Direktlänk till inlägg 5 juli 2020
Ja så kallade en instakompis till mig den här saften gjord på jordgubbar och fläder. Jag är dock väldigt skeptisk till sockermängden. 1 lit jordgubbar är 500 g, det är bara 1 lit vatten men ett helt kg socker.
Tror jag testar att halvera sockermängden. Gör på frysta jordgubbar som jag tinar och mosar.
1 liter jordgubbar
10 fläderblomsklasar
1 citron i skivor, gärna obesprutad
15 g citronsyra
1 liter vatten
1 kg Dansukker Strösocker
1 krm natriumbensoat (uteslutes om saften fryses)
Skölj blomklasar och bär väl.
Mosa bären.
Lägg bärmoset, blommorna, citronskivorna och citronsyran i en skål.
Koka upp vatten och socker.
Lös natriumbensoatet i lite av den varma lagen och häll tillbaka det.
Häll den heta lagen över blandningen i skålen.
Täck över och ställ kallt i 3 dygn.
Häll upp jordgubbs-fläderblomssaften i silduk och Låt självrinna i 30 minuter.
Häll upp på väl rengjorda flaskor, fyll ända upp.
Förslut. Förvara kallt. Saften går bra att frysa.
När vi åkte hem igår regnade det och det hade också regnat massor under em det syntes på vägen. Från att vi åkte på 55an ungefär var det torrt och inget spår av regn fanns. Inte här hemma heller och det är mkt torrt i naturen. Regn skulle behövas här...
Iaf ett par nätter ha ha! Så skönt att få prata av sig om allt. Känna stödet från nån som känner mig och som förstår mig precis. Han följer med mig som stöd till prästsamtalet om begravningen i morgon också. Kanske inte ända in på mötet men finns...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | |||||
6 | 7 |
8 |
9 | 10 |
11 | 12 | |||
13 |
14 | 15 |
16 | 17 |
18 |
19 | |||
20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 |
26 |
|||
27 | 28 |
29 | 30 |
31 | |||||
|