Direktlänk till inlägg 29 november 2022
Har så ont ikväll, ändå har jag inte gjort så jättemkt idag. Men har väl stått och gått lite mer än jag brukar + att jag satt en bra stund i rullstolen igår.
Prioriterade att ta hand om broccolin i kylen och billig purjo från kvantum. Så nu har jag 4 påsar purjo i frysen och det blev en liten hög till dagens gryta. Tycker det är bekvämt att ha färdigstrimlad purjo där. Man bara skär ner och fryser. Ingen förvällning behövs. Frös in wienerkorvar med 2 och 2. Förvällde broccoli. Tänkte göra soppa i morgon. Broccolisoppa med ramslök, ost och grädde i, blir så bra!
Använder oatly växtbaserad grädde, ingen märker skillnad i smak eller konsistens. Bra många mindre kalorier.
Men lite jobbigt med den här värken. Kommer ju nästan inte fram i hallen är lite smålådor och kassar som ska tas om hand. Men fixade inte det idag. Saknar L och hans hjälp. Men han skulle till Hallunda och dansa med nån Karin, eller om det var Karins kompis, vet inte så noga. Haha!
Har varit på väg att bädda rent i flera dar med, men blev inte idag heller. Går inte med ett knä som värker så här mkt. Blir ju ostabil med och lite rädd för att ramla.
Tänkte ni skulle få receptet på mina juliga revben.
Revbensspjäll
julkryddade
1,5kg tjocka revbensspjäll, knäckta.
4 stjärnanis
2 lagerblad
2 kanelstänger
10 svartpepparkorn
Ca 2msk salt
Glaze:
1 påse All roundmarinad
1 påse kycklingmarinad
Saft av ½ apelsin
Dela revbensspjällen längs med benen.
Lägg dem i en stor kastrull och fyll på med vatten så att det täcker.
Låt koka upp, skumma
Lägg i kryddorna och saltet
Låt koka på medelvärme i ca 1timme tills köttet är mört.
Sätt ugnen på 225 gr
Ta upp benen ur lagen och lägg dem i en ugnsfast form.
Blanda alla ingredienser till glazen och pensla den över köttet.
Stek i ca 25 minuter tills de fått fin färg.
Vänd och pensla dem gärna en gång under tiden.
Äts med fördel med det här
Rödkålssallad:
500 g rödkål
2 syrliga röda äpplen
1 rödlök
2 msk rödvinsvinäger
50 g valnötter
olivolja
salt och peppar
Strimla rödkålen. Skölj äpplena, kärna ur och skär i bitar.
Skär rödlöken i tunna ringar.
Fräs rödkålen och rödlöken i 2 msk olivolja i en stekpanna ca 3 minuter.
Blanda ned äpplebitarna och vinäger.
Krydda med salt och peppar och låt fräsa ytterligare några minuter.
Grovhacka nötterna (som så klart kan uteslutas) och blanda ned i kålsalladen.
Serveras ljummen.
Men nu ska jag ta mitt onda ben och gå i säng.
När vi åkte hem igår regnade det och det hade också regnat massor under em det syntes på vägen. Från att vi åkte på 55an ungefär var det torrt och inget spår av regn fanns. Inte här hemma heller och det är mkt torrt i naturen. Regn skulle behövas här...
Iaf ett par nätter ha ha! Så skönt att få prata av sig om allt. Känna stödet från nån som känner mig och som förstår mig precis. Han följer med mig som stöd till prästsamtalet om begravningen i morgon också. Kanske inte ända in på mötet men finns...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 |
9 | 10 | 11 |
12 | 13 |
|||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
|||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
|||
28 | 29 | 30 | |||||||
|