Direktlänk till inlägg 2 juli 2020
Stångkorv
2 kg kokkött av fläsk och nöt, tärnat
2 lit vatten
3 msk salt
10 kryddpepparkorn
1 gul,lök
7 1/2 dl korngryn
1 msk mejram
1/4 tsk vitpeppar
1/4 tsk kryddpeppar
1 mkt finhackad rödlök
1/2 tsk mald ingefära
4 1/2 dl av buljongen
Vi använde ca 1 kg fläskkarré och 1 kg Högrev utan ben
Det blev 30 st av 3.8 kg smet.
Koka köttet helt klart i vatten, hälften av saltet, några kryddpepparkorn och en klyftad lök
Spar 2 lit buljong
Sila buljongen
Koka korngrynen mjuka i 1 1/2 lit buljong
Mal köttet med korngrynen, alt finhacka köttet och blanda med grynen
Tillsätt salt, mejram, peppar, lök och ingefära
Arbeta hop en smet med 4 1/2 dl buljong
Forma korvar i gladpack och frys.
Vid servering stek hela eller i smul med stekt potatis.
Servera med stekt ägg och rödbetor
http://netaave.bloggplatsen.se/2018/01/28/11511137-stangkorv-steg-for-steg
När vi åkte hem igår regnade det och det hade också regnat massor under em det syntes på vägen. Från att vi åkte på 55an ungefär var det torrt och inget spår av regn fanns. Inte här hemma heller och det är mkt torrt i naturen. Regn skulle behövas här...
Iaf ett par nätter ha ha! Så skönt att få prata av sig om allt. Känna stödet från nån som känner mig och som förstår mig precis. Han följer med mig som stöd till prästsamtalet om begravningen i morgon också. Kanske inte ända in på mötet men finns...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | |||||
6 | 7 |
8 |
9 | 10 |
11 | 12 | |||
13 |
14 | 15 |
16 | 17 |
18 |
19 | |||
20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 |
26 |
|||
27 | 28 |
29 | 30 |
31 | |||||
|