Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 30 september 2022

En dag med dottern

Av Neta - 30 september 2022 07:02

Vi träffades inne på GC igår mitt på dan. Jag skulle ju prova skorna. Det gjorde jag inte för så fort jag såg dom tyckte jag att dom var för blanka. Men på hyllan under stod ett par lika, som var i ett mer normalt matriel! Iaf för en 70-årig tant.


Jag inte bara provade dom, jag köpte dom. Modellen är lite högre lågsko med en ordentlig sula. En liten bling på sidan.

Sen drog vi till 08.


Hade en sån himla tur att vi hittade parkering nära slottet och det var ju dit vi skulle, till Livrustkammaren. Ingången till den är där den lite lägre flygeln övergår i den högre delen, i slottsbacken. Det är inget inträde.

Där i källarvalven med lite skum belysning och bildspel på tegelväggen följer en massa rum efter varandra. Det börjar på 1600-talet och går till Gustav den 6 och hans Louise.
Det var egentligen fotoförbud men det finns en hemsida och man kan följa Livrustkammaren på sociala medier. Finns även en liten souvenirbutik därinne.

Det man slogs av är hur påkostat allt är, hur mkt äkta glitter och guld och silvertråd det är i alla kläder, handsytt, broderat och att det är tunga kläder. Både för hästar och människor.
Hur rustningarna är heltäckande även för hästarna. Hur barnens kläder är kopior av de vuxnas. Inget Polarn & Pyret där inte. Kolla t.ex barndräkten på hästbilden. Tänk er att någon handbroderar allt på det hästtäcket.

Och den här klänningen, kontrasten till den smala midjan kontra de breda. Broderierna i pärlemor i ett ganska avancerat mönster.


Jag säger bara, åk dit! Jag kommer att vilja åka tillbaka. I källaren finns också de kungliga vagnarna men dit ner ville C inte gå.

Kombon rullstol, uppförsbacke och kullersten gjorde också att vi inte tog oss upp till borggården och de andra utställningarna. Vi försökte men fick ge upp. Gav också upp *strosa i Gamla stan* Tog en liten promenad och kom mitt i vaktbytet.

Gråkallt och ruggigt väder gjorde att vi tänkte åka runt lite med bilen i stället, men hon körde fel i nån korsning så vi kom inte ut till Skeppsholmen eller förbi NK som hon tänkt och då ledsnade hon och vi for ist ut till Mall of Skandinavia. Vi var dessutom hungriga vilket vi satte bot för direkt då vi kom dit.


Lite frusna som vi var satt inte den varma misosoppan eller min Poke bowl med scampi eller hennes sushi fel alls.

Vi gick runt på plan 3 och 4. Jag letade en lite höstinspirerad löpare till dom här.


Hittade ingen jag gillade. Jag köpte några mörka smaksatta chokladkakor på Lindt butiken och hon nåt sminkaktigt. Smuttade på en Starbuckskaffe. Kollade roliga badbomber på Lush men den butiken finns ju här med och vi konstaterade båda att vi inte gillade *skräp* = glitter i badvattnet. Haha!

Hem via Maxi, hon skjutsade hem mig. Hon åkte till graven på hemvägen, tände ett ljus och bytte vissna rosor mot tulpaner. I september! Ur led är tiden. Haha!

Jag tände en massa ljus, njöt av att ha *mitt* kaffe igen. Såg lite på TV och somnade sen ovaggad då jag inte sovit just något natten innan. Sov i ett streck till 5.30
Nu är kl nästan 7 och jag tänker nog somna om lite. Behöver ta lite piller mot värken dock.

Men hörni, åk till Livrustkammaren!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 27 mars 01:06

Med den här jäkla tröttheten märker jag hur min mobilitet försämras också. I synnerhet direkt på morgonen då jag går jäkligt illa. Ont satan då också. Går dåligt jämt och måste alltid hålla i mig nu. Att bära nåt samtidigt försämrar också balansen om...

Av Neta - Måndag 25 mars 22:39


Kom inte receptet med, blir så trött

Av Neta - Måndag 25 mars 22:37


Jag hade spart Chokladvåfflorna Så,dags nu men iaf. Haha! ...

Av Neta - Måndag 25 mars 19:32

Känns som något är fel. Inatt sov jag dåligt men gick inte upp i morse utan sov till 11. Har som ett tryck över huvud och ögon men det är tydligen vanligt vid extrem trötthet. Ringde vc men dom har ingen tid förns i slutet av maj. Fick prata med en ...

Av Neta - Lördag 23 mars 23:33


Stavas det så? Hur som helst så glömde jag bort det totalt. Satt och lyssnade på den här. Jag har inte haft så mkt vallningar, inte alls faktiskt men vet ju hur det kan vara. Spröda och torra slemhinnor dock, inte bara på så känsliga ställen ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12
13 14 15 16 17
18
19 20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< September 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards