Direktlänk till inlägg 5 augusti 2014
Snabbsaltad gurka.
Gurka: slanggurka eller västerås gurka.
Dela slanggurkan i ca 1 dm stor bitar och gör små hål runt om varje bit med en provsticka eller gaffel.
Västeråsgurkan, gör små hål runt varje gurka med en provsticka eller gaffel. (detta för att grukan ska suga åt sig lagen snabbare).
Lag:
7 dl vatten
½ dl salt
1 sockerbit
Vispa ihop till allt har löst sig.
Blanda i dillfrön efter egen smak. (jag brukar krossa dem lite för att få mer smak)
Lägg i grukorna, inte för mycket. Lagen måste täcka alla gurkor.
Täck med lock och låt stå i kylskåpet.
Sedan kan man börja äta efter ca 1½ till 2 dagar.
Jag tänker lägga in min skivad idag, har aldrig gjort det men tror det kan bli bra med.
När vi åkte hem igår regnade det och det hade också regnat massor under em det syntes på vägen. Från att vi åkte på 55an ungefär var det torrt och inget spår av regn fanns. Inte här hemma heller och det är mkt torrt i naturen. Regn skulle behövas här...
Iaf ett par nätter ha ha! Så skönt att få prata av sig om allt. Känna stödet från nån som känner mig och som förstår mig precis. Han följer med mig som stöd till prästsamtalet om begravningen i morgon också. Kanske inte ända in på mötet men finns...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 |
5 | 6 | 7 |
8 | 9 |
10 | |||
11 |
12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 |
|||
18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
23 | 24 | |||
25 |
26 |
27 | 28 |
29 | 30 |
31 |
|||
|