Direktlänk till inlägg 9 juli 2023
Såg det här på Fb, den här är med grädde och kondenserad mjölk men den måste ju gå att göra som klassiska mumsmums med. Den funkar tydligen inte i aluminiumform, den på bilden är gjord i silikonform. Tror mitt recept ger en fastare konsistens med.
Cholad att smälta, blanda gärna ljus o mörk.
Du ska pensla hela formen ymnigt 2 ggr och täcka smörgåsrånen.
4.5 dl socker
0.75 dl florsocker
1 st äggvita
1.5 dl kallt vatten
1.5 msk gelantinpulver
1.5 dl kokande vatten
Chokladflakes
Smörgåsrån
Lös gelatinet i det heta vattnet, blanda alla ingredienser i en bunke, vispa 30 min med elvisp.
Pensla under tiden formen, först ett tunt lager med neutral olja, sen med smält choklad 2 ggr, låt det stelna ordentligt emellan och efter andra gången. Går fort i frysen.
Rör ner chokladflakes i smeten, vispa upp igen om du tycker den sjunker.
Fyll den nu chokladklädda formen
täck med smörgåsrånen i anpassade bitar
Pensla ymnigt med smält choklad ovanpå
Låt stelna i kylen. Tar nog minst 3 timmar.
Vält upp formen på ett fat, dra försiktigt av den.
Lycka till!
När vi åkte hem igår regnade det och det hade också regnat massor under em det syntes på vägen. Från att vi åkte på 55an ungefär var det torrt och inget spår av regn fanns. Inte här hemma heller och det är mkt torrt i naturen. Regn skulle behövas här...
Iaf ett par nätter ha ha! Så skönt att få prata av sig om allt. Känna stödet från nån som känner mig och som förstår mig precis. Han följer med mig som stöd till prästsamtalet om begravningen i morgon också. Kanske inte ända in på mötet men finns...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 |
5 | 6 | 7 |
8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 |
25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|