Direktlänk till inlägg 22 oktober 2022
Jag har bloggat här med en kort paus sen 2010. Började med den andra som heter bsra *netaave* som en ren matblogg. Jag har recept från 10 år där och en hel del här också. Som tur är det mesta även på datorn där jag lagt in 100-tals i sina kategorier i ett eget dokument.
Jag börjar nämligen bli orolig för den här sidan, den har krånglat länge och mailar man supporten så svarar dom inte.
Jag skriver ju oftast från paddan och vissa tecken blir bara frågetecken då. Nu funkar inte sökfunktionen i bloggen alls sen nån vecka. Har så klart skrivit till supporten men inget svar. Fortsätter väl skriva så länge det går att göra det och har ju lite andra kanaler att hämta recept från också. Finns/fanns ju på Matklubben också.
Men jag kanske måste börja om på en annan eller möjligen en egen domän om det här fortsätter. Blir lite katastrof med tusentals recept att flytta så hoppas flytta dom så klart.
Nog om det här för nu iaf.
Till veckan fyller jag år. Min första födelsedag utan Elle. En dag som hon brukade fixa mkt runt. Fanns ju ingen som kunde hitta så kluriga och bra presenter heller. Alltid flera pkt. Inget dyrt vsr en regel vi hade. Fixade med upplevelser och så ibland med. Såg till att folk kom hit.
Så jag fyller en vardag när ligan jobbar så dom kommer i morgon. Bjuder på mat med tårta till efterrätt för det är enklare än fika med 7 sorter och allt det där.
Ska göra ett eget recept på Mangokyckling jag hade glömt bort lite. Skurit och fräst lök och 700 g kyckling idag så jag inte får för ont i morgon.
På själva födelsedagen ska jag gå ut och äta med Annika. Lagt ut lite hintar till andra kompisar men är ju i veckan och folk jobbar, dom vill inte gå ut då. Då ska vi ändå åka dit till 17.
Men i morgon ska ligan få det här iaf.
Netas kycklinggryta med mangotouch
Till 4
400 g kycklingfilé
2 gula lökar
1 msk smörolja
4 dl vatten
1 dl grädde eller kokosmjölk
1,5 msk kycklingfond alt 1 buljongtärning
Ca 1tsk ljus soja
1 strimlad röd paprika
1-2 rivna vitlöksklyftor
2 dl fryst tärnad mango
1-2 msk sweet mangosås alt mango chutney om man vill ha lite mer sting
Svartpeppar
3 msk mörk Maizenaredning
Riven ingefära om man så önskar
Hacka löken lite grovt
Strimla kycklingen
Kärna ur och strimla paprikan
Skala och riv vitlöksklyftorna
Fräs lök och kyckling i smöroljan
Tillsätt vatten, grädde, fond, soja, paprika och vitlök
Puttra under lock i 10 min
Här lägger ni i mangotärningarna och rör om, dom tinar snabbt.
Tillsätt redning och låt det småkoka nån minut
Smaka av med peppar, mangosås, ev mer soja och ev ingefära.
Servera med ris och sallad.
När vi åkte hem igår regnade det och det hade också regnat massor under em det syntes på vägen. Från att vi åkte på 55an ungefär var det torrt och inget spår av regn fanns. Inte här hemma heller och det är mkt torrt i naturen. Regn skulle behövas här...
Iaf ett par nätter ha ha! Så skönt att få prata av sig om allt. Känna stödet från nån som känner mig och som förstår mig precis. Han följer med mig som stöd till prästsamtalet om begravningen i morgon också. Kanske inte ända in på mötet men finns...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|