Mina ord och tankar

Alla inlägg den 27 juni 2024

Av Neta - Torsdag 27 juni 23:03

Man gör inte så mkt när det är 31 gr. Idag gick jag bara ut på baksidan när jag skulle vattna. Förberedde också för regn, la dynor upp mot fönstret. Åt det hållet alltså. Så nu blir det väl inget. Haha!
Fläkten går och den får nog gå i natt med.

Potatisen hade glömts framme på köksgolvet, fick slänga några och botten gick ur när jag lyfte upp den. Rätt mkt jord på golvet. Skrapade och kokade stora kastrullen, 2 lit med potatis.
Åt upp den andra halvan av laxpaketet.


Med en kryddostmacka. Köper ofta kryddost på storhelgerna när vi ska äta sill, tycker det är så gott. Stor skillnad i pris bara. 200 kr kilot på Nelins, 120 kr för exakt samma på Maxi så min bit gick på 80kr. Delade den med Leif sen.

Tvättat, tvättade igår med och hängde ut ett lakan över stolsryggarna därute. Ska strax hänga dagens som blev en grön maskin.

Sen får jag väl ta reda på potatisskrapet, fick skära bort lite på en del med. Men nu är potatisen i kylen.

I morgon äter jag kall färskpotatis både på frukostmackan och till matjesillen som blev kvar häromdan. Tycker om kall potatis. Nån gång ska jag krossa potatis med baksidan av en sked. Trycka till dom alltså. Ösa på smält smör med pr vitlök,mkt dill och salt i + lite panko och köra i airfryern. Såg så vansinnigt gott ut. Man kan väl göra det i vanlig ugn med. Är så glad åt airfryern nu när det är så här varmt. Slippa värma upp ugnen.

Blir ju mkt kall matt när det är så här varmt. Ska göra lite tomatsoppa och äta kall. Tror det blir bra med fetaosttärningar i.
Annars mixar jag ju med kallt vatten, grönsaker och en bit buljongtärning. Kryddar med örter. Oftast med gurka och avocado. Dill och gräs eller salladslök. Blir hur bra som helst, bara mixa och äta eller dricka den. Höftar lite med mängderna.

Sen min gurksoppa där man i 1 lit kall kycklingbuljong river eller hackar ner 1-2 gurka, 2 färsk lök, 2 vitlöksklyftor, 1 stor paprika, 4 skållade och urkärnade tomater lite press citron, salt och kryddpeppar.
Äter sen med krutonger jag vitlöksstekt. Blir lite lik Gaspacho.

Men nu ska jag göra ett sista ryck.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards