Mina ord och tankar

Senaste inläggen

Av Neta - Måndag 1 jan 00:16

Fy fan för att vara själv på nyårsafton.
Fy fan för att ha familj och vänner som inte bryr sig i att jag tycker så.

Av Neta - 29 december 2023 23:48

KRUSTADER



4 st skivor bröd, tex formfranska eller kavring
Smält smör



Sätt ugnen på 200 gr
Ta fram små formar eller en muffinsplåt.
Ta ut rundlar från brödet med hjälp av utstickare/pepparkaksform eller ett glas. Den ska vara ungefär 5 cm. i diameter.
Kavla på rundeln ganska tunt, pensla med smör på båda sidor, tryck ut i formen. Grädda mitt i ugnen tills de börjar få färg. Det tar 10-15 minuter.
Låt svalna.

Fyll med gräddfil, rödlök, rom och en räka på toppen

eller

KRÄFTKRÄM

1 dl fraiche
1 dl majonnäs
1 tsk konc. Hummerfond
1 msk chilisås
150 g avrunna kräftstjärtar
1 kn hackad gräslök
½ dl riven lagrad ost

Blanda fraiche, majonnäs, fond och chilisås
Skär ner kräftstjärtarna grovt och vänd ner dom
Hacka gräslöken och rör i den
Bred blandningen över fisk och gratinera i 225 gr i 20 min.


ROMBOMB, gott till skumpan på 12-slaget.

6-8 pers

200 g nat philadelphiaost
2 dl fraiche
1 hackad rödlök
salt
1 brk röd rom, 75 g
1 brk svart rom, 75 g

Täck insidan av en liten skål med plastfolie så stor att den går att vika över också
Rör osten mjuk och blanda med fraiche och rödlöken
Smaka av med salt
Häll blandningen i skålen, täck och ställ kallt i kyl i minst 2 timmar
Vänd skålen upp och ner på ett serveringsfat, dra bort folien
Garnera med romen som ska täcka helt
Servera med kex.


Varmrätten blir smördegsinbakade kycklingfilé med schalottenlök, kantareller och färskost vitlök & örter. Sparris till och en tomat & mozzarellasallad. Nån form av lite godare potatis, antingen Hasselbacks, eller möjligen strudelpotatis.
Det senare är råriven potatis man steker på med vitlök, vårlök och nån ört, bakar in i smördeg. Men tror hag gör Hasselbackare eftersom kycklingen är i smördeg. Frågan är om jag ska ha nån sås? Känns inte så.

Har inget direkt recept på kycklingen, fräser hop svamp o lök, klickar i osten med nån msk grädde. Kryddar och kokar hop. Lägger det på en bit smördeg, lägger på en brynt kycklingfilé, gör ett paket som jag penslar med ägg och har i ugnen på 225 gr till den får fin färg.

Om jag orkar nån dessert tinar jag nog lite olika bär, ev gör jag en pannacotta.

Av Neta - 28 december 2023 22:24

Är det nånting jag aldrig skulle komma på tanken att göra så är det att fira jul och nyår i varmare land. Det är det löjligaste påfund jag kan tänka mig. MIN åsikt, jag vet att vi kan tycka olika där.
Julen vill jag fira som den svenska tradition vi har här i kyla och helst snö. Nyår firar jag ju inget speciellt längre. Vi har genom åren L och jag haft åtskilliga nyårsfester där vi bjudit på mat och vin. Andra fester också.
Nu har vi ju av naturliga skäl inte det längre. Varken han eller jag har ju den ekonomin just nu. Då upphör ju umgänget med dom s.k vännerna helt. För ingen bjuder ju oss nu, lika lite som dom bjöd tillbaka förr.

Inte en enda av våra s.k gemensamma vänner har hört av sig i år. Inte under hela advent, och heller inte nu till nyår. Inte ens ringt.
Jag har några tjejkompisar som hör av sig men trots att det synts på sociala medier att L och jag firat tillsammans, har ingen hört av sig och velat träffa oss. Vi bjuder ju inte längre.

Känns ju lite konstigt, om vi kan umgås så trots att vi är skilda borde det ju inte vara så märkvärdigt att komma hit, eller rent av bjuda hem oss.
Vi hade väl en helt ok jul ändå, lugn och skön men jag kan inte låta bli att reagera. Tur vi har barnen.

Jag tror iofs också att Es död gör att många inte hört av sig. Det är några som inte hört av sig sen dess. *Vänner* som inte ens kom på begravningen.

Förra nyåret var skitjobbigt för sen skilsmässan har ju hon och jag firat tillsammans. Gjort en liten nyårsdukning på kul så där och gjort nån god mat alternativt köpt färdig nyårsmeny på catering. Nu är det dags igen och jag har redan ont i magen. Tiden har inte ändrat på den känslan.
Jag vill inte åka iväg, det är struligt med färdtjänst en sån kväll. Vill inte vara ute på kvällarna heller. Inte som det varit i den här stan med skjutningar.

L åker ju på dans. Ungarna har sina traditioner, båda har ju sina respektive. Träffar vänner. Som det ska vara.

Vi skålar väl från våra balkonger på 12-slaget vi som är hemma här. Men de flesta är nog borta.
Jag äter väl nåt och kollar på firandet från Skansen, det är min nya nyårstradition.
Tråkigt men iaf lugnt och jag slipper gå ut. Saknaden efter Elle den kvällen är enorm.

Lugnt har det varit idag också. Gjorde pasta och köttfärssås, blev 3 portioner.



Gjorde på salladslök, vitlök och paprika. Köttfärs så klart, lite tomatprodukter, oxfond och en skvätt fraiche som var kvar i en burk. Sen färsk bandpasta. Skönt att slippa julmat.

Nu tittar jag med ett halvt öga på golfresan. Ska väl fortsätta med det.

Av Neta - 28 december 2023 01:28

Var så trött igår att jag bara inte orkade skriva här.

Vi stressade oss genom en enklare frukost, snöskottning, strykning av en blus och säkert nåt mer också innan vi plockade hop det vi skulle ha med oss.
Jag hade glömt göra sillen, men var på toa vid 7 så gjorde den då. Utan glasögon men det gick bra. Haha!


Det har varit jättefint väder här både igår och idag. Det här tog jag genom bilrutan igår på väg till C. Det är taget söder om oss. Vi såg hela tiden som en grå vägg av dis längre fram och ungefär vid flottiljen kom vi ifatt den. Det var så solen inte trängde igenom. Så var det sen ända ut till Örsundsbro men fint ändå med all orörd snö och snötäckta träd.

Trevligt knyt och kul med båda barnen och båda barnbarnen också. Men som vanligt saknas en. Den känslan kommer nog aldrig att försvinna. Rasmus hade jour och kom senare och fick också ge sig iväg att bärga en bil vid en av småvägarna härute. Han hann precis få i sig maten. Tur det ändå!

L och jag stannade till och köpte batterier och mask.disk på hemvägen. Vi var lite trötta båda två då vi kom hem. L hade väl haft tanken att åka hem igår men ändrade sig och åkte idag i finvädret.
Vi gjorde en matkasse åt honom, fixade så han hade kaffe och en bulle i bilen innan han åkte. Skar upp resten av skinkan på skärmaskinen så han fick med sig en rejäl hög med färdigskuret. Jag har i kylen också som jag ska frysa i lagom mängd sen.

Den här bilden tog jag då vi for fran C igår.

Gjorde varsin tallrik igår kväll. Idag åt jag upp sista jansson, gravlaxen och sillen. Har några kokta ägg kvar, lite apelsinris, laxröra, julsallad och några prinskorvar kvar. Köttbullar i frysen.

Det hade gått bra att köra hem för L även om solen står lågt nu, men han hade solglasögon i bilen.

Jag betalade räkningarna. Diskade en del stora burkar och så vi hade använt. Sen har jag börjat lyssna på en ny bok. Såg sällskapsresorna både igår och idag.

Nu har kl ränt iväg så nu ska jag strax sova. Tyst och tomt utan L ikväll men lite skönt också. Dröjer inte så länge innan vi ska till Örebro en dag så vi ses snart igen.

Av Neta - 26 december 2023 01:48

Lätt frukost i morse eftersom Marcus och Christine skulle komma på skinkmacka och lite fika. Det senare blev apelsinris jag instruerade L att göra.


Röda ljus i stjärnan då blir det jul på riktigt.

När dom åkt var han upp och borstade av bilen och skottade parkeringen den står på. Något han lär få göra om i morgon då det kom mer snö på em.


Älsk på orörd snö, det är så fint.

Sen var det dags för julens höjdpunkt


Lutfisken som vi äter så här. Inga löjliga små ärtor eller skirat smör här inte. Däremot rejält med kryddpeppar.

Den blev som en sen lunch. C och M tog med det mesta vi ska bidra med till knytet i morgon hos dom. Utom Jansson men den hade vi teamwork på innan vi åt lite mer julmat till Sällskapsresan nu ikväll.


Som avslutades med en Spanish coffe


5 cl likör 43 i en mugg kaffe och lite sprutgrädde på toppen! Vi har alltid föredragit den före den klassiska Irishen.

Av Neta - 25 december 2023 03:32




Veckans asiatiska:


Morning Glory
En vattenspenat med mer lövliknande och pilspetsande blad än den spenat vi är vana vid.
Växten växer med en aggressiv tillväxt, ca 10 cm per dag och brer ut sig likt ett grenverk på vattenytan.
Morning Glory eller ?Träsk kål? eller ?Kinesisk spenat? som den även kallas har
dessutom mycket vackra trumpetliknade blommor.
Det finns recept med Morning Glory från världens alla hörn men framför allt från Asien där specifika rätter finns omskrivna:
Singapore, Indonesien och Penang:
Steks bladen vanligen med chilipeppar, vitlök, ingefära,
torkad räkpasta och kryddor men även med bläckfisk och
en söt och kryddig sås.
Kinesiska köket:
Finns det många sätt att tillreda den men troligen den
vanligaste varianten är med stekt och hackad vitlök.
Thailand:
Där det heter Phak bung blandas den ofta stekt med ostronsås eller gul soja pasta, vitlök och chilipeppar.
Filippinerna:
Brukar de steka den i olja tillsammans med lök, vitlök,
vinäger och sojasås. Det är också en vanlig bladgrönsak i fisk- och köttgrytor.

Veckans BRÖD

Enkelt frukostbröd

1/2 pkt jäst
2,5 dl röd mjölk
1 tsk salt
1 msk rapsolja
1 msk honung
5-6 dl rågsikt

Smula ned jästen i en köksmaskin eller degbunke.
Värm mjölken till 37 grader.
Häll i mjölken i bunken, du kan också ha i honung, salt och olja.
Rör om tills jästen lösts upp.
Häll i mjölet, lite i taget medan degen arbetas med degkroken.
Degen ska vara smidig och släppa från degbunkens väggar.
Låt jäsa under bakduk eller inplastad i ca 45 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Ta upp degen och lägg den i en springform eller annan rund bakform.
Tryck ut den jämnt i formen.
Nagga den lite lätt, pudra med vetemjöl och skjutsa sedan in den i den nedre delen av ugnen. Sänk ugnstempen till 225 grader och grädda i ca 15-20 minuter.

Veckans SALLAD

Äppelsallad

2 äpplen
Smör
2 nävar blandsallad
10 valnötter
2 msk rödvinsvinäger
½ dl rapsolja
Salt och peppar

Skölj och klyfta äpplena
Stek dem i smör
Blanda med sallad och valnötter
Vispa hop vinäger, olja och kryddor
Ringla dressingen över salladen.

Veckans VEGO

Vegetarisk carbonara med halloumi
4 pers

300 g pasta, t ex tagliatelle
200 g halloumi
10?15 salviablad
4 ägg
4 msk vispgrädde
1 dl riven parmesanost
1 krm svartpeppar
olivolja till stekning
2 tomater
färsk salvia

Koka pastan och låt den rinna av.
Tärna halloumin.
Strimla salviabladen.
Vispa ihop ägg, grädde, parmesanost och peppar.
Stek halloumin gyllene i olja.?
Låt salvian fräsa med 1 minut på slutet.
Vänd ner pastan i pannanoch häll i äggsmeten.
Ta pannanav värmen och rör tills äggenblivit krämiga.
Klyfta tomaterna och rör ner tillsammans med färsk salvia. ?
Mal ytterligare svartpeppar över och servera.


MÅND
Juldagen

Vi fortsätter på julbordet


TISDAG
Annandag Jul

Kalkon i halvor

1 kalkon 3-5 kg

Rör hop:
1 dl smörolja
1 msk salt
1 tsk sv.peppar
1 msk kinesisk soja
3 tsk torkad timjan
1-2 msk pressad apelsin

Ugn 175 gr
Det första man får göra är att med en plattång dra ut senorna från lårbenet. Det är dom vita platta sakerna, känns som brosk ungefär. Jag klippte också bort det lösa skinnet i vingen, om du drar ut vingen från fågeln så ser du var det inte finns nåt kött. Är som en trekant av löst skinn.
Smorde en ugnspanna med ren smörolja.
Penslade sedan kalkonen, först på utsidan glöm inte att pensla under vingar och ben.
Vände den sen och penslade ganska ymningt på insidan. Använd gärna silikonpensel, det blir som mer på den.
Stekte den så med insidan upp i 45 min, då har det blidats en hel del vätska i ugnspannan.
Blaskade på lite vätska i halvorna och vände dom sen, om du öser eller penslar spelar inte så stor roll men även här föredrar jag silikonpensel.
Öser/penslar ordentligt även på utsidan och satt in den i 15 min
Tog ut och penslade/öste den igen och satt in den ytterligare 15 min innan jag gjorde samma sak igen men kollade den efter 10 min och då var den klar. Ca 45 min även med utsidan upp alltså.
Köttsaften ska vara klar där lårbenet möter kroppen, den är som tjockast där. Tar det mer än 15 min till när du gör din så fortsätt pensla var 15e minut

Lyfte upp och över fågeln i en annan form men lät varje halva droppa av ordentligt först.
Spädde plåten de legat på med ½ l vatten, rörde runt och silade skyn.

Sås till 8 pers:
5 dl sky (resten fryser man in)
2-3 msk mjöl + lite vatten
2 dl vispgrädde
1-2 msk gelé, t.ex sv. vinbärs men går bra med citrus, sherry eller portvinsgelé också.

Koka upp skyn, red av den och koka 3 min, tillsätt gelé och grädde, rör om och låt det bli varmt.
Jag behövde inte smaksätta min sås alls, men tycker du att det behövs så använd de kryddor du hade i marinaden
Servera kalkonen med kokt potatis, hasselbackspotatis eller annan ugnspotatis, såsen, brysselkål eller sockerärtor och gelé av den typ du har i såsen.

ONSD

Laxpudding m färsk o gravad lax
4 personer

1 kg potatis
1 liten purjolök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl finhackad dill
200 g färsk laxfilé
300 g skivad gravad lax
4 ägg
2 dl standardmjölk
2 1/2 dl vispgrädde
smör till formen

Servering:
smält smör
lite riven pepparrot
en sallad
persilja eller dill

Sätt ugnen på 200°.
Skala och skiva potatisen.
Ansa och strimla purjolöken.
Lägg ett lager potatis i en smord ugnsfast form, ca 24 cm i diameter.
Salta?och peppra och strö över hälften?av purjolöken och dillen.
Skär laxfilén i skivor.
Placera halva mängden gravad lax och laxfilé så att det täcker potatisen.
Lägg på ytterligare ett lager potatis, dill, purjolök och lax.
Avsluta med ett lager potatis.
Vispa upp äggen.
Tillsätt mjölk och grädde och vispa samman.
Häll äggstanningen i formen och peta med en gaffel så att det rinner ner mellan fyllningen.
Gratinera laxpuddingen mitt ?i ugnen, ca 60 minuter.
Efter ca 30 minuter kan du klicka ut lite smör i formen.
Servera med smält smör, riven pepparrot och en krispig sallad.
Garnera med persilja eller dill.

TORSD

Vi tar oss an resterna av skinkan och piffar upp den med en äppelsås.

Kryddig äppelsås

1 msk smör
1 dl schalottenlök, hackad
2 st stjärnanis
1 bit kanel, hel
1 tsk kardemumma, mald
2 dl äpple, hackat
2 msk cognac
1 msk Kalvfond
2 dl grädde, 40%
salt och peppar

Stek lök, anis, kanel och kardemumma några minuter på försiktig värme i smör.
Höj temperaturen och tillsätt äpplet och cognacen.
Slå i fond och grädde.
Låt såsen sjuda långsamt i 5 minuter.
Smaka av med salt, peppar och fond.
Servera till kokt (jul)skinka, kokt potatis och brysselkål

FRED

Crepes med svamp och lök

2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
4 ägg
½ tsk salt
2 msk smörolja

Fyllning:
200 g champinjoner
2 gula lökar
2 rödlökar
1 purjolök
smörolja
2 dl fraiche, franska örter
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
färska örter t ex persilja och timjan

Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken till en slät smet.
Tillsätt resten av mjölken, ägg, salt och smör-&rapsolja.
Vispa ihop och ställ åt sidan.

Skiva svampen.
Skala och skiva lökarna tunt.
Strimla purjolöken.
Bryn svampen i smör-&rapsolja i en stor stekpanna.
Tillsätt all lök.
Fräs på medelvärme under omrörning tills löken blir mjuk.
Rör ner crème fraiche, salt och peppar.
Låt koka ihop någon min.
Sätt ugnen på 225°.
Häll lite smör-&rapsolja stekpannan till gräddningen av första pannkakan.
Grädda 8-12 tunna pannkakor.
Fördela fyllningen på pannkakorna.
Rulla ihop och lägg dem i en ugnssäker form.
Pensla dem med smör-&rapsolja och värm i ugnen ca 10 min.
Strö över hackade färska örter och servera med tomat & rödlökssallad.

LÖRD

Pastagratäng med kräftstjärtar

1 msk smör eller olja
4 port pasta
290 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 msk torkad basilika
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
salt och peppar
400 g torsk i block
1 fänkål, ca 250?300 g
80 g parmesanost
1 burk kräftstjärtar i lake, 400 g (avrunnet 170 g)
½ kruka basilika

Sätt ugnen på 200°.
Smörj en ugnsform med olja eller smör.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, men bara 2/3 av tiden.
Lägg den kokta pastan i formen.
Rör ihop krossade tomater, tomatpuré, torkad basilika, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 msk olja och salt och peppar.
Häll tomatblandningen över pastan och rör om.
Dela torsken och fänkålen i mindre bitar, fördela i formen.
Riv drygt hälften av parmesanosten och strö över gratängen.
Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
Låt kräftstjärtarna rinna av och toppa sedan gratängen med kräftstjärtar, färsk basilika och resterande av parmesanosten.

SÖND
Nyårsafton


Förrätt:

LYXIG CAVIARKRANS MED RÄKOR

100 g stenbitsrom
4 hårdkokta hackade ägg
½ mkt finhackad rödlök
1 brk creme fraiche
2 msk majonnäs
½ knippa dill el. 2 msk torkad.
100 gr skalade hackade räkor + några till garnering
saft av en citron
salt och peppar
5 blad gelatin
sallad

Blanda allt utom gelatin.
Smält gelatinbladen enl. anvisning och rör i smeten.
Häll upp i oljad kransform.
Låt stå kallt minst 3 timmar ( kan frysas ) doppa formen snabbt i hett vatten innan den stjälps upp.
Dekorera med sallad och räkor.
Servera med bröd och ett gott svalt vitt vin..


Smördegsinbakad fläskfilé med bacon och vitlöksost


1 fläskfilé, 600?700 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
11/2 pkt bacon
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
100 g färskost med vitlök & örter
2 msk finhackad persilja
2 msk finhackad timjan
1 pkt kyld smördeg, 250 g
1 dl riven lagrad ost, t ex ?västerbotten

Pensling
1 äggula


Rödvinssås
2 schalottenlökar
3 dl rödvin
1 dl vatten
4?5 msk konc kalvfond
2 msk tomatpuré
1 krm svartpeppar
2?3 tsk maizena majs-?stärkelse
färsk timjan

Sätt ugnen på 200 gr
Putsa köttet, salta lätt och peppra runt om.
Linda bacon-?skivorna runt köttet och bryn hela filén med baconskivorna i smör i stekpanna tills baconet fått fin färg. Låt filén svalna.
Skala och skiva vitlöksklyftorna.
Blanda färskost, persilja och timjan.
Rulla ut smördegen.
Placera fläskfilén en bit in på smördegen och bred ut osten på köttet.
Strö ut vitlöksskivor och riven ost intill köttet. Rulla samman degen runt köttet och fäst skarvarna ordentligt. Pensla smördegen med äggula.
Placera köttet med skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper.
Stek mitt i ugnen tills köttets innertemperatur är ca 70°.
Låt vila i ca 15 min innan du skär upp köttet i skivor.

Rödvinssås

Skala och finhacka lökarna. Koka lök tillsammans med vin, vatten, fond, tomatpuré och peppar i ca 10 min.
Lös upp majsstärkelsen i lite vatten och vispa ner i såsen. Låt allt få ett uppkok. Hacka lite färsk timjan och vänd ner i såsen strax före servering.
Lägg en kvist med cocktailtomater i ugnen 10 min. Servera tomaterna och lättkokta sockerärter el sugar snaps samt potatisgratäng till köttet.
Dryck: Rödvin


Dessert:


Exotisk vinterfruktsallad

2 dl delade, urkärnade röda druvor
2 dl tärnad mango
2 dl tärnad papaya
2 dl tärnad ananas

Sås:

4 passionsfrukter
½ granatäpple, kärnorna
1 msk socker
1 msk pr citron
1 msk kallt vatten

Garnera med 1 passionsfruktklyfta

Gott är även apelsin, jordgubbar, amerikanska blåbär, fikon och tärnade kons. päron.
Servera m grädde och ev glass.
Dryck: Portvin


12-slaget:

Små krustader fyllda m rom, rödlök, räkor och fraiche
Dryck: Champange

Gott nytt år!





Av Neta - 25 december 2023 01:16

Jag sov länge, L var redan vaken och påklädd när jag vaknade strax före 11. Jag duschade så blev en sen frukost. Men det var ju så vi ville ha vår jul, avslappnad utan krav.
En fantastiskt fin julafton, det är massor av snö, blå himmel, sol och rimfrost påalla träd. Så otroligt fint ute. Men -9. Vi fick omfördela maten vi hade ute till förråd och garage. Musten var redan halvfrusen.

Satt och mös framför TVn, fick instruktioner av C att öppna ett gemensamt paket tidigt.


En burk, stor som en brödburk full av praliner och kolor. Ojoj!

Efter Kalle började vi bli sugna på mat igen. Värmde på Jansson, jag gjorde en halv sats omelett med kantarellstuvning. Stekte på köttbullar och prinskorv. Vi gjorde 2 tallrikar, en fiskig och en med mer varmt.


Som vanligt orkade jag inte äta upp. Jansson saknas på bilderna men den va så klart med. Brödet vi gjorde igår blev jättebra. Brukar ju alltid skippa bröd och potatis men inte idag.

Ja sen hamnade vi soffan igen, tanken var en spanish coffee efter maten men vi var för mätta för det.

Så småningom tog L på sig tomteluvan och vi öppnade julklapparna.

Jag fick en kasse med en fl bubbel, ett runt glas, en virkad ros och lite ätbart, en urgullig snögubbe ca 40 cm hög av C och Markus. Av L fick jag ett nytt läderfodral till paddan från Sandstrøm. Mitt gamla var ju jättetrasigt.


L blev nöjd med sina klappar och det var C och M också! Ls tofflor va precis så sköna som jag trott och avfrostaren laddades direkt.

Vi kollade på en konsert från Luleå och Åsa-Nisse. Tog en fika med egengjord punchglass.


Lutfisken ligger nu i blöt till i morgon kväll. På dan kommer C och M hit och tar en fika och en skinkmacka. Vi ska också fixa lite till knytet på tisd. på kvällen.

Nu ligger jag i sängen med rent nattlinne och renbäddat. Sover nog som en prinsessa i natt.

Ha fortsatt fin jul.

Av Neta - 24 december 2023 02:42

Så är vi där då! Å jag var bara ett nr från att vinna en ny bil åt C. En utan möss i som man bara kan köra. Haha!

Vi gjorde Jansson, griljerade skinkan, kokade gröten, gjorde ett vörtbröd, en laddning bregott och säkert nåt mer jag glömt med. Jo punchglassen är gjord. Leif han diskar och diskar och idag upptäckte jag att mitt maskindiskmedel nästan är slut. Jag har ju bara en bänkmaskin för 6 kuvert så använder fortf pulver. Måste köpa!

Blev gröt till lunch, det var ju enklast när vi ändå gjorde den. Nu ikväll skulle jag ju gjort landgångar men upptäckte att mina tallrikar är för små. Så gjorde 2 mjuka mackor i var, en med skinka o ananas och sylta med rödbetssallad och en med ägg o sill och gravlax o hovmästarsås på + att jag gjorde varsin skinkmacka på knäcke.
Åt vid TVn och tog lite glögg senare.

Gjorde äntligen i ordning vita bordet också.


Hittade kul servetter.

Haft väldigt ont både i armar och ben. Blir mkt skärande och så. Sen upp och ner för att fixa.


Hittade julstjärnekransen med.

Minusgrader ute igen och vi får verkligen en vit kall jul. L var ner till graven och tände ett 4-dagars ljus. Det var friskt på näsan.

Kl är nästan 3, vi kom i säng sent. Men nu släckte han så ska göra det också.

Ha en fin jul! Kör försiktigt och ta det lugnt med snapsen.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14 15 16
17
18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards