Direktlänk till inlägg 27 oktober 2021
Ett riktigt långkok. En oxkind räcker till 2 pers väger runt 300 g och kostar på CityGross här i stan 129kr kilot. Då är det rent kött utan ben. Min var dessutom putsad också.
Jag stekte den hastigt på hög värme på båda sidor med salt och peppar. Jag har 4 sorters peppar i min *vidspisenkvarn*, vit, svart, grön och rose.
Kokade samtidigt upp 1/2 lit vatten med 2 dl rödvin. Så la köttet direkt i det och tillsatte konc.fond, rödlök, äpple, lite salt och timjan.
Sen får det koka på svag värme under lock i 4 timmar.
1 oxkind ca 300 g
Smörolja
Salt & peppar
1/2 lit vatten + 1 msk oxfond
2 dl rödvin
2 klyftade rödlökar
1 stort klyftat äpple
2 tsk torkad timjan
Ca 1/2 tsk salt
Ska bli spännande då det är första gången jag gör det, läste några recept men gjorde sen ett eget då jag ville ha med äpple, ska bli spännande och se hur det blir.
När vi åkte hem igår regnade det och det hade också regnat massor under em det syntes på vägen. Från att vi åkte på 55an ungefär var det torrt och inget spår av regn fanns. Inte här hemma heller och det är mkt torrt i naturen. Regn skulle behövas här...
Iaf ett par nätter ha ha! Så skönt att få prata av sig om allt. Känna stödet från nån som känner mig och som förstår mig precis. Han följer med mig som stöd till prästsamtalet om begravningen i morgon också. Kanske inte ända in på mötet men finns...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 |
10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 |
|||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
|||
|