Direktlänk till inlägg 19 mars 2025
Idag har jag torkat lite målning, gjort ren micron, diskat en stor plåt och airfryern. Fast jag diskade i varmt vatten med diskmedel är det ändå svårt att få bort den där lite feta känslan när man använt olja, eller som med plåten gjort pizza på. Blev väl hyfsat till slut ändå. Dom här grejerna får ju inte diskas i maskin. Vet att många diskar sina airfryers så men det är ju svårt att få bort vattnet i delen där luften strömmar i den då. Jag vågar iaf inte.
I morgon ska vi till begravningsbyrån. En privat den här gången. Många viljor och åsikter ska samsas. C är ju med mig som med nästan allt nu.
Jag har modifierat en vers som är ganska vanlig i annonser så den liksom blev mammas. Hoppas man får göra så, men det vet dom väl hoppas jag. Dom träffades ju på dans hon och Rune och nu slutar versen * på den andra stranden, dansar ni igen.* Håll tummen!
Hade tänkt göra torsk med äggsås idag men fick syn på grädden i kylen och gjorde *Flexibla fisken* ist. Hade tomater som började bli mogna så då kunde jag ju använda den med. Dill har jag tydligen varit livrädd för att bli utan, hade så där 8-10 små kartonger med dill i frysen + min egen. Sår ju några frön och skördar efter hand ändå.
*Flexibla fisken* kan man använda precis vilken fisk som helst till, färsk eller fryst. Därav jag gett rätten det namn den har. Har ätit den sen barnsben men då hette den bara fisklåda.
Jag köper ju frysta portionsbitar av både lax och vitfisk. Ligger i 3 eller 4-pack. Är ofta billigt om man köper 2-pack och himla bra att ha i frysen. Jag har också en söt liten oval glasform en sån får precis plats i.
Idag tog jag en väldigt fryst torskryggsbit, la i den smorda formen. På med massor av dill och salt. Det ska vara så mkt att det blir grönt. Skivade tomaten och la på dillen, lite mer dill på tomaterna och sen på med grädde av valfri sort så det täcker fisken. Häll den uppifrån över tomaterna.
In i 200 gr ugn, 25 min för tinad fisk, 35 min för fryst. Grädden ska vara lite brungul.
Mosa potatisen i såsen det är löjligt gott. Kombon, tomat, dill och grädde blir såååå gott. Å den måste ätas med potatis. Idag hade jag kokat morötter med potatisen också.
Jag älskar morötter, både rivna och kokta så eller i grytor/soppor.
Till och med barn som inte gillar fisk brukar gilla det här. Funkar i matlådan med. Testa vettja!
Nu ska den här tanten sova!
När vi åkte hem igår regnade det och det hade också regnat massor under em det syntes på vägen. Från att vi åkte på 55an ungefär var det torrt och inget spår av regn fanns. Inte här hemma heller och det är mkt torrt i naturen. Regn skulle behövas här...
Iaf ett par nätter ha ha! Så skönt att få prata av sig om allt. Känna stödet från nån som känner mig och som förstår mig precis. Han följer med mig som stöd till prästsamtalet om begravningen i morgon också. Kanske inte ända in på mötet men finns...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 |
9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 |
15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|