Mina ord och tankar

Senaste inläggen

Av Neta - Onsdag 6 sept 23:56

Minns ni den låten med Flamingokvintetten? Första gången jag hörde den låten var när dom spelade den på Oxhälja i Filipstad då jag bodde där 69 - 70 nån gång. Dom spelar den faktiskt än.

Idag ramlade det in en summa pengar på mitt konto, fick känna mig rik nån timme iaf innan dom var förbrukade i bilar m.m Thats life! Nåja hälften är kvar faktiskt. Å precis nu kom jag på att jag har en swisch jag borde skicka. En födelsedag vi bara inte hann med.
Fixat!

Igår provsatt jag i Forden, den är ju lite rymligare då. :-) framförallt för den som sitter i bak. Elle provsatt idag och blev rätt glad åt utrymmet och att dörren går att öppna helt. Det gör inte Saabens. Idag är hon, ja hon heter Sus, försäkrad och påreggad och har dessutom 4 spritt nya sommardäck. I morgon ska hon göras ren både invändigt och utvändigt och få nya torkarblad. Några glödlampor ska i med. Lite hårdare säten än Saabens men det vänjer man sig väl med. L fällde baksätet o himlars vilket utrymme det blev, där kan man sova utan problem om det skulle bli så. Går som en klocka! Besiktning på fred och sen har vi förhoppningsvis en bil igen. Peppar peppar, ta i trä.

Mådde inte 100 i morse så ställde in en planerad tripp ner till sjön med fika o allt med E o en till. Glad över det sen när solen inte visade sig förrän vi skulle varit hemma igen. Grått o kulet på dan men E kom eftersom jag var lite hängig.
Marianne kom och fikade en snabbis och fick sin flaskorm jag köpt i Ullared. Inte gjort just nånting idag. Fixat lite vid datan, och suttit och pratat med E. Hon o L fixade maten. På dan micrade vi nåt färdigt.

L var ner till skroten, hittade fräscha orginalmattor till både fram och bak. En skyltbelysning och nån annan extralampa som var trasig på Sus. Var nåt mer jag inte minns nu, men han betalade en hundring för rubbet. Han får nog snart åka ner med lite fikabröd till grabbarna där. Dom låter ju han gå där och leta, märker väl att han kan och inte sabbar nåt.

Ser att det är fullmåne ute nu. Undrar om det blir sovpausar i natt. Ska iaf ge boken några sidor nu.
;-)

ANNONS
Av Neta - Tisdag 5 sept 23:17

Läste just ett inlägg om alkohol på fejjan. En kille som kommit till en väldigt bra insikt.

Fick mig ju att minnas hur alkoholen föstört vår familj. Jag är ju uppväxt med en pappa som hade problem med den. En gång sa han till mig att det var mitt fel, att han inte fått det liv han velat. Han blev ju tvungen att gifta sig. Jag tror ju mer att felet var att han var lite tung i gumpen ;-D Men det gjorde ont att höra dom orden.

Ok att jag var en strulig unge som hellre var hos mormor o farmor än hemma. Gjorde väl en tonårsrevolt och flyttade hemifrån så fort det gick. Hade mina fyllor jag med men inte många ggr.

En period när J var riktigt liten var jag helt vit, men när jag sen fick kompisar som kunde dricka utan att spåra ur som han gjorde blev jag som trygg i att jag också kunde dricka. Jag blev inte som han.

Jag gav upp på pappa när J var 6 år, den julaftonen skulle vi dit hela barnaskaran på jullunch, något hans dåvarande fru fick sköta själv för p låg stupfull i sovrummet. Jag ville inte att J skulle uppleva det jag gjort så jag gick därifrån så fort jag kunde utan att vara oartig mot frun. Sen sågs vi bara sporadiskt. Aldrig hos honom eller mig. Han köpte julklappar och födelsedagspresenter till syrrans barn men aldrig till mina, inte ens till J. Tjejerna har han träffat en gång på brorsans urnsättning. Då hade vi precis opererat E för hennes hjärntumör.

Jag har inte saknat honom, men så klart saknat en pappa och en morfar till mina barn. Jag såg ju runt omkring mig hur det kunde vara. Rune blev så klart en standin när mamma och han träffades och han har nog betett sig mer som pappa mot mig än min egen gjort under hela mitt liv. Men det blev ju konstigt när man hade en annan som levde också.

Länge fungerade han också socialt och klarade av att jobba. Var dock en helt annan hemma, mamma stod ut länge, för länge, men till slut gick det inte längre. Det var i den vevan han spårade ur totalt.
Jag kunde gå på Baldis och dansa och han var där, alltid dyngrak. Behandlade varann som luft. Inte många av mina vänner visste vem han var. Tur det för då hade jag fått skämmas många ggr. Det gjorde jag ju ändå men höll det alltid för mig själv.

Det var en lättnad för mig när han dog, jag sörjde inte alls! Syrran som ju var yngst av oss drog ett tungt lass tillsammans med hans frus dotter. Den frun stack också men dom skilde sig alldrig. Varför vet nog bara dom. Jag hjälpte till lite jag med men mest med administrativa saker. Ringa samtal och så. Mest under en period då den frun betedde sig underligt.

Alkohol kan förstöra så mycket, att det ska vara en sjukdom köper jag inte! Det är inte det minsta synd om en missbrukare ingen har väl tvingat dom att börja?

Med åren har jag börjat dricka mer sällan. I goda vänners lag, javisst och det händer också att L och jag tar ett glas vin till maten men det stannar oftast där. Jag övergår gärna till vanligt vatten även då vi har gäster, kan bli 2-3 glas vin innan men ytterst sällan, oftast bara 1. Ju äldre jag blir ju mindre dricker jag. Starksprit har jag inte druckit på väldigt länge och en öl kan jag dricka nån gång. Vi har aldrig haft alkohol på jul, inte ens i glöggen. Blossas alkoholfria är ju ändå godast ;-)
L har inte heller varit så mkt för öl o vin tack o lov. I hans familj dracks det inte mkt heller.

Kanske anses jag/vi som torra och tråkiga, när vi stod säsong på en camping var vi nog dom enda som inte drog upp en öl det första vi gjorde då vi kom ut. :-D vi sparde tills vi grillade på kvällen om vi drack nåt.
Åker vi båt däremot så tar vi vin till maten och vi kan dricka nåt gott senare. Oftast en kaffedrink. Men då är det ett speciellt tillfälle. Fest liksom.
Tror vi överfört en human syn på alkohol till tjejerna också. J däremot är nog mer öppen och en öltyp. Inget missbruk på något sätt dock. E dricker inte alls och C dricker med sina kompisar men med måtta.

Oj det här blev långt! Men det var mina erfarenheter.

ANNONS
Av Neta - Måndag 4 sept 23:11

Vaknade tidigt, trodde kl var mitt i natten för det var så mörkt men hon var iaf strax före 7, sen somna jag om till 9.30 Va tvungen att tända lampor idag så grått, kom lite regn med men inte så himla mkt.
Gått igenom gamla tidningar, behöver rensas på den fronten med.

Gjorde i ordning lyktan jag köpte m lite guldsand. Blev bra där på bänken, tände den nu ikväll.

Skrivit lite med C på messenger, hon vill gärna ha kontakt varje dag. Börjar väl bli lite vardag därborta med.

Hade gått bra för E idag med men hon var nog trött. Vi bestämde idag att vi ska fortsätta laga mat ihop på helgen då det funkar. Bra både för henne och oss och lite roligare än att bara göra åt sig själv för henne.

L har bestämt sig för att laga Saabeländet, ska hjälpa en kompis först, då får han väl lite betalt där o kan köpa det han behöver. Vad jag tycker vet ni redan.....

Börjat blåsa lite ikväll men inte hört nåt regn. Ska bli skitväder nu några dar om man får tro väderappen. Blev liksom höst direkt. Kanske blir tidig isättning av vinterfönstren på altan i år. Brukar kännas skönt när det är gjort och blir lite ljusare när markiserna tas ner. Blommorna klarar sig från lite frost också då det blir lite växthuseffekt. Måste lösa förvaringen av nya soffans dynor och kuddar med, inte helt lätt ska ju vara säkert för ev möss. Sett spår av sånna i garaget i våras men dom bor inte där iaf och inte uppe i bodelen heller tack och lov. Vitlöken hjälper!

Nu ska jag gå och städa min medicinlåda, måste beställa nytt och behöver ha lite koll på vad jag har kvar av det andra. Sen blir det boken och kudden.

Av Neta - Söndag 3 sept 19:45

Inte gjort så många knop sen vi kom hem, vi hade lite matlagningsdag igår, inte mkt jag klarar nu, axeln behöver ta igen sig efter alla rörelser jag egentligen inte kan göra, men E o L klarar ju så mkt mer. E blev därför kvar till idag. Blev ju mörkt innan dom var klara. Inte kul att scootra hem då. Men blev iaf nån matlåda till henne med. Hon börjar sitt ideella måndagsjobb i morgon.

Som ni kanske sett har C nu wifi och kan själv skriva både på messenger och facebook, lägga ut bilder m.m Så nu kommer jag inte skriva så mkt mer om henne. Uppkopplingen kanske inte är så stabil men den finns ju iaf.

Pratade lite med våra kompisar i O-hamn igår. Vi har inte setts på över ett år, har inte passat och dom förbereder ju ett nytt boende i Lessebo. Haft mkt med det som nu fungerar som fritidshus tills han går i pension, då planerar hon också att gå ett år tidigare. Sen ska dom sälja sin 10-rumsvilla på gräddhyllan i O-hamn med havsutsikt och hela köret och leva på dom pengarna. Spela golf, åka husbil och bara ha det bra. Kommer hit snart så vi får umgås lite en helg iaf.
Lite sugen att göra så vi med, men då blir det lägenhet i stan, utan snöskottning och gräsklippning.

Hösten börjar komma, märks på kvällskyla, mörker och gula löv. Snart ser vi bra mkt mer av sjön.

Måste visa min roliga potatis jag fick igår, ser ut som Hoburgsgubben. :-D

Den här skapelsen då! Så läcker, från nån trädgårdsdag på västkusten.

Nu ka jag kolla på Saltön, tog en paus i skrivandet och plockat in lite rent i garderoberna och får så himla ont. Behöver sitta still en stund. Hoppas det är nåt mer sebart, annars får det bli boken. :-)

Av Neta - Lördag 2 sept 17:09

Redan på väg ner till väst så märkte L att kopplingen började slira. På hemvägen i ösregn började det driva dåligt och vi tappade fart, framförallt i uppförsbackar. Så surt!
Nu jobbar han som en liten iller med Forden så vi kan ställa på den i sept. Men lär ta åtminstonde 2 v till. Reservdelar som ska komma.
Nu tycker han också att han ska lyfta motorn på Saaben och laga den med. Jag tycker vi ska skrota den. Förstår samtidigt honom då det är så mycket fixat på den, snart inget mer som kan gå sönder.

Nu sitter vi dock här utan någon fungerande bil, så ser man en 9-5, vi har en 9-3, som säljs av en granne för 3000. Bara det att vi inte har 3000 över nu. Säkert mkt som ska fixas på den med men.... han verkar ju gilla att meka nu.

Iaf mkt kul som händer runtom och vi kommer ingenstans.... surt sa räven!

Sol o fint ute idag och riktigt skönt. Pratat med C som blir behandlad som en prinsessa därnere, kvinnorna niger till o med för henne då hon kommer med prästen. Hon är lite kluven till det :-)
Varit med på ett ungdomsläger i helgen, i Mutare. Åkt bil utan AC i 6 timmar. Bävar lite för hemresan. Nu ville hon ha recept på mina köttbullar så ska fixa det.
Hörs igen!

Av Neta - Fredag 1 sept 09:04

Då har vi varit ute och rört på oss några dar igen. Ullared skulle få ett besök. Vi skickade i säng L redan vid 21 på sönd.kväll då vi som vanligt ville köra ner tidig morgon. Vi la oss väl nån timme senare, kl skulle ringa 01 och ambitionen var att åka vid 02.
Slumrade väl till några ggr men somnade aldrig in ordentligt, nåja ingen fara, jag sover rätt bra i bilen och jag hörde ju att L sov, var ju huvudsaken det.
Vi kom iväg 2.30 då var det bara 2 gr ute. Brrr... hade varit så kallt natten innan med. Gick bra att åka jag somnade nånstans innan Örebro och vaknade vid 6 då vi passerade Vadstena.

Åt en frukostmacka och drack en mugg te i Ödeshög, mackan med stekt ägg, falukorv o bacon var som en hel måltid.
Somnade igen sen och vaknade strax innan vi var framme.
Handlade det jag hade fått beställning på redan första dan så jag var av med det. Tog sen mest det vi alltid köper upp oss på, förbrukningsvaror och hygien. Åt lunch med E som hade lånat en scooter med kundvagn på och skötte sig själv. L åkte och checkade in själv medans E o jag fyllde på vätska o socker i sportbaren.

Botaniserade lite bland väskorna innan vi gav upp. Hade ju vagnen full och det är alltid lika spännande att se vad det går på. Strax under 900 var jag väldigt nöjd med, allt var ju inte mitt heller.

Installerade oss på motellet och slappade en stund. Hämtmat från pizzerian sen och en tidig kväll.

Jag tog en salladsbåt med räkor.

Tisdag och in för frukost i salladsbaren vid 9, paus sen för11-kaffe och lunch i restaurangen. Då var jag klar men E ville fortsätta. L och jag gick hem med våra varor och tog sen en promenad till bl.a Kyrkogården.

Så fin minnesplats, ljus o blomträdet var smart med tak över ljushållarna.

Göran Karlsson är ju så klart begravd där.

Sen gick vi enrunda på själva handelsområdet tog en fika i solen.

Kollade in sprängningar och nybygget.

Hittade sen bokhandeln, och det var ju en upplevelse i sig. Alla böcker och en del spel för 39kr eller 3/100kr. Kollade runt länge och det blev ett frågespel och några böcker.

Gick den hem, tog en fika igen och spelade lite m frågespelet vi köpt.

Ringde E som inte var riktigt klar, gick in igen och hjälpte henne packa o så. Hem med det, var så härlig kväll så vi gick en sväng till, hon köpte en läsplatta på Netonnet sen åt vi middag i kvällssolen

Lite thaibuffe' . Så himla skön kväll.

Onsd morgon återigen frukost i salladsbaren, inte många där före 9.

Dom väger maten, sen betalar man fast pris för te, kaffe o juice.
Handlade det sista nu på livs men jag fyndade även en tröja jag kollat på för 39.90, kostade 119 dan innan.
Åt lunch, checkade ut och packade bilen. Åkte sen till Vadstena då vi tänkt ha en sista dag där och i Motala.

Vandrarhemmet där var beläget i ett gammalt ålderdomshem.

Mysig trädgård

L och E åkte och köpte hämtmat, jag väntade på verandan. Det började regna sen så vi åt inne i matsalen.
Regnade rejält hela natten och hade inte upphört på morgonen. Dom varnade också för mer regn i ett stråk från Halland upp till Sthlm som kunde innebära översvämning på vägar bl.a Så vi beslöt att åka hem och inte stanna varken i Vadstena eller Motala.
Efter frukost, rumsstädning och utpackning, åkte vi i hällande regn. Var mkt regn på vägen och det " släppte" 2 ggr, var nästan läskigt att åka.
Stannade för en snabb lunch och toabesök i Västerås sen mötte vi upp henne jag handlat åt i Stenhagen, in på affärn här efter mjölk o lite frukt sen hem.
Skönt att vara hemma igen, åt lite kalops, såg lite tv och sängen var väldigt skön i natt efter 3 nätter i 80-sängar.

Idag ska vi väl packa upp och placera brandsläckare och brandfilt på ett vettigt ställe. Köpte en släckare till i U-red. Den som fick bäst i test i Land.
Solen skiner och dom andra sover ännu, tassar väl ut i köket och tar en macka medans jag väntar på att dom ska vakna.

Av Neta - Torsdag 31 aug 23:48

Ja förutom förbruknings, hygien o lite block och presentpåsar blev det de här. Handlade inte jättemkt åt mig själv, men några saker och några presenter o julklappar som jag inte heller kan visa. Så ett gäng flaskormar som gåbortspresenter. Kan fota en sån i morrn.

Ansiktsrengörare Melissa 129kr

Kaningodis! Hon älskar mig nu ;-D 9.90 st och 19.90

Ljuslykta, 49kr

Finklocka, armband och örhängen. 129, 19 och 24kr.

Vindfodrade vantar 69kr

Badlakan i kraftig bomull med tunnt frottefoder 160 x 90 cm, 69kr.

Handväska i läder. 119kr.

Vit T-shirt i viskostrikå, deras märke 69.90

2 blusar m kort ärm i viskos, en svart-vit mönstrad och en orangeblommig 129kr/st

Tröja 3/4 ärm m knappar i deras lite kraftigare trikå 69.90

Långärmad i viskostrikå m volang snett över framsidan 39.90kr

Av Neta - Torsdag 31 aug 19:40

Utgången är blå annars är det gult.

Grundades av Göran Karlsson som står som staty gjord av Jonas Högström, utanför Gekås
Från Wikipedia

"Göran Karlsson, född i oktober 1939, död 26 juli 2004 i Köinge i Falkenbergs kommun i Hallands län, var en svensk affärsman, mest känd för lågprisvaruhuset Gekås i Ullared
Karlsson startade lågprisvaruhuset Ge-Kås Manufaktur 1963 i källaren till familjens bostad. Namnet kommer från hans initialer G och K. Försäljningen bestod främst av gabardinbyxor och städrockar. Till en början gick inte affärerna så bra, men med tiden blev Ge-Kås ett fenomen och succén var ett faktum. 1991 valde Karlsson att sälja företaget till sex anställda för 130 miljoner kronor. Vid försäljningen skrevs en klausul att Karlsson inte fick driva konkurrerande företag under ett antal år men vid en förlikning bröts klausulen 1 juli 1998.

Efter att klausulen hävts försökte sig Göran Karlsson på en ny "kassa-ko", han startade Ullared2.se/Karlsson från Ullared men efter namnkonflikter fick inte Ullared användas av Karlsson i marknadsföringen, för i folkmun kallas Ge-Kås för Ullared. Företaget fick istället namnet Karlsson och säljer heminredning, textilier, livsmedel och verktyg.

Idag är Ge-Kås ett stort turistmål och omsätter ca 5 miljarder (2014 års bokslut).

Han var mycket motorintresserad, vid hans bortgång fanns 200 bilar och ca 100 motorcyklar. I samlingarna fanns flera dyrgripar bland annat Excalibur SS Phaeton och Morris Oxford DeLux 4-Dr. Bilarna återfanns i hans bil- och mc-museum i Gällared. Efter hans död flyttades fordonen till Göran Karlssons Motormuseum i Ullared som dock lades ner 2011 på grund av vikande besöksantal. Vintern 2012 rasade taket in på ett garage där flera av hans bilar stod förvarade; flera bilar skadades men de såldes senare till ett nytt museum utanför Svenljunga.

Göran Karlsson avled 2004 i sviterna av cancer (hjärntumör)."

Bra ord på hans gravsten. På kyrkogården strax bredvid.

Numera har dom förvärvat en fastighet till, där finns en blomsteraffär, en guldsmed, Sibylla, Glasögenfabriken, en sportaffär, 3 outlett och nåt smart

Kundvagnsförvaring för den som kanske vill gå och äta eller har glömt nåt och vill gå in igen.
Finns en sallads o smoothiebar i hörnan vid ingången och glasskiosken har fått en utbyggnad där.

Vi bor alltid på motellet, Rum för 4, toa m dusch, pentry med kyl, diskbänk, kaffebryggare o micro. Bord m 4 stolar. Våningssängar i vinkel med soffa nertill och helkroppsspegel. Egen uteplats med kundvagnsparkering.

Detär dom här 2 längorna ca 100 m från ingången. Det rummet kostar exakt hälften av ett dubbelrum på hotellet.

Numer moderniserade soffor

Är det då billigare där? Ja ofta långt under halva priset. Så klart inte allt, men på mycket och man ska nog vara prismedveten där. Men hemtextil, hygien, förbrukningsvaror, kläder, väskor, leksaker och intedning är det dom säljer mest av. Där är också priserna lägst.
Ex kräftlykta som kostade 50kr på Maxi kostade 12.90 där. Dammsugarpåsar 5-pack 99kr på Maxi, 37.95 där. Mitt shampo brukar kosta typ 20kr på x-pris, 12.90 där. Svegmarks bh, 279 på Lindex, exakt samma 79.90 där. Knappbatterier, där kostar en karta med 5 st av 6 strl, 29.90, det är lika mkt som ett kan kosta hos urmakarn.
Ja listan kan bli lång.

Jeansskjorta och joggingbyxa i strl 68. 19.90för skjortan, 49.90 för byxan i fixtrikå.

Ja det var några exempel. Vi har räknat ut att vi tjänat in resan på det vi handlat. Då har man fått lite luftombyte och kul på köpet.

Middag i kvällssol t.ex Kanske just Wok house inte är det bästa stället där. Det ovanför Burger king är bättre.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7 8 9
10
11 12
13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mina ord och tankar med Blogkeen
Följ Mina ord och tankar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se