Senaste inläggen
Trött så inibänken. Trots att jag ätit mitt järntillskott en hel vecka nu hade blodvärdet ändå gått ner idag. Nu tror dom att jag har en inre blödning nånstans.
Ökar en tablett och håller tummen för att det stabiliseras iaf.
Arbetsterapeuten ringde i morse. Den 12 okt kommer hon och HUL till mig och jag ska få prova ut en ny permobilscooter.
När jag varit upp och tagit blodprov så åkte jag hem gm skogen, min vanliga väg. Men det har blivit nån mygginvasion där inne. Fick sitta och vifta med nån ruska jag tog. Såg att dom vid utegymmet hade problem med. Glad åt min thermacell nu om dom ska komma på dagen med.
Har ni problem så skaffa er en sån från myggdjävlar.se
Hittade bara den här bilden. Tror inte min kostade så mycket. Tre kolsyrepatroner och en himla massa tabletter följer med. Jag har en rosa! Så klart!
Haft städ idag med. Hon tog ordentligt l köket och vi gjorde ren golvskyddet jag har till min stol. Såg sen att hon inte dammat vita hyllorna i vard.rummet, hon hann väl inte.
Kokade ett stort pkt färsk pasta, blev 4 port.
Gjorde typ en portion korvröra till. Fräste korven i strimlor med en röd paprika från frysen med en nerskuren färsk lök och några champinjoner. Kryddade med salt och fyrpeppar och hällde på,lite Oatly matlagningsgrädde. Ingen bild tyvärr! Gott blev det iaf i sin enkelhet.
Fryste 2 port pasta men i morgon ska jag nog äta med fläsk. Varit sugen på det i flera dar. Eller ska jag koka paltbröd? För att få upp värdena. Himlars va sugen jag blev på det nu.
Sitter i sängen nu och fryser som vanligt! Har inte bytt täcke än. Vet inte om jag fixar det själv. I morgon ska jag iaf försöka bädda rent. Underlakanet, sånt hörnsytt är svårast.
Ska ta lite nässpray för allergin och en tablett mot huvudvärk. Hoppas somna ordentligt och få sova till typ 10 i morgon.
Inte för att jag märker nån skillnad egentligen. Från jobbet kan jag sakna fredagskänslan. Fikabröd på rasten ist för kommunens skorpor. Förväntan inför de lediga dagarna. Fredagsmyset sen, hemma framför TVn.
Nog för att jag kan ha både fikabröd och fredagsmys om jag vill men det händer inte så ofta och kardemummaskorpor är ju gott. Haha!
Röjt lite inför städ i morgon. Hon blev ju sjuk sist så är ju drygt 2 månader sen det blev riktigt städat, jag fixar ju inte så mkt sånt längre.
Pratade med L i luren idag. Han satt och planerade danser för sept o okt. Han tänker inte åka på Holmen på lörd på P-H, inte jag heller. Luften på kvällarna är lite för rå för att det ska funka och sitta still så länge. Märkte det på Sannex också. Men då fick jag ju åka bil hem iaf och slapp åka F-tjänst.
Blev verkligen vardagsmat idag med. Korv m bröd och laxfärsbiff m potatis. Flaskdressing, skivade rädisor och tomater. Märks på rädisorna att det börjar bli höst med. Dom är inte så mjälla längre.
Svårt med frukt nu med, nektarinerna börjar bli torra, plommon har en kort livstid. Äpplen har jag svårt att äta som dom är. Såg att nån butilk börjat med småcitrus. Är väl dags snart då. Längtar efter saftiga päron. Vi pallade i stadsparken förra året, dom var fina dom. Och där får man ju palla. Då hade vi tur att få hjälp av en gubbe som plockade med äppelplockare. Vi får plocka här i prästgårdsparken också. Kanske ska kolla läget där.
Jaja det var lite för nu. Händer inte så mkt.
Det jag saknar absolut mest från min tid som gående är inte dans som många kanske tror, den kommer dock som god tvåa. Nej allra mest saknar jag att inte kunna plocka svamp. Det är ett rent helvete ett sånt här år när både Fb och insta svämmar över av svampbildrr.
Att kunna gå där i skogen och leta både kantareller, trattar, trumpet, Karl-Johan, taggsvamp, riskor och smörsopp. Dom där vita som ser ut som stenar med. Jag är rätt bra på matsvampar. Men vad hjälper det nu?
Blåbär och lingon kan jag köpa men inte svamp mer än champinjoner ibland. Svamp kan jag fortfarande rensa också. Värre med bär där vill inte fingrarna vara med riktigt.
En del år har jag fått av Mi, få se hur det blir i år.
Nåt mer jag ska tigga till mig är röda syrliga äpplen. Kan inte ta emot massor men några. Helst vinterfrukt. Eller Ingrid Marie. Det räknas väl mest som höstäpplen va? Problemet är ju bara att jag inte kan plocka själv.
Hög tid att lägga in sommargurka också. Dom hade Västeråsgurka på affärn här men dom såg inte fräscha ut.
Snabbsaltade gurkor
1 kg västeråsgurka
8 svart vinbärsblad
Lag:
1 l vatten
2 msk ren ättika 24%
1 msk socker
4 msk salt
Rör ihop lagen och låt den stå tills socker och salt löst sig
Borsta gurkorna i hett vatten, picka dom med en provsticka
Varva gurkor och vinbärsblad i rena burkar
Häll över lagen så det täcker
Sätt på lock och förvara svalt i ca 5 dagar.
Godaste gurkan om du frågar mig. Jag har min sv.vinbärsbuske enbart för att få bladen. Haha! Tar ju reda på bären så klart men bladen är viktigast. Har till och med en särskild TW burk till gurkinläggning. En som det får plats 8 st i som kilot ofta blir. Lagen kan du med fördel använda till 2 omgångar. Jag brukar lägga till 2-3 blad i omgång 2 bara.
Tänkt att jag ska testa att lägga in vanlig slanggurka så här med. Borde väl gå? Blir ju billigare också.
Ja den här veckan går vi in i september. Det ska regna varannan dag ungefär. Jag börjar längta efter att byta gardiner. Börjat tända ljus redan. Skulle behöva till Ikea och bunkra lite värmeljus.
Idag gjorde jag lite i mitt hem också. Diskat i maskin och för hand. Tvättat och hängt en mörk. Såg att jag har en hel del ljust med så får bli en maskin i morgon också.
Tvätt och disk finns väl jämt. Plockat lite med.
Örjar bli dags att ta in parasoll och dynor med snart. Iaf om den här fuktiga väderleken ska fortsätta, risk för mögel annars.
Nu är det iaf sängdags för länge sen. Ligger faktiskt och skriver det här. Men dags för skönhetssömnen. Haha! Som om det skulle hjälpa!
Fisk må-sönd? Nej naturligtvis inte. Men lägger ändå ut det så, så får ni fixa resten på egen hand. Hoppas ni spar recepten och provar varenda ett.
Veckans ÖRT
Timjan
Kineser, egyptier, greker, romare ja alla använder de timjan! Förökas lätt genom sticklingar och är flerårig ört med små mörkgröna blad och lilafärgade blommor. Används till alla kötträtter, soppor, ost & grönsaksrätter.
Timjan ? Backtimjan
Är den timjan som odlats utomhus och härdats av sol, vind och vatten. Den timjan används mycket sällan som dekoration då den är så kraftig i sin struktur. Backtimjan används istället till smaksättning av grytor, fonder mm.
Finns även citrontimjan och timjan är nog den ört jag använder mest, gärna till fisk
Byter ofta ut basilika som jag bara inte kan med mot timjan, funkar utmärkt.
Veckans BRÖD
Fröigt knäckebröd
2½ dl majsmjöl
½ dl solrosfrö
½ dl pumpakärnor
½ dl sesamfrön
½ dl linfrö, kan så här i kräffttider bytas mot stötta dillfrö
1 tsk salt
½ dl olivolja
2½ dl varmt vatten
Flingsalt
Sätt ugnen på 150 gr
Blanda samman alla ingredienser utom flingsaltet
Platta ut degen tunt på pappersklädd plåt, sätt gärna en plastpåse på handen så går det lättare
Strö sist över flingsalt
Grädda brödet 1 timme, stäng av ugnen och låt det stå ytterligare 15 min, gärna med luckan lite öppen.
Veckans SALLAD
Grekisk bondsallad
4 tomater
1 gurka
1 röd lök
1 grön paprika
ev några blad grönsallad
200 g fetaost
150 g svarta oliver
oregano
Servera med:
olivolja
vinäger
Skölj och skär tomater och gurka i bitar.
Skala och skär löken i tunna klyftor eller ringar.
Dela och kärna ur och skiva paprikan.
Skär fetaosten i trekantiga bitar.
Lägg upp tomat, gurka, lök, paprika, salladsblad och fetaost på tallrikar.
Strö över oliver och oregano.
Servera med olja och vinäger.
Veckans VEGO
Pasta m tomatsås, sv oliver och parmesan
Koka pastan enl anvisning
Häll av oliverna
riv parmesan
Tomatsås (4 port)
4-6 tomater
1 röd paprika
1 lök, röd eller gul
2 vitlöksklyftor
Olivolja
Salt, peppar, basilika eller timjan
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär alla grönsaker i grova bitar/tärningar.
Krossa eller hacka vitlöken och fördela över det röda.
Ringla en skvätt olja över alltsammans.
Baka grönsakerna i ugnen i 20-30 min eller tills de ser vackert mosiga och en aning rostade ut.
Låt dem svalna, mixa med stavmixer precis så mycket att det blir såsigt, inte mer.
Krydda med salt, peppar och gärna riven färsk basilika.
Servera såsen varm till pasta med grovriven parmesan, nymald svartpeppar och svarta oliver.
Tomatsåsen är också toppen som bas för alla typer av soppor, såser och grytor.
Servera m sv oliver, ev feta och riven parmesan.
MÅND
Rimmad torskrygg
ca 500 g torskrygg i 4 portionsbitar
1 tsk salt
1 tsk socker
smörolja
Färsk spenat
1 vitlöksklyfta
Smör
salt o peppar
Blanda salt och socker
Strö 1 tsk av blandningen på ett fat där alla fiskbitar får plats
Lägg på fisken och strö den andra tsk av blandningen över fisken
Låt stå i 20 - 25 min, torka av fisken
Stek fisken i smöroljan i panna ca 3 min på varje sida
Pr vitlöken i smöret i en stekpanna och fräs spenaten, salta o peppra
Servera med vitlöksfräst spenat och kokt potatis.
TISD
Lyxig krabbsallad
2 kokta krabbor
1 rött äpple
2 avokado
2 schalottenlökar
2 msk riven pepparrot
2 msk press citron
Salt och peppar
1 kn gräslök
1 msk olivolja
Plocka ur krabbköttet
Strimla äpplet
Tärna avokadona
Hacka löken
Blanda allt i en skål
Häll över citron och blanda väl
Smaksätt med s & p
Klipp över gräslök och ringla över oljan
ONSD
Stekt rödspätta med räk och romsås
Panera den tinade fisken först i mjöl, sen ägg och slutligen i panko ströbröd.
Stek den frasig på båda sidor i smör
Servera med citronklyftor, gröna ärtor och räk och romsås.
Räk och romsås
2 dl grädfil
1 dl majonnäs
100 g räkor, delade
1 brk stenbitsrom
rivet skal av ½ citron + några droppar pressad saft
TORSD
Fisksoppa med räkor, dill och citron
4 pers
400 g valfri fiskfilé
150 g skalade räkor
1 morot eller 100 g tärnad squash
1 gul lök
½ msk smör
1?2 msk färskpressad citron
7 ½ dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
2 dl vispgrädde
½ dl hackad dill
salt och peppar
2 tsk finrivet citronskal
Skär fiskfilén i bitar.
Skala och finhacka 1 morot och 1 gul lök.
Fräs grönsakerna i smör i en kastrull.
Tillsätt 1?2 msk färskpressad citron och 71/2 dl vatten.
Smula ner fiskbuljongtärningarna och låt koka i 5 minuter.
Rör ner vispgrädde, hetta upp och lägg i fisken.
Dra bort från värmen och låt stå på trä 10 min med lock
Tillsätt de skalade räkorna och hackad dill, salta och peppra.
Toppa med 2 tsk finrivet citronskal.
Krämig citronpaj med björnbär
ca 12 bitar
Mördeg:
125 g smör eller margarin
1/2 dl florsocker
3 dl vetemjöl
1 äggula
Fyllning:
2 citroner
1 vaniljstång
6 ägg
2 dl socker
2 dl vispgrädde
Garnering:
björnbär
florsocker
Mördeg: Hacka samman alla ingredienserna till en deg.
Tryck ut den jämnt i en rund form med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter.
Ställ kylskåps-kallt att vila i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°.
Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter, eller tills det börjar få svagt gyllenbrun färg.
Ta ut formen och sänk värmen till 175°.
Fyllning: Tvätta citronerna väl och finriv det yttersta gula på skalet.
Pressa ur saften.
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.
Vispa samman ägg och socker lätt.
Tillsätt den ovispade grädden, citronsaft, citronskal och vaniljfrön.
Rör om.
Häll fyllningen i pajskalet och ställ in formen i nedre delen av ugnen.
Grädda tills fyllningen nätt och jämnt stannat, det tar ca 30 minuter.
Låt kallna.
?Lossa pajen från formen.
Toppa med björnbär och sikta över lite florsocker vid servering.
FRED
Fisktaco
600 g vit fiskfilé
1 dl vetemjöl
1 tsk chilipulver
2 tsk spiskummin
1 msk paprikapulver
salt, peppar
1 ägg
1 1/2 dl panko eller ströbröd
1/2 l frityrolja
Rödkålssallad:
1/4, 700 g rödkålshuvud
1 msk pressad limesaft
1 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
2 äggulor
1 1/2 dl rapsolja
salt, peppar
Servering:
tacoskal, lime
Börja med salladen: Strimla kålen fint.
Blanda limesaft, senap, pressad vitlök och äggulor i en skål.
Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Var försiktig så att det inte skär sig.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda med kålen lite i taget, det ska inte bli för kladdigt.
Blir det majonnäs över, servera den bredvid.
Låt dra i kylskåp tills allt är klart.
Dela fisken i bitar.
Blanda mjöl med chilipulver, spiskummin, paprikapulver, salt och peppar.
Vispa upp ägget.
Vänd fiskbitarna först i mjölblandning, sedan i ägg och sist i panko.
Värm oljan i en låg, vid kastrull till 180°.
Fritera fiskbitarna några i taget ett par minuter per sida tills de fått fin färg.
Låt dem rinna av på hushållspapper.
Servera fiskbitarna i tacoskal med rödkålssallad och limeklyfta.
Zucchini-wraps
1 mellanstor zucchini
1 ägg
2 msk kokos eller rismjöl
1/2 msk fiberhusk
1 msk riven rödlök
salt & peppar
Sätt ugnen på 180 grader.
Riv zucchinin salta den lätt.
Låt den gärna ligga i ett durkslag några minuter så vätskan får dra ur innan du lyfter över den till en bunke så kramar du ur vätskan en extra gång.
Blanda ihop övriga ingredienser till en smet.
Klicka ut fyra stora lika delar på en bakplåtsklädd plåt.
Platta till fyra rundlar, ca 15 cm i diameter.
Tillaga i ugnen i ca 20-30 minuter tills de har fått färg och känns torra.
Låt svalna en stund innan du tar bort dom från plåten.
Servera som taco eller fyll med annat gott.
LÖRD
Tortellinigratäng med lax och räkor
4 pers
500 g färsk fylld pasta, t.ex med ostfyllning.
200 g kallrökt lax, strimlad
100 g skalade räkor
ca 120 g kronärtskockhjärtan
150 g körsbärstomater
1/2-1 dl riven lagrad ost
Gratängsås:
2 msk smör
3 msk vetemjöl
8 dl standardmjölk
1 krm riven muskotnöt
2 msk grovt hackad dill
salt, svartpeppar
Garnering:
dill
citronklyftor
Sätt ugnen på 225 grader.
Blötlägg tortelliniknytena i kallt vatten.
Gratängsås:
Smält smöret och vispa ner mjölet, lite i taget.
Tillsätt mjölken och fortsätt vispa.
Koka på svag värme ca 5 minuter tills såsen tjocknar.
Rör om hela tiden så att såsen inte bränner vid.
Smaka av med salt, peppar, riven muskot och hackad dill.
Strimla laxen, skala räkorna och kvarta kronärtskockshjärtanen.
Häll vattnet av pastan och blanda sedan med lax, räkor, kronärtskockor, tomater och sås i en smord ugnsform.
Strö över riven ost.
Gratinera mitt i ugnen ca 25-30 minuter.
Garnera med dill och citron.
Servera med sallad.
SÖND
Fiskfärsbiffar med kräftsås
400 g vit fiskfilé, helt tinad
1 dl kräftstjärtar
2 ägg
2 msk pot.mjöl
1 dl lättfraiche
Salt & peppar
Lite cayenne
2 msk smörolja
Sås:
1 dl lättfraiche
2 tsk hummerfond
1 dl kräftstjärtar, grovhackade
2 msk hackad dill
Salt & peppar
Ev lite cayenne
½ citron i klyftor
Mixa fisken med kräftstjärtar, ägg, pot.mjöl, och fraiche
Smaka av
Hetta upp stekpanna med smörolja till medelvärme
Skeda upp färs i pannan och platta ut till biffar
Stek ca 3 min/sida
Blanda såsen och smaka av
Servera biffarna med såsen, citronklyftor, potatismos och ärtor
Blåbärsparfait
225 g frysta blåbär
1 dl strösocker
2 äggulor
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
2 äggvitor
Tina bären något
Mosa dem med socker till en puré i en stor bunke
Vispa äggulor och florsocker pösigt, rör ner det i blåbärspurén
Vispa grädden hårt
Vispa äggvitorna till fast skum
Rör ner grädden i blåbärssmeten
Vänd sen ner äggvitorna
Häll i en form och frys minst 6 timmar eller gärna över natten
Tina den i kyl ca 30 min och servera med färska bär och vispgrädde.
Idag tog jag mig iväg till affären iaf. Tänkte jag skulle köpa dels färsk rödlök, dels kräftstjärtar i lake och göra en skaldjurspasta. Inget av dom två sakerna fanns. Köpte iaf vindruvor och bröd, lite fikabröd också. Potatis för 9kr påsen va ju bra pris. Å champinjoner.
Visste inte vad jag skulle äta så åkte ett varv runt frysarna. Samtidigt så kände jag att fryst mat har jag ju hemma. Men så hittade jag en mindre pizza, som en halv men oval för 22 spänn. Å för att vara köpt pizza var den ovanligt bra. Fanns i 2 sorter, vego och vesovio. ( heter den så?) köpte den senare för va ju skinka, ost o tomat. Lekte med tanken att lägga på ananas men iddes inte.
Däremot kunde man köra den i micron. 3 min + 30 sek väntetid. Då åt jag den så. Den blev inte alls sunkig som dom flesta pizzor blir i micron. Kanske beroende på tillagningen i påsen och den korta tiden. Ska nog köpa några till och lägga i frysen.
Måste köpa en ny micro. Den jag har nu hade L i sitt hus när han bodde hos bror sin. Pizzan blev stenhård några cm på ena långsidan. Å så har annat blivit i den micron med + att bakpotatis blir så i botten och sen nästan rå i mitten. Före dom hann jag ha 2 st från Rusta i Tierp men den första bytte jag. Innan dom i huset hade vi en jag fått av syrran.
Nu ska jag banne mig köpa en ny. Vi har alltid ätit mkt bakpotatis med nån röra + räkor som helgmys på vintrarna. Vill ju kunna göra det nu med. Klar på 7-8 min ju.
Plockade i en mörk 40 i morse men upptäckte nu på em att jag aldrig startade den. Får bli direkt i morgon bitti.
Björklingedagen här i morgon. Händer massor och många skolklasser säljer hemgjort. Alla föreningar och kyrkan är med också, öppet hus på brandkåren och skulle ev bli helikopterflygning med. Man kan köpa våfflor läste jag. Blev så sugen.
A från grannbyn tyckte det lät trevligt när jag berättade om den tidigare men idag var hon inte alls så entusiastisk. Roligare att gå med nån ju. Få se om hon kommer annars kanske jag struntar i det också eller bara åker nåt snabbt varv. I kyrkan vid 18 är det konsert på nyckelharpa och fiol sen, känner dom som spelar så det åker jag nog på iaf.
Ni är några stycken som frågat var Elles grav är. Idag fick jag kyrkans tidning med en flygbild över kyrkan. Jag gjorde ett streck där hon ligger till vä om porten in på äldre delen, men hon ligger på nya endes häcken som 3e grav.
Aningens till hö om mitten på bilden. En svart blank hjärtformad sten med guldskrift. Bilden är dock tagen innan hon fanns där.
Kommit nån skur här ikväll men inget skyfall än som dom varnat för att det kunde komma lokalt. Inte hört åskan heller. Kl är mkt så ska nog gå isäng nu.
Tack för pm angående mina senaste inlägg. Orkar inte svara just nu men har läst alla. Visste inte att jag har så många medicinskt kunniga i min närhet. ( ironi) Tro mig men kunskapen har vi efter att ha levt med en hypofysinsufficiens i 30 år. Dom flesta av er är bara peppande, tur det.
Sitter här med täppthet och lätt huvudvärk. Får lite hosta ibland med. Som föraning till en förkylning som aldrig bryter ut. Täpptheten kan ju vara min allergi med, mycket har ju tagit fart nu när vi fått så mkt regn.
Är fortf så håglös och tar liksom inte tag i saker. Tvättat och hängt en maskin iaf och ska köra en mörk i morgon med. Städ på tisd så måste ju plocka undan tvättade kläder till dess och försöka klara av att bädda rent. Skulle behöva till Ikea och köpa fler tunna galgar.
Just håglöshet kan tydligen vara en hormongrej i min ålder. Ha med klimakterie att göra. Har ju inte känt av nån sån, fick ju barn sent och tog ur hormonspiralen för nåt år sen bara. Trodde jag hade klarat mig men kanske inte ändå då.
Skulle bara vilja göra saker, åka iväg och fika, köpa glass eller va som hellst ist för att sitta här. Men vill inte göra det själv. Idag hade jag tänkt åka upp och handla lite men när det var dags så regnade det. Sen hade jag ingen lust längre.
Mamma ringde idag, hon 91 år ska bjuda bouletanterna på räkskiva i morgon och hade gjort en ostpaj.
Nåt sånt skulle ju va kul att fixa med de få jag umgås med nån gång men samtidigt vill man ju äta lite kräftor med och det har man ju bara inte råd att bjuda på. Inte jag iaf. Ingen bjuder ju en ensam tjej heller, så varför ska jag det då? Jag får nog äta själv isf. Gjort det en gång redan och det gick så bra så. Haha!
När jag beställde från Delitea sist så beställde jag en konserv med köttbullar i gräddsås. Tanken var att kolla om den var så bra att jag kan ha den på krishyllan.
Den va helt ok och det där är bara hälften. Mycket sås va det med. Beställer ju allt tungt därifrån för att slippa bära det och dessutom få hemleverans, så ska bli några burkar till hyllan. Tror det är Felix.
Har nån burkskinka, ravioli, fiskbullar, tonfisk, stuvningar, oliver och bullens redan + lite torrvaror som pasta, ris och torrmjölk. Te o kaffe bör man väl ha. Svårt att veta vad mer. Påssoppor kanske. Buljong? Hur mkt ska man ha av allt då? Det står ju inte på den där krissidan. Och om man inte har el, hur tar man hand om rester? Sen bör man ju ha koll på datum och se till att äta av det med och fylla på.
Men nu ska jag nog släcka lampan och luta mig bakåt mot kuddarna.
När jag läser det jag skrev om hur det var innan jag flyttade till Tierp i morse så kan man ju tro att jag beskriver Ls personlighet, ni som känner både honom och mig vet ju att det inte är så illa i normalfall.
Men sen Elle blev sjuk har vi levt ett liv som ingen kan föreställa sig. Att under så lång tid ha ett så sjukt barn tär. Ekonomin går åt helsicke och det tär också.
Vi har inte haft nån som helst avlastning av våra familjer utom av min svärmor som kom ibland och som också var det enda stället vi under en väldigt kort tid kunde lämna C till innan farmor blev dement. På slutet måste L vara med där och bara lämna C korta stunder. Men dom hade lite andningshål där ibland under alla sjukhusperioder vi haft.
Ingen av våra syskon har nånsin hjälpt till, några av olika helt legala orsaker. Sen hade ju folk sina jobb att sköta.
Det var inte så modernt med utbrändhet då, var väl knappt något folk pratade om men det var vad som drabbade oss fast vi knappast förstod det själva.
Han jobbade på, jag försökte också jobba i perioder men hos mig sa kroppen ifrån på en massa olika sätt har man ju förstått nu efteråt. Hade t.ex ett par tillfällen då jag blev förlamad. Benen lydde mig inte. Infektionerna avlöste varandra och man orkade inte med sig själv.
Men vi körde ju på, vad annat kunde vi göra?
Även sen E fick ett eget boende var det ju mkt med henne, då tog nog L det mesta. Han var ju pensionär då. Enklast för honom att kasta sig i bilen ner med.
Egentligen är det konstigt att ingen i sjukvården upptäckte hur det var ställt med oss. All focus var ju på Elle. Sen hade vi C också. J flyttade hop med Matilda rätt tidigt och försvann hemifrån.
Det var väl lugnare vissa perioder och vi hade ju ett andningshål i Siggefora så länge det gick. Husvagnen gjorde ju också att vi kunde åka iväg lite.
Men under några år före skilsmässan gick det inte längre. Tror det började med Ls infarkt -15. Att ha känslan av att knappt ha pengar hjälpte ju inte heller.
Till slut orkar man inte med sig själv och hur ska man då orka leva med nån annan? Det var i sviterna efter det som våra beteenden mot varann blev som det blev. Känslan av att inte bli trodd när min kropp gav upp önskar jag inte min värsta ovän.
Man höll masken utåt men mellan oss var det bara kaos och elände. Fattar inte idag att jag orkade ta mig därifrån men hade jag inte gjort det hade jag inte levt idag.
L mådde dåligt av att jag flyttade, inte av att jag försvann men han ville inte sälja och flytta, samtidigt hade han inte råd att bo kvar. När vi väl gjort det och han landade i Strängnästrakten hos sin bror blev det också bättre även mellan oss på ett vänskapligt plan och där är vi ju nu även om han fick genomleva en ofrivillig flytt där också sen. Men blev ju bra i Flen.
Jag önskar absolut ingen att råka ut för det vi gjorde. Ändå finns det massor av föräldrar därute som fortfarande gör det. Vi kämpade i den föräldraförening vi bildade och något bättre kämpade vi oss till. En droppe i en ocean!
Ville bara försöka förklara det även om jag vet att ingen av er kan förstå hur jobbigt vi hade det. Det kulminerade ju sen också när E dog på det sätt hon gjorde. Det och den sjukdom med flera diagnoser hos ett barn är ju något som ingen förälder ska behöva uppleva. Ändå drabbar det fortf familjer med barn i alla åldrar. Från spädisar till vuxna barn.
Letade efter ett recept i bloggen och kom till det här inlägget. Om jag bara hade kunnat berätta för mig själv då hur bra det skulle bli. Vilken bra relation vi trots allt skulle få. Ordet *hönshjärna* som han frekvent använde då har faktiskt inte kommit en enda gång efter skilsmässan och gör det de åker han ut omedelbums om det så är mitt i natten i snöstorm. Haha!
Kunde väl inte ens i min vildaste fantasi tro då att vi skulle fira en midsommar ihop bara han och jag.
Nu har det ju hänt mkt sen det här hände. Men jag är lite stolt över oss båda faktiskt. Relationen har ju också ändrats sen Elle dog så klart.
*Förändringar
Behöver inte vara negativa. Trots att den här flytten tagit på mig mer än jag trodde känner jag nu att jag börjar landa i ett slags lugn jag inte haft på flera år.
Att slippa hopplöshet och konflikter om precis allt vad gäller fix i hem. Slippa bli kallad hönshjärna flera ggr om dan, det tärde nog mer än jag insåg.
Att nästan behöva be om ursäkt för de effekter min sjukdom gav och att känna kravet att jag var ju tjej och fick väl lösa det som var ?tjejjobb? i ett hem bäst jag kunde trots det, han tyckte inte att han skulle göra det.
Ändå blev han ju tvungen att göra vissa saker. Och det fick jag ofta skit för, väl inlindat.
Så glad att ha ett boende som är anpassat efter mig och få den hjälp jag behöver utan att få skit för det.
Jag är också glad över att jag lyckats svälja en del saker och kunnat behålla lugnet nu när jag vet att helvetet är över. Min tid kommer nu och för tjejernas skull vill jag inte bli osams, vi måste ju kunna ses, vi ska ju förhoppningsvis fira familjeangelägenheter även i framtiden, få barnbarn ihop om vi har tur.
Allt faller liksom på plats nu och jag ser an framtiden med ett nyfiket lugn.*
Tierp blev ju inte så bra, blev bara kvar i 18 månader. Ryser fortfarande över hur dom behandlar och skinnar oss som pga sjukdom och handikapp behöver hjälp.
Känner ju nu hur mkt bättre det är här i kommunen. Och så glad över de 2 åren E och jag ändå fick ihop här. Känner annars lika över att bo och sköta mig själv nu minus ensamheten som jag inte var riktigt beredd på.
Vi har ju förändrats alla tre nu så klart, vi kämpar på var och en för sig.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 |
9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 |
15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|