Direktlänk till inlägg 15 december 2022
En fuskvariant som gick snabbt när man kom från jobbet och hade hämtat på dagis. När alla var hungriga.
Matberedaren stod alltid framme så jag hackade lök,och skivade vitkål så den blev strimlad på nolltid. Fräste den så den började bli mjuk sen i med köttfärsen. Den var inte alltid tinad så då fick man vända och skrapa tills den var tinad. Gick fortför jag frös den i platta paket.
När den var tinad så in med ris och på med buljongen. När riset började bli klart ökade jag värmen så vätskan fick koka in samtidigt som jag smakade av med soja och lite sirap, salt om det behövdes och lite peppar med. Men det ska fortfarande vara lite blött.
Äts sen med lingonsylt.
Alla tre ungar har gillat det här och det var ett bra sätt att lära dom äta kål. För det har dom gjort hela högen också.
Sånna här dagar när jag inte riktigt är 100 är det bra mat med då det går snabbt.
Börjar bli lite förkyld, brummar lite i luftrören, småsnorig och lite mer hosta än vanligt.
400 g köttfärs
2 gula lökar
1 lit strimlad vitkål
2 dl okokt ris
5 dl oxfond
Sirap och soja, efter behag men nån msk av varje, nu använder jag den japanska sojan.
Ev salt och peppar.
Fräs lök och vitkål mjukt
Tillsätt färsen och kör tills den är smulig
Rör i ris och tillsätt fond ( går så klart med buljong med)
Puttra en kvart.
Höj värmen och låt vätskan nästan koka in.
Smaka av!
Ät med lingonsylt.
När vi åkte hem igår regnade det och det hade också regnat massor under em det syntes på vägen. Från att vi åkte på 55an ungefär var det torrt och inget spår av regn fanns. Inte här hemma heller och det är mkt torrt i naturen. Regn skulle behövas här...
Iaf ett par nätter ha ha! Så skönt att få prata av sig om allt. Känna stödet från nån som känner mig och som förstår mig precis. Han följer med mig som stöd till prästsamtalet om begravningen i morgon också. Kanske inte ända in på mötet men finns...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 |
11 | |||
12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 |
|||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 |
|||
26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
||||
|