Mina ord och tankar

Alla inlägg den 25 juni 2012

Av Neta - 25 juni 2012 23:35

Vår husvagn är ju nästan bara använd 2 v senaste somrarna, dels i Malung dels i Rättvik. Men för ett par år sen började bromsen att strula. Vi har ju en SMV från tidigt 80-tal som vi vårdat ömt. Inredd i ljust trä och med välvt tak, ingen plast och ingen klaustrofobikänsla som iaf jag kan få i vagnar med platt innetak.

Den elektriska påskjutsbromsen är tydligen urskön att köra med, finns inte på många modeller idag heller, men när den börjar strula är den näst intill omöjlig att laga. Det handlar om en inställning på mm-ar. L lyckades fixa den inför besiktningen för 2 år sen men redan på väg från besiktningen där den blivit godkänd började den strula igen. Den nyper så hela ekipaget gungar till i ett microstopp så fort man kommer åt bromsen.

Hade också haft glykolläckage från pannan förra vintern så vi skulle behöva byta matta i den också.


Förra året lånade vi därför svågerns vagn upp till Malung och även till de dagar vi åkte upp på Rättviksveckan.

I år är det troligen bara C som åker upp på Dansbandsveckan och nu ikväll hade hon bestämt med en killkompis att dom skulle åka och frågade om dom kunde ha husvagnen men man kan ju inte låna ut en vagn där bromsen kanske havererar helt och den ska ju isf besiktigas innan också. Vi vet inte heller om vi kan låna svågerns men kan ju vilket fall inte låna ut den vidare isf.

Frågan är hur vi ska göra med vagnen, om man ska kosta på att laga den på SMV i Örebro, eller om man helt enkelt ska skrota den. Känns inte som vi har råd att köpa en ny heller och isf inreder jag nog hellre en folkabuss eller liknande.


Vill att C ska få åka upp och vill att hon ska bo i "vår trädgård" och det är nog inga problem, killen hon ska åka med har vi träffat och han verkar vettig, har nog inte heller tummen mitt i handen tror jag. Men hur ska dom bo? Tält då kanske om dom hyr lite el o tar med en kupévärmare och en timer så det är varmt i tältet när dom kommer hem på natten. Blir ju så fuktigt däruppe. C sov i tält förra året och då gjorde vi så. Elkylbox och kök har vi ju också.


Frågan är vad vi andra ska göra är ju van att bo i eget "hus" med egen toa och ska man hyra stuga i den mån man får tag på en nu är ju det betydligt dyrare än i husvagnen. Campingstuga är väl bra men jag som måste upp minst en gång på natten har ingen lust att ta mig ut på en camping för att kissa. Känns som hela semestern ställts på sin spets på nåt vis. En sak är säker och det har jag också lovat mig själv, jag ska aldrig mer tälta.   det är jag färdig med.


Vi vill ju så klart "ut lite" och inte bara vara hemma, så vi får nog ta ett ordentligt snack om det där. Hur vi ska göra, vart vi ska åka och hur vi ska bo. Jag vill ju lite neråt också. Söderköping, Ringarum, Valdermarsvik vill jag utforska lite nu när vi vet att vi kommer därifrån på morfars sida men skulle gärna vilja ner till Skåne också. Flera år sen vi var där nu. Så Rättvik, iaf nån dag men det går ju i värsta fall att åka upp över en dag men då missar vi ju Insjön dag 2... tror inte C går med på det   Nä ska nog kolla in Blocket efter folkabussar..... 

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards