Direktlänk till inlägg 24 mars 2020
Ja så är det dags igen. Vårfrudagen eller våffeldagen som vi numera säger.
Vare sig ni gör smeten själv eller kör på mix så är det ju det man lägger på den som gör det.
Jag brukar köra en lite matigare topping först, stenbitsrom, hackad rödlök och gräddfil. Ev en räka eller fler också. Lyxvarianten är smetana, löjrom och rödlök. Haha!
Fick idag också tips om färskost m pepparrot, rökt lax i strimlor och klippt gräslök. Skulle nog röra ut osten med lite gräddfil. Låter gott iaf och är väl bara fantasin som sätter gränser.
Avslutar med en med hallon som jag rör med lite råsocker och vispgrädde.
Läste ett annat smaskigt recept på Lands facebooksida.
Kladdkakevåffla.
100g smör
2 ägg
3 dl rårörsocker
2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt
Gör så här:
Smält smöret och låt svalna.
Vispa ihop alla ingredienser så det blandas ordentligt.
Värm upp våffeljärnet och smörj med en rejäl klick smör. Pensla gärna in smöret så det täcker järnet helt. Häll i 1 dl smet och grädda men inte för länge, då blir de hårda!
Lossa våfflan försiktigt och servera med en kula glass eller grädde och några härliga bär!
Ja hur ni än gör dom och hur ni än äter dom. Ha en fin våffeldag.
När vi åkte hem igår regnade det och det hade också regnat massor under em det syntes på vägen. Från att vi åkte på 55an ungefär var det torrt och inget spår av regn fanns. Inte här hemma heller och det är mkt torrt i naturen. Regn skulle behövas här...
Iaf ett par nätter ha ha! Så skönt att få prata av sig om allt. Känna stödet från nån som känner mig och som förstår mig precis. Han följer med mig som stöd till prästsamtalet om begravningen i morgon också. Kanske inte ända in på mötet men finns...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 |
4 | 5 |
6 | 7 |
8 | |||
9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 |
15 | |||
16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
|||
23 | 24 | 25 | 26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|