodlat som kommer efter hand sen. Känslan när man kan gå ut och plocka sin egna gräslök och andra örter.

Så här års blir jag lite sugen på att grodda och så smörgåskrasse med. Mungbönor och rödbetsgroddar blir så fint på kesomackan. Och att få klippa lite krasse på osten. Salta på tunt skivade rädisor och när vätskan börjar komma äta skivorna en och en och njuta. Gräslök på ägget ist för salt. Sno några späda fina blast från vitlöken och finklippa på tomaterna. Våren är så mkt.

Igår på buffen på Stadt hade dom marinerade rödbetor med rödlök, valnötter och chevre. Sååå gott! Lite vårkänsla över det med fast man borde kanske säga höst. Men nu för tiden kan man ju köpa förkokta året om. Kommer finnas på mitt påskbord iaf.

Jösses hörni, nu är kl över midnatt igen. Hoppas ni sover gott i natt trots nästan fullmåne. Haha!
Jag ska avsluta här nu iaf och krypa under fällen. Godnatt!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards