Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 4 juni 2022

Pantertanterna

Av Neta - 4 juni 2022 22:15

Runt 85 båda två men så himla trevliga. Riktiga pantertanter och inte spottar dom i glaset heller. Haha! Tycker att jag som bara är 70 är rena jäntungen.


Va så trött på att sitta ensam. Hade missat dom på gården i em men ringde Sonja som kom ner och sen sa vi till Linnea gm altandörren. Hon kom när hemtjänsten som var där hade gått och vi delade på ett cykelvin.


Det fick godkänt av oss alla tre. Vi satt ute till strax före 20 och Linneas hemtjänst som skulle hjälpa henne av med stödstrumporna fick vackert komma till min altan ist.
Han tyckte att det såg så trevligt ut så han tänkte nästan stanna. Haha!

Men jag fick ju sällskap en stund iaf och sen gick vi in och såg Så Mycket Bättre!

Innan dess hade jag vitlöksmarinerat champinjoner och förväll en massa sparris.


Tog lite av varje av det till min citronhalstrade lax och kryddade lite gräddfil med salt och peppar till bara. Spart lite sparris till i morgon och frös en påse. Champinjonerna är väl plastade och står i kylen.
Få se vad det blir till sparris och champinjoner i morgon Haha! Lite fläskytterfilé kanske.

Förväller vit sparris i 12 min och grön i 8. Halva tiden när den är skuren så här. Nu la jag den vita med potatisen och hällde i den gröna efter en stund. Man ska spara på disken!

Champinjonerna delar jag i bitar, lägger i en skål, saltar och pressar i en vitlöksklyfta sen rör jag det i omgångar med olivolja tills det ser mättat ut. Ungefär som på bilden. Smakar av under tiden ifall det behövs mer salt.
Himla gott på rostat bröd! Testa! 

Ser ut att bli en fin dag i morgon och sen är det ju nationaldagen på månd. Skulle vilja göra nåt då men inte ensam. Ev åka till den nya Hospitalträdgården vid Ulleråker. Har för mig att det skulle vara nåt där. Om inte annat så ska det vara en himla fin park.

Nu ska jag plocka undan lite i köket, hänga tvätten sen lägga mig att lyssna på en ny bok jag spart ner. Började på den igår men råkade somna ifrån den.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Söndag 30 juni 23:45

Ja nu har hela juni gått med och det har vänt och blir bara mörkare. Det går så fort. Vi har lite grejer planerade i juli och augusti i familjen. L och jag ska bo hemma hos C och M och ta hand om kaninen. Samtidigt gå på en konsert en kväll. Vi...

Ont

Av Neta - Söndag 30 juni 00:47

Luften gick ur mig lite igår när allt gick åt skogen. Men ev kommer C i morgon i regnet och då kanske hon kan fixa så jag kan dammsuga. Har till o med typ grus i min arbetsstols hjul. Vet inte om det regnat i natt också men det var iaf 16 mm i m...

Av Neta - Fredag 28 juni 23:41

Värmen menar jag. Inomhus är det fortf rätt varmt, vill inte ha öppet för det har blivit så mkt flugor. Har nog ett flugbo nånstans därute. Då dom använder mig som studsmatta slipper jag dom helst. Kom en rejäl skur med åska ikväll, lätt huvudvär...

Av Neta - Torsdag 27 juni 23:03

Man gör inte så mkt när det är 31 gr. Idag gick jag bara ut på baksidan när jag skulle vattna. Förberedde också för regn, la dynor upp mot fönstret. Åt det hållet alltså. Så nu blir det väl inget. Haha! Fläkten går och den får nog gå i natt med. ...

Av Neta - Onsdag 26 juni 10:23

Tyvärr kom bilderna inte med men dom finns både på Fb och Insta . ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards