Direktlänk till inlägg 10 maj 2022
Stångkorv
7½ dl korngryn
1½ lit vatten
1½ lit buljongkokt kött, lika delar nöt o fläsk
3 msk salt
1 msk mejram
1/4 tsk vitpeppar
1/4 tsk kryddpeppar
1 finhackad rödlök
½ tsk mald ingefära
4½ dl köttspad
Skölj grynen och låt dem svälla i vattnet i ca 2 timmar
Under tiden kokar ni köttbitarna i vatten så det täcker tillsammans med buljongtärningar (1/ 5 dl vatten) , några kryddpeppar, ett lagerblad och en gul lök i klyftor
Koka gröten mjuk, se förpackning låt den kallna
Låt köttet svalna i spadet, dela i mindre bitar
Mal köttet medelgrovt i 5-6 mm hål
Blanda med den kalla gröten, rödlöken och kryddorna
Späd med kokspadet och arbeta hop det noga
Nu kan ni antingen stoppa korvarna i svinfjälster 28-30 mm i diameter till korvar på 15-20 cm långa eller forma och rulla dom tight i gladpack som snörps i ändarna.
Tyvärr kom bilderna inte med men dom finns både på Fb och Insta . ...
Egentligen skulla Annika och jag ses i morgon, ev åka till Enköping å träffa C. Men när jag såg va det skulle bli för temp ute insåg jag att jag inte skulle klara det. Blir det över 25 vill jag ta det lugnt i skuggan. Blir dålig och mår illa om det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 |
12 | 13 |
14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 |
19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
|||
30 | 31 | ||||||||
|