Direktlänk till inlägg 19 december 2019
Stångkorv
7½ dl korngryn
1½ lit vatten
1½ dl buljongkokt kött, lika delar nöt o fläsk
3 msk salt
1 msk mejram
½ tsk vitpeppar
1 finhackad rödlök
½ tsk mald ingefära
4½ dl köttspad
Skölj grynen och låt dem svälla i vattnet i ca 2 timmar
Under tiden kokar ni köttbitarna i vatten så det täcker tillsammans med buljongtärningar (1/ 5 dl vatten) , några kryddpeppar, ett lagerblad och en gul lök i klyftor
Koka gröten mjuk, se förpackning låt den kallna
Låt köttet svalna i spadet, dela i mindre bitar
Mal köttet medelgrovt i 5-6 mm hål
Blanda med den kalla gröten, rödlöken och kryddorna
Späd med kokspadet och arbeta hop det noga
Nu kan ni antingen stoppa korvarna i svinfjälster 28-30 mm i diameter till korvar på 15-20 cm långa eller forma och rulla dom tight i gladpack som snörps i ändarna.
Frys i påsar!
När vi åkte hem igår regnade det och det hade också regnat massor under em det syntes på vägen. Från att vi åkte på 55an ungefär var det torrt och inget spår av regn fanns. Inte här hemma heller och det är mkt torrt i naturen. Regn skulle behövas här...
Iaf ett par nätter ha ha! Så skönt att få prata av sig om allt. Känna stödet från nån som känner mig och som förstår mig precis. Han följer med mig som stöd till prästsamtalet om begravningen i morgon också. Kanske inte ända in på mötet men finns...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 |
5 | 6 |
7 | 8 |
|||
9 |
10 | 11 | 12 |
13 | 14 |
15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | 28 | 29 |
|||
30 | 31 |
||||||||
|